Turunç – tietoa matkakohteesta

Turunç 1
Turunç 2
Turunç 3
Turunç 4
Turunç 5
Turunç 6
Turunç 7
Turunç 8
Turunç 9
Turunç 10
Turunç 11
Turunç 12
Turunç 13
Turunç 14
Turunç 15
Turunç 16
Turunç 17
Turunç 18
Turunç 19
Turunç 20
Turunç 1
Turunç 2
Turunç 3
Turunç 4
Turunç 5
Turunç 6
Turunç 7
Turunç 8
Turunç 9
Turunç 10
Turunç 11
Turunç 12
Turunç 13
Turunç 14
Turunç 15
Turunç 16
Turunç 17
Turunç 18
Turunç 19
Turunç 20

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Lahden vesissä voi sukeltaa ja snorklata. Myös sukellusretkiä järjestetään. Paikalliset matkatoimistot järjestävät kalastusretkiä.

Rannalla toimii vesiurheilukeskus, josta voit vuokrata kanootin tai kokeilla vaikkapa banaanilla-ajoa ja nousuvarjoliitoa.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Turuncin ainoa apteekki sijaitsee keskustassa. Se on avoinna päivittäin. Lähimmät  lääkärinpalvelut ovat Marmariksessa. Marmariksen suomea puhuva lääkäri Bora hakee tarvittaessa potilaat Marmariksen klinikalle. Lisäksi kaikilla hotelleilla on oma lääkäri, mutta suomalaiset vakuutuskortit eivät käy hotelleissa maksuvälineiksi.

Liikuntaesteiset

Liikkuminen pyörätuolilla on hankalaa, sillä katujen reunakiveykset ovat korkeita eikä luiskia ole. Jalkakäytävät ovat yleensä kapeahkoja. Kylässä on korkeuseroja.

Paikallisiin pikkubusseihin ei mahdu pyörätuolit. Inva-takseja ei ole.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä osassa myymälöitä ja ravintoloita. Rahaa voi nostaa automaateilta, jotka sijaitsevat ydinkeskustassa. Myös hotelleissa ja muutamassa matkatoimistossa voit vaihtaa valuuttaa.

Palveluraha

Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa 10 % ylöspäin. Kampaajille, partureille ja retkibussin kuljettajille on tapana jättää 1,50 € palvelurahaa. Voit halutessasi jättää hotellisi huonesiivoojalle ja tarjoilijalle loman lopussa palvelurahaa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Turunç kohdeopas


Kulkuyhteydet

Marmarikseen matkaat helposti bussilla tai taksilla. Taksivene liikennöi Marmarikseen hyvällä säällä päivittäin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Dalaman Airport
Matkan pituus n. 120 km
Matkan kesto n. 2 tuntia 30 min. 64 km tiestä on tasaista ja hyväkuntoista, 30 km mutkikasta, mutta hyvää vuoristotietä.

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Turunc lasten kanssa

Turunc Resort -hotellin vesipuistossa on useita uima-altaita ja vesiliukumäkiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Vesipuisto on avoinna myös ulkopuolelta tuleville asiakkaille.
Lastenrattaiden kanssa liikkuminen voi olla hankalaa kapeilla jalkakäytävillä.


Ostokset

Turunçissa on muutamia liikkeitä, joissa voi tehdä ostoksia Suosituimpia ostoksia ovat nahkatuotteet, rantavaatteet, turkkilainen keramiikka, kulta ja hopea.
Maanantaisin pidetään markkinat dolmuspysäkin lähellä, alle kilometrin päässä satamasta.


Ravintolat ja huvit

Turunçin ravintolat tarjoavat turkkilaisen ruuan lisäksi kansainvälisiä ruoka-annoksia. Kylässä on useampia erityisesti kalaruokiin erikoistuneita ravintoloita, joista parhaimpiin kuuluu rannalla sijaitseva Yali. Perinteisiä ruokia tarjoavat Fidan, Körfez ja Gardak sataman alueella. Maistuvaa kotiruokaa tarjoavat mm. Bistro ja Nehr. Kumlubukissa, 6 km:n päässä Turuncista on yli 20 vuotta toiminut kuuluisa ravintola Hollandali Ahmetin Yeri, jossa herkutellaan mm. kiinalaisten makujen ja japanilaisen sushin parissa.

Turunçissa Iltaelämä on varsin rauhallista. Musiikki hiljenee puolilta öin, mutta paikat saattavat olla auki myöhempäänkin. Elävää musiikkia on tarjolla välistä Fidan-baarissa.


Uimarannat

Turunçin vajaan kilometrin pituinen sorahiekkainen ranta reunustaa kävelykatua. Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannalla voit myös harrastaa vesiurheilua, ja siellä on useita baareja, ruokapaikkoja suihkut ja wc.

Lähirannoille pääsee paikallisbusseilla tai taksiveneellä.

Asukasluku ja etäisyydet

Turunç n. 2 400 asukasta
Içmeler 10 km
Marmaris 20 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.