Aurinkomatkat turvana matkallasi

Suomen suurimpana ja luotetuimpana matkanjärjestäjänä olemme jo vuosikymmeniä toteuttaneet suomalaisten lomaunelmia sekä hyvinä että haastavina aikoina. Lomaunelmiesi toteutuminen suunnitellulla tavalla on meille sydämen asia. Lue lisää miten voit matkustaa mukanamme turvallisesti ja levollisin mielin.
Varaamalla Aurinkomatka-paketin nautit matkapakettilain turvasta ja lomailun helppoudesta. Tämänhetkisen poikkeuksellisen tilanteen vuoksi haluamme tarjota sinulle entistä enemmän joustavuutta matkasi suunnitteluun.

LISÄÄ JOUSTOA JA TURVAA AURINKOMATKA-PAKETTEIHIN

Aurinkomatkat Karanteeniturva
Mikäli varauksella oleva henkilö saa karanteenimääräyksen matkansa ajankohdalle, hän voi muuttaa varauksensa ilman muutoskuluja uuteen Aurinkomatka-pakettiin (ei Kaupunkilomiin eikä pelkkiin lentoihin). Oikeus koskee kaikkia samalla varauksella olevia henkilöitä. Muutosoikeus on voimassa matkoilla, joiden lähtöpäivä on viimeistään 31.12.2021. Alkuperäisellä matkavarauksella olevat kampanjakoodilla myönnetyt alennukset siirtyvät uudelle matkavaraukselle pois lukien vuoden 2020 Black Friday -kampanjan alennukset, tammikuun 2021 ja elokuun 2021 Lähtisitkö-kampanjan alennukset.

Ilmoitus määrätystä karanteenista tulee tehdä välittömästi asiakaspalveluumme puhelimitse tai chatillä tai niiden ollessa suljettuna Omaloman kautta muutoslomakkeella (huomioimme sen ajankohdan, kun lomake on saapunut meille).
Alkuperäinen varaus perutaan ensin normaalikuluin. Alkuperäisellä varauksella olevat maksusuoritukset siirretään uudelle varaukselle sen jälkeen, kun karanteenimääräys on vastaanotettu Aurinkomatkoilla.
Mikäli uuden matkavarauksen lähtöpäivä on alle 21 päivän päässä muutoksentekohetkestä, asiakkaan tulee maksaa uusi varaus. Alkuperäisen varauksen maksut palautetaan asiakkaalle, kun karanteenimääräys on vastaanotettu Aurinkomatkoilla..
Virallinen, tartuntaviranomaisen lähettämä ja tartuntalain mukainen karanteenimääräys toimitetaan osoitteeseen myynti@aurinkomatkat.fi. Tämä muutosoikeus ei koske omaehtoista karanteenia, Aurinkomatkojen Kaupunkilomia eikä pelkkiä lentoja. Aurinkomatkoille toimitetut karanteenimääräykset hävitetään varausmuutoksen käsittelyn jälkeen.

Joustavammat muutosehdot, kun matkan alkuun on 60–21 vrk
Aurinkomatka-paketin varaukseen sisältyy aina yksi kuluton muutosoikeus. Tämänhetkisen koronatilanteen vuoksi voit muuttaa Aurinkomatka-pakettivarauksen matkakohdetta, lähtöpäivää, matkan kestoa tai majoitusjärjestelyjä rajattomasti kuluitta toiseen normaalihintaiseen Aurinkomatka-pakettiin, jos teet muutoksen vähintään 21 vrk ennen alkuperäisen matkan alkua. Joustavammat muutosehdot koskevat kaikkia varaushetkellä myynnissä olevia sekä jo varattuja Aurinkomatka-paketteja. Varausmuutosoikeus ei koske normaalihintaisen matkan vaihtamista Äkkilähdöksi tai kampanjahinnoitelluksi matkaksi. Alkuperäisellä matkavarauksella olevat kampanjakoodilla myönnetyt alennukset siirtyvät uudelle matkavaraukselle pois lukien vuoden 2020 Black Friday -kampanjan alennukset, tammikuun 2021 ja elokuun 2021 Lähtisitkö-kampanjan alennukset.

Alhaisemmat peruutuskulut, kun matkan alkuun on vähintään 21 vrk
Mikäli et voi matkustaa tai muuttaa matkasi ajankohtaa, voit poikkeuksellisesti peruuttaa matkasi toimistokuluilla (100 €/matkustaja, alle 2-vuotiaat kuluitta), kun matkan lähtöpäivään on vähintään 21 vrk. Alhaisemmat peruutuskulut koskevat kaikkia varaushetkellä myynnissä olevia sekä jo varattuja Aurinkomatka-paketteja.

Ajalla 5.1.–26.8.2021 tehdyt Aurinkomatka-pakettivaraukset – Avoin kauppa, kun matkan alkuun on vähintään 60 vrk
Voit peruuttaa matkasi kuluitta, kun lähtöpäivään on aikaa vähintään 60 vrk. Maksusuoritukset palautetaan lukuun ottamatta palvelumaksuja, mikäli niitä on varaukselle lisätty, katso palveluhinnasto. Avoin kauppa koskee uusia matkavarauksia, jotka on tehty 5.1.–26.8.2021. Avoin kauppa ei koske matkan yhteyteen ostettuja erillispalveluita, kuten suoraan Finnairilta ostettuja lennon lisäpalveluita.

Pidennetty maksuaika
Aurinkomatka-paketin viimeinen erä tulee maksaa vasta 21 vrk ennen matkan alkua. Pidennetty maksuaika koskee kaikkia varaushetkellä myynnissä olevia sekä jo varattuja Aurinkomatka-paketteja.

Nämä joustavammat muutos-, peruutus- ja maksuehdot ovat voimassa toistaiseksi, kunnes Aurinkomatkat luopuu niiden soveltamisesta uusiin matkavarauksiin. Nämä edellä mainitut joustavammat ehdot eivät koske Kaupunkilomia eivätkä ryhmämatkoja.

Matkakohteiden maahanpääsyn edellytykset
Koronavirustilanne vaikuttaa edelleen matkustamiseen merkittävästi, ja useissa maissa on voimassa maahanpääsyyn liittyviä rajoituksia. Seuraamme tarkasti kohdemaidemme matkustuslinjauksia ja olemme hyvissä ajoin yhteydessä asiakkaisiin, joiden matkoihin kohteiden maahanpääsyn rajoituksilla ja vaatimuksilla on vaikutusta.
Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin matkustamisesta

FINNAIR KORONATURVA -VAKUUTUS

Finnair Koronaturva -vakuutus sisältyy kaikkiin Aurinkomatkojen ulkomaanmatkoihin, joiden matkavaraus on tehty viimeistään 31.8.2021 ja lähtöpäivä on viimeistään 31.10.2021. Finnair Koronaturva -vakuutus tuo lisäturvaa ulkomaanmatkallesi. Mikäli sairastut koronavirukseen ulkomailla, Finnair Koronaturva -vakuutus kattaa koronavirukseen liittyvät sairauskulut matkakohteessa 50 000 euroon asti ja sairastumisesta johtuvan karanteenin aiheuttamat lisäkulut enimmillään 100 euroon asti per päivä, enimmillään 14 päivän ajalta. AIG:n myöntämä Finnair Koronaturva -vakuutus kattaa myös koronatestin, mikäli se on positiivinen, sekä paluulennon, jos et voi matkustaa takaisin kotiin alkuperäisellä matkavarauksellasi olevalla lennolla koronaan sairastumisen vuoksi.
Matkaasi kuuluva Finnair Koronaturva -vakuutus ei korvaa matkailijan omaa matkavakuutusta. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista kaikille matkoille.


Voit tarvittaessasi muuttaa matkavaraustasi


Miksi valita Aurinkomatka-paketti?

100-prosenttisesti suomalainen matkanjärjestäjä

Olemme suomalainen, Suomen suurin ja luotetuin matkanjärjestäjä, jonka uskollinen asiakaskunta puhuu puolestaan. Ostaessasi Aurinkomatka-paketin sinulla on aina suomenkielinen palvelu takaamassa lomasi onnistumisen, lähdit sitten lomamatkallemme yksin tai porukalla. Kehitämme lomakokoelmiamme suomalaisia lomailijoita kuunnellen. Meille on myös myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu Suomalaisen Työn Liitto ry:n toimesta.


Lennämme Finnairilla

Aurinkomatka-paketit lennetään pääsääntöisesti suomalaisella Finnairilla, ilman välilaskuja. Jos olet Finnair Plus -jäsen, saat Finnair Plus -pisteitä Aurinkomatka-pakettisi hinnasta sekä Finnairin lennoista ja voit lisätä kaikkien matkalla olevien Finnair Plus -jäsennumerot varaukseen lähtöselvityksen yhteydessä lentoasemalla.

Aurinkomatka-pakettien, Kaupunkilomien ja pelkkien lentojen hintoihin sisältyvät aina matkatavarat lennolla: yksi käsimatkatavara enintään 8 kg ja yksi kirjattava matkatavara enintään 23 kg.

Finnair tarjoaa myös mahdollisuuden korottaa lentosi ylelliseen businessluokkaan, varata lennolle aterian sekä valita lentosi istuinpaikan ennen matkaa.


Turvanasi 24/7

Saat Aurinkomatkoilta palvelua aina suomeksi. Autamme mielellämme jo lomasi suunnittelussa, ja loman aikana saat meihin yhteyden ympäri vuorokauden. Varaamalla matkapaketin lomaasi turvaa myös matkapakettilaki.

Lomakohteessa saat palvelua puhelimitse Aurinkolinjassa sekä Aurinkomatkatkat-sovelluksen chatissa, jonka kautta voit olla meihin yhteydessä jo kolme viikkoa ennen lomasi alkua.

Seuraamme kohteiden turvallisuustilannetta tarkasti paikan päällä olevan kohdehenkilökuntamme ja paikallisten yhteistyökumppaniemme avulla. Jos lomakohteiden turvallisuustilanteessa ilmenee jotain poikkeavaa, ilmoitamme siitä matkan varanneille asiakkaillemme ja kerromme tilanteesta Ajankohtaista-sivustolla.


Vastuullisuus kuuluu pakettiin

Tiedämme, että loma jättää jäljen sekä sydämeen että ympäristöön. Siksi olemme sitoutuneet tekemään pitkäjänteistä työtä vastuullisen matkailun puolesta. Suomen vastuullisimmaksi matkailubrändiksi valittuna haluamme huolehtia siitä, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia maailman monimuotoisuudesta, matkustaa ja saada rikastuttavia kohtaamisia. Emme ole valmiita, mutta olemme sitoutuneet yhteiselle matkalle kestävämmän tulevaisuuden puolesta.