• Uutuus

Kaprun – tietoa matkakohteesta

Kaprun 1
Kaprun 2
Kaprun 3
Kaprun 4
Kaprun 5
Kaprun 6
Kaprun 7
Kaprun 8
Kaprun 9
Kaprun 10
Kaprun 11
Kaprun 12
Kaprun 13
Kaprun 14
Kaprun 15
Kaprun 16
Kaprun 17
Kaprun 18
Kaprun 19
Kaprun 20
Kaprun 21
Kaprun 1
Kaprun 2
Kaprun 3
Kaprun 4
Kaprun 5
Kaprun 6
Kaprun 7
Kaprun 8
Kaprun 9
Kaprun 10
Kaprun 11
Kaprun 12
Kaprun 13
Kaprun 14
Kaprun 15
Kaprun 16
Kaprun 17
Kaprun 18
Kaprun 19
Kaprun 20
Kaprun 21

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 

Mikäli vuokraat auton vasta perillä oppaamme kautta, ota yhteys oppaaseen muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa.


Harrastukset

Kaprunissa, läheisessä Zell am Seessä ja lähialueella on runsaasti harrastuksia kaikenikäisille aktiivisille lomailijoille. Patikoi ja pyöräile laaksojen ja vuorten upeilla reiteillä, golfaa läheisellä kentällä, pelaa tennistä tai kokeile koskenlaskua. Lumitilanteen salliessa laskettelukin onnistuu Kaprunin jäätikköalueella. 

Hissit
Osassa Kaprunin hotelleja majoittuvat saavat hotellistaan Zell am See–Kaprun Card -etukortin, johon sisältyvät ilmaiset hissimatkat Kaprunin ja Zell am Seen alueilla kesäisin toiminnassa olevissa hisseissä (tietyin rajoituksin).  

Maiskogel-hissiasemalta Kaprunin keskustan kupeesta pääset kabiinihissillä Maiskogelin huipulle 1 570 metriin ja sieltä alkaville patikkareiteille.  
Hissimatkat Kitzsteinhornin Alpincenteriin 2 450 metriin ja Gipfelweltiin 3 000 metriin ja sieltä avautuviin vuoristo- ja jäätikkömaisemiin ovat huikeita kokemuksia.  
Zell am Sessä pääset kaapelihissillä muun muassa keskustan vieressä kohoavalle Schmittenhöhelle 2 000 metriin.
Hissimatkojen aikana ja perillä sinua odottavat upeat maisemat. Myös osa alueen lukuisista patikointireiteistä kulkee kaapelihissiasemien läheltä. 

Golf

Zell am Seen golfkenttä sijaitsee järven eteläpäässä, n. 5 km:n päässä keskustasta. Reikiä on 36. Kitzsteinhorn vaatii tarkkuutta niin avaus- kuin lähestymislyönneissä. Vesi on mukana pelissä useilla väylillä. Mieleenpainuvin reikä on numero 1 (par-5 saarigreenillä). Schmittenhöhe on kentistä vanhempi ja hieman helpompi ja tunnetumpi. 

Golfclub Urslautalin 18-reikäinen kenttä sijaitsee lähellä Maria Almin kylää, n. 25 km:n päässä. Keith Prestonin suunnittelema kenttä tarjoaa haasteita kaiken tasoisille pelaajille. Pituutensa puolesta kenttä ei ole vaativa, mutta kapeat väylät tekevät sen haastavaksi. 
Varaukset suoraan kentille.

Kelkkailu

Kaprunin keskustan kupeessa sijaitsee 1 300 m:n pituinen Maisflitzer-kelkkarata.
Saalfeldenin kesäkelkkarata on Euroopan pisin, pituutta on 1 600 m ja mutkia 63. Saalfeldeniin menevät Postbus-bussit pysähtyvät radan kohdalla, matkaa Kaprunista on n. 20 km.  

Koskenlasku ja rotkovaellus

Voit kokeilla koskenlaskua eli raftingia läheisillä Salzach- ja Saalachjoilla. Rotkovaellus eli canyoning on puroja pitkin laskeutumista, jossa välillä hypitään kalliolta veteen, uidaan, kävellään purojen pohjilla ja laskeudutaan kallionseinämää alas vesiputouksia pitkin. Retkivaraukset hoituvat kätevästi paikan päällä oppaamme kautta. 
Retkiä järjestää mm. Outdo, os. Schmittenstrasse 8.

Laskettelu ja lumilautailu kesällä

Kaprunin jäätikköalueella voi lasketella lähes ympärivuoden säästä riippuen. Jäätikkö on myös suosittu nähtävyyspaikka ja Kitzsteinhorn-huipun (3 203 m) tuntumasta Gipfelstationin näköalaterassilta avautuvat upeat näkymät alppialueelle. Alpincenteristä, 2 452 m:n korkeudelta lähtee patikkareittejä esim. alas Kaprunin kylään.

Minigolf ja frisbeegolf

Minigolfkenttä on Zell am Seessä, Strandbad-uimalan läheisyydessä.
Schmittenhöhellä on Euroopan korkeimmalla sijaitseva frisbeegolfrata. Rata alkaa Sonnkogelbahn-hissin ylä-asemalta 1 850 m:n korkeudelta ja päättyy 1 400 metriin. Kiekkoja saa 10 euron panttia vastaan Schmittenhöhebahn-hissin ala-asemalta ja Sonnkogel-ravintolasta.

Patikointi

Kaprun, Zell am See ja lähialueet tarjoavat upeat patikointimahdollisuudet. Reiteissä on valinnanvaraa kaikenikäisille ja -kuntoisille, helpoista haastaviin. Kesäkuun puolivälistä alkaen järjestetään patikkaretkiä paikallisen oppaan johdolla. Vaellukset ovat ilmaisia, jokainen maksaa mahdolliset bussi- ja hissiliput itse.

Patikkareittien varrella on alppimajoja, joissa voit levähtää ja ruokailla. Mukaan kannattaa kuitenkin varata syötävää ja juotavaa. Sääolosuhteet voivat muuttua nopeasti, joten kerrospukeutuminen on suotavaa. Ota hyvät, tukevat jalkineet, päähine, sadetakki, aurinkovoide ja aurinkolasit mukaan. Voit ostaa vaelluskarttoja matkailutoimistosta, lehti- ja kirjakaupoista.

Kaprunin keskustan kupeessa Maiskogel-kabiinihissi vie ylös 1 570 metriin. Yläasemalta pääset suoraan koko perheelle sopiville reiteille tai haastaville ja pidemmille poluille. Suosituilla Kitzsteinhornin ja patojärvien alueilla reiteillä kuljetaan keskellä huikeita alppimaisemia. Esimerkiksi Alpincenteriltä (2 446 m) lähtevä polku kulkee paikoitellen kapeahkolla harjanteella upeissa maisemissa Krefelder Hütten kautta kohti Maiskogelia.    

Zell am Seessä Schmittenhöhen huipulle 2 000 metriin noustaan kabiinihissillä.

Valtaosa hisseistä on toiminnassa touko–kesäkuun vaihteesta, loputkin viimeistään kesäkuun lopussa. Alueen hisseihin voi ostaa yksittäisiä lippuja ja mm. vaelluslippuja.
Zell am Seen ja Kaprunin alueella on käytössä erilaisia etukortteja, jotka oikeuttavat esimerkiksi alennuksiin pääsymaksuissa tai lippujen hinnoissa. Myös osa hotelleista tarjoaa etukortteja asiakkailleen.

Pyöräily

Kaprunin ja Zell am Seen ympäristössä on erinomaiset pyöräilymahdollisuudet. Laaksoissa kulkevat pyöräreitit ovat joko pyöräteitä tai maalaisteitä, joilla on paikallisliikennettä. Reittien varrella on mukavia taukopaikkoja.

Voit pyöräillä vaikka Zell am Seehen (16 km) tai jatkaa edelleen Zellerjärven ympäri (n. 20 km) tai läheiseen Bruckin kylään (n. 6 km). 

Haastavampia maastopyöräilyreittejä löytyy mm. Kitzsteinhornin alueelta. 

Pyörän voi vuokrata mm. Intersport-urheiluliikkeessä, myös sähköpyöriä, lastenpyöriä ja kypäriä vuokrataan. Reittikarttoja saa matkailutoimistosta, kirjakaupoissa myydään pyöräilykarttoja ja -oppaita.

Ratsastus

Reitclub Porsche -talli on Schüttdorfissa, Zellerjärven eteläpäässä, n. 6 km:n päässä keskustasta. Tallissa on n. 40 ponia ja puoliveristä hevosta, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneille ratsastajille. Tunteja on maneesissa ja maastossa, myös ratsastusretkiä järjestetään. 

Tennis

Zellerjärven eteläpäässä Tenniscenter Schüttdorfissa on sekä ulko- että sisäkenttiä. Tenniskenttiä on myös järven itärannalla Thumersbachissa.

Varjoliito

Varjoliitoa 'Paragleiten' voi kokeilla esim. Schmittenhöhellä kokeneen pilotin seurassa. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa on apteekki.

Tarvitessasi lääkäriä ota yhteys oppaaseemme tai hotellin vastaanottoon. Lähin sairaala on Zell am Seessä. 

Liikuntaesteettömyys

Kaprunin keskustassa ja ympäristössä on paljon korkeuseroja. Kaikilla retkillä on paljon kävelyä, myös epätasaisessa maastossa. 

Esteettömiä takseja on vain eri tilauksesta.

Luottokortit

Visa, Visa Electron, MasterCard, Diners, Eurocard ja American Express käyvät maksuvälineinä useissa ravintoloissa ja liikkeissä. Voit nostaa niillä rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Sää voi olla vaihteleva ja sadekuurot ovat tavallisia keskikesälläkin. Varaa mukaasi veden- ja tuulenpitäviä vaatteita sekä joitakin lämpimiä vaatteita viileitä päiviä ja iltoja varten. Pakkaa mukaan mukavat jalkineet retkipäiviksi tai mikäli aiot lähteä vuorille patikoimaan.

Palveluraha

Ravintoloissa on tapana pyöristää laskua 5-10 % ylöspäin. Sopiva palveluraha hotellin huonesiivoojalle on 3–5 €/vk ja retkibussinkuljettajalle 1 €.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Kaprun kohdeopas


Kulkuyhteydet

Pinzgau Mobility Card
Pinzgaun alueella, johon myös mm. Kaprun ja läheinen Zell am See kuuluvat, on käytössä Pinzgau Mobility Card. Kortti oikeuttaa maksuttomaan paikallisliikenteen käyttöön mukaan lukien Postbus-paikallisbussin ja paikallisjunan. Saat kortin hotelliltasi.

Postbus-paikallisbussilla pääsee Zell am Seehen, lähikyliin ja monien nähtävyyksien äärelle. Junayhteydet ovat hyvät eri puolille Itävaltaa. Kesäisin läheisellä Zellerjärvellä järjestetään risteilyjä.

Bussi
Keskustassa on useita bussipysäkkejä. Bussit liikennöivät mm. Zell am Seehen ja Kaprunin jäätikön ala-asemalle. 

Juna
Zell am Seen keskustassa sijaitsevalta rautatieasemalta on hyvät junayhteydet esim. Salzburgiin, n. 1 t 40 min/suunta, Innsbruckiin, n. 2 t/suunta ja Wieniin, n. 5 t 15 min/suunta. 
Paikalllisjuna Pinzgauer Lokalbahn liikennöi mm. Krimmlin vesiputouksille.

Taksi
Taksin voit tilata hotelliin.

Laiva
Zellerjärvellä voit ihailla maisemia laivan kyydissä. Laivalla voit ylittää järven Zell am Seestä Thumersbachiin, vastarannalle tai kiertää koko järven risteilyllä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Lentokenttä Innsbruck
Matkan pituus n. 145 km
Matkan kesto n. 2 tuntia 30 min

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Kauttamme ei ole tässä kohteessa saatavilla lastenistuimia lentokenttäkuljetuksiin.


Kaprun lasten kanssa

Kaprunissa ja lähiympäristössä lasten kanssa riittää valtavasti tekemistä monipuolisten aktivitteettien parissa.
Tasokkaan Tauern Span sisä- ja ulkoaltaat vesiliukumäkineen ovat kaikenikäisten mieleen. Rantapäivää voit viettää vajaan 10 km:n päässä Zellerjärven rannalla maksullisella uimarannalla, jossa on mm. vesiliukumäki, lastenallas ja kahluualtaat. Rannan lähettyvillä on leikkipaikka ja mahdollisuus pelata minigolfia. Uimarantoja on kaupungin kohdalla sekä järven etelä- ja länsirannalla. 

Vauhdin hurmasta nauttivat suuntaavat Maisflitzenin kesäkelkkaradalle keskustan kupeeseen. 
Maiskogel-hissin ala-asemalla odottaa leikkipuisto pomppulinnoineen, keinuineen ja kiipeilyseinineen.  

Lähistön lukuisat luonnonnähtävyydet, kuten Kitzsteinhorn jäätikköineen tai Kaprunin patojärvet kiinnostavat varmasti myös lapsia, ja jo hissimatkat ylös 2–3 km:n korkeuteen ovat kokemus. 
Kävelyreitti jääkauden muovaamassa Sigmund Thun Klamm -rotkossa veden kohinan säestyksellä on hauskaa ulkoilua koko perheelle.  

Zell am Seessä Schmittenhöhen rinteillä on lapsille suunnattu aktiviteettirata vaijeriliukuineen ja kiipeilyalueineen huikeissa alppimaisemissa. 

Koko perheen pyöräretkille voit vuokrata lapselle oman istuimen tai pyörän. Tasaisimmat pyöräreitit kulkevat laaksoissa ja esimerkiksi Kaprunista Zell am Seehen pyöräilymatkaa kertyy vajaat 10 km. 

Hotellista saatavalla Pinzgau Mobility Card -kortilla voit käyttää maksutta paikallisliikennettä Pinzgaun alueella, johon Kaprun ja Zell am See kuuluvat ja Zell am See–Kaprun Card -etukortilla pääset maksutta tai saat alennusta moniin paikkoihin.


Nähtävyydet

Kaprunin ja lähialueen luonto tarjoaa valtavasti huikeita nähtävyyksiä vehreistä alppiniityistä lumisiin huippuihin, järviä, rotkoja ja vesiputouksia. 

Jääkauden muovaamassa Sigmund Thun Klamm -rotkossa vesi virtaa vauhdilla rotkon pohjalla. Puista kävelysiltaa pitkin pääset nousemaan rotkon yläpäähän, josta voit jatkaa kävelyä pienen järven ympäri. Rotko on parin kilometrin päässä keskustasta. 

Kaprunin kuulut patojärvet sijaitsevat Kaprunin laakson perällä, noin 2 000 metrin korkeudella. Kahden järven ympäristössä on huikeat ulkoilumaastot kaikenikäisille, myös itse matka järville bussilla ja vuoristohissillä on oma kokemuksensa. 
Yli 3 200 metriin kohoavan Kitzsteinhornin näköalatasanteelta n. 3 000 metristä avautuu mahtava näkymä yli vuortenhuippujen. Alueella on myös monipuoliset patikointimahdollisuudet, ja alkukesästä mahdollisuus jopa lasketteluun.  

Kaprunin museossa voit tutustua Kaprunin patojärvien, vesivoimalan ja jäätikön hiihtoalueen rakentamiseen ja alueen matkailun kehittymiseen.
 
Vöttersin ajoneuvomuseon kokoelmissa on mm. autoja, traktoreita ja moottoripyöriä menneiltä vuosikymmeniltä ja useista Euroopan maista.

Keskiajalta peräisin oleva Kaprunin linna sijaitsee kylän laidalla, linnaan voi tutustua opastetuilla kierroksilla.

Läheisessä Zell am Seen kaupungissa on viihtyisiä kävelykatuja keskustassa ja rannan äärellä. Schmittenhöhen laelta, noin 2 000 metristä avautuu panoraamamaisema vuorten ja laaksojen suuntaan. Vuoren laella kulkee suosittu High Altitude Promenade -kävelyreitti. Zell am Seehen pääset postibussin kyydissä.

Krimmlin vesiputouksille noin 60 km:n päähän matka taittuu joko Postbus-bussilla tai paikallisjunan kyydissä. Suhteellisen lähellä ovat Salzburg ja naapurimaassa Saksassa sijaitsevat Berchtesgadenin kylä ja Kotkanpesä. Salzburgiin pääset kätevästi retken mukana, Berchtesgadeniin puolestaan vuokraamalla auton.

Itävallan suosituimpiin nähtävyyksiin lukeutuva Grossglocknerin alppitie alkaa noin 20 km:n päästä. Vuorten sylissä kiemurteleva maksullinen maisematie kohoaa aina 2 500 metriin asti. Tielle pääset omalla autolla tai helpoiten retken mukana.


Ostokset

Kaprunin keskustan liikkeissä myydään mm. vaatteita, urheilutarvikkeita ja lahjatavaroita. Tuomisiksi valitaan usein paikallisia juomia ja makeisia, kenkiä, asusteita ja urheiluvälineitä. Monipuolisempia ostosmahdollisuuksia tarjoaa Salzburg, jossa etenkin Vanhankaupungin ostoskatu sekä kaupungin ulkopuolella sijaitseva Designer Outlet vetävät puoleensa niin matkailijoita kuin paikallisiakin.  

Liikkeet ovat avoinna ma–pe n. klo 8–12 ja 14–18, la osa liikkeistä on avoinna vain aamupäivällä.


Ravintolat ja huvit

Kaprunin monet ravintolat tarjoavat perinteisten itävaltalaisten ruokien ohella esimerkiksi italialaisen ja kreikkalaisen keittiön antimia.  
Kokeile alueen erikoisuutta Pinzgauer Kasnockenia, joka on itse valmistetuista makaroneista pannulla paistettu ruoka. Makua antamaan on lisätty voimakasta juustoa, sipulia ja persiljaa. Lisukkeena on salaattia. Ruoka tarjoillaan suoraan pannulta.

Oman lisänsä ravintolavaihtoehtoihin tuovat lähialueen useat perinteiset alppimajat. Ne tarjoavat paikallisten makujen lisäksi myös mukavan taukopaikan patikoijalle tai pyöräilijälle.

Herkutteluhetkiin on useita kahvila-konditorioita, joiden valikoimissa on maistuvia leivonnaisia ja jäätelöannoksia. 

Iltaa vietetään keskustassa baareissa ja kahviloissa, baarit aukeavat klo 20 ja ovat avoinna klo 1–2:een. Kauniina kesäiltoina monet baarit ja kahvilat pitävät ulkoterassin avoinna klo 22:een.


Tapahtumat

Kesään kuuluvat lukuisat tapahtumat jodlauksesta joogaan ja erilaisiin musiikkia tai liikuntaa sisältäviin tapahtumiin. Osa tapahtumista on kertaluonteisia, osa viikoittaisia.

Kaprunissa voit suunnata perjantai-iltaisin ihailemaan valaistua Sigmund Thun -rotkoa.
Heinäkuussa Kaprunin linna on jokakesäisten keskiaikaan liittyvien linnanjuhlien näyttämönä. 

Läheisessä Zell am Seessä on useita toistuvia tapahtumia kuten Elisabeth-puistossa pidettävä musiikkia ja valoa yhdistävä Seezauber-show tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 22. Puistossa on lisäksi kansanmusiikki ja -tanssiesityksiä.
Kävelykadun alueella pidetään heinä-elokuussa joka keskiviikkoilta Zell Summer Night -juhla. Tapahtuma tarjoaa mm. musiikkia, erilaisia esityksiä ja ruokia.
Perjantaiaamuihin aktiviteettia tuovat klo 8 alkavat aamupäivämarkkinat keskusaukiolla
Heinäkuun puolivälissä ja elokuun alussa järjestettävät Zell Lake Festival -järvijuhlat kestävät aamupäivästä puoleen yöhön. Juhlat päättää upea ilotulitus järvellä.


Uimarannat

Kaprunissa uidaan maksullisen Tauern Spa -kylpylän monissa ulkoaltaissa ja nautitaan auringosta altaiden ympärillä nurmikkoalueella. Span yhteydessä on myös sisäaltaita ja saunaosasto.

Kaprunin lähimmät uimarannat ovat Zell am Seessä, Zellerjärven rannalla. Keskustan edustalla on Strandbad-ranta uima- ja lastenaltaineen ja liukumäkineen. Rannan läheisyydessä voit pelata minigolfia, vuokrata soutuveneen, jollan tai polkuveneen. Uimarantoja palveluineen on myös järven etelä- ja itärannalla. Kaupungin keskustan ja järven pohjoisosan välillä on nurmikkorantoja, joilta voi pulahtaa uimaaan raikkaaseen alppijärveen. Rannat syvenevät jyrkästi. Järven pohjoisosassa Prielaussa on loivemmin syvenevä ranta.
Zell am See-Kaprun Card -etukortilla pääset maksutta Zellerjärven uimarannoille, joilla on palveluja.


Majoitusvero

Itävallan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (City tax), joka on 1,10–3 €/yö/henkilö. Veron suuruus määräytyy hotellin Itävallan tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Vero veloitetaan kaikilta yli 14-vuotiailta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ja lapsi-iässä ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Kaprun n. 3 000 as.

Zell am See n. 10 km
Söll n. 75 km
Salzburg 100 km
Innsbruck n. 145 km
Seefeld n. 165 km
Serfaus n. 235 km
Wien n. 390 km
München n. 190 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.