Dubai – tietoa matkakohteesta

Dubai 1
Dubai 2
Dubai 3
Dubai 4
Dubai 5
Dubai 6
Dubai 7
Dubai 8
Dubai 9
Dubai 10
Dubai 11
Dubai 12
Dubai 13
Dubai 14
Dubai 15
Dubai 16
Dubai 17
Dubai 18
Dubai 1
Dubai 2
Dubai 3
Dubai 4
Dubai 5
Dubai 6
Dubai 7
Dubai 8
Dubai 9
Dubai 10
Dubai 11
Dubai 12
Dubai 13
Dubai 14
Dubai 15
Dubai 16
Dubai 17
Dubai 18

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Hotelleillamme on oma kuntosali tai kuntoiluhuone. Starttiajat Dubain ja Ras al Khaimahin korkeatasoisille golfkentille on hyvä varata jo Suomessa. Dubaissa on luistinratoja ja keilahalleja sekä mahdollisuus sukellukseen. Voit myös lasketella sisätiloissa keinolumessa 5 rinteellä. Suosittua ajanvietettä ovat laukkakilpailut kahdella laukkaradalla. Ryhmillä on mahdollisuus myös syvänmerenkalastukseen.

Golf

Monet Dubain hienoista golfkentistä on luokiteltu maailman tasokkaimpiin kuuluviksi. Kentät ovat pääosin haasteellisia, pelillisesti melko vaikeita ja aina erinomaisessa kunnossa. Varaa aikaa esim. tunnetulle Dubai Creek Golf & Yacht Clubille nauttimaan tasokkaista palveluista. Lisätietoja: www.dubaigolf.com

Laskettelu

Ski Dubai on maailman suurin sisätilassa sijaitseva lumipuisto. Alueen 3000 m2:n lumipuistossa voit laskettelun ja lumilautailun ohella kokeilla mm. Snow Bullet -vaijeriliukua ja varata ajan tekemään tuttavuutta Pohjois-Amerikasta tuotujen pingviinien kanssa. Lisätietoja: http://www.skidubai.com/

Luistelu

Dubaissa on useita luistinratoja, joista suosituin on Dubai Mall -ostoskeskuksessa. Dubai Ice Rink -luistinradalla jarjestetaan yleisluisteluita sekä luisteludiskoja iltaisin. Myös Deiran kaupunginosassa sijaitsevassa Hyatt Regency -hotellissa on Galleria Ice Rink -luistinrata. Lisätietoja: www.dubaiicerink.com

Sukellus ja snorklaus

Al Boom Diving -sukelluskeskuksella on useita toimipisteitä ympari kaupunkia. Sukelluskeskus jarjestää Dubai Mall -ostoskeskuksen Dubai Aquarium And Underwater Zoo -akvaariossa sukellusta haiden seassa. Al Boom jarjestää myos mm. PADI-kursseja ja kokeneimmille sukeltajille päivaretkiä Dubaissa ja itärannikolla Omanin puolella. www.alboomdiving.com


Hyvä tietää kohteesta

Juomavesi

Vesijohtovesi on merivedestä puhdistettua ja juomakelpoista, joskin vieraan makuista. Juomavetenä on parempi käyttää pullotettua vettä, jota voi ostaa supermarketeista.

Liikuntaesteiset

Dubaissa on melko hankalaa liikkua pyörätuolilla, sillä kaikkialla ei ole jalkakäytäviä, kujat ovat kapeita ja jatkuvien rakennustöiden aiheuttamat esteet vaikeuttavat kulkemista. Dubaissa ei ole invatakseja.

Aurinkomatkojen retkillä on kävelyosuuksia ja välillä kuljetaan kapeilla kujilla. Retkien aikana liikutaan myös usein bussiin ja bussista ulos.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään suurimmissa liikkeissä, ravintoloissa, hotelleissa ja autovuokraamoissa. Dubain lukuisissa ostoskeskuksissa on Visa-automaatteja. Voit nostaa rahaa useimmista automaateista myös Visa Electronilla. Useimmat kaupat hyväksyvät sen maksuvälineenä.

Apteekki ja lääkäri

Useimmat apteekit ovat avoinna la–to klo 9–13 ja 16–22. Perjantaisin apteekit ovat avoinna klo 16–22. Kaupungissa on myös ympäri vuorokauden avoinna olevia apteekkeja.

Joissakin hotelleissa on oma lääkärinsä tai huoneeseen kutsuttava sairaanhoitaja. Palkkiot maksetaan käteisellä tai luottokortilla. Voit anoa kuitteja vastaan korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Matkalle mukaan

Dubai on yksi Lähi-idän tärkeimpiä liike-elämän keskuksia, ja kaupungissa pukeudutaan sen mukaisesti. Lomavaatteet: shortsit, hihattomat yläosat ja uima-asut sopivat vain allasalueelle ja rannalle. Kohteliaisuudesta paikallisia asukkaita kohtaan on hyvä peittää polvet ja olkapäät kaupungilla liikuttaessa.
Marras–helmikuussa saattaa olla viileää ja tuulista. Retkibusseissa, hotelleissa ja ostoskeskuksissa on tehokas ilmastointi. Varaa mukaasi lämpimiä vaatteita myös sadepäivien varalle.
Hotelleissa on kolminapaiset pistokkeet. Voit ottaa välikappaleen mukaasi tai lainata sen hotellin vastaanotosta.

Palveluraha

Ravintoloissa sopiva palveluraha on 5–10 % laskun loppusummasta paikan tason ja palvelun mukaan. Useimpien hotellien ravintoloissa laskuun lisätään 10 %:n palvelumaksu sekä 10 %:n kunnallisvero. Halutessasi voit muistaa ravintolan ja huonepalvelun tarjoilijaa, retkibussin kuljettajaa ja lomasi lopussa hotellisi huonesiivojaa palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Dubai kohdeopas


Majoitusvero

31.3.2014 alkaen Dubain hotelleissa veloitetaan matkailijoilta uloskirjautumisen yhteydessä majoitusvero (Tourism Dirham Fee), joka on 15–20 AED/makuuhuone/yö (10 dirhamia = n. 2 euroa). Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan suoraan hotellille uloskirjautumisen yhteydessä.


Joulu ja uusivuosi

Joulu ei näy katukuvassa juuri lainkaan. Ostoskeskuksissa joulutunnelmaa tuovat upeat koristelut, joululaulut ja joulupukit. Useissa hotelleissa ja yökerhoissa on jouluohjelmaa ja elävää musiikkia. Yökerhoihin ja klubeihin on on sisäänpääsymaksut. Hintaan saattaa sisältyä ruokaa, juomaa ja ohjelmaa.

Uusi Vuosi: Dubaissa on ilotulituksia, vaikka islamilainen vuosi ei vaihdukaan. Kansa kokoontuu uutena vuotena Burj Khalifa -tornin juurelle esim. laheiseen Burj Park -puistoon, jonka ympärillä on yleensä vuodenvaihteessa komea ilotulitus. Palmusaaren ja Burj Al Arabin ilotulituksia voi ihailla maksutta Umm Suqeim- tai Jumeirahin rannoilta.
Joulu ja uusivuosi eivät vaikuta kauppojen aukioloaikoihin.


Kulkuyhteydet

Bussit
Bussit liikennöivät ympäri kaupunkia. Saat aikataulun ja reittikartan bussiasemilta tai osoitteesta www.dubai-bus.com/journey-planner.

Abra-veneet
Creek-lahden ylitys käy kätevimmin perinteisellä tiikkipuusta valmistetulla abra-vesitaksilla. Bur Dubain ja Deiran puolella on kaksi abra-asemaa.

Taksit
Voit tilata taksin tai ottaa sen lennosta.

Autonvuokraus
Dubaissa on monia kansainvälisiä autovuokraamoja. Voit kysyä oppaaltamme paikan päällä Europcarin vuokraushintoja. Vaatimuksena on EU-ajokortti ja kansainvälinen ajokortti. Kuljettajan on oltava vähintään 21-vuotias. Liikennekulttuuri saattaa tuntua ajoittain sekavalta ja jopa hieman aggressiiviselta. Yleensä vuokra-autolla ei saa ajaa Omaniin vakuutusten puuttumisen vuoksi.

Metro
Dubaissa on kaksi metrolinjaa. Punainen linja kulkee Sheikh Zayedin moottoritien myötäisesti jatkaen Deiraan ja lentoasemalle. Vihreä linja kulkee Bur Dubain ja Deiran alueella. Lippuja ja matkakortteja voi ostaa ja ladata metro- ja bussiasemilla. Matkan hinta määräytyy kuljetun matkan mukaan.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa bussikuljetukset hintaan 18 €/aikuinen ja 9 €/lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Osaan hotellien huonetyypeistä voi sisältyä lentokenttäkuljetukset. Halutessasi käyttää heidän palvelujaan tarkistathan tiedot hotellin verkkosivuilta ja tee varaus suoraan hotellille.
Ras al Khaimah–Dubai-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä Dubai, terminaali 1.
Matkan pituus
6–8 km Dubain keskustahotelleille, kesto 30 min–1 t 30 min.
Dubain lentoasema–Jumeirah Beach, Dubai Marina ja Palmusaari n. 46 km, kesto 1–2 t. Perjantaisin bussikuljetus Jumeirah Beachiin ja Dubai Marinaan voi pyhäpäivän ruuhkien vuoksi kestää jopa tunnin kauemmin.

Yhteydet lentokentältä
Pelkän lennon ostaneet pääsevät lentoasemalta Dubaihin taksilla.


Nähtävyydet

Al Ahmadiya School, Dubain vanhin peruskoulu on rakennettu 1800-luvun alussa. Koulussa ovat saaneet oppinsa monet kaupungin eliitin jäsenet, mm. edesmennyt Dubain hallitsija sheikki Rashid. Koulu on restauroitu ja avattu yleisölle maaliskuussa 2000. Ei pääsymaksua.

Burj al Arab Nk. 7 tähden Burj al Arab -hotelli on Dubain kaupungin symboli. Hotelliin ei pääse vierailulle, mutta sen ravintolat ovat avoinna kaikille. Tee pöytävaraus hyvissä ajoin. Hotellin vierailijoilta edellytetään tyylikästä pukeutumista, hotelliin ei pääse esim. siisteissä cityshortseissa.

Burj Khalifa, maailman korkeimman rakennuksen (828 m) 124. kerroksessa sijaitsee At the Top -näköalatasanne. Matka korkeuksiin alkaa Dubai Mall -ostoskeskuksen LG-kerroksesta, jossa on lipunmyyntipiste. Kierros tasanteella omaan tahtiin kestää n. 60 min. Pääsylippu on etukäteen ostettuna huomattavasti edullisempi.

Dubain Museossa Bur Dubain puolella, lähellä abra-vesitaksiasemaa ja Arabian Courtyard -hotellia on maan perinteistä, vanhasta kulttuurista ja kehityksestä kertova näyttely.

Dubai Zoo sijaitsee Jumeirah Beach Roadin varrella. Eläintarha oli aiemmin hallitsijaperheen yksityiskäytössä. Nähtävillä on mm. kirahveja, karhuja, matelijoita ja lintuja.

Sheikki Saeedin talo, Dubain vanhan hallitsijan, sheikki Saeedin kotitalo on Sindagha-tunnelin suulla, Creekin rannalla. Esillä on valokuvia hallitsijaperheestä ja kaupungin kehityksestä 1950-luvulta lähtien sekä vanhoja postimerkkejä ja rahoja.

Dubai Heritage  and Diving Village, Dubain perinnekeskus ja helmenkalastajien kylä sijaitsevat perinteiseen Arabianlahden tyyliin rakennetulla alueella sheikki Saeedin talon vieressä. Sinne on vapaa sisäänpääsy. Varsinkin iltaisin alue on tunnelmallinen ja sen ravintolat ovat suosittuja iltaisin.

Miracle Garden -puutarhassa voit ihastella useista eri kukkalajikkeista rakennettuja luovia rakennelmia. Alueelta loytyy mm. kukista rakennettu Burj Khalifan torni.

Gold and Diamond Park Museum, Sheikh Zayed Roadin varrella sijaitseva museo, jossa kerrotaan arabialaisista koruista ja niiden valmistuksesta. Museon yhteydessä on myymälä.

Pyydä lupa, mikäli kuvaat paikallisia. Poliisin ja armeijan henkilökuntaa tai ajoneuvoja ei saa kuvata. Myös palatsit, hallintorakennukset ja hunnutetut naiset ovat kiellettyjä kuvauskohteita.


Ostokset

Voit ostaa tuliaisia joko soukkien ympäristön perinteisistä kauppapaikoista tai moderneista, valtavista ostoskeskuksista. Suosituimpia tuomisia ovat elektroniikka, silmälasit, valmisvaatteet ja kankaat. Myös pukujen teettäminen räätälillä on edullista. Kultaa myydään maailmanmarkkinahinnoilla. Tammikussa alkavien, n. kuukauden kestävien Shopping festival -ostosfestivaalien aikaan kaikkialla on suuria alennuksia ja erikoistarjouksia. 

Kulta
Dubai on yksi maailman kultakaupan keskuksista. Deiran puolella on kultasouk, jossa on satoja kultakauppoja. Myynnissä on pääsääntöisesti 18 karaatin ja 24 karaatin kultaa. Kulta hinnoitellaan aina painonsa mukaan. Grammahinta vaihtelee päivittäin kullan maailmanmarkkinahinnan mukaan.

Elektroniikka
Elektroniikkaa myydään kiinteähintaisissa elektroniikkaliikkeissä, tavarataloissa sekä soukeissa, joissa voit tinkiä. Tarkista aina, että tuote toimii Suomessa. Tietotekniikkaa myydään esim. Khalid bin al-Waleed Roadilla ja Al Ain -ostoskeskuksessa seka Carrefour -tavarataloissa.

Kankaat
Dubaissa myydään kankaita kaikkialta maailmasta silkistä samettiin. Saat kankaita edullisesti Dubai Soukista Deiran kaupunginosasta ja Bur Dubain Soukista. Voit teettää kankaista vaatteita paikallisella räätälillä. Teettäminen on edullisempaa kuin Suomessa ja se kestää 2–4 päivää sovituskerroista riippuen. 

Matot
Tarjolla on runsaasti mattoja: iranilaisia, afgaanilaisia ja persialaisia mattoja sekä turkkilaisia paimentolaismattoja. Dubai onkin Iranin ulkopuolella paras paikka ostaa persialaisia mattoja. Ostaessasi maton saat kauppiaalta virallisen todistuksen sen aitoudesta. Hyvä mattojen ostospaikka on mm. Sharjahin keskussouk (Blue Souq), n. 15 km:n päässä Dubaista. Mattoja myydään mm. ostoskeskuksissa.

Vaatteet
Vaatteita myydään pääasiassa hyvinvarustettujen ostoskeskusten lukuisissa tasokkaissa liikkeissä. Alhaisten tullimaksujen ansiosta erityisesti amerikkalaiset merkkivaatteet ovat usein edullisempia kuin Euroopassa.

Alkoholi
Hotellien (ei huoneistohotellien) baareissa ja ravintoloissa sekä Hard Rock Caféssa on tarjolla alkoholia. Supermarketeissa ei myydä alkoholijuomia, ei edes olutta.

Suurimmat ostoskeskukset:

Al Ghurair City. Dubain vanhimpia ostoskeskuksia Deirassa. Ostoskeskuksessa on yli 200 liikettä sekä elokuvateatteri. 

BurJuman. Bur Dubain tasokkaimmassa ostoskeskuksessa on edustettuna huippuluokan merkkiliikkeet. Liikkeitä on yli 300.

Deira City Centre. Keskustan suosituin ostoskeskus sijaitsee Dubainlahden rannalla Deiran puolella. Keskuksessa on yli 350 liikettä, myös elokuvateatteri.

Dubai Outlet Mall -ostoskeskus koostuu pelkästään outlet-myymälöistä. Se sijaitsee Al Ainiin johtavan tien varrella noin 30 km:n päässä Dubaista. Keskuksessa on noin 240 liikettä.

Festival Centre. Business Bay -sillan tuntumassa Deiran puolella sijaitsevassa ostoskeskuksessa on n. 400 liikettä. 

Ibn Battuta Mall. Erikoinen kiinalaisesta, persialaisesta, egyptiläisestä, tunisialaisesta, intialaisesta ja andalusialaisesta arkkitehtuurisesta osastosta koostuva keskus sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella, noin 30 km Dubaista etelään. Ostoskeskuksessa on noin 280 liikettä, myös elokuvateatteri.

Lamzy Plaza. Suosittu ja edullinen ostoskeskus sijaitsee Bur Dubaissa Oud Methan alueella. Keskuksessa on vajaa 200 liikettä.

Mall of Emirates. Yksi Dubain suurimmista ostoskeskuksista sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella, noin 20 km Dubaista etelään. Ostoskeskuksen kupeessa on myös Dubain erikoisuus: sisätiloihin rakennettu laskettelukeskus Ski Dubai. Keskuksessa on n. 400 liikettä.

Mercato. Julkisivultaan erikoinen italialaiseen renessanssityyliin rakennettu ostoskeskus sijaitsee Jumeirahin rantatien varrella.

The Dubai Mall. Dubain suurin ja uusin ostoskeskus sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella Downtownin alueella. Pienempien liikkeiden ohella keskuksessa on Lafayette-, Bloomingdale's- ja Debenhams-tavaratalot sekä noin 200 liikettä sisältävä, sisätiloihin rakennettu kultasouk. Dubai Mallista on yhteys Souk Al Bahariin, sisätiloissa olevalle arabialaiselle souk-alueelle. Soukin ja Dubai Mallin väliseltä sillalta on upea näkymä Burj Khalifa -torniin. Sen edessä olevalla tekojärvellä on iltaisin noin 30 min välein upea vesi- ja valoshow. Liikkeitä on n. 1200. Ostoskeskuksen ohella alueella on paljon muutakin nähtävää: Dubain akvaario ja vedenalainen eläintarha, luistinrata, Sega Republic -pelimaailma ja elokuvateatteri.

Times Square. Pieni ostoskeskus sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella noin 15 km Dubaista etelään. Keskuksessa on pieniä liikkeitä ja Dubain suurin Sharaf DG -elektroniikkamyymälä. Ostoskeskus on tunnettu Chill Out -jääbaaristaan.

Wafi sijaitsee Bur Dubaissa ja on yksi Dubain tasokkaimmista ostoskeskuksista. Alakerran Khan Murjan soukissa on syyrialainen, marokkolainen, turkkilainen ja egyptiläinen osasto. Ostoskeskuksessa on n. 350 liikettä.


Soukit ja ostosalueet:

Spice Souk
-maustesoukissa pääset tutustumaan myös kansanparantamisen saloihin, joissa yrtit ja mausteet ovat olennainen osa. Myytävänä on kuivattuja mausteita, pähkinöitä, vesipiipputupakkaa, hennaa, suitsukkeita, arabialaisia parfyymejä ym.

Deira Covered Soukissa on tarjolla tekstiilejä, mausteita, keittiötavaroita, kävelykeppejä, vaatteita ja hennatatuointeja. Alueen kauppiaat ovat pääosin intialaisia.

Kultasoukissa Deiran puolella on satoja kultakauppoja. Se on nähtävyys, etenkin iltavalaistuksessa kullan kimalluksessa.


Ravintolat ja huvit

Hotellien ulkopuolella on mm. yksinkertaisia, edullisia intialaisia, thaimaalaisia ja kiinalaisia ravintoloita. Hotellien ravintolat ovat korkeatasoisia ja varsin kalliita. Alkoholia tarjoillaan vain hotellien (ei huoneistohotellien) yhteydessä sijaitsevissa ravintoloissa, baareissa sekä yökerhoissa, joihin on yleisesti 21-vuoden ikäraja. Alkoholin hinta on Suomen luokkaa; erityisesti viinit ovat kalliita.

Iltaelämä on monipuolista. Tarjolla on niin hotellien pubeja ja baareja kuin trendikkäitä ravintoloita ja yökerhoja. 
 


Tapahtumia

Ramadan
Ramadan -paastokuukauden aikanaravintolat ovat päivällä suljettu. Ainoastaan jotkut hotellien ravintoloista saattaa olla auki. Kaupat aukeavat pari tuntia normaalia myöhemmin. Syöminen, juominen ja tupakointi on yleisillä paikoilla kielletty auringonlaskuun asti. Illalla elämänmeno vilkastuu ja kaupat ovat avoinna yli puolenyön. Ramadan voi aiheuttaa muutoksia retkiohjelmaan.

Ostosfestivaalit
Dubain kuukauden pituiset ostosfestivaalit, Dubai Shopping Festivals ovat tammi–helmikuussa. Silloin kaupungissa on alennusmyyntejä, erikoistarjouksia, arvontoja sekä erilaisia kulttuuri- ja perinnejuhlia. 

Hevoslaukkakilpailut
Laukkakilpailuja järjestetään Jebel Alin laukkaradalla marraskuun puolesta välistä alkaen noin joka toinen perjantai. Grand Stand -peruskatsomoon ei ole sisäänpääsymaksua. Myös Dubain uudella Meydanin laukkaradalla järjestetään laukkakilpailuja lauantaisin ja torstaisin.

Kameliravit 
Al Lisaili Camel Racing City -kameliravirata sijaitsee Al Ainiin johtavan tien varrella, n. 35 km:n päässä Dubaista. Kameliraveja on talvikaudella lokakuun puolesta välistä helmikuun alkupuolelle keskiviikkoisin ja torstaisin aamu- ja iltapäivallä.


Uimarannat

Sharjahin suunnalla n. 12 km:n päässä keskustan hotelleista, on maksullinen Mamzar Park allasalueineen, puistoineen ja lasten leikkipaikkoineen. 
Yksityisillä rannoilla järjestetään naistenpäiviä viikottain, jolloin ainoastaan naisilla on pääsy rannalle. Atlantis The Palm -hotellin Aquaventure-vesipuisto on Lähi-idän suurin.
6 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva yleinen ranta, Jumeirah Open Beach on remontissa alkaen lokakuusta 2014.


Yksinmatkustavat nuoret

Dubain hotelleihin ilman huoltajaa matkustavan tulee olla vähintään 18-vuotias, joissakin hotelleissa ikäraja on 21 vuotta.


Dubai lasten kanssa

Magic Planet -huvikeskuksessa Mall of Emirates- ja City Centre -ostoskeskuksissa, on paljon tekemistä kaikenikäisille karuselleistä virtuaalipeleihin. Avoinna päivittäin.

Dubai Zoo -eläintarhassa on nähtävillä kirahveja, karhuja, matelijoita ja lintuja. Eläintarha oli aiemmin hallitsijaperheen yksityiskäytössä. Avoinna päivittäin.

Creekside Park on Al Maktoum- ja Al Garhound -siltojen välissä. Lasten leikkikenttä, pienoisgolf ja erillinen Children's City. Puiston delfinaariossa on 45 min pituisia delfiini- ja hyljenäytöksiä.

Sega Republic -huvipuistossa ja pelimaailmassa The Dubai Mall -ostoskeskuksessa on 14 huvipuistolaitetta ja yli 170 peliä.

Wild Wadi -vesipuisto on Jumeirah Beach -hotellin vieressä, n. 20 km keskustasta. Avoinna päivittäin. Vesipuistossa on minimipituusvaatimus useisiin mäkiin 110 cm. Lisätietoja www.wildwadi.com 

Global Village -maailmankylä sijaitsee n. 30 km:n päässä keskustasta. Alueelta loydät 30 eri maan myynti-soukit, pienimuotoisen huvipuiston seka ruokapisteitä herkullisine ruokineen ja esiintymislavoja. Avoinna marras–maaliskuussa päivittain ilta-aikaan.

Dubai Aquarium & Discovery Centre, mereneläviin erikoistunut akvaariokeskus Dubai Mall -ostoskeskuksessa muodostuu akvaarion alta kulkevasta tunnelista ja akvaarioalueesta, jossa on useita mereneläviä kaloista pingviineihin ja saukkoihin.

Aquaventure-vesipuisto Atlantis the Palm -hotellissa on Lähi-Idän suurin. Puiston vetonaula on 2013 syksyllä avattu Poseidon-torni vesiliukumakineen ja Neptune-tornin klassikoksi muodostunut Leap of Faith -mäkiluomus, joka pudottaa kävijän jyrkästi haita kuhisevaan altaaseen. Lasten minimipituus on 120 cm lähes kaikkiin vesipuiston aktiviteetteihin.

Jumeirahin palmusaarella sijaitseva Atlantis-hotellille kuuluva Lost Chambers -vedenalainen näyttely perustuu kadonneen Atlantiksen myyttiin. Näyttelyssä on n. 36 000 merenelävää.
Opastettuja kierroksia järjestetään päivittäin tunnin välein.

Dubaista voi ostaa purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.

Asukasluku ja etäisyydet

Dubai n. 2 milj. as.

Sharjah 17 km
Ras al Khaimah 85 km
Fujairah 150 km
Abu Dhabi 160 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.