Lentokenttäkuljetukset

Ras Al Khaimah–Dubai-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Siirtyminen Ras al Khaimahista Dubaihin

Ras al Khaimahista siirrytään Dubaihin päiväsaikaan bussilla. Matkan pituus on 90–120 km ja kesto 2–3,5 t. Kuljetukset sisältyvät matkan hintaan. Bussikuljetus voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen.

Tietoa kohteesta Ras al Khaimah

Harrastukset

Ras al Khaimahissa on kaksi korkeatasoista golfkenttää. Suosittua ajanvietettä paikallisten keskuudessa on kameliravit.

Golf

Lyhyen ajomatkan päässä hotelleistamme on kaksi upeaa kenttää, Tower Links ja Al Hamra Golf,  joille pääset edullisesti taksilla. Kenttien green feet sisältävät golfauton. Molemmilla kentillä on 9 valaistua reikää sekä tyylikkäät klubit ravintoloineen.

Kuntosali

Hotellien yhteydessä on hyvätasoiset kuntosalit, joiden käyttö on hotellivieraille maksutonta.

Vesiurheilu

Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa ja DoubleTree by Hilton Resort & Spa -hotellien Adventure sports- vesiurheilukeskuksessa on tarjolla mm. jet ski- ja banaaniajelua sekä nousuvarjoliitoa. Al Hamra Marina & Yacht Clubilla järjestetään erilaisia vesiurheilu- ja veneilyteemaisia tapahtumia.

Kameliravit

Kameliravit kokoavat kansan yhteen talviaikaan tämän perinteisen harrastuksen parissa. Al Sawan -kameliraviradalla jarjestetaan kilpailuja syyskuusta huhtikuulle.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekit ovat avoinna klo 10–22. Osa apteekeista sulkee ovensa klo 13–17 väliseksi ajaksi, perjantaisin useimmat avaavat klo 14.
Hotellilla on oma lääkärinsä, joka tulee tarvittaessa hotelliin. Palkkiot maksetaan käteisellä tai luottokortilla. Voit anoa kuitteja vastaan korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Juomavesi

Vesijohtovesi on merivedestä puhdistettua ja juomakelpoista, joskin vieraan makuista. Juomavetenä on parempi käyttää pullotettua vettä, jota voi ostaa supermarketeista.

Liikuntaesteiset

Ras al Khaimahissa on melko hankalaa liikkua pyörätuolilla, sillä kaikkialla ei ole jalkakäytäviä, kujat ovat kapeita ja rakennustöiden aiheuttamat esteet vaikeuttavat kulkemista vilkkaasti liikennöidyillä teillä.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään suurimmissa liikkeissä, ravintoloissa ja hotelleissa. Ostoskeskuksissa on pankkiautomaatteja. Voit nostaa rahaa joistakin automaateista myös Visa Electronilla. Osa kaupoista hyväksyy sen maksuvälineenä.
Parhaimman kurssin rahaa vaihtaessa saa yleensä yksityisestä rahanvaihtopisteestä, joita on esimerkiksi ostoskeskuksien yhteydessä. Pankit ovat avoinna su–to noin klo 8.30–13.30, pe suljettu.

Matkalle mukaan

Arabiemiirikuntien pääuskonto on islam ja kaupungissa pukeudutaan sen mukaisesti. Lomavaatteet: shortsit ja hihattomat yläosat sopivat hotellialueella, ja uima-asut sopivat vain allasalueelle ja rannalle. Kohteliaisuudesta paikallisia asukkaita kohtaan on hyvä peittää polvet ja olkapäät kaupungilla liikuttaessa.
Marras–helmikuussa saattaa olla viileää ja tuulista. Sisätiloissa on tehokas ilmastointi. Varaa mukaasi lämpimiä vaatteita myös sadepäivien varalle.
Hotelleissa on kolminapaiset pistokkeet. Voit ottaa välikappaleen mukaasi.

Palveluraha

Ravintoloissa sopiva palveluraha on 5–10 % laskun loppusummasta paikan tason ja palvelun mukaan. Useimpien hotellien ravintoloissa laskuun lisätään 10 %:n palvelumaksu sekä 10 %:n kunnallisvero. Halutessasi voit muistaa ravintolan ja huonepalvelun tarjoilijaa, retkibussin kuljettajaa ja lomasi lopussa hotellisi huonesiivojaa palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Ras al Khaimah kohdeopas


Ras al Khaimah lasten kanssa

Ostoskeskuksien yhteydessä on yleensä lasten leikkialue tai pieni huvipuisto.

Saqr-puisto on Ras al Khaimahin suurin puisto ja viheralue. Alueella on lasten leikkipuisto ja hyvat piknik-mahdollisuudet.

Ras al Khaimahista voi ostaa purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Majoitusvero

Ras al Khaimahin hotelleissa veloitetaan matkailijoilta uloskirjautumisen yhteydessä majoitusvero (Tourism Dirham Fee), joka on 10–20 AED/makuuhuone/yö (10 dirhamia = n. 2 euroa). Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan suoraan hotellille uloskirjautumisen yhteydessä.


Joulu ja uusivuosi

Joulu ei näy katukuvassa juuri lainkaan. Ostoskeskuksissa joulutunnelmaa tuovat upeat koristelut, joululaulut ja joulupukit. Useissa hotelleissa ja yökerhoissa on jouluohjelmaa ja elävää musiikkia.
Uusi Vuosi: Yleensä korkeatasoisissa hotelleissa järjestetään ilotulituksia uudenvuoden yönä.
Joulu ja uusivuosi eivät vaikuta kauppojen aukioloaikoihin.


Kulkuyhteydet

Taksit
Voit tilata taksin tai ottaa sen lennosta. Hotellin edestä saa yleensä takseja. Taksit kulkevat mittarin mukaan, lähtötaksa päivällä on 2,50 AED. Taksimatka Dubaihin maksaa n. 250 AED.

Bussit
Ras al Khaimahista kulkee busseja päivittäin Umm Al Quwainiin, Ajmaniin, Sharjahiin ja Dubaihin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Osaan hotellien huonetyypeistä voi sisältyä lentokenttäkuljetukset. Halutessasi käyttää heidän palvelujaan tarkistathan tiedot hotellin verkkosivuilta ja tee varaus suoraan hotellille.
Ras Al Khaimah–Dubai-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Dubai, terminaali 1.
Matkan pituus 90–120 km
Matkan kesto 2–3,5 tuntia
Sunnuntaisin Ras al Khaimahiin voi liikenneruuhkien takia matka olla tunninkin pitempi. 

 

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Nähtävyydet

Vaatimaton Ras al Khaimahin kansallismuseo sijaitsee vanhassa Al Hisn -linnoituksessa, jossa monet hallitsijat ovat aikoinaan asuneet.
Pyydä lupa, mikäli kuvaat paikallisia. Poliisin ja armeijan henkilökuntaa tai ajoneuvoja ei saa kuvata. Myös palatsit, hallintorakennukset ja hunnutetut naiset ovat kiellettyjä kuvauskohteita.


Ostokset

Voit ostaa tuliaisia joko soukkien ympäristön perinteisistä kauppapaikoista tai ostoskeskuksista. Suosituimpia tuomisia ovat elektroniikka, silmälasit, valmisvaatteet ja kankaat. Kultaa myydään maailman markkinahinnoilla. 

Kulta
Arabiemiirikunnat on yksi maailman kultakaupan keskuksista. Myynnissä on pääsääntöisesti 18 karaatin ja 24 karaatin kultaa. Kulta hinnoitellaan aina painonsa mukaan. Grammahinta vaihtelee päivittäin kullan maailmanmarkkinahinnan mukaan.

Elektroniikka
Elektroniikkaa myydään kiinteähintaisissa elektroniikkaliikkeissä, lähinnä tavarataloissa. Tarkista aina, että tuote toimii Suomessa. Ulkomailta ostettuun elektroniikkaan tarvitset kansainvalisen vakuutusturvan.

Vaatteet
Vaatteita myydään pääasiassa hyvinvarustettujen ostoskeskusten lukuisissa liikkeissä. Alhaisten tullimaksujen ansiosta merkkivaatteet ovat edullisempia kuin Euroopassa.

Alkoholi
Hotellien (ei huoneistohotellien) baareissa ja ravintoloissa on tarjolla alkoholia.

Ostoskeskuksia

Manar Mall kaupungin keskustassa. Ostoskeskuksessa on myös elokuvateatteri ja lasten huvittelukeskus.
Safeer Mall hieman kaupungin keskustan ulkopuolella. Ostoskeskuksessa on lapsille pieni Jungle Bungle -huvipuisto.
Rak Mall hieman keskustan ulkopuolella. Liikkeiden lisäksi Sparkys -lasten huvittelualue ja pieni luistinrata. 
Al Hamra Mall Hamran alueen oma ostoskeskus, josta on ilmainen bussikuljetus Manar Mall -ostoskeskukseen. Ostoskeskuksessa on liikeiden lisäksi elokuvateatteri ja FunVille- lastenpuisto.

Soukit
Vanhassakaupungissa, Al Qawasim Cornish Roadin läheisyydessä Creekin rannalla sijaitsevissa perinteisissä soukeissa kaupataan mm. käsitöitä, yrttejä ja mausteita. Täällä voi tinkiä.


Ravintolat

Hotellien ulkopuolella, esim. ostoskeskuksissa on mm. yksinkertaisia, edullisia intialaisia, thaimaalaisia ja kiinalaisia ravintoloita. Hotellien ravintolat ovat korkeatasoisia ja varsin kalliita. Alkoholia tarjoillaan vain hotellien (ei huoneistohotellien) yhteydessä sijaitsevissa ravintoloissa, baareissa sekä yökerhoissa, joihin on yleisesti 21-vuoden ikäraja. Iltaelämä keskittyy näihin. Alkoholin hinta on Suomen luokkaa; erityisesti viinit ovat kalliita. Hotellien ravintoloihin on hyvä tehdä varaus etukäteen.


Uimarannat

Rantahotellien edessä on alkuun loivasti syvenevä hiekkaranta. Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa- ja DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island -hotelleilla on oma ranta. DoubleTree by Hilton Ras al Khaimahista on ilmainen bussikuljetus DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island -hotellin rannalle.


Yksinmatkustavat nuoret

Ras al Khaimahin hotelleihin ilman huoltajaa matkustavan tulee olla vähintään 18-vuotias.

Tietoa kohteesta Dubai

Harrastukset

Hotelleillamme on oma kuntosali tai kuntoiluhuone. Starttiajat Dubain ja Ras al Khaimahin korkeatasoisille golfkentille on hyvä varata jo Suomessa. Dubaissa on luistinratoja ja keilahalleja sekä mahdollisuus sukellukseen. Voit myös lasketella sisätiloissa keinolumessa 5 rinteellä. Suosittua ajanvietettä ovat laukkakilpailut kahdella laukkaradalla. Ryhmillä on mahdollisuus myös syvänmerenkalastukseen.

Golf

Monet Dubain hienoista golfkentistä on luokiteltu maailman tasokkaimpiin kuuluviksi. Kentät ovat pääosin haasteellisia, pelillisesti melko vaikeita ja aina erinomaisessa kunnossa. Varaa aikaa esim. tunnetulle Dubai Creek Golf & Yacht Clubille nauttimaan tasokkaista palveluista. Lisätietoja: www.dubaigolf.com

Luistelu

Dubaissa on useita luistinratoja, joista suosituin on Dubai Mall -ostoskeskuksessa. Dubai Ice Rink -luistinradalla jarjestetaan yleisluisteluita sekä luisteludiskoja iltaisin. Myös Deiran kaupunginosassa sijaitsevassa Hyatt Regency -hotellissa on Galleria Ice Rink -luistinrata. Lisätietoja: www.dubaiicerink.com

Sukellus ja snorklaus

Al Boom Diving -sukelluskeskuksella on useita toimipisteitä ympari kaupunkia. Al Boom jarjestää myos mm. PADI-kursseja ja kokeneimmille sukeltajille päivaretkiä Dubaissa ja itärannikolla Omanin puolella. www.alboomdiving.com


Hyvä tietää kohteesta

Juomavesi

Vesijohtovesi on merivedestä puhdistettua ja juomakelpoista, joskin vieraan makuista. Juomavetenä on parempi käyttää pullotettua vettä, jota voi ostaa supermarketeista.

Liikuntaesteiset

Dubaissa on melko hankalaa liikkua pyörätuolilla, sillä kaikkialla ei ole jalkakäytäviä, kujat ovat kapeita ja jatkuvien rakennustöiden aiheuttamat esteet vaikeuttavat kulkemista. Dubaissa ei ole invatakseja.

Aurinkomatkojen retkillä on kävelyosuuksia ja välillä kuljetaan kapeilla kujilla. Retkien aikana liikutaan myös usein bussiin ja bussista ulos.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään suurimmissa liikkeissä, ravintoloissa, hotelleissa ja autovuokraamoissa. Dubain lukuisissa ostoskeskuksissa on Visa-automaatteja. Voit nostaa rahaa useimmista automaateista myös Visa Electronilla. Useimmat kaupat hyväksyvät sen maksuvälineenä.

Apteekki ja lääkäri

Useimmat apteekit ovat avoinna la–to klo 9–13 ja 16–22. Perjantaisin apteekit ovat avoinna klo 16–22. Kaupungissa on myös ympäri vuorokauden avoinna olevia apteekkeja.

Joissakin hotelleissa on oma lääkärinsä tai huoneeseen kutsuttava sairaanhoitaja. Palkkiot maksetaan käteisellä tai luottokortilla. Voit anoa kuitteja vastaan korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Matkalle mukaan

Dubai on yksi Lähi-idän tärkeimpiä liike-elämän keskuksia, ja kaupungissa pukeudutaan sen mukaisesti. Lomavaatteet: shortsit, hihattomat yläosat ja uima-asut sopivat vain allasalueelle ja rannalle. Kohteliaisuudesta paikallisia asukkaita kohtaan on hyvä peittää polvet ja olkapäät kaupungilla liikuttaessa.
Marras–helmikuussa saattaa olla viileää ja tuulista. Retkibusseissa, hotelleissa ja ostoskeskuksissa on tehokas ilmastointi. Varaa mukaasi lämpimiä vaatteita myös sadepäivien varalle.
Hotelleissa on kolminapaiset pistokkeet. Voit ottaa välikappaleen mukaasi tai lainata sen hotellin vastaanotosta.

Palveluraha

Ravintoloissa sopiva palveluraha on 5–10 % laskun loppusummasta paikan tason ja palvelun mukaan. Useimpien hotellien ravintoloissa laskuun lisätään 10 %:n palvelumaksu sekä 10 %:n kunnallisvero. Halutessasi voit muistaa ravintolan ja huonepalvelun tarjoilijaa, retkibussin kuljettajaa ja lomasi lopussa hotellisi huonesiivojaa palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Dubai kohdeopas


Majoitusvero

Dubain hotelleissa veloitetaan matkailijoilta uloskirjautumisen yhteydessä majoitusvero (Tourism Dirham Fee), joka on 15–20 AED/makuuhuone/yö (10 dirhamia = n. 2 euroa). Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan suoraan hotellille uloskirjautumisen yhteydessä.


Joulu ja uusivuosi

Joulu ei näy katukuvassa juuri lainkaan. Ostoskeskuksissa joulutunnelmaa tuovat upeat koristelut, joululaulut ja joulupukit. Useissa hotelleissa ja yökerhoissa on jouluohjelmaa ja elävää musiikkia. Yökerhoihin ja klubeihin on sisäänpääsymaksut, ja ravintoloista riippuen hintaan saattaa sisältyä ruokaa, juomaa ja ohjelmaa.

Uutenavuotena Dubaissa on ilotulituksia, vaikka islamilainen vuosi ei vaihdukaan. Kansa kokoontuu uutena vuotena Burj Khalifa -tornin juurelle esim. läheiseen Burj Park -puistoon, jonka ympärillä on yleensä vuodenvaihteessa komea ilotulitus. Palmusaaren ja Burj Al Arabin ilotulituksia voi ihailla maksutta Umm Suqeimin tai Jumeirahin rannoilta.
Joulu ja uusivuosi eivät vaikuta kauppojen aukioloaikoihin.


Kulkuyhteydet

Bussit
Bussit liikennöivät ympäri kaupunkia. Saat aikataulun ja reittikartan bussiasemilta tai osoitteesta www.dubai-bus.com/journey-planner.

Abra-veneet
Creek-lahden ylitys käy kätevimmin perinteisellä tiikkipuusta valmistetulla abra-vesitaksilla. Bur Dubain ja Deiran puolella on kaksi abra-asemaa.

Taksit
Voit tilata taksin tai ottaa sen lennosta.

Autonvuokraus
Dubaissa on monia kansainvälisiä autovuokraamoja. Voit kysyä oppaaltamme paikan päällä Europcarin vuokraushintoja. Vaatimuksena on EU-ajokortti ja kansainvälinen ajokortti. Kuljettajan on oltava vähintään 21-vuotias. Liikennekulttuuri saattaa tuntua ajoittain sekavalta ja jopa hieman aggressiiviselta. Yleensä vuokra-autolla ei saa ajaa Omaniin vakuutusten puuttumisen vuoksi.

Metro
Dubaissa on kaksi metrolinjaa. Punainen linja kulkee Sheikh Zayedin moottoritien myötäisesti jatkaen Deiraan ja lentoasemalle. Vihreä linja kulkee Bur Dubain ja Deiran alueella. Lippuja ja matkakortteja voi ostaa ja ladata metro- ja bussiasemilla. Matkan hinta määräytyy kuljetun matkan mukaan.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Osaan hotellien huonetyypeistä voi sisältyä lentokenttäkuljetukset. Halutessasi käyttää heidän palvelujaan tarkistathan tiedot hotellin verkkosivuilta ja tee varaus suoraan hotellille.
Ras al Khaimah–Dubai ja Al Wadin aavikko–Dubai -yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä Dubai, terminaali 1.
Matkan pituus
6–8 km Dubain keskustahotelleille, kesto 30 min–1 t 30 min.
Dubain lentoasema–Jumeirah Beach, Dubai Marina ja Palmusaari n. 46 km, kesto 1–2 t. Perjantaisin bussikuljetus Jumeirah Beachiin ja Dubai Marinaan voi pyhäpäivän ruuhkien vuoksi kestää jopa tunnin kauemmin.

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta Dubaihin pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.


Nähtävyydet

Al Ahmadiya School, Dubain vanhin peruskoulu on rakennettu 1800-luvun alussa. Koulussa ovat saaneet oppinsa monet kaupungin eliitin jäsenet, mm. edesmennyt Dubain hallitsija sheikki Rashid. Koulu on restauroitu ja avattu yleisölle maaliskuussa 2000. Ei pääsymaksua.

Burj al Arab Nk. 7 tähden Burj al Arab -hotelli on Dubain kaupungin symboli. Hotelliin ei pääse vierailulle, mutta sen ravintolat ovat avoinna kaikille. Tee pöytävaraus hyvissä ajoin. Hotellin vierailijoilta edellytetään tyylikästä pukeutumista, hotelliin ei pääse esim. siisteissä cityshortseissa.

Burj Khalifa, maailman korkeimman rakennuksen (828 m) 124. kerroksessa sijaitsee At the Top -näköalatasanne. Matka korkeuksiin alkaa Dubai Mall -ostoskeskuksen LG-kerroksesta, jossa on lipunmyyntipiste. Kierros tasanteella omaan tahtiin kestää n. 60 min. Pääsylippu on etukäteen ostettuna huomattavasti edullisempi.

Dubain Museossa Bur Dubain puolella, lähellä abra-vesitaksiasemaa ja Arabian Courtyard -hotellia on maan perinteistä, vanhasta kulttuurista ja kehityksestä kertova näyttely.

Dubai Zoo sijaitsee Jumeirah Beach Roadin varrella. Eläintarha oli aiemmin hallitsijaperheen yksityiskäytössä. Nähtävillä on mm. kirahveja, karhuja, matelijoita ja lintuja.

Sheikki Saeedin talo, Dubain vanhan hallitsijan, sheikki Saeedin kotitalo on Sindagha-tunnelin suulla, Creekin rannalla. Esillä on valokuvia hallitsijaperheestä ja kaupungin kehityksestä 1950-luvulta lähtien sekä vanhoja postimerkkejä ja rahoja.

Dubai Heritage  and Diving Village, Dubain perinnekeskus ja helmenkalastajien kylä sijaitsevat perinteiseen Arabianlahden tyyliin rakennetulla alueella sheikki Saeedin talon vieressä. Sinne on vapaa sisäänpääsy. Varsinkin iltaisin alue on tunnelmallinen ja sen ravintolat ovat suosittuja iltaisin.

Miracle Garden -puutarhassa voit ihastella useista eri kukkalajikkeista rakennettuja luovia rakennelmia. Alueelta loytyy mm. kukista rakennettu Burj Khalifan torni.

Gold and Diamond Park Museum, Sheikh Zayed Roadin varrella sijaitseva museo, jossa kerrotaan arabialaisista koruista ja niiden valmistuksesta. Museon yhteydessä on myymälä.

Pyydä lupa, mikäli kuvaat paikallisia. Poliisin ja armeijan henkilökuntaa tai ajoneuvoja ei saa kuvata. Myös palatsit, hallintorakennukset ja hunnutetut naiset ovat kiellettyjä kuvauskohteita.


Ostokset

Voit ostaa tuliaisia joko soukkien ympäristön perinteisistä kauppapaikoista tai moderneista, valtavista ostoskeskuksista. Suosituimpia tuomisia ovat elektroniikka, silmälasit, valmisvaatteet ja kankaat. Myös pukujen teettäminen räätälillä on edullista. Kultaa myydään maailmanmarkkinahinnoilla. Tammikussa alkavien, n. kuukauden kestävien Shopping festival -ostosfestivaalien aikaan kaikkialla on suuria alennuksia ja erikoistarjouksia. 

Kulta
Dubai on yksi maailman kultakaupan keskuksista. Deiran puolella on kultasouk, jossa on satoja kultakauppoja. Myynnissä on pääsääntöisesti 18 karaatin ja 24 karaatin kultaa. Kulta hinnoitellaan aina painonsa mukaan. Grammahinta vaihtelee päivittäin kullan maailmanmarkkinahinnan mukaan.

Elektroniikka
Elektroniikkaa myydään kiinteähintaisissa elektroniikkaliikkeissä, tavarataloissa sekä soukeissa, joissa voit tinkiä. Tarkista aina, että tuote toimii Suomessa. Tietotekniikkaa myydään esim. Khalid bin al-Waleed Roadilla ja Al Ain -ostoskeskuksessa seka Carrefour -tavarataloissa.

Kankaat
Dubaissa myydään kankaita kaikkialta maailmasta silkistä samettiin. Saat kankaita edullisesti Dubai Soukista Deiran kaupunginosasta ja Bur Dubain Soukista. Voit teettää kankaista vaatteita paikallisella räätälillä. Teettäminen on edullisempaa kuin Suomessa ja se kestää 2–4 päivää sovituskerroista riippuen. 

Matot
Tarjolla on runsaasti mattoja: iranilaisia, afgaanilaisia ja persialaisia mattoja sekä turkkilaisia paimentolaismattoja. Dubai onkin Iranin ulkopuolella paras paikka ostaa persialaisia mattoja. Ostaessasi maton saat kauppiaalta virallisen todistuksen sen aitoudesta. Hyvä mattojen ostospaikka on mm. Sharjahin keskussouk (Blue Souq), n. 15 km:n päässä Dubaista. Mattoja myydään mm. ostoskeskuksissa.

Vaatteet
Vaatteita myydään pääasiassa hyvinvarustettujen ostoskeskusten lukuisissa tasokkaissa liikkeissä. Alhaisten tullimaksujen ansiosta erityisesti amerikkalaiset merkkivaatteet ovat usein edullisempia kuin Euroopassa.

Alkoholi
Hotellien (ei huoneistohotellien) baareissa ja ravintoloissa sekä Hard Rock Caféssa on tarjolla alkoholia. Supermarketeissa ei myydä alkoholijuomia, ei edes olutta.

Suurimmat ostoskeskukset:

Al Ghurair City. Dubain vanhimpia ostoskeskuksia Deirassa. Ostoskeskuksessa on yli 200 liikettä sekä elokuvateatteri. 

BurJuman. Bur Dubain tasokkaimmassa ostoskeskuksessa on edustettuna huippuluokan merkkiliikkeet. Liikkeitä on yli 300.

Deira City Centre. Keskustan suosituin ostoskeskus sijaitsee Dubainlahden rannalla Deiran puolella. Keskuksessa on yli 350 liikettä, myös elokuvateatteri.

Dubai Outlet Mall -ostoskeskus koostuu pelkästään outlet-myymälöistä. Se sijaitsee Al Ainiin johtavan tien varrella noin 30 km:n päässä Dubaista. Keskuksessa on noin 240 liikettä.

Festival Centre. Business Bay -sillan tuntumassa Deiran puolella sijaitsevassa ostoskeskuksessa on n. 400 liikettä. 

Ibn Battuta Mall. Erikoinen kiinalaisesta, persialaisesta, egyptiläisestä, tunisialaisesta, intialaisesta ja andalusialaisesta arkkitehtuurisesta osastosta koostuva keskus sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella, noin 30 km Dubaista etelään. Ostoskeskuksessa on noin 280 liikettä, myös elokuvateatteri.

Lamzy Plaza. Suosittu ja edullinen ostoskeskus sijaitsee Bur Dubaissa Oud Methan alueella. Keskuksessa on vajaa 200 liikettä.

Mall of Emirates. Yksi Dubain suurimmista ostoskeskuksista sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella, noin 20 km Dubaista etelään. Ostoskeskuksen kupeessa on myös Dubain erikoisuus: sisätiloihin rakennettu laskettelukeskus Ski Dubai. Keskuksessa on n. 400 liikettä.

Mercato. Julkisivultaan erikoinen italialaiseen renessanssityyliin rakennettu ostoskeskus sijaitsee Jumeirahin rantatien varrella.

The Dubai Mall. Dubain suurin ja uusin ostoskeskus sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella Downtownin alueella. Pienempien liikkeiden ohella keskuksessa on Lafayette-, Bloomingdale's- ja Debenhams-tavaratalot sekä noin 200 liikettä sisältävä, sisätiloihin rakennettu kultasouk. Dubai Mallista on yhteys Souk Al Bahariin, sisätiloissa olevalle arabialaiselle souk-alueelle. Soukin ja Dubai Mallin väliseltä sillalta on upea näkymä Burj Khalifa -torniin. Sen edessä olevalla tekojärvellä on iltaisin noin 30 min välein upea vesi- ja valoshow. Liikkeitä on n. 1200. Ostoskeskuksessa on lisäksi luistinrata, Sega Republic -pelimaailma ja elokuvateatteri.

Times Square. Pieni ostoskeskus sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella noin 15 km Dubaista etelään. Keskuksessa on pieniä liikkeitä ja Dubain suurin Sharaf DG -elektroniikkamyymälä. Ostoskeskus on tunnettu Chill Out -jääbaaristaan.

Wafi sijaitsee Bur Dubaissa ja on yksi Dubain tasokkaimmista ostoskeskuksista. Alakerran Khan Murjan soukissa on syyrialainen, marokkolainen, turkkilainen ja egyptiläinen osasto. Ostoskeskuksessa on n. 350 liikettä.


Soukit ja ostosalueet:

Spice Souk
-maustesoukissa pääset tutustumaan myös kansanparantamisen saloihin, joissa yrtit ja mausteet ovat olennainen osa. Myytävänä on kuivattuja mausteita, pähkinöitä, vesipiipputupakkaa, hennaa, suitsukkeita, arabialaisia parfyymejä ym.

Deira Covered Soukissa on tarjolla tekstiilejä, mausteita, keittiötavaroita, kävelykeppejä, vaatteita ja hennatatuointeja. Alueen kauppiaat ovat pääosin intialaisia.

Kultasoukissa Deiran puolella on satoja kultakauppoja. Se on nähtävyys, etenkin iltavalaistuksessa kullan kimalluksessa.


Ravintolat ja huvit

Hotellien ulkopuolella on mm. yksinkertaisia, edullisia intialaisia, thaimaalaisia ja kiinalaisia ravintoloita. Hotellien ravintolat ovat korkeatasoisia ja varsin kalliita. Alkoholia tarjoillaan vain hotellien (ei huoneistohotellien) yhteydessä sijaitsevissa ravintoloissa, baareissa sekä yökerhoissa, joihin on yleisesti 21-vuoden ikäraja. Alkoholin hinta on Suomen luokkaa; erityisesti viinit ovat kalliita.

Iltaelämä on monipuolista. Tarjolla on niin hotellien pubeja ja baareja kuin trendikkäitä ravintoloita ja yökerhoja. 
 


Tapahtumia

Ramadan
Ramadan -paastokuukauden aikanaravintolat ovat päivällä suljettu. Ainoastaan jotkut hotellien ravintoloista saattaa olla auki. Kaupat aukeavat pari tuntia normaalia myöhemmin. Syöminen, juominen ja tupakointi on yleisillä paikoilla kielletty auringonlaskuun asti. Illalla elämänmeno vilkastuu ja kaupat ovat avoinna yli puolenyön. Ramadan voi aiheuttaa muutoksia retkiohjelmaan.

Ostosfestivaalit
Dubain kuukauden pituiset ostosfestivaalit, Dubai Shopping Festivals ovat tammi–helmikuussa. Silloin kaupungissa on alennusmyyntejä, erikoistarjouksia, arvontoja sekä erilaisia kulttuuri- ja perinnejuhlia. 

Hevoslaukkakilpailut
Laukkakilpailuja järjestetään Jebel Alin laukkaradalla marraskuun puolesta välistä alkaen noin joka toinen perjantai. Grand Stand -peruskatsomoon ei ole sisäänpääsymaksua. Myös Dubain uudella Meydanin laukkaradalla järjestetään laukkakilpailuja lauantaisin ja torstaisin.

Kameliravit 
Al Lisaili Camel Racing City -kameliravirata sijaitsee Al Ainiin johtavan tien varrella, n. 35 km:n päässä Dubaista. Kameliraveja on talvikaudella lokakuun puolesta välistä helmikuun alkupuolelle keskiviikkoisin ja torstaisin aamu- ja iltapäivallä.


Uimarannat

Suosittu ranta on noin 6 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva yleinen ranta, Jumeirah Open Beach. Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja.
Sharjahin suunnalla n. 12 km:n päässä keskustan hotelleista, on maksullinen Mamzar Park allasalueineen, puistoineen ja lasten leikkipaikkoineen. 
Yksityisillä rannoilla järjestetään naistenpäiviä viikottain, jolloin ainoastaan naisilla on pääsy rannalle.


Yksinmatkustavat nuoret

Dubain hotelleihin ilman huoltajaa matkustavan tulee olla vähintään 18-vuotias, joissakin hotelleissa ikäraja on 21 vuotta.


Dubai lasten kanssa

Magic Planet -huvikeskuksessa Mall of Emirates- ja City Centre -ostoskeskuksissa, on paljon tekemistä kaikenikäisille karuselleistä virtuaalipeleihin. Avoinna päivittäin.

Sega Republic -huvipuistossa ja pelimaailmassa The Dubai Mall -ostoskeskuksessa on 14 huvipuistolaitetta ja yli 170 peliä.

Wild Wadi -vesipuisto on Jumeirah Beach -hotellin vieressä, n. 20 km keskustasta. Avoinna päivittäin. Vesipuistossa on minimipituusvaatimus useisiin mäkiin 110 cm. Lisätietoja www.wildwadi.com 

Global Village -maailmankylä sijaitsee n. 30 km:n päässä keskustasta. Alueelta loydät 30 eri maan myynti-soukit, pienimuotoisen huvipuiston seka ruokapisteitä herkullisine ruokineen ja esiintymislavoja. Avoinna marras–maaliskuussa päivittain ilta-aikaan.

Dubaista voi ostaa purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.