Dubai – tietoa matkakohteesta

Dubai 1
Dubai 2
Dubai 3
Dubai 4
Dubai 5
Dubai 6
Dubai 7
Dubai 8
Dubai 9
Dubai 10
Dubai 11
Dubai 12
Dubai 13
Dubai 14
Dubai 15
Dubai 16
Dubai 17
Dubai 18
Dubai 19
Dubai 20
Dubai 21
Dubai 22
Dubai 23
Dubai 24
Dubai 25
Dubai 26
Dubai 27
Dubai 28
Dubai 29
Dubai 30
Dubai 31
Dubai 32
Dubai 33
Dubai 34
Dubai 35
Dubai 36
Dubai 37
Dubai 1
Dubai 2
Dubai 3
Dubai 4
Dubai 5
Dubai 6
Dubai 7
Dubai 8
Dubai 9
Dubai 10
Dubai 11
Dubai 12
Dubai 13
Dubai 14
Dubai 15
Dubai 16
Dubai 17
Dubai 18
Dubai 19
Dubai 20
Dubai 21
Dubai 22
Dubai 23
Dubai 24
Dubai 25
Dubai 26
Dubai 27
Dubai 28
Dubai 29
Dubai 30
Dubai 31
Dubai 32
Dubai 33
Dubai 34
Dubai 35
Dubai 36
Dubai 37

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Hotelleillamme on oma kuntosali tai kuntoiluhuone. Starttiajat Dubain ja Ras al Khaimahin korkeatasoisille golfkentille on hyvä varata jo Suomessa. Dubaissa on luistinratoja ja keilahalleja sekä mahdollisuus sukellukseen. Voit myös lasketella sisätiloissa keinolumessa 5 rinteellä. Suosittua ajanvietettä ovat laukkakilpailut kahdella laukkaradalla. Ryhmillä on mahdollisuus myös syvänmerenkalastukseen.

Golf

Monet Dubain hienoista golfkentistä on luokiteltu maailman tasokkaimpiin kuuluviksi. Kentät ovat pääosin haasteellisia, pelillisesti melko vaikeita ja aina erinomaisessa kunnossa. Varaa aikaa esim. tunnetulle Dubai Creek Golf & Yacht Clubille nauttimaan tasokkaista palveluista. Lisätietoja: www.dubaigolf.com

Luistelu

Dubaissa on useita luistinratoja, joista suosituin on Dubai Mall -ostoskeskuksessa. Dubai Ice Rink -luistinradalla jarjestetään yleisluisteluita sekä luisteludiskoja iltaisin. Myös Deiran kaupunginosassa sijaitsevassa Hyatt Regency -hotellissa on Galleria Ice Rink -luistinrata. Lisätietoja: www.dubaiicerink.com


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Useimmat apteekit ovat avoinna la–to klo 9–13 ja 16–22. Perjantaisin apteekit ovat avoinna klo 16–22. Kaupungissa on myös ympäri vuorokauden avoinna olevia apteekkeja.

Joissakin hotelleissa on oma lääkärinsä tai huoneeseen kutsuttava sairaanhoitaja. Palkkiot maksetaan käteisellä tai luottokortilla. Voit anoa kuitteja vastaan korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Juomavesi

Vesijohtovesi on merivedestä puhdistettua ja juomakelpoista, joskin vieraan makuista. Juomavetenä on parempi käyttää pullotettua vettä, jota voi ostaa supermarketeista.

Liikuntaesteettömyys

Dubaissa on melko hankalaa liikkua pyörätuolilla, sillä kaikkialla ei ole jalkakäytäviä, kujat ovat kapeita ja jatkuvien rakennustöiden aiheuttamat esteet vaikeuttavat kulkemista. Dubaissa ei ole esteettömiä takseja. 

Aurinkomatkojen retkillä on kävelyosuuksia ja välillä kuljetaan kapeilla kujilla. Retkien aikana liikutaan myös usein bussiin ja bussista ulos.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään suurimmissa liikkeissä, ravintoloissa, hotelleissa ja autovuokraamoissa. Automaateista voit nostaa paikallista valiittaa yleisimmillä korteilla.

Matkalle mukaan

Dubai on yksi Lähi-idän tärkeimpiä liike-elämän keskuksia, ja kaupungissa pukeudutaan sen mukaisesti. Lomavaatteet: shortsit, hihattomat yläosat ja uima-asut sopivat vain allasalueelle ja rannalle. Kohteliaisuudesta paikallisia asukkaita kohtaan on hyvä peittää polvet ja olkapäät kaupungilla liikuttaessa.
Marras–helmikuussa saattaa olla viileää ja tuulista. Retkibusseissa, hotelleissa ja ostoskeskuksissa on tehokas ilmastointi. Varaa mukaasi lämpimiä vaatteita myös sadepäivien varalle.
Hotelleissa on kolminapaiset pistokkeet. Voit ottaa välikappaleen mukaasi tai lainata sen hotellin vastaanotosta.

Palveluraha

Ravintoloissa sopiva palveluraha on 10–15 % laskun loppusummasta paikan tason ja palvelun mukaan. Useimpien hotellien ravintoloissa laskuun lisätään 15 %:n palvelumaksu sekä 5 %:n arvonlisävero. Halutessasi voit muistaa ravintolan ja huonepalvelun tarjoilijaa, retkibussin kuljettajaa ja lomasi lopussa hotellisi huonesiivojaa palvelurahalla.


Joulu ja uusivuosi

Joulu ei näy katukuvassa juuri lainkaan. Ostoskeskuksissa joulutunnelmaa tuovat upeat koristelut, joululaulut ja joulupukit. Useissa hotelleissa ja yökerhoissa on jouluohjelmaa ja elävää musiikkia. Yökerhoihin ja klubeihin on sisäänpääsymaksut, ja ravintoloista riippuen hintaan saattaa sisältyä ruokaa, juomaa ja ohjelmaa.

Uutenavuotena Dubaissa on ilotulituksia, vaikka islamilainen vuosi ei vaihdukaan. Kansa kokoontuu uutena vuotena Burj Khalifa -tornin juurelle esim. läheiseen Burj Park -puistoon, jonka ympärillä on yleensä vuodenvaihteessa komea ilotulitus. Palmusaaren ja Burj Al Arabin ilotulituksia voi ihailla maksutta Umm Suqeimin tai Jumeirahin rannoilta.
Joulu ja uusivuosi eivät vaikuta kauppojen aukioloaikoihin.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Dubai kohdeopas


Ramadan

Ramadan
Islamilaisen kalenterin tärkeimmän kuukauden, Ramadanin arvioitu alkamisajankohta on noin 28.2.2025. Ramadan vaikuttaa hyvin vähän loman viettoon Arabiemiraateissa. Ostoskeskukset, ravintolat ja ravintoloiden ulkoterassit ovat avoinna normaalisti. Yöelämästä nauttiville on myös avoinna runsaasti baareja ja yökerhoja.

Hotellivaraukseen kuuluvat ateriat tarjoillaan hotellilla, mutta ravintoloiden aukioloaikoihin ja alkoholin anniskeluaikatauluihin voi tulla muutoksia. Valtio antaa yleensä Ramadaniin liittyvät ohjeistukset vasta muutamaa päivää ennen Ramadanin alkua ja jokaisella Emiraatilla on omat ohjeistuksensa. Juominen, syöminen ja tupakointi julkisesti Ramadanin aikana ei ole soveliasta auringonlaskuun saakka. Ramadan voi aiheuttaa muutoksia retkiohjelmaan.


Kulkuyhteydet

Bussit
Bussit liikennöivät ympäri kaupunkia. Saat aikataulun ja reittikartan bussiasemilta tai tästä osoitteesta.

Abra-veneet
Creek-lahden ylitys käy kätevimmin perinteisellä tiikkipuusta valmistetulla abra-vesitaksilla. Bur Dubain ja Deiran puolella on useita abra-asemia.

Taksit
Voit ladata puhelimeesi Careem-sovelluksen ja sitä kautta tilata taksin. Hala-taksi on edullisin, lisäksi valkoisia ja mustia, kalliimpia Lexus-takseja on myös saatavilla. Taksin voi tilata myös hotellin vastaanotosta tai ottaa lennosta. Kyydin voi maksaa käteisellä tai kortilla. Pyydä aina kuitti taksimatkasta. Sillä voidaan jäljittää kuljettaja, jos taksiin on jäänyt jotain tavaraa.

Autonvuokraus
Dubaissa on monia kansainvälisiä autovuokraamoja. Vaatimuksena on EU-ajokortti ja kansainvälinen ajokortti. Kuljettajan on oltava vähintään 21-vuotias. Liikennekulttuuri saattaa tuntua ajoittain sekavalta ja jopa hieman aggressiiviselta. Yleensä vuokra-autolla ei saa ajaa Omaniin vakuutusten puuttumisen vuoksi.

Metro
Dubaissa on kolme metrolinjaa. Punainen linja kulkee Sheikh Zayedin moottoritien myötäisesti jatkaen Deiraan ja lentoasemalle. Vihreä linja kulkee Bur Dubain ja Deiran alueella. Lippuja ja matkakortteja voi ostaa ja ladata metro- ja bussiasemilla. Matkan hinta määräytyy kuljetun matkan mukaan.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Osaan hotellien huonetyypeistä voi sisältyä lentokenttäkuljetukset. Halutessasi käyttää heidän palvelujaan tarkistathan tiedot hotellin verkkosivuilta ja tee varaus suoraan hotellille.

Ras al Khaimah–Dubai ja Al Wadin aavikko–Dubai -yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä Dubai, terminaali 1.
Matkan pituus
Dubain keskustahotelleille n. 6–8 km, kesto 30 min–1 t 30 min.
Dubain lentoasema–Jumeirah Beach, Dubai Marina ja Palmusaari n. 46 km, kesto 1–2 t.

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta Dubaihin pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Dubai lasten kanssa

Magic Planet -huvikeskuksessa Mall of Emirates- ja City Centre -ostoskeskuksissa, on paljon tekemistä kaikenikäisille karuselleistä virtuaalipeleihin. Avoinna päivittäin.

Sega Republic -huvipuistossa ja pelimaailmassa The Dubai Mall -ostoskeskuksessa on 9 huvipuistolaitetta ja yli 250 peliä.

Wild Wadi -vesipuisto on Jumeirah Beach -hotellin vieressä, n. 20 km keskustasta. Avoinna päivittäin. Vesipuistossa on minimipituusvaatimus useisiin mäkiin 110 cm. Lisätietoja www.wildwadi.com 

Global Village -maailmankylä sijaitsee n. 30 km:n päässä keskustasta. Alueelta loydät 30 eri maan myynti-soukit, pienimuotoisen huvipuiston sekä esiintymislavoja ja ruokapisteitä herkullisine ruokineen. Avoinna marras–maaliskuussa päivittain ilta-aikaan.
 
Huomoi, että hotellien uima-altaissa lapset voivat uida ainoastaan vanhemman valvonnassa, ja suosituksen mukaan altaiden matalammassa osassa, mikäli mahdollista.
Dubaista voi ostaa purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Ain Dubai  Blue Waters -saaren kuuluisin maamerkki on Ain Dubai-maailmanpyörä, joka nousee 250 metrin korkeuteen. Maailman korkein maailmanpyörä vpitää sisällään myös maailman suurimman pyörivän näköalatasanteen. Kabineteista näkee 360 astetta tärkeimmille Dubain nähtävyyksille Persianlahdella. Jokaisessa vaunussa on tarjolla maksullista tarjoilua juomineen ja ruokineen. Ain Dubai avataan käyttöön vuoden 2024 aikana.

Burj al Arab Nk. 7 tähden Burj al Arab -hotelli on Dubain kaupungin symboli. Hotelliin pääsee opastetulle maksulliselle kierrokselle, ja sen ravintolat ovat avoinna kaikille. Tee pöytävaraus hyvissä ajoin. Hotellin vierailijoilta edellytetään tyylikästä pukeutumista, hotelliin ei pääse esim. siisteissä cityshortseissa.

Burj Khalifa, maailman korkeimman rakennuksen (828 m) 124. kerroksessa sijaitsee At the Top -näköalatasanne. Matka korkeuksiin alkaa Dubai Mall -ostoskeskuksen LG-kerroksesta, jossa on lipunmyyntipiste. Kierros tasanteella omaan tahtiin kestää n. 60 min. Pääsylippu on etukäteen ostettuna huomattavasti edullisempi.

The Dubai Frame - maailman suurin kehyksen muotoinen rakennus. Dubain kehys on yksi Dubain uusimmista nähtävyyksistä, joka avattiin käyttöön vuonna 2018 maailmanennätyksiä rikkoen. Kehys on 150 m korkea ja 93 m leveä. Kehyksen sisällä on älylattia, johon astuessa näet alaspäin 150m. Kehys on omistettu kertomaan Dubain kasvutarinaa sen menneisyydestä tulevaisuuteen huikeiden maisemien kera.

Sheikki Saeed Al Maktoum -talo, Dubain vanhan hallitsijan, sheikki Saeedin kotitalo on Sindagha-tunnelin suulla, Creekin rannalla. Esillä on valokuvia hallitsijaperheestä ja kaupungin kehityksestä 1950-luvulta lähtien sekä vanhoja postimerkkejä ja rahoja.

Miracle Garden -puutarhassa voit ihastella yli miljoonasta eri kukkalajikkeista rakennettuja luovia suuria rakennelmia. Alueelta löytyy mm. kukilla peitetty Emirates A380 lentokone.

Gold and Diamond Park Museum, Sheikh Zayed Roadin varrella sijaitseva museo, jossa kerrotaan arabialaisista koruista ja niiden valmistuksesta. Museon yhteydessä on myymälä.

Pyydä lupa, mikäli kuvaat paikallisia. Poliisin ja armeijan henkilökuntaa tai ajoneuvoja ei saa kuvata. Myös palatsit, hallintorakennukset ja hunnutetut naiset ovat kiellettyjä kuvauskohteita.


Ostokset

Voit ostaa tuliaisia joko soukkien ympäristön perinteisistä kauppapaikoista tai moderneista, valtavista ostoskeskuksista. Suosituimpia tuomisia ovat elektroniikka, silmälasit, valmisvaatteet ja kankaat. Myös pukujen teettäminen räätälillä on edullista. Kultaa myydään maailmanmarkkinahinnoilla. Joulukuussa alkavien, n. kuukauden kestävien Shopping festival -ostosfestivaalien aikaan kaikkialla on suuria alennuksia ja erikoistarjouksia. 

Kulta
Dubai on yksi maailman kultakaupan keskuksista. Deiran puolella on kultasouk, jossa on satoja kultakauppoja. Myynnissä on pääsääntöisesti 18 karaatin ja 24 karaatin kultaa. Kulta hinnoitellaan aina painonsa mukaan. Grammahinta vaihtelee päivittäin kullan maailmanmarkkinahinnan mukaan.

Elektroniikka
Elektroniikkaa myydään kiinteähintaisissa elektroniikkaliikkeissä, tavarataloissa sekä soukeissa, joissa voit tinkiä. Tarkista aina, että tuote toimii Suomessa. Tietotekniikkaa myydään esim. Khalid bin al-Waleed Roadilla ja Carrefour -tavarataloissa.

Kankaat
Dubaissa myydään kankaita kaikkialta maailmasta silkistä samettiin. Saat kankaita edullisesti Dubai Soukista Deiran kaupunginosasta ja Bur Dubain Soukista. Voit teettää kankaista vaatteita paikallisella räätälillä. Teettäminen on edullisempaa kuin Suomessa ja se kestää 2–4 päivää sovituskerroista riippuen. 

Matot
Tarjolla on runsaasti mattoja: iranilaisia, afgaanilaisia ja persialaisia mattoja sekä turkkilaisia paimentolaismattoja. Dubai onkin Iranin ulkopuolella paras paikka ostaa persialaisia mattoja. Ostaessasi maton saat kauppiaalta virallisen todistuksen sen aitoudesta. Hyvä mattojen ostospaikka on mm. Sharjahin keskussouk (Blue Souq), n. 15 km:n päässä Dubaista. Mattoja myydään mm. ostoskeskuksissa.

Vaatteet
Vaatteita myydään pääasiassa hyvinvarustettujen ostoskeskusten lukuisissa tasokkaissa liikkeissä. Alhaisten tullimaksujen ansiosta erityisesti amerikkalaiset merkkivaatteet ovat usein edullisempia kuin Euroopassa.

Alkoholi
Hotellien (ei huoneistohotellien) baareissa ja ravintoloissa sekä Hard Rock Caféssa on tarjolla alkoholia. Supermarketeissa ei myydä alkoholijuomia, ei edes olutta. Turistit voivat ostaa alkoholia MMI-alkoholimyymälöistä omaan käyttöönsä yksityisesti. Alkoholiliikkeissä tulee näyttää passi ja siinä oleva turistiviisumi ja anoa alkoholimyyntilupaa. Yleisillä paikoilla ei saa esiintyä alkoholin vaikutuksen alaisena.

Suurimmat ostoskeskukset:

Al Ghurair Centre. Dubain vanhimpia ostoskeskuksia Deirassa. Ostoskeskuksessa on yli 360 liikettä sekä elokuvateatteri. 

BurJuman. Bur Dubain tasokkaimmassa ostoskeskuksessa on edustettuna huippuluokan merkkiliikkeet. Liikkeitä on yli 300.

Deira City Centre. Keskustan suosituin ostoskeskus sijaitsee Dubainlahden rannalla Deiran puolella. Keskuksessa on yli 370 liikettä, myös elokuvateatteri.

Dubai Outlet Mall -ostoskeskus koostuu pelkästään outlet-myymälöistä. Se sijaitsee Al Ainiin johtavan tien varrella noin 30 km:n päässä Dubaista. Keskuksessa on yli 250 liikettä.

Dubai Festival City Mall. Business Bay -sillan tuntumassa Deiran puolella sijaitsevassa ostoskeskuksessa on yli 250 liikettä. 

Ibn Battuta Mall. Erikoinen kiinalaisesta, persialaisesta, egyptiläisestä, tunisialaisesta, intialaisesta ja andalusialaisesta arkkitehtuurisesta osastosta koostuva keskus sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella, noin 30 km Dubaista etelään. Ostoskeskuksessa on noin 280 liikettä, myös elokuvateatteri.

Lamzy Plaza. Suosittu ja edullinen ostoskeskus sijaitsee Bur Dubaissa Oud Methan alueella. Keskuksessa on vajaa 200 liikettä.

Mall of Emirates. Yksi Dubain suurimmista ostoskeskuksista sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella, noin 20 km Dubaista etelään. Ostoskeskuksen kupeessa on myös Dubain erikoisuus: sisätiloihin rakennettu laskettelukeskus Ski Dubai. Keskuksessa on yli 600 liikettä.

Mercato. Julkisivultaan erikoinen italialaiseen renessanssityyliin rakennettu ostoskeskus sijaitsee Jumeirahin rantatien varrella.

The Dubai Mall. Dubain suurin ja uusin ostoskeskus sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella Downtownin alueella. Pienempien liikkeiden ohella keskuksessa on Lafayette-, Bloomingdale's- ja Debenhams-tavaratalot sekä noin 200 liikettä sisältävä, sisätiloihin rakennettu kultasouk. Dubai Mallista on yhteys Souk Al Bahariin, sisätiloissa olevalle arabialaiselle souk-alueelle. Soukin ja Dubai Mallin väliseltä sillalta on upea näkymä Burj Khalifa -torniin. Sen edessä olevalla tekojärvellä on iltaisin noin 30 min välein upea vesi- ja valoshow. Liikkeitä on n. 1200. Ostoskeskuksessa on lisäksi luistinrata, Sega Republic -pelimaailma ja elokuvateatteri.

Times Square. Pieni ostoskeskus sijaitsee Sheikh Zayedin moottoritien varrella noin 15 km Dubaista etelään. Keskuksessa on pieniä liikkeitä ja Dubain suurin Sharaf DG -elektroniikkamyymälä. Ostoskeskus on tunnettu Chill Out -jääbaaristaan.

Wafi sijaitsee Bur Dubaissa ja on yksi Dubain tasokkaimmista ostoskeskuksista. Alakerran Khan Murjan soukissa on syyrialainen, marokkolainen, turkkilainen ja egyptiläinen osasto. Ostoskeskuksessa on yli 250 liikettä.


Soukit ja ostosalueet:

Spice Souk
-maustesoukissa pääset tutustumaan myös kansanparantamisen saloihin, joissa yrtit ja mausteet ovat olennainen osa. Myytävänä on kuivattuja mausteita, pähkinöitä, vesipiipputupakkaa, hennaa, suitsukkeita, arabialaisia parfyymejä ym.

Deira Covered Soukissa on tarjolla tekstiilejä, mausteita, keittiötavaroita, kävelykeppejä, vaatteita ja hennatatuointeja. Alueen kauppiaat ovat pääosin intialaisia.

Kultasoukissa Deiran puolella on satoja kultakauppoja. Se on nähtävyys, etenkin iltavalaistuksessa kullan kimalluksessa.


Ravintolat ja huvit

Hotellien ulkopuolella on mm. yksinkertaisia, edullisia intialaisia, thaimaalaisia ja kiinalaisia ravintoloita. Hotellien ravintolat ovat korkeatasoisia ja varsin kalliita. Alkoholia tarjoillaan vain hotellien (ei huoneistohotellien) yhteydessä sijaitsevissa ravintoloissa, baareissa sekä yökerhoissa, joihin on yleisesti 21-vuoden ikäraja. Alkoholin hinta on Suomen luokkaa; erityisesti viinit ovat kalliita.

Iltaelämä on monipuolista. Tarjolla on niin hotellien pubeja ja baareja kuin trendikkäitä ravintoloita ja yökerhoja. 
 


Tapahtumia

Ostosfestivaalit

Dubain kuukauden pituiset ostosfestivaalit, Dubai Shopping Festivals ovat joulu–tammikuussa. Silloin kaupungissa on alennusmyyntejä, erikoistarjouksia, arvontoja sekä erilaisia kulttuuri- ja perinnejuhlia. 


Hevoslaukkakilpailut
Laukkakilpailuja järjestetään Jebel Alin laukkaradalla marraskuun puolesta välistä alkaen noin joka toinen perjantai. Grand Stand -peruskatsomoon ei ole sisäänpääsymaksua. Myös Dubain uudella Meydanin laukkaradalla järjestetään laukkakilpailuja lauantaisin ja torstaisin.

Kameliravit 
Al Lisaili Camel Racing City -kameliravirata sijaitsee Al Ainiin johtavan tien varrella, n. 35 km:n päässä Dubaista. Kameliraveja on talvikaudella lokakuun puolesta välistä helmikuun alkupuolelle keskiviikkoisin ja torstaisin aamu- ja iltapäivallä.


Uimarannat

Suosittu ranta on noin 6 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva yleinen ranta, Jumeirah Open Beach. Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja.
Sharjahin suunnalla n. 12 km:n päässä keskustan hotelleista, on maksullinen Mamzar Park allasalueineen, puistoineen ja lasten leikkipaikkoineen. 

Bla Bla Beach Club on rento, nuorekas, mutta tyylikäs rantaklubi, joka tarjoaa porealtaita, virkistäviä cocktaileja ja aterioita uima -altaan äärellä Ain Dubai -maailmanpyörän upealla taustalla. Ikäraja 21 vuotta.

Yksityisillä rannoilla järjestetään naistenpäiviä viikottain, jolloin ainoastaan naisilla on pääsy rannalle.


Yksinmatkustavat nuoret

Dubain hotelleihin ilman huoltajaa matkustavan tulee olla vähintään 18-vuotias, joissakin hotelleissa ikäraja on 21 vuotta.


Majoitusvero

Dubain hotelleissa veloitetaan matkailijoilta uloskirjautumisen yhteydessä majoitusvero (Tourism Dirham Fee), joka on 15–20 AED/makuuhuone/yö (10 dirhamia = n. 2 euroa). Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan suoraan hotellille uloskirjautumisen yhteydessä.

Asukasluku ja etäisyydet

Dubai n. 3,5 milj. as.

Sharjah 17 km
Ras al Khaimah 85 km
Fujairah 150 km
Abu Dhabi 160 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.