Marmaris – tietoa matkakohteesta

Marmaris 1
Marmaris 2
Marmaris 3
Marmaris 4
Marmaris 5
Marmaris 6
Marmaris 7
Marmaris 8
Marmaris 9
Marmaris 10
Marmaris 11
Marmaris 12
Marmaris 13
Marmaris 14
Marmaris 15
Marmaris 16
Marmaris 17
Marmaris 18
Marmaris 19
Marmaris 20
Marmaris 21
Marmaris 22
Marmaris 23
Marmaris 24
Marmaris 25
Marmaris 26
Marmaris 27
Marmaris 28
Marmaris 29
Marmaris 30
Marmaris 31
Marmaris 32
Marmaris 1
Marmaris 2
Marmaris 3
Marmaris 4
Marmaris 5
Marmaris 6
Marmaris 7
Marmaris 8
Marmaris 9
Marmaris 10
Marmaris 11
Marmaris 12
Marmaris 13
Marmaris 14
Marmaris 15
Marmaris 16
Marmaris 17
Marmaris 18
Marmaris 19
Marmaris 20
Marmaris 21
Marmaris 22
Marmaris 23
Marmaris 24
Marmaris 25
Marmaris 26
Marmaris 27
Marmaris 28
Marmaris 29
Marmaris 30
Marmaris 31
Marmaris 32

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Marmariksessa tekemistä riittää loman jokaiselle päivälle. Vesiurheilukeskuksissa voi harrastaa kesäkaudella vesihiihtoa, vetovarjoliitoa ja banaaniveneellä ajelua. Pitkällä rantakadulla on mukava lenkkeillä ja kävellä. Moottoriurheilun ystäville on kartingrata Sitelerin kaupunginosassa.

Marmariksen pääkadulla sijaitseva Best Motor vuokraa polkupyöriä, mopoja ja moottoripyöriä.

Kaupungin urheiluhallin alueella, Netsel-satamassa, voi pelata tennistä tartanpintaisilla kentillä. Pieniä kuntosaleja tai -nurkkauksia on mm. joidenkin hotellien yhteydessä.

 

Sukellus

Marmaris Diving Center järjestää sukelluksia. Tarjolla on myös erilaisia sukelluskursseja sekä -retkiä. Ensikertalaiset voivat kokeilla laitesukellusta koulutetun ohjaajan opastuksella. Sukelluskeskuksen retkille voi lähteä sukeltavan kumppanin kanssa snorklaamaan. 

Rannoilla voi snorklata. Maskeja, snorkkeleita ja räpylöitä voi ostaa edullisesti.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Marmariksessa on apteekkeja.

Marmariksessa on useita lääkäreitä ja yksityisiä sairaaloita. Aurinkomatkojen yhteistyökumppanit hyväksyvät lähes kaikki suomalaiset matkavakuutukset suoralaskutukseen.

Juomavesi

Marmariksen alueen vesijohtovesi on juomakelpoista. Pullotettua vettä voi ostaa kaupoista, kahviloista ja baareista.

Liikuntaesteettömyys

Liikkuminen pyörätuolilla on hankalaa, sillä katujen reunakiveykset ovat korkeita eikä luiskia ole. Jalkakäytävät ovat yleensä kapeahkoja. Lentokenttä- ja retkibussien ovet ja portaat ovat kapeita ja usein korkeita. Siirtyminen lentokentältä hotelliin onnistuu, kunhan pyörätuolista ja sen koosta ilmoitetaan matkanvarauksen yhteydessä.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Matkavaluutaksi kannattaa ottaa euroja ja vaihtaa paikallista valuuttaa vasta paikan päällä.
Visa, Visa Electron ja MasterCard käyvät suurimmissa liikkeissä ja ravintoloissa. Voit nostaa Turkin liiroja kaikista automaateista Visalla, MasterCardilla ja Visa Electronilla. Useista automaateista voi nostaa myös euroja.
Marmariksessa ja Içmelerissä voit maksaa ostokset Turkin liiroilla ja useissa paikoissa myös euroilla. Voit vaihtaa valuuttaa valuutanvaihtotoimistoissa, jotka ovat avoinna päivittäin aamusta myöhään iltaan. Osa valuutanvaihtopisteistä perii vaihtopalkkion tai 2 % veron.

Palveluraha

Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa 10 % ylöspäin. Kampaajille, partureille ja retkibussin kuljettajille on tapana jättää 1,50 € palvelurahaa. Voit halutessasi jättää hotellisi huonesiivoojalle ja tarjoilijalle loman lopussa palvelurahaa.

Ramadan

Jokavuotinen, kuukauden pituinen paastoaika Ramadan ei Turkissa juurikaan vaikuta lomanviettoon.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Marmaris kohdeopas


Kulkuyhteydet

Bussi
Bussilla liikkuminen on helppoa ja edullista sekä kaupunkialueella että lähiympäristössä.
Dolmusbussit kulkevat Marmariksen keskustan ja Içmelerin välillä. Lähikylien Dolmusbusseilla pääset kätevästi tutustumaan maalaiselämän rauhalliseen tunnelmaan. Dolmusbussit kulkevat ilman aikataulua aikaisesta aamusta myöhään yöhön.

Dolmusvene
Kesäkaudella Marmariksen ja Içmelerin väillä kulkee pikkuvene ja matka kestää n 20 min. Marmariksen ja Turunçin välillä on myös veneyhteys. Veneet lähtevät Atatürkin patsaan laiturista ja liikennöivät valoisaan aikaan.

Taksi
Marmariksessa on useita taksiasemia. Jokaisessa taksissa on mittari. Pidemmille matkoille sovi hinta etukäteen.

Laivat
Marmariksesta on kesäkaudella päivittäin laivayhteys Rodokselle. Lipun voit ostaa oppaaltasi.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Dalaman Airport
Matkan pituus n. 94 km
Matkan kesto n. 2 tuntia, Cook's Club Adakoy -hotelliin n. 2,5 t. 64 km tiestä on tasaista ja hyväkuntoista, 30 km mutkikasta, mutta hyvää vuoristotietä.

Yhteydet lentoasemalta 
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Marmaris lasten kanssa

Marmariksessa ja Içmelerissä on useita lasten leikkipuistoja ja leikkipaikkoja. Blue Port -ostoskeskuksen ylimmässä kerroksessa on leikki- ja pelimaailma.

Vesipuisto

Marmariksen Atlantis Water Park -vesipuistossa vauhtia riittää liukumäissä ja altaissa. Vesipuisto sijaitsee rannan kävelykadun läheisyydessä. Vesipuisto on avoinna päivittäin toukokuun lopusta lokakuun alkuun sään mukaan.

Muuta tekemistä lasten kanssa

Marmariksen pääkadun varrella on useita lasten leikkipuistoja, joissa kiipeilytelineitä, liukumäkiä ja keinuja.

Pienten lasten ruokailu

Lasten ruokia, puurojauheita ja vaippoja myydään marketeissa ja osassa apteekeista, purkkiruokien valikoima on suppeampi kuin Suomessa. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Marmariksessa kannattaa tutustua Marmariksen linnoitukseen. Vanhassakaupungissa sijaitseva linnoitus on sulttaani Suleiman Suuren 1520-luvulla rakennuttama. Marmariksen nähtävyyksiin kuuluvat myös basaarialue, satama ja moskeijat.

Lähiympäristössä on paljon kaunista luontoa ja mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Pamukkalen terassit ja Efesoksen rauniot.


Ostokset

Marmariksessa riittää shoppailtavaa. Valikoimaa on laidasta laitaan basaarialueen edullisista kaupoista keskustan kiinteähintaisiin liikkeisiin. Blue Port -ostoskeskus tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet mm. kenkien ystäville. Suosittuja tuliaisia ovat upeat matot, kultakorut, vaatteet, nahkatuotteet, käsityöt, keramiikka ja mausteet.

Parhaat ostospaikat
Marmariksen parhaat ostokset tehdään tyylikkäissä Netsel-jahtisataman ja rantakadun kaupoissa. Basaarialue sijaitsee keskustassa.
Marmariksen ja Içmelerin alueen markkinoilla myydään vihanneksia ja hedelmiä. Perinteisempiä tavaramarkkinoita järjestetään vielä mm. Muğlassa ja Dalyanissa.

 


Ravintolat ja huvit

Aidoimmat turkkilaiset ravintolat ovat Marmariksen pikkukujilla, tasokkaimmat Netsel-jahtisatamassa. Valittavana ovat myös sataman tunnelmalliset kansainvälisen keittiön ruokapaikat ja pizzeriat. Pääkadun varrelta löydät etnisiä ravintoloita.

Marmariksen yöelämä on nuorekasta ja vilkasta. Vauhdikkain yöelämä keskittyy Marmariksen sataman baarikadulle. Suosituimmat ja suurimmat ulkoilmadiskot ovat Arena ja Back Street, elävää rock musiikkia kuulet David Jones -baarissa. Baareja on kymmeniä, joten valinnanvaraa on varmasti. Türku-baareissa vietät iltaa paikallisten kanssa turkkilaista musiikkia kuunnellen ja tanssien. Sataman alueen ruokapaikat hiljenevät illallisajan jälkeen ja näihin voit istahtaa lasilliselle ihastelemaan upeita jahteja.
Içmeleriin päin suuntaavalla rantakaistalla on lukuisia musiikkibaareja.


Uimarannat

Marmariksen ympäristössä on useita puhtaaksi luokiteltuja nk. Sinisen lipun rantoja. Keskustasta oma kunnostettu Long Beach -ranta jatkuu 8 kilometrin pituisena Içmeleriin saakka. Lähialueiden rannoille pääsee edullisesti venekuljetuksilla.
Marmariksen rannoilla on paikoin kunnallisia nk. kansanrantoja, halk plaj, joilla ei ole palveluja eikä rantatuoleja. Näille rantakaistaleille voi levittää oman pyyhkeensä maksutta.
Turunçin ja Kumlubükin kylien sorahiekkarannoille lähtee veneitä Marmariksen keskustasta, Atatürkin patsaalta.

Asukasluku ja etäisyydet

Marmaris n. 38 000 as.

Içmeler 8 km
Mugla 60 km
Datca 80 km
Dalaman 90 km
Dalyan 90 km
Fethiye 140 km
Pamukkale 220 km
Efesos ja Kusadas 250 km
Kemer 390 km
Alanya 500 km
Istanbul 820 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.