Belek – tietoa matkakohteesta

Belek 1
Belek 2
Belek 3
Belek 4
Belek 5
Belek 6
Belek 7
Belek 8
Belek 9
Belek 10
Belek 11
Belek 12
Belek 13
Belek 14
Belek 15
Belek 16
Belek 17
Belek 18
Belek 19
Belek 20
Belek 21
Belek 22
Belek 23
Belek 24
Belek 25
Belek 26
Belek 27
Belek 28
Belek 29
Belek 30
Belek 31
Belek 32
Belek 33
Belek 34
Belek 1
Belek 2
Belek 3
Belek 4
Belek 5
Belek 6
Belek 7
Belek 8
Belek 9
Belek 10
Belek 11
Belek 12
Belek 13
Belek 14
Belek 15
Belek 16
Belek 17
Belek 18
Belek 19
Belek 20
Belek 21
Belek 22
Belek 23
Belek 24
Belek 25
Belek 26
Belek 27
Belek 28
Belek 29
Belek 30
Belek 31
Belek 32
Belek 33
Belek 34

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Belekissä voi viettää aktiivista lomaa. Hotellien rannoilla voi kesäkaudella harrastaa vesiurheilua, kuten vesihiihtoa, banaaniveneellä ajelua ja melontaa. Gloria Golf Resort- sekä Atlantis-hotellien rannoilla voi purjelautailla.

Kaikissa hotelleissamme on kuntosali sekä tenniskentät. Hotelli Gloria Golf Resortissa, hotelli Limak Atlantiksessa sekä hotelli Sirenessä voi pelata rantalentopalloa. Bellis-hotellin tallilla on useita hevosia ja muutama poni.

Belekin keskustassa on pyörävuokraamo autovuokraamon yhteydessä. Belekissä ei vuokrata skoottereita. Gloria Golf- ja Limak Atlantis -hotellit vuokraavat maastopyöriä. Belekin ympäristössä on tasaista, pyöräilyyn sopivaa maastoa.

Golf

Belek on monen kokeneen golfaajan rankinglistan kärkipaikalla. Vehreällä alueella on 14 täysimittaista kenttää lähes vieri vieressä. Ne ovat maisemiltaan puistomaisen vehreitä, pelillisesti antoisia ja vaihtelevia.

Kaikki hotellimme sijaitsevat lähellä kenttiä. Hotelli Gloria Golf Resortin aulasta on matkaa lähimmälle ykköstiille vain 500 metriä. Upeista Glorian kolmesta golfkentästä saat lisätietoa täältä. Tyylikäs Robinson tuo vaihtelua Glorian kenttiin aivan niiden vieressä. Loistava Cornelia Golf by Nick Faldo sijaitsee 4 km:n päässä Limak Atlantis-hotellista, kun taas kaksi 18-reikäistä kenttää sisältävä Antalya Golf Club asettuu Belekin hotellialueen toiselle laidalle. Alueen helmi on haastava Lykia Links Golf. Matkat muille kuin hotellien viereisille kentille taittuvat taksilla tai hotellien järjestämillä edullisilla kuljetuksilla.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Belekin keskustassa on useita apteekkeja.  Myytävänä on lääkkeiden lisäksi vitamiineja, kosmetiikkaa ja hygieniatuotteita. Lääkkeet ja vitamiinit ovat hinnaltaan edullisempia kuin Suomessa.

Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys oppaaseemme tai hotellisi vastaanottoon. Hotelleissa on sairaanhoitajan vastaanotot, lääkäri kutsutaan hotellille tarvittaessa. Hotellien lääkäreillä ei ole sopimuksia suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa, vaan kulut maksetaan kohteessa käteisellä tai luottokortilla. Säilytä kuitit, jotta voit anoa korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Belekin alueella on kaksi yksityissairaalaa. Sairaalat eivät aina suoraveloita suomalaisia vakuutusyhtiöitä, mutta vakuutuskortti on kuitenkin hyvä ottaa mukaan.

Liikuntaesteettömyys

Belek soveltuu varsin hyvin pyörätuolilla liikkuville matkustajille. Esteettömiä takseja ei ole. 

Palveluraha

Palveluammateissa olevien henkilöiden palkka määräytyy suurelta osin palvelurahojen mukaan. Ravintoloissa voi laskun loppusummaa pyöristää 10 % ylöspäin. Voit muistaa lomasi lopussa myös hotellihuoneesi siivoojaa esim. 5–10 €/vk.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja MasterCard käyvät maksuvälineinä Belekin hotelleissa ja muutamissa liikkeissä sekä Antalyan suurissa ravintoloissa ja myymälöissä. Belekin keskustassa on muutama pankkiautomaatti, joista voi nostaa rahaa pankki- ja luottokorteilla sekä Visa Electronilla. Limak Atlantis ja Gloria Golf Resort -hotellien pääporttien läheisyydessä on myös automaatit.

Turkin liiran kurssi vaihtelun vuoksi mukaan kannattaa ottaa euroja, joilla tulee Belekissä hyvin toimeen.

Ramadan

Jokavuotinen, kuukauden pituinen paastoaika Ramadan ei Turkissa juurikaan vaikuta lomanviettoon.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Belek kohdeopas


Kulkuyhteydet

Belekin alueella liikutaan kätevimmin taksilla, paikallisbussilla tai dolmusbussilla. 

Bussi
Belekin keskustasta kulkee paikallisbussi Antalyaan kesällä 30 min välein, keväällä ja syksyllä tunnin välein. Keskustasta pääsee bussilla myös läheiseen Serikin kaupunkiin ja Kadriyen kylään n. tunnin välein.

Kaukoliikenteen bussit
Serikin kaupungin bussiasema sijaitsee 12–20 km:n päässä hotelleista. Bussiasemalta tai valtatieltä lähtee ilmastoituja busseja päivittäin mm. Antalyaan, Alanyaan, Manavgatiin ja Sideen. Lippu ostetaan joko kuljettajalta tai asemarakennuksesta. Antalyan pääbussiasemalta on hyvät bussiyhteydet esimerkiksi Istanbuliin, Ankaraan ja Marmarikseen.

Taksi
Hotellien porteilla on taksiasema, jossa on nähtävänä kiinteät hinnat lähes kaikkiin rannikon kohteisiin. Sovi hinta pitkille matkoille etukäteen.

Dolmusbussit
Dolmusbussit ovat pieniä tai keskikokoisia busseja. Ne lähtevät Limak Atlantis- ja Gloria Golf -hotellin pääportin edestä. Bussit ajavat Belekin keskustaan kesällä n. 30 minuutin välein, keväällä ja syksyllä harvemmin. Club Asteria -hotellista liikennöi dolmusbussi Kadriyen kylään noin 15 minuutin välein.
Hotellien porteilta lähtee päivittäin dolmusbussi klo 10 Antalyan keskustan tuntumaan ja Sideen. Dolmusbussi lähtee takaisin Belekiin klo 16.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Gazipasa Airport
Matkan pituus 160 km
Matkan kesto 2,5–3 tuntia

Yhteydet Gazipasan lentoasemalta
Lentoasemalta Belekiin pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Belek lasten kanssa

Lapsille riittää Belekissä viihdyttävää tekemistä joka lomapäiväksi. Kuten muuallakin Turkissa, lapset otetaan avosylin vastaan kaikkialla.

Vesipuisto

Gloria Golf Resort -hotellissa on vesipuisto. Limak Atlantis -hotellissa on muutama vesiliukumäki.

Muuta tekemistä lapsille

Gloria Serenity -hotellin alueella voi seikkailla Fun Jungle -seikkailupuistossa. Vauhdin hurmaan pääsee Belekin rannalla olevalla mikroautoradalla.

Pienten lasten ruokailu

Purkkiruokia, vaippoja sekä vauvan- ja lastentarvikkeita saa hyvinvarustetuista minimarketeista ja apteekeista. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Belekissä kannattaa kurkistaa keskustan suureen moskeijaan ja sen keinotekoisiin vesiputouksiin, joiden sisälle pääsee kävelemään. Belekin Suvaitsevaisuuden puistossa on kirkko, synagoga ja moskeija.

Belekistä kannattaa ottaa retkikohteeksi Antalyan, sen Vanhakaupunki ja satama. Sidessä pääsee ihailemaan antiikinaikaisia raunioita. Myös Pergen raunioalue ja Aspendoksen roomalainen teatteri ovat näkemisen arvoisia.


Ostokset

Belekissä on muutamia nahka- ja kultaliikkeitä sekä vaate-, kenkä, ja korukauppoja. Myös hotelleissa on joitakin myymälöitä. Lauantaisin Belekissä on markkinat. Suosittuja ja edullisia tuliaisia ovat nahkatuotteet, matot ja käsityöt.

Monipuolisemmat ostosmahdollisuudet on Antalyassa. Keskustan ulkopuolella on useita kauppakeskuksia, mm. Terracity, Özdilek ja Migros.


Ravintolat ja iltaelämä

Hotelleissamme on useita ravintoloita. Belekin keskustassa on joitakin kansainvälisiä- ja turkkilaisia ravintoloita.

Belekissä lomailtaa vietetään hotelleissa. Hotelleissamme on ohjelmallisia teemailtoja. Iltaisin soitetaan myös elävää musiikkia.


Uimarannat

Belekissä hotelleillamme on omat puhdasvetiset hiekkarantansa.

Rantapalvelut

Kesäkaudella rannoilla on maksuttomat aurinkotuolit ja palveluja. Keväällä rannoilla on rajoitetut palvelut.

Asukasluku ja etäisyydet

Belek n. 5 000 asukasta
Kadriyen kylä 6 km
Aspendos 40 km
Antalya 45 km
Side 45 km
Alanya 100 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.