Abu Dhabi – tietoa matkakohteesta

Abu Dhabi 1
Abu Dhabi 2
Abu Dhabi 3
Abu Dhabi 4
Abu Dhabi 5
Abu Dhabi 6
Abu Dhabi 7
Abu Dhabi 8
Abu Dhabi 9
Abu Dhabi 10
Abu Dhabi 11
Abu Dhabi 12
Abu Dhabi 13
Abu Dhabi 14
Abu Dhabi 15
Abu Dhabi 16
Abu Dhabi 17
Abu Dhabi 18
Abu Dhabi 19
Abu Dhabi 20
Abu Dhabi 21
Abu Dhabi 22
Abu Dhabi 23
Abu Dhabi 24
Abu Dhabi 25
Abu Dhabi 26
Abu Dhabi 27
Abu Dhabi 28
Abu Dhabi 29
Abu Dhabi 30
Abu Dhabi 31
Abu Dhabi 32
Abu Dhabi 33
Abu Dhabi 34
Abu Dhabi 35
Abu Dhabi 36
Abu Dhabi 1
Abu Dhabi 2
Abu Dhabi 3
Abu Dhabi 4
Abu Dhabi 5
Abu Dhabi 6
Abu Dhabi 7
Abu Dhabi 8
Abu Dhabi 9
Abu Dhabi 10
Abu Dhabi 11
Abu Dhabi 12
Abu Dhabi 13
Abu Dhabi 14
Abu Dhabi 15
Abu Dhabi 16
Abu Dhabi 17
Abu Dhabi 18
Abu Dhabi 19
Abu Dhabi 20
Abu Dhabi 21
Abu Dhabi 22
Abu Dhabi 23
Abu Dhabi 24
Abu Dhabi 25
Abu Dhabi 26
Abu Dhabi 27
Abu Dhabi 28
Abu Dhabi 29
Abu Dhabi 30
Abu Dhabi 31
Abu Dhabi 32
Abu Dhabi 33
Abu Dhabi 34
Abu Dhabi 35
Abu Dhabi 36

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Hotelleissamme on kuntosali. Abu Dhabissa voi myös golfata ja seurata moottoriurheilua: Yas-saarella on F1-rata, Yas Marina Circuit. Suosittua, perinteistä kansanhuvia ovat hevoslaukkakilpailut ja kameliravit.

Golf

Abu Dhabin kaikki kolme kenttää ovat tasoltaan maailman eliittiä, ja ne ovat tyyliltään hyvinkin erilaisia. Lähi-Idän parhaaksi valittu Yas Links on tyylipuhdas links-kenttä, Saadiyat Beach Golf Club on maisemiltaan upea merenrantakenttä ja haukanmuotoisesta klubistaan kuulu Abu Dhabi Golf Club isännöi joka vuosi European Touria.

Kuntosali

Hotelleissamme on hyvinvarustetut, ilmaiset kuntosalit.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekit ovat avoinna klo 10–22. Osa apteekeista on suljettu klo 13–17, perjantaisin useimmat avaavat klo 14.
Mikäli tarvitset lääkäriä, ole yhteydessä hotellin vastaanottoon. Palkkiot maksetaan käteisellä tai luottokortilla. Voit anoa kuitteja vastaan vakuutusyhtiöltä korvausta matkan jälkeen. Abu Dhabissa on useita sairaaloita.

Juomavesi

Vesijohtovesi on merivedestä puhdistettua ja juomakelpoista, joskin vieraan makuista. Voit ostaa pullotettua vettä supermarketeista.

Liikuntaesteettömyys

Abu Dhabissa on melko hankalaa liikkua pyörätuolilla, sillä kaikkialla ei ole jalkakäytäviä, kujat ovat kapeita ja jatkuvien rakennustöiden aiheuttamat esteet vaikeuttavat kulkemista.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään suurimmissa liikkeissä, ravintoloissa, hotelleissa ja autovuokraamoissa. Ostoskeskuksissa on pankkiautomaatteja. Voit nostaa rahaa joistakin automaateista myös Visa Electronilla. Osa kaupoista hyväksyy sen maksuvälineenä.

Pankit ovat avoinna su–to noin klo 8.30–13.30, pe suljettu.

Matkalle mukaan

Abu Dhabi on yksi Lähi-idän tärkeimpiä liike-elämän keskuksia, ja kaupungissa pukeudutaan sen mukaisesti. Lomavaatteet: shortsit, hihattomat yläosat ja uima-asut sopivat vain allasalueelle ja rannalle. Kohteliaisuudesta paikallisia asukkaita kohtaan on hyvä peittää polvet ja olkapäät kaupungilla liikuttaessa.

Marras–helmikuussa saattaa olla viileää ja tuulista. Hotelleissa ja ostoskeskuksissa on tehokas ilmastointi.

Palveluraha

Ravintoloissa sopiva palveluraha on 10–15 % laskun loppusummasta paikan tason ja palvelun mukaan. Muista palveluista palveluraha on 5–20 AED.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Abu Dhabi kohdeopas


Kulkuyhteydet

Abu Dhabissa on hyvä bussiverkosto ja matkan teko on huokeaa. Myös taksilla liikkuminen on melko edullista. Abu Dhabin emiraatissa sijaitsevan Al Ainin kaupunkiin tai muihin emiraatteihin, esimerkiksi Dubaihin, pääsee niin ikään bussilla.

Bussit
Bussit liikennöivät ympäri kaupunkia. Dubaihin pääsee busseilla muutaman kerran päivässä. Huomioi mahdolliset koronaan liittyvät erityistoimenpiteet tultaessa Dubaista takaisin Abu Dhabiin.

Taksit
Voit ladata puhelimeesi Careem-sovelluksen ja sitä kautta tilata taksin. Hala-taksi on edullisin, lisäksi valkoisia ja mustia, kalliimpia Lexus-takseja on myös saatavilla. Taksin voi tilata myös hotellin vastaanotosta tai ottaa lennosta. Kyydin voi maksaa käteisellä tai kortilla. Pyydä aina kuitti taksimatkasta. Sillä voidaan jäljittää kuljettaja, jos taksiin on jäänyt jotain tavaraa.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Osaan hotellien huonetyypeistä voi sisältyä lentokenttäkuljetukset. Halutessasi käyttää heidän palvelujaan tarkistathan tiedot hotellin verkkosivuilta ja tee varaus suoraan hotellille.

Lentokenttä Dubai International Airport, terminaali 1
Matkan pituus 160 km
Matkan kesto 2–3,5 tuntia

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Ramadan

Ramadan
Islamilaisen kalenterin tärkeimmän kuukauden, Ramadanin arvioitu alkamisajankohta on noin 28.2.2025. Ramadan vaikuttaa hyvin vähän loman viettoon Arabiemiraateissa. Ostoskeskukset, ravintolat ja ravintoloiden ulkoterassit ovat avoinna normaalisti. Yöelämästä nauttiville on myös avoinna runsaasti baareja ja yökerhoja.

Hotellivaraukseen kuuluvat ateriat tarjoillaan hotellilla, mutta ravintoloiden aukioloaikoihin ja alkoholin anniskeluaikatauluihin voi tulla muutoksia. Valtio antaa yleensä Ramadaniin liittyvät ohjeistukset vasta muutamaa päivää ennen Ramadanin alkua ja jokaisella Emiraatilla on omat ohjeistuksensa. Juominen, syöminen ja tupakointi julkisesti Ramadanin aikana ei ole soveliasta auringonlaskuun saakka. Ramadan voi aiheuttaa muutoksia retkiohjelmaan.


Abu Dhabi lasten kanssa

Lapsille riittää Abu Dhabissa elämyksiä ja tekemistä.

Muuta tekemistä lapsille

Abu Dhabi Mall -ostoskeskuksessa on Fun City -viihdekeskus, jossa mm. pieni vuoristorata ja autorata. Abu Dhabissa on useita isoja puistoja, joissa on lapsille leikkialueita, mm. Khalidiya Park.

Ferrari World -teemapuisto, Yas-saarella. Maailman suurin sisätiloissa oleva teemapuisto koko perheelle. Puiston alueella on yli 20 Ferrari-teemaan liittyvää kohdetta, mm. maailman nopein vuoristorata, jossa vauhti nousee jopa 240 km/t. Alueella on useita ravintoloita ja liikkeitä. Lisätietoja www.ferrariworldabudhabi.com

Pienten lasten ruokailu

Supermarketeissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana. 


Nähtävyydet

Sheik Zayed Bin Sultan Al Nahyan Gran Mosque on Abu Dhabin tunnetuin nähtävyys.
Emirates palace -hotellissa järjestetään mm. konsertteja. Esim. iltapäiväkahvi tai -tee oikeuttaa muulloin tutustumaan hotelliin.
Heritage Village -perinnekylään pääsee tutustumaan maksutta.
Ferrari World -teemapuisto on Yas-saarella. Maailman suurin sisätiloissa oleva teemapuisto. Puiston alueella on yli 20 Ferrari-teemaan liittyvää kohdetta, mm. yksi maailman nopeimmista vuoristoradoista, jossa vauhti nousee jopa 240 km/t. Useita ravintoloita ja liikkeitä. 
Yas Waterworld -vesipuisto Yas-saarella on kaikenikäisten vesipetojen suosikkipaikka.
Al Jahili Fort Al Ainissa. Kulttuuriperintö-linnoitus, jossa pääset astumaan ajassa taaksepäin. Alueella on mm. museo ja näyttelyitä, joissa tutustutaan vuosikymmenten takaiseen elämään.


Ostokset

Kaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Shoppailla voi joko tyylikkäissä ostoskeskuksissa tai perinteisten soukien kauppakujilla. Lukuisista ostoskeskuksista suurimmat ovat keskustan Marina Mall ja Abu Dhabi Mall, joka sijaitsee hotellimme lähellä. Kummassakin on yli 200 liikettä, jotka myyvät lähinnä kansainvälisiä tuotemerkkejä. Merkkituotteiden hinnat ovat kutakuinkin Suomen tasoa. Alueelle perinteisempiä tuotteita, kuten itämaisia mattoja, kultakoruja ja paikallisia käsitöitä saa soukeista, joissa etenkin taitava tinkaaja tekee hyviä kauppoja.

Ostoskeskukset ovat avoinna päivittäin klo 10–22, perjantaisin monet liikkeet avaavat vasta klo 14. Pienemmät liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 9–22. Soukeista osa on klo 14–17 kiinni, poikkeuksena perjantait, jolloin nekin aukeavat klo 16.


Ravintolat ja huvit

Ravintoloiden kirjo on kansainvälinen, ja tarjolla on niin arabialaisten, länsimaisten kuin aasialaisten keittiöiden antimia. Suosituimmat ja korkeatasoisimmat ravintolat sijaitsevat suurissa hotelleissa. Niiden hintataso on varsin korkea. Ostoskeskuksissa on kohtuuhintaisia ravintoloita ja pikaruokapaikkoja ja katujen varsilla edullisia etnisiä ravintoloita. Alkoholia tarjoillaan vain hotellien (ei huoneistohotellien) yhteydessä sijaitsevissa ravintoloissa, baareissa sekä yökerhoissa, joihin on yleisesti 21-vuoden ikäraja.  Alkoholin hinta on Suomen luokkaa.

Iltaelämä keskittyy hotellien yhteydessä oleviin tyylikkäisiin yökerhoihin ja baareihin. Ylellisessä Emirates Palace -hotellissa järjestetään konsertteja ja oopperaesityksiä, Yas-saarella maailmantähtien rock-konsertteja. Maaliskuussa vietetään suurta musiikki- ja taidefestivaalia, Abu Dhabi Music and Arts Festival, jossa esiintyy artisteja eri puolilta maailmaa. 


Tapahtumat

Abu Dhabi Film Festival lokakuussa
Abu Dhabi Grand Prix F1 marraskuussa
Bride Abu Dhabi morsiustapahtuma tammikuussa
Wireless Festival maaliskuussa on musiikkitapahtuma, jossa esiintyy kansainvälisiä maailmanluokan tähtiä


Uimarannat

Hotelleillamme on omat uimaranta-alueet aurinkotuoleineen ja varjoineen. Suosittu uimaranta on maksullinen Corniche Family Beach. 2 kilometriä pitkällä rantaosuudella on hienohiekkaisten, puhtaiden uimarantojen lisäksi puisto, leikkipaikkoja, kahviloita ja kävelyteitä. Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja.


Yksinmatkustavat nuoret

Abu Dhabin hotelleihin ilman huoltajaa matkustavan tulee olla vähintään 18-vuotias.


Majoitusvero

Abu Dhabin hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Tourism Dirham Fee), joka on n. 15 AED/makuuhuone/yö (10 dirhamia = n. 2 euroa). Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan suoraan hotellille.

Asukasluku ja etäisyydet

Abu Dhabi n. 1,8 milj. asukasta

Dubai 160 km
Al Ain 170 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.