Ras al Khaimah – tietoa matkakohteesta

Ras al Khaimah 1
Ras al Khaimah 2
Ras al Khaimah 3
Ras al Khaimah 4
Ras al Khaimah 5
Ras al Khaimah 6
Ras al Khaimah 7
Ras al Khaimah 8
Ras al Khaimah 9
Ras al Khaimah 10
Ras al Khaimah 11
Ras al Khaimah 12
Ras al Khaimah 13
Ras al Khaimah 14
Ras al Khaimah 15
Ras al Khaimah 16
Ras al Khaimah 17
Ras al Khaimah 18
Ras al Khaimah 19
Ras al Khaimah 20
Ras al Khaimah 21
Ras al Khaimah 22
Ras al Khaimah 23
Ras al Khaimah 24
Ras al Khaimah 25
Ras al Khaimah 26
Ras al Khaimah 27
Ras al Khaimah 28
Ras al Khaimah 29
Ras al Khaimah 30
Ras al Khaimah 31
Ras al Khaimah 32
Ras al Khaimah 33
Ras al Khaimah 34
Ras al Khaimah 35
Ras al Khaimah 36
Ras al Khaimah 1
Ras al Khaimah 2
Ras al Khaimah 3
Ras al Khaimah 4
Ras al Khaimah 5
Ras al Khaimah 6
Ras al Khaimah 7
Ras al Khaimah 8
Ras al Khaimah 9
Ras al Khaimah 10
Ras al Khaimah 11
Ras al Khaimah 12
Ras al Khaimah 13
Ras al Khaimah 14
Ras al Khaimah 15
Ras al Khaimah 16
Ras al Khaimah 17
Ras al Khaimah 18
Ras al Khaimah 19
Ras al Khaimah 20
Ras al Khaimah 21
Ras al Khaimah 22
Ras al Khaimah 23
Ras al Khaimah 24
Ras al Khaimah 25
Ras al Khaimah 26
Ras al Khaimah 27
Ras al Khaimah 28
Ras al Khaimah 29
Ras al Khaimah 30
Ras al Khaimah 31
Ras al Khaimah 32
Ras al Khaimah 33
Ras al Khaimah 34
Ras al Khaimah 35
Ras al Khaimah 36

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Ras al Khaimahissa on kaksi korkeatasoista golfkenttää. Suosittua ajanvietettä paikallisten keskuudessa on kameliravit.

Golf

Lyhyen ajomatkan päässä hotelleistamme on kaksi upeaa kenttää, Tower Links ja Al Hamra Golf,  joille pääset edullisesti taksilla. Kenttien green feet sisältävät golfauton. Molemmilla kentillä on 9 valaistua reikää sekä tyylikkäät klubit ravintoloineen.

Kuntosali

Hotellien yhteydessä on hyvätasoiset kuntosalit, joiden käyttö on hotellivieraille maksutonta.

Vesiurheilu

Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa ja DoubleTree by Hilton Resort & Spa -hotellien vesiurheilukeskuksessa on tarjolla mm. jet ski- ja banaaniajelua sekä nousuvarjoliitoa. Al Hamra Marina & Yacht Clubilla järjestetään erilaisia vesiurheilu- ja veneilyteemaisia tapahtumia.

Kameliravit

Kameliravit kokoavat kansan yhteen talviaikaan tämän perinteisen harrastuksen parissa. Al Sawan -kameliraviradalla jarjestetaan kilpailuja syyskuusta huhtikuulle.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekit ovat avoinna klo 10–22. Osa apteekeista sulkee ovensa klo 13–17 väliseksi ajaksi, perjantaisin useimmat avaavat klo 14.
Hotellilla on oma lääkärinsä, joka tulee tarvittaessa hotelliin. Palkkiot maksetaan käteisellä tai luottokortilla. Voit anoa kuitteja vastaan korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Juomavesi

Vesijohtovesi on merivedestä puhdistettua ja juomakelpoista, joskin vieraan makuista. Juomavetenä on parempi käyttää pullotettua vettä, jota voi ostaa supermarketeista.

Liikuntaesteettömyys

Ras al Khaimahissa on melko hankalaa liikkua pyörätuolilla, sillä kaikkialla ei ole jalkakäytäviä, kujat ovat kapeita ja rakennustöiden aiheuttamat esteet vaikeuttavat kulkemista vilkkaasti liikennöidyillä teillä.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään suurimmissa liikkeissä, ravintoloissa ja hotelleissa. Ostoskeskuksissa on pankkiautomaatteja. Voit nostaa rahaa joistakin automaateista myös Visa Electronilla. Osa kaupoista hyväksyy sen maksuvälineenä.
Parhaimman kurssin rahaa vaihtaessa saa yleensä yksityisestä rahanvaihtopisteestä, joita on esimerkiksi ostoskeskuksien yhteydessä. Pankit ovat avoinna su–to noin klo 8.30–13.30, pe suljettu.

Matkalle mukaan

Arabiemiirikuntien pääuskonto on islam ja kaupungissa pukeudutaan sen mukaisesti. Lomavaatteet: shortsit ja hihattomat yläosat sopivat hotellialueella, ja uima-asut sopivat vain allasalueelle ja rannalle. Kohteliaisuudesta paikallisia asukkaita kohtaan on hyvä peittää polvet ja olkapäät kaupungilla liikuttaessa.
Marras–helmikuussa saattaa olla viileää ja tuulista. Sisätiloissa on tehokas ilmastointi. Varaa mukaasi lämpimiä vaatteita myös sadepäivien varalle.
Hotelleissa on kolminapaiset pistokkeet. Voit ottaa välikappaleen mukaasi.

Palveluraha

Ravintoloissa sopiva palveluraha on 5–10 % laskun loppusummasta paikan tason ja palvelun mukaan. Useimpien hotellien ravintoloissa laskuun lisätään 10 %:n palvelumaksu sekä 10 %:n kunnallisvero. Halutessasi voit muistaa ravintolan ja huonepalvelun tarjoilijaa, retkibussin kuljettajaa ja lomasi lopussa hotellisi huonesiivojaa palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Ras al Khaimah kohdeopas


Ras al Khaimah lasten kanssa

Ostoskeskuksien yhteydessä on yleensä lasten leikkialue tai pieni huvipuisto.

Saqr-puisto on Ras al Khaimahin suurin puisto ja viheralue. Alueella on lasten leikkipuisto ja hyvat piknik-mahdollisuudet.

Ras al Khaimahista voi ostaa purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Joulu ja uusivuosi

Joulu ei näy katukuvassa juuri lainkaan. Ostoskeskuksissa joulutunnelmaa tuovat upeat koristelut, joululaulut ja joulupukit. Useissa hotelleissa ja yökerhoissa on jouluohjelmaa ja elävää musiikkia.
Uusi Vuosi: Yleensä korkeatasoisissa hotelleissa järjestetään ilotulituksia uudenvuoden yönä.
Joulu ja uusivuosi eivät vaikuta kauppojen aukioloaikoihin.


Ramadan

Ramadan
Islamilaisen kalenterin tärkeimmän kuukauden, Ramadanin arvioitu alkamisajankohta on noin 28.2.2025. Ramadan vaikuttaa hyvin vähän loman viettoon Arabiemiraateissa. Ostoskeskukset, ravintolat ja ravintoloiden ulkoterassit ovat avoinna normaalisti. Yöelämästä nauttiville on myös avoinna runsaasti baareja ja yökerhoja.

Hotellivaraukseen kuuluvat ateriat tarjoillaan hotellilla, mutta ravintoloiden aukioloaikoihin ja alkoholin anniskeluaikatauluihin voi tulla muutoksia. Valtio antaa yleensä Ramadaniin liittyvät ohjeistukset vasta muutamaa päivää ennen Ramadanin alkua ja jokaisella Emiraatilla on omat ohjeistuksensa. Juominen, syöminen ja tupakointi julkisesti Ramadanin aikana ei ole soveliasta auringonlaskuun saakka. Ramadan voi aiheuttaa muutoksia retkiohjelmaan.


Kulkuyhteydet

Taksit
Voit ladata puhelimeesi Careem-sovelluksen ja sitä kautta tilata taksin. Hala-taksi on edullisin, lisäksi valkoisia ja mustia, kalliimpia Lexus-takseja on myös saatavilla. Taksin voi tilata myös hotellin vastaanotosta tai ottaa lennosta. Kyydin voi maksaa käteisellä tai kortilla. Pyydä aina kuitti taksimatkasta. Sillä voidaan jäljittää kuljettaja, jos taksiin on jäänyt jotain tavaraa.

Bussit
Ras al Khaimahista kulkee busseja päivittäin Umm Al Quwainiin, Ajmaniin, Sharjahiin ja Dubaihin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Osaan hotellien huonetyypeistä voi sisältyä lentokenttäkuljetukset. Halutessasi käyttää heidän palvelujaan tarkistathan tiedot hotellin verkkosivuilta ja tee varaus suoraan hotellille.
Ras Al Khaimah–Dubai-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Dubai, terminaali 1.
Matkan pituus 90–120 km
Matkan kesto 2–3,5 tuntia 

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Nähtävyydet

Vaatimaton Ras al Khaimahin kansallismuseo sijaitsee vanhassa Al Hisn -linnoituksessa, jossa monet hallitsijat ovat aikoinaan asuneet.
Pyydä lupa, mikäli kuvaat paikallisia. Poliisin ja armeijan henkilökuntaa tai ajoneuvoja ei saa kuvata. Myös palatsit, hallintorakennukset ja hunnutetut naiset ovat kiellettyjä kuvauskohteita.


Ostokset

Voit ostaa tuliaisia joko soukkien ympäristön perinteisistä kauppapaikoista tai ostoskeskuksista. Suosituimpia tuomisia ovat elektroniikka, silmälasit, valmisvaatteet ja kankaat. Kultaa myydään maailman markkinahinnoilla. 

Kulta
Arabiemiirikunnat on yksi maailman kultakaupan keskuksista. Myynnissä on pääsääntöisesti 18 karaatin ja 24 karaatin kultaa. Kulta hinnoitellaan aina painonsa mukaan. Grammahinta vaihtelee päivittäin kullan maailmanmarkkinahinnan mukaan.

Elektroniikka
Elektroniikkaa myydään kiinteähintaisissa elektroniikkaliikkeissä, lähinnä tavarataloissa. Tarkista aina, että tuote toimii Suomessa. Ulkomailta ostettuun elektroniikkaan tarvitset kansainvalisen vakuutusturvan.

Vaatteet
Vaatteita myydään pääasiassa hyvinvarustettujen ostoskeskusten lukuisissa liikkeissä. Alhaisten tullimaksujen ansiosta merkkivaatteet ovat edullisempia kuin Euroopassa.

Alkoholi
Hotellien (ei huoneistohotellien) baareissa ja ravintoloissa on tarjolla alkoholia.

Ostoskeskuksia

Manar Mall kaupungin keskustassa. Ostoskeskuksessa on myös elokuvateatteri ja lasten huvittelukeskus.
Safeer Mall hieman kaupungin keskustan ulkopuolella. Ostoskeskuksessa on lapsille pieni Jungle Bungle -huvipuisto.
Rak Mall hieman keskustan ulkopuolella. Liikkeiden lisäksi Sparkys -lasten huvittelualue ja pieni luistinrata. 
Al Hamra Mall Hamran alueen oma ostoskeskus, josta on ilmainen bussikuljetus Manar Mall -ostoskeskukseen. Ostoskeskuksessa on liikeiden lisäksi elokuvateatteri ja FunVille- lastenpuisto.

Soukit
Vanhassakaupungissa, Al Qawasim Cornish Roadin läheisyydessä Creekin rannalla sijaitsevissa perinteisissä soukeissa kaupataan mm. käsitöitä, yrttejä ja mausteita. Täällä voi tinkiä.


Ravintolat

Hotellien ulkopuolella, esim. ostoskeskuksissa on mm. yksinkertaisia, edullisia intialaisia, thaimaalaisia ja kiinalaisia ravintoloita. Hotellien ravintolat ovat korkeatasoisia ja varsin kalliita. Alkoholia tarjoillaan vain hotellien (ei huoneistohotellien) yhteydessä sijaitsevissa ravintoloissa, baareissa sekä yökerhoissa, joihin on yleisesti 21-vuoden ikäraja. Iltaelämä keskittyy näihin. Alkoholin hinta on Suomen luokkaa; erityisesti viinit ovat kalliita. Hotellien ravintoloihin on hyvä tehdä varaus etukäteen.


Uimarannat

Rantahotellien edessä on alkuun loivasti syvenevä hiekkaranta. Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa- ja DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island -hotelleilla on oma ranta. DoubleTree by Hilton Ras al Khaimahista on ilmainen bussikuljetus DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island -hotellin rannalle.


Yksinmatkustavat nuoret

Ras al Khaimahin hotelleihin ilman huoltajaa matkustavan tulee olla vähintään 18-vuotias.


Majoitusvero

Ras al Khaimahin hotelleissa veloitetaan matkailijoilta uloskirjautumisen yhteydessä majoitusvero (Tourism Dirham Fee), joka on 10–20 AED/makuuhuone/yö (10 dirhamia = n. 2 euroa). Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan suoraan hotellille uloskirjautumisen yhteydessä.

Asukasluku ja etäisyydet

Ras al Khaimah n. 400 000 as.

Sharjah 70 km
Dubai 85 km
Abu Dhabi 210 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.