Belek – tietoa matkakohteesta

Belek 1
Belek 2
Belek 3
Belek 4
Belek 5
Belek 6
Belek 7
Belek 8
Belek 9
Belek 10
Belek 11
Belek 12
Belek 13
Belek 14
Belek 15
Belek 16
Belek 17
Belek 18
Belek 19
Belek 20
Belek 21
Belek 22
Belek 23
Belek 24
Belek 1
Belek 2
Belek 3
Belek 4
Belek 5
Belek 6
Belek 7
Belek 8
Belek 9
Belek 10
Belek 11
Belek 12
Belek 13
Belek 14
Belek 15
Belek 16
Belek 17
Belek 18
Belek 19
Belek 20
Belek 21
Belek 22
Belek 23
Belek 24

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Belekissä voi viettää aktiivista lomaa. Hotellien rannoilla voi kesäkaudella harrastaa vesiurheilua, kuten vesihiihtoa, banaaniveneellä ajelua ja melontaa. Gloria Golf Resort- sekä Atlantis-hotellien rannoilla voi purjelautailla.

Kaikissa hotelleissamme on kuntosali sekä tenniskentät. Hotelli Gloria Golf Resortissa, hotelli Limak Atlantiksessa sekä hotelli Sirenessä voi pelata rantalentopalloa. Bellis-hotellin tallilla on useita hevosia ja muutama poni.

Belekin keskustassa on pyörävuokraamo autovuokraamon yhteydessä. Belekissä ei vuokrata skoottereita. Gloria Golf- ja Limak Atlantis -hotellit vuokraavat maastopyöriä. Belekin ympäristössä on tasaista, pyöräilyyn sopivaa maastoa.

Golf

Belekin ympäristössä on lukuisia tasokkaita, 18-reikäisiä golfkenttiä, jotka sijaitsevat 5-20 minuutin ajomatkan päässä hotelleistamme. Kulkeminen kentille sujuu helpoiten hotellien järjestämillä kuljetuksilla. Starttiajat kannattaa varata kauttamme hyvissä ajoi ennen matkalle lähtöä. Tutustu Belekin golf-kenttiin Golfkentät-välilehdellä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Belekin keskustassa on useita apteekkeja.  Myytävänä on lääkkeiden lisäksi vitamiineja, kosmetiikkaa ja hygieniatuotteita. Lääkkeet ja vitamiinit ovat hinnaltaan edullisempia kuin Suomessa.

Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys oppaaseemme tai hotellisi vastaanottoon. Hotelleissa on sairaanhoitajan vastaanotot, lääkäri kutsutaan hotellille tarvittaessa. Hotellien lääkäreillä ei ole sopimuksia suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa, vaan kulut maksetaan kohteessa käteisellä tai luottokortilla. Säilytä kuitit, jotta voit anoa korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Belekin alueella on kaksi yksityissairaalaa. Sairaalat eivät aina suoraveloita suomalaisia vakuutusyhtiöitä, mutta vakuutuskortti on kuitenkin hyvä ottaa mukaan.

Juomavesi

Juomavesi on juomakelpoista, mutta pullovettä käytetään yleisesti juomavetenä. Pullotettua vettä on hiilihapollisena, soda, ja hiilihapottomana, su.

Liikuntaesteiset

Belek soveltuu varsin hyvin pyörätuolilla liikkuville. Invatakseja Belekissä ei ole.

Katso listastamme liikuntarajoitteisille sopivat hotellit.

Palveluraha

Palveluammateissa olevien henkilöiden palkka määräytyy suurelta osin palvelurahojen mukaan. Ravintoloissa voi laskun loppusummaa pyöristää 10 % ylöspäin. Voit muistaa lomasi lopussa myös hotellihuoneesi siivoojaa esim. 5 €/vk.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä Belekin hotelleissa ja muutamissa liikkeissä sekä Antalyan suurissa ravintoloissa ja myymälöissä. Belekin keskustassa on muutama pankkiautomaatti, joista voi nostaa rahaa pankki- ja luottokorteilla sekä Visa Electronilla. Limak Atlantis ja Gloria Golf Resort -hotellien pääporttien läheisyydessä on myös automaatit.

Turkin liiran kurssi vaihtelun vuoksi mukaan kannattaa ottaa euroja, joilla tulee Belekissä hyvin toimeen.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Belek kohdeopas


Kulkuyhteydet

Belekistä pääsee helposti lähelle ja kauas. Belekin alueella liikutaan kätevimmin taksilla, paikallisbussilla tai dolmusbussilla. Kesäkuukausina kulkee myös traktorijuna Limak Atlantis -hotellista Belekin keskustaan n. puolen tunnin välein.

Bussi
Belekin keskustasta kulkee paikallisbussi Antalyaan kesällä 30 min välein, keväällä ja syksyllä tunnin välein. Keskustasta pääsee bussilla myös läheiseen Serikin kaupunkiin ja Kadriyen kylään n. tunnin välein.

Kaukoliikenteen bussit
Serikin kaupungin bussiasema sijaitsee 12–20 km:n päässä hotelleista. Bussiasemalta tai valtatieltä lähtee ilmastoituja busseja päivittäin mm. Antalyaan, Alanyaan, Manavgatiin ja Sideen. Lippu ostetaan joko kuljettajalta tai asemarakennuksesta. Antalyan pääbussiasemalta on hyvät bussiyhteydet esimerkiksi Istanbuliin, Ankaraan ja Marmarikseen.

Taksi
Hotellien porteilla on taksiasema, jossa on nähtävänä kiinteät hinnat lähes kaikkiin rannikon kohteisiin. Sovi hinta pitkille matkoille etukäteen.

Dolmusbussit
Dolmusbussit ovat pieniä tai keskikokoisia busseja. Ne lähtevät Limak Atlantis- ja Gloria Golf -hotellin pääportin edestä. Bussit ajavat Belekin keskustaan kesällä n. 30 minuutin välein, keväällä ja syksyllä harvemmin. Sirene Belek -hotellista liikennöi dolmusbussi Kadriyen kylään noin 15 minuutin välein.
Hotellien porteilta lähtee päivittäin dolmusbussi klo 10 Antalyan keskustan tuntumaan ja Sideen. Dolmusbussi lähtee takaisin Belekiin klo 16.


Lentokenttäkuljetukset

Tämän Aurinkomatka-paketin bussikuljetukset ovat maksullisia. Edestakaisen kuljetuksen hinta on 18 €/aikuinen ja 9 €/lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään viisi päivää ennen matkaa.
Antalya–Belek-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Antalya Bayindir International Airport/Gazipasa Airport
Matkan pituus 40 km/160 km
MAtkan kesto 45 min/2,5–3 tuntia

Yhteydet lentokentältä
Pelkän lennon ostaneet pääsevät lentoasaemalta lomakohteeseen taksilla.


Matkalla lasten kanssa

Lapsille riittää Belekissä viihdyttävää tekemistä joka lomapäiväksi. Kuten muuallakin Turkissa, lapset otetaan avosylin vastaan kaikkialla.

Vesipuisto

Gloria Golf Resort -hotellissa on vesipuisto. Limak Atlantis -hotellissa on muutama vesiliukumäki. Limak Atlantis -hotellin lähellä pääsee kesäkuukausina polskimaan Troy-vesipuistossa.

Muuta tekemistä lapsille

Gloria Serenity -hotellin alueella voi seikkailla Fun Jungle -seikkailupuistossa. Troy -vesipuiston yhteydessä olevassa delfinaariossa on kesällä näytöksiä päivittäin. Vauhdin hurmaan pääsee Belekin rannalla olevalla mikroautoradalla.

Pienten lasten ruokailu

Purkkiruokia, vaippoja sekä vauvan- ja lastentarvikkeita saa hyvinvarustetuista minimarketeista ja apteekeista. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Belekissä kannattaa kurkistaa keskustan suureen moskeijaan ja sen keinotekoisiin vesiputouksiin, joiden sisälle pääsee kävelemään. Belekin Suvaitsevaisuuden puistossa on kirkko, synagoga ja moskeija.

Belekistä kannattaa ottaa retkikohteeksi Antalyan, sen Vanhakaupunki ja satama. Sidessä pääsee ihalemaan antiikinaikaisia raunioita. Myös Pergenin raunioalue ja Aspendoksen roomalainen teatteri ovat näkemisen arvoisia.


Ostokset

Belekissä on muutamia nahka- ja kultaliikkeitä sekä vaate-, kenkä, ja korukauppoja. Myös hotelleissa on joitakin myymälöitä. Lauantaisin Belekissä on markkinat. Suosittuja ja edullisia tuliaisia ovat nahkatuotteet, matot ja käsityöt.

Monipuolisemmat ostosmahdollisuudet on Antalyassa. Keskustan ulkopuolella on useita kauppakeskuksia, mm. Terracity, Özdilek ja Migros.


Ravintolat ja iltaelämä

Hotelleissamme on useita ravintoloita. Belekin keskustassa on joitakin kansainvälisiä- ja turkkilaisia ravintoloita.

Belekissä lomailtaa vietetään hotelleissa. Hotelleissamme on ohjelmallisia teemailtoja. Iltaisin soitetaan myös elävää musiikkia.


Uimarannat

Belekissä hotelleillamme on omat puhdasvetiset hiekkarantansa.

Rantapalvelut

Kesäkaudella rannoilla on maksuttomat aurinkotuolit ja palveluja. Keväällä rannoilla on rajoitetut palvelut.

Asukasluku ja etäisyydet

Belek n. 5 000 asukasta
Aspendos 40 km
Antalya 45 km
Side 45 km
Alanya 100 km

Hotelli Gloria Golf Resort–hotelli Limak Atlantis 4,5 km
Hotelli Gloria Golf Resort–hotelli Sirene Belek 16 km
Hotelli Limak Atlantis–hotelli Sirene Belek 12 km

Hotelli Gloria Golf Resort–Belekin keskusta 7 km
Hotelli Limak Atlantis–Belekin keskusta 3,5 km
Hotelli Sirene Belek–Kadriyen keskusta 6,5 km
Hotelli Sirene Belek–Belekin keskusta 9 km

Belekin kylä–Kadriyen kylä 6 km

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot ja asiakirjat löytyvät maan sivuilta Passi & viisumi -välilehden alta.