Ajman – tietoa matkakohteesta

Ajman 1
Ajman 2
Ajman 3
Ajman 4
Ajman 5
Ajman 6
Ajman 7
Ajman 8
Ajman 9
Ajman 10
Ajman 11
Ajman 12
Ajman 13
Ajman 14
Ajman 15
Ajman 16
Ajman 17
Ajman 18
Ajman 19
Ajman 20
Ajman 21
Ajman 22
Ajman 23
Ajman 24
Ajman 25
Ajman 26
Ajman 27
Ajman 1
Ajman 2
Ajman 3
Ajman 4
Ajman 5
Ajman 6
Ajman 7
Ajman 8
Ajman 9
Ajman 10
Ajman 11
Ajman 12
Ajman 13
Ajman 14
Ajman 15
Ajman 16
Ajman 17
Ajman 18
Ajman 19
Ajman 20
Ajman 21
Ajman 22
Ajman 23
Ajman 24
Ajman 25
Ajman 26
Ajman 27

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Harrastukset keskittyvät rannan tuntumaan. Hotellien vesiurheilukeskukset vuokraavat välineitä polkuveneistä surffilautoihin ja purjeveneisiin. Rannalla voi myös snorklata. Rannan sukelluskeskukset järjestävät sukellusretkiä ja -kursseja.

Sukellus ja snorklaus

Ajmanin rannalla voi snorklailla. Vedet ovat kirkkaita, mutta kovin paljon nähtävää ei ole. Hotellien yhteydessä toimii sukelluskeskuksia.

Vesiurheilu

Hotellien vesiurheilukeskuksissa vuokrataan mm. kajakkeja ja vesiskoottereita. Voit kokeilla vaikkapa banaaniajelua ja vesihiihtoa.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Ostoskeskusten yhteydessä on apteekkeja. Sairaaloita ja lääkäriklinikoita on useita, kuten esim. Nuaimiahin kaupungonosassa oleva Aster Clinic.
Palkkiot maksetaan käteisellä tai luottokortilla. Voit anoa kuitteja vastaan vakuutusyhtiöltä korvausta matkan jälkeen.

Juomavesi

Juomavetenä on parempi käyttää pullotettua vettä, jota voi ostaa kaupoista ja kioskeista.

Liikuntaesteettömyys

Kaupungissa ei ole varsinaisesti jalkakäytäviä, ja liikennettä on paljon. Hotellialueilla on luiskia ja hissejä, joten kaikkialle pääsee.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään suurimmissa liikkeissä, ravintoloissa ja hotelleissa. Pankkiautomaatteja on mm. ostoskeskuksissa. Voit vaihtaa rahaa hotellien vastaanotossa ja rahanvaihtopisteissä, joita on kaupungilla paljon.

Matkalle mukaan

Arabiemiirikuntien pääuskonto on islam ja lomakohteissa ja kaupungeissa pukeudutaan sen mukaisesti. Lomavaatteet: shortsit ja hihattomat yläosat sopivat hotellialueella, ja uima-asut sopivat vain allasalueelle ja rannalle. Kohteliaisuudesta paikallisia asukkaita kohtaan on hyvä peittää polvet ja olkapäät kaupungilla liikuttaessa.
Marras–helmikuussa saattaa olla viileää ja tuulista. Sisätiloissa on tehokas ilmastointi. Varaa mukaasi lämpimiä vaatteita myös sadepäivien varalle.
Hotelleissa on kolminapaiset pistokkeet. Voit ottaa välikappaleen mukaasi tai lainata sen hotellin vastaanotosta.

Palveluraha

Ravintoloissa sopiva palveluraha on 10–15 % laskun loppusummasta paikan tason ja palvelun mukaan. Useimpien hotellien ravintoloissa laskuun lisätään 15 %:n palvelumaksu sekä 5 %:n arvonlisävero. Halutessasi voit muistaa ravintolan ja huonepalvelun tarjoilijaa, retkibussin kuljettajaa ja lomasi lopussa hotellisi huonesiivojaa palvelurahalla.


Ajman lasten kanssa

Rauhallisessa Ajmanissa viihtyvät myös lapsiperheet. Leveä loivasti syvenevä ranta on omiaan lasten leikkeihin.
Lähin vesipuisto on Dubaissa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Ajman kohdeopas


Kulkuyhteydet

Voit ladata puhelimeesi Careem-sovelluksen ja sitä kautta tilata taksin. Hala-taksi on edullisin, lisäksi valkoisia ja mustia, kalliimpia Lexus-takseja on myös saatavilla. Taksin voi tilata myös hotellin vastaanotosta tai ottaa lennosta. Kyydin voi maksaa käteisellä tai kortilla. Pyydä aina kuitti taksimatkasta. Sillä voidaan jäljittää kuljettaja, jos taksiin on jäänyt jotain tavaraa.

Hotelleistamme on bussikuljetus Dubaihin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.
Osaan hotellien huonetyypeistä voi sisältyä lentokenttäkuljetukset. Halutessasi käyttää hotellien palvelua tarkistathan tiedot hotellin omilta verkkosivuilta ja tee varaus suoraan hotellille.

Lentokenttä Dubai, terminaali 1.
Matkan pituus 30 km
Matkan kesto 40 min–1,5 tuntia

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Ramadan

Ramadan
Islamilaisen kalenterin tärkeimmän kuukauden, Ramadanin arvioitu alkamisajankohta on noin 10.3.2024. Ramadan -paastokuukauden aikana ravintolat ovat päivällä suljetut, ja ainoastaan osa hotellien ravintoloista saattavat olla auki. Kaupat aukeavat pari tuntia normaalia myöhemmin. Juominen, syöminen ja tupakointi julkisesti Ramadanin aikana ei ole soveliasta auringonlaskuun saakka. Illalla elämänmeno vilkastuu ja kaupat ovat avoinna yli puolenyön.

Hotellivaraukseen kuuluvat ateriat tarjoillaan hotellilla, mutta ravintoloiden aukioloaikoihin ja alkoholin anniskeluaikatauluihin voi tulla muutoksia. Hotelli tiedottaa Ramadanin aikaisista palveluista hotellille saapuessasi. Valtio antaa yleensä Ramadaniin liittyvät ohjeistukset vasta muutamaa päivää ennen Ramadanin alkua. Ramadan voi aiheuttaa muutoksia retkiohjelmaan.


Nähtävyydet

Ajmanin kansallismuseo toimii vanhassa Ajmanin linnoituksessa.
Viereisessä Sharjahissa riittää paljon historiallista nähtävää ja museoita, mm. islamilaisesta kulttuurista kertova museo. Myös Dubain teemapuistot ja nähtävyydet ovat Ajmanin lomalaisten ulottuvilla.

Pyydä lupa, mikäli kuvaat paikallisia. Poliisin ja armeijan henkilökuntaa tai ajoneuvoja ei saa kuvata. Myös palatsit, hallintorakennukset ja hunnutetut naiset ovat kiellettyjä kuvauskohteita.


Ostokset

Ajmanin lukuisissa ostoskeskuksissa on edustettuina kansainvälisiä merkkiliikkeitä. Suurin ostoskeskuksista on City Center Ajman. Kaupungissa tehdään ostoksia myös pikkuliikkeissä ja supermarketeissa.
Dubain suositut ostoskeskukset ovat ajomatkan päässä.
Suosittuja kotiinviemisiä ovat mm. taatelit, kulta ja kamelinmaitosuklaa.


Ravintolat

Ravintoloita on niin kaupungilla kuin ostoskeskusten ja hotellien yhteydessä. Alkoholia tarjoillaan vain hotellien (ei huoneistohotellien) yhteydessä sijaitsevissa ravintoloissa, baareissa sekä yökerhoissa, joihin on yleisesti 21-vuoden ikäraja.


Uimarannat

Ajmanin edustalla avautuu 16 km pitkä, leveä hiekkaranta. Rantabaareja ja vesiurheilukeskuksia on hotellien yhteydessä.
Al Mamzar -rantapuisto 30 km:n päässä, Dubain ja Sharjahin rajalla, on mukava vierailukohde päiväretkelle. Rannalle peritään pieni pääsymaksu.


Yksinmatkustavat nuoret

Ajmanin hotelleihin ilman huoltajaa matkustavan tulee olla vähintään 18-vuotias.


Majoitusvero

Ajmanin hotelleissa veloitetaan matkailijoilta uloskirjautumisen yhteydessä majoitusvero (Tourism Dirham Fee), joka on 10–20 AED/makuuhuone/yö (10 dirhamia = n. 2 euroa). Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan suoraan hotellille uloskirjautumisen yhteydessä.

Asukasluku ja etäisyydet

Ajman n. 260 000 as.

Sharjah n. 10 km
Dubai n. 40 km
Ras al Khaimah n. 75 km
Abu Dhabi n. 185 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.