Aurinkomatka-paketin erityisehdot

 

 • matkustajaa sitova sopimus syntyy, kun matkanjärjestäjän määräämä ensimmäinen maksusuoritus on maksettu viimeistään eräpäivänä (YME 3.1.)

Aurinkomatka-paketti tarkoittaa etukäteen tuotettuun, useasta lähdöstä koostuvaan, säännölliseen matkapakettisarjaan kuuluvaa matkaa, jonka lentokuljetus toteutetaan joko tilaus- tai reittilennolla. Osa Aurinkomatka-paketeista on nk. erikoismatkoja (esim. risteilyt ja välilennolliset yhdistelmämatkat). Näitä erikoismatkoja koskien mahdolliset poikkeukselliset säännöt ja ehdot mainitaan niissä soveltuvin kohdin näissä erityisehdoissa.

Kaupunkilomien lentokuljetus perustuu reittilentoihin, ne ovat yksilöllisesti koottavia omatoimisia matkoja, jotka eivät perustu etukäteen hankittuihin kiintiöihin tai säännöllisiin matkapakettisarjoihin.

Aurinkomatka-paketteihin ja Aurinkomatkojen Kaupunkilomiin sovelletaan 1.7.2018 voimaan astunutta Lakia matkapalveluyhdistelmistä ja Yleisiä matkapakettiehtoja (YME). Lisäksi Aurinkomatka-paketteihin sovelletaan näitä Aurinkomatka-paketin erityisehtoja ja kaupunkilomiin Aurinkomatkojen Kaupunkilomien erityisehtoja.

Edellä mainittujen matkapakettien vastuullinen matkanjärjestäjä Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab (myöhemmin Aurinkomatkat), joka on antanut vakuuden maksukyvyttömyyden varalle Suomen Kilpailu- ja kuluttajavirastolle (KKV). Aurinkomatkojen rekisteritunnus Kuluttaja- ja kilpailuvirastossa on KuVi 2943/00/Mj.

Erillisinä ostetut palvelut, pelkät lennot, pelkkä majoitus tai muu yksittäinen matkapalvelu eivät muodosta matkapakettia. Pelkissä lentovarauksissa noudatetaan Aurinkomatkojen Pelkän lennon erityisehtoja.


1 MAKSUEHDOT

Kun matka varataan vähintään 45 vrk ennen lähtöä,

 • Aurinkomatka-paketin varausmaksu on 200 €/matkustaja. Erikoismatkoissa (esim. joogamatkat, risteilyt ja välilennolliset yhdistelmämatkat) varausmaksu on 300 €/matkustaja. Verkkokaupassa varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä. Asiakaspalvelusta puhelimitse varatun matkan varausmaksu on maksettava kolmen (3) vuorokauden kuluessa varauksesta. Joissakin matkoissa koko matkan hinta erääntyy maksettavaksi välittömästi. Tällaisesta käytännöstä ilmoitetaan matkan varauksen yhteydessä.

 • varausmaksu maksetaan matkavahvistuksessa olevien tietojen mukaisesti pankkisiirrolla tai luottokortilla soittamalla asiakaspalveluumme. Loppumaksun voi maksaa pankkisiirrolla tai vaihtoehtoisesti Omaloma-palvelussa.

Kun matka varataan alle 45 vrk ennen lähtöä,

 • koko matkan hinta on maksettava välittömästi varauksen jälkeen. Verkkokaupassa koko matkan hinta maksetaan varauksen yhteydessä. Asiakaspalvelusta varattu matka maksetaan varauksen yhteydessä luottokortilla tai välittömästi varauksen jälkeen Omaloma-palvelussa tai pankkisiirrolla. Pankkisiirrolla maksettaessa on maksun tietoihin merkittävä matka-asiantuntijamme ilmoittama viitenumero ja toimittaa kuitti maksusta sitä pyydettäessä.

2 MATKAVAHVISTUKSEN TIEDOT

Varauksen ensimmäinen matkustaja, matkustajaryhmän edustaja, vastaa tekemistään varauksista ja antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Matkustajaryhmän edustaja on matkavahvistuksen saatuaan tarkistettava välittömästi sen oikeellisuus. Nimien tulee vastata matkustusasiakirjana käytettävän passin tai henkilökortin tietoja. Matkapäivien, kuljetus- ja majoitustietojen sekä mahdollisten lisäpalveluiden virheistä tulee ilmoittaa viipymättä Aurinkomatkoille. Maksamalla vähintään varausmaksun matkustajaryhmän edustaja vahvistaa matkapaketin oikeellisuuden ja sitova sopimus syntyy. Virheiden tai puutteiden korjaaminen myöhemmin voi aiheuttaa merkittäviä kustannuksia (esim. virheellisen nimitiedon korjaaminen lentolipulle tai nimitiedon virheestä aiheutuva uusi lentolippu).

Matkustajaryhmän edustaja on velvollinen tarkistamaan, että Aurinkomatkoilla on käytettävissään yhteystiedot (matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite), joista hänet tavoittaa ennen matkaa ja matkan aikana. Matkanjärjestäjä ei vastaa vahingosta ja mahdollisesti syntyvistä kuluista, jotka matkustajan tai matkustajaryhmän edustajan virheellisesti tai puutteellisesti antamat tiedot voivat aiheuttaa.

Matkustajan on huolehdittava Aurinkomatkojen antamia ohjeita noudattaen matkalla tarvittavista asiakirjoista (passi, viisumi, rokotustodistukset) sekä tarkistettava niiden ja muiden matkustusasiakirjojen vastaavuus toisiinsa.

Matkustajaryhmän edustajan velvollisuus on ilmoittaa Aurinkomatkoille, mikäli matkadokumentit eivät ole saapuneet sähköpostitse yhden (1) vuorokauden tai postitse kotiin tilattuna seitsemän (7) arkipäivän sisällä varauksen tekemisestä. Aurinkomatkat ei korvaa postin kadottamia matkadokumentteja. Matkadokumentteja ei toimiteta postitse Suomen rajojen ulkopuolelle.

Matkustajaryhmän edustaja on velvollinen ottamaan viimeisimmän matkavahvistuksen sekä mahdolliset muut matkadokumentit mukaan matkalle (esim. hotellivoucherin).

20.8.2018 alkaen matkustajaryhmän edustaja on velvollinen huolehtimaan, että varauksella on vähintään yksi täysi-ikäinen matkustaja. Matkakohteesta riippuen täysi-ikäisyysvaatimus esim. hotelleissa voi olla jopa 23 vuotta.


3 AURINKOMATKA-PAKETIN HINTAAN SISÄLTYVÄT PALVELUT

Hinnat perustuvat matkan hinnoittelupäivän valuuttakurssiin. Lopulliseen hintaan voivat vaikuttaa valuuttakurssien muutokset (YME 8.). Hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelupäivän valuuttakurssia ja kuusi (6) viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia. Hinnat ovat voimassa siitä hetkestä lähtien, kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske sitä ennen varattuja matkoja. Aurinkomatkat pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin ennen matkapakettisopimuksen syntymistä.

Matkan perushintana käytetään viikon tai kahden viikon hintaa per matkustaja kahden, kolmen tai neljän hengen huoneessa tai huoneistossa. Ajantasaiset hinnat ovat nähtävissä Aurinkomatkojen aurinkomatkat.fi-sivulta.

Matkan hinnassa peritään kaikki ne verot, jotka ovat mahdollista maksaa ennen matkalle lähtöä. Useissa kaupungeissa ja matkakohteissa matkustajilta peritään yöpymisen yhteydessä turistivero tai -maksu, jonka määrä riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Näitä maksuja ei voida periä matkan hinnassa etukäteen, ne maksetaan suoraan majoituspalveluntarjoajalle.

Aurinkomatkat varaa itselleen oikeuden korottaa sovittua matkan hintaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8 mukaisesti.


Hintaan sisältyvät

 • lentokuljetus valitussa, asiakkaalle vahvistetussa lentoluokassa economy- tai businessluokassa matkan lähtöpaikkakunnalta matkakohteeseen ja takaisin
 • muut matkavahvistuksen mukaiset kuljetukset esim. lomakohteen sisäinen lento economyluokassa
 • majoitus mahdollisine aterioineen matkakohteessa ja/tai risteilyllä majoitus aterioineen laivalla
 • ateriat mannertenvälisillä kaukolennoilla
 • opaspalvelu matkakohteessa pois lukien erikseen mainitut omatoimikohteet ja Kotimaan matkapaketit
 • lentokenttäkuljetukset yhdistelmämatkoilla
 • sähköpostitse toimitettavat matkadokumentit

Mikäli majoitusta ei ole etukäteen tarkoin määritelty, merkitään matkavahvistukseen poikkeuksellisesti majoituksen nimeksi Määrittelemätön.


Hintaan eivät sisälly

 • palvelumaksut
 • matkadokumenttien toimitus postitse
 • ateriat Euroopan ja Lähi-idän lennoilla
 • maa- ja liittymäkuljetukset kotimaassa
 • lentokenttäkuljetukset lomakohteessa
 • erikseen ostettavat retket
 • ruokajuomat ja palvelurahat
 • passi- ja viisumikulut
 • rokotukset
 • matkavakuutus
 • lomakohteissa mahdollisesti perittävät kaupunkiverot ja muut viranomaismaksut
 • lentokentillä mahdollisesti perittävät viranomaismaksut maasta poistuttaessa

Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset ja muut siirtymiset matkakohteiden välillä sisältyvät matkan hintaan. Jos Aurinkomatka-paketin lentokenttäkuljetus tai muu siirtyminen vaatii erityiskuljetuksen esim. veneellä tai lentokoneella, sisältyy se matkan hintaan. Poikkeuksena ovat matkustajan pyynnöstä räätälöidyt yhdistelmämatkat, joihin lentokenttäkuljetukset ja siirtymiset matkakohteiden välillä eivät sisälly hintaan. Mikäli lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan, on se mainittu matkavahvistuksessa.

Varauksiin liittyvissä erikoistoiveissa (mm. golfvarusteet, sukset, pyörätuoli) tulee olla yhteydessä Aurinkomatkojen asiakaspalveluun. Voimassa oleva palveluhinnasto on luettavissa osoitteessa aurinkomatkat.fi/palveluhinnasto.


4 LENTOKENTTÄKULJETUKSET KOHTEISSA

Aurinkomatka-paketin yhteyteen voi etukäteen ostaa bussikuljetuksen tai yksityisen lentokenttäkuljetuksen Aurinkomatkojen verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta. Yhdistelmämatkoissa lentokenttäkuljetus sisältyy hintaan, lukuun ottamatta asiakkaan pyynnöstä räätälöityjä yhdistelmämatkoja.

Etukäteen ostettu kuljetus tulee ostaa koko matkaseurueelle. Kuljetusten hinnat ja saatavuus vaihtelevat ajoneuvosta, kohteesta ja majoituksesta riippuen. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöpäivää edeltävän vuorokauden aikana, paitsi Kotimaan matkapaketeissa kaksi vuorokautta ennen lähtöä. Yksityisen lentokenttäkuljetuksen voi ostaa tiettyihin kohteisiin viimeistään viisi (5) päivää ennen lähtöä, paikkoja on rajoitetusti.

Lentokenttäkuljetukseen on mahdollista ottaa mukaan yksi matkalaukku jokaista kaksi (2) vuotta täyttänyttä matkustajaa kohden. Mahdollisista erityismatkatavaroista (mm. lastenrattaat, urheiluvälineet tms.) on ilmoitettava etukäteen kuljetusvarausta tehtäessä.

Matkakohteessa Aurinkomatkojen opas on vastassa lentoasemalla, poikkeuksena Kotimaan matkapaketit. Opas ohjaa lentokenttäkuljetukseen oikeutetut asiakkaat lentokenttäkuljetuksiin, Kotimaan matkapaketin ollessa kyseessä asiakkaat ohjataan kuljetukselle erillisen ohjeistuksen mukaan. Kuljetukseen siirrytään välittömästi maahantulomuodollisuuksien jälkeen. Puhelin on pidettävä päällä siltä varalta, että oppaan tai Aurinkomatkojen nimeämän edustajan tarvitsee saada kuljetukseen ilmoittautunut matkustajaryhmän edustaja kiinni mahdollisissa poikkeustilanteissa. Aurinkomatkojen opas on mukana vain osassa lentokenttäkuljetuksia.

Mikäli lentokenttäkuljetus ei ole matkustajan liikuntaesteen vuoksi mahdollista bussilla, Aurinkomatkat tilaa matkustajan pyynnöstä yksityisen erityiskuljetuksen. Kuljetus tulee varata suoraan Aurinkomatkojen asiakaspalvelusta hyvissä ajoin ennen lähtöä tai vähintään kaksi (2) viikkoa ennen lähtöpäivää. Kuljetukseen voi osallistua rajallinen määrä muita matkustajia, kuten puoliso tai avustaja. Muiden seurueeseen kuuluvien tulee varautua ostamaan paikka esim. bussikuljetukseen.


5 MAKSULLISET ATERIAT LENNOILLE JA LISÄMATKATAVARA

Aurinkomatkojen kautta ostetut ateriat lennoille ja lisämatkatavara ovat matkapaketin osa, joiden varaukset ovat sopimuksen tekohetkestä alkaen sitovia eikä niitä ei voi perua tai muuttaa yksittäisinä tuotteina.

Aterioiden ja lisämatkatavaran muutokset ja peruutukset sallitaan, jos koko matkapakettia muutetaan tai se perutaan. Veloitettava peruutusmaksu perustuu matkanjärjestäjältä perittäviin todellisiin kuluihin. Muutoksissa ja peruutuksessa noudatetaan ehtoja ja sääntöjä, jotka on säädetty Yleisissä matkapakettiehdoissa ja näissä Aurinkomatka-pakettien erityisehdoissa.

Jos matkaa muutetaan siten, että matkan alkuun on vähintään 72 tuntia, palautetaan matkustajalle ostetuista aterioista ja lisämatkatavarasta maksetut maksut. Matkaa muutettaessa alkuperäisen matkapaketin yhteyteen ostetut lennon ateriat tai lisämatkatavara eivät siirry muutettuun matkapakettiin. Muutettuun matkaan on ostettava erikseen uudet ateriat lennolle ja/tai lisämatkatavarat. Lennon aterian tai lisämatkatavaran voi ostaa muutettuun matkaan asiakaspalvelusta tai Omaloma-palvelusta.


6 LAPSIHINNAT JA -ALENNUKSET

Tarkat Aurinkomatka-pakettien sekä lisäpalveluiden (esim. lentokenttäkuljetukset ja retket) lapsihinnat ja mahdolliset lapsialennukset selviävät matkavarauksen yhteydessä ja ovat nähtävissä aurinkomatkat.fi-sivuilta. Lapsipaikkoja on rajoitettu määrä. Lapsesta, joka on matkan päättyessä alle 2-vuotias, veloitetaan 80 €/matka. Jokaista alle 2-vuotiasta lasta kohden matkalla tulee olla vähintään yksi aikuinen.

Alle 2-vuotias sylilapsi ei ole oikeutettu omaan istuinpaikkaan lennolla, eikä omaan vuodepaikkaan majoituspaikassa. Mikäli hänelle halutaan oma istuin- ja vuodepaikka, hänen varaustaan käsitellään kuten 2–11-vuotiaan lapsimatkustajan. Mikäli lapsi täyttää matkan aikana 2 vuotta, varataan hänet lapsena ja hänellä tulee olla oma paikka lentokoneessa.

Lapsi, joka on matkan päättyessä 2–17-vuotias on oikeutettu lapsialennukseen viikon tai maksimissaan kahden viikon pituisesta matkasta. Alennus lasketaan matkan perushinnasta ja siihen vaikuttavat varauksella olevien aikuisten lukumäärä, matkakohde sekä majoitusvaihtoehto. Ensisijaisesti lapset majoitetaan lisävuoteisiin samaan huoneeseen/huoneistoon aikuisten kanssa. Lapsialennukset eivät koske leirikoulumatkoja tms. lapsiryhmiä.


7 HUOMIOITAVAA LASTEN KANSSA MATKUSTETTAESSA

Tutustu lapsen kanssa matkustamiseen liittyviin asioihin Ulkoministeriön sivuilla osoitteessa https://um.fi/lapselle-huoltajien-lupa-lomamatkalle. Suomen lainsäädännön mukaan, jos lapsi on vanhempiensa yhteishuollossa, päättävät he yhdessä kaikista lapsen asioista, eikä toisella huoltajalla (tai muulla henkilöllä) ole oikeutta viedä lasta ulkomaille ilman toisen huoltajan (huoltajien) suostumusta. Myös kuljetusyhtiöt ja majoitusliikkeet sekä matkakohteiden viranomaiset voivat rajoittaa alle 18-vuotiaiden oikeutta matkustaa ilman huoltajaansa. Alaikäistä koskevat matkustusvaatimukset tulee aina tarkistaa lähtö-, kohde- ja kauttakulkumaan viranomaisilta, koska osalla mailla on tarkkaan määritelty, minkälainen luvan täytyy olla.

Ilman huoltajaa matkustavalla alle 18-vuotiaalla tulee olla huoltajan allekirjoittama suostumus, suostumuksen muotovaatimus voi vaihdella. Suostumus on asiakirja, johon kirjoitetaan tiedot matkasta sekä huoltajien allekirjoitukset ja yhteystiedot. Suostumus tulee ottaa mukaan matkalle ja kysyttäessä esitettävä mm. viranomaisille, kuljetusyhtiölle tai majoitusliikkeelle. Esimerkki suostumuksesta https://www.aurinkomatkat.fi/Images/letter_of_consent.pdf.


8 LISÄVUODEALENNUS

Osassa majoitusvaihtoehtoja lisävuoteeseen majoittuva aikuinen saa lisävuodealennuksen. Lisävuodehinta on nähtävissä matkavarauksen yhteydessä. Lisävuodealennus myönnetään ainoastaan lisävuoteeseen majoittuvalle henkilölle enintään kahden viikon matkasta tai pidemmälle kuin kahden viikon matkalle ensimmäisen kahden viikon ajalta.


9 RYHMÄMATKOISTA HUOMIOITAVAA

Ryhmän muodostavat vähintään kaksikymmentä (20) 18-vuotiasta tai tätä vanhempaa henkilöä, jotka ovat samalla varauksella ja matkustavat yhdessä. Ryhmäalennuksen ehtona on, että kaikki matkustajat ovat täyttäneet 18 vuotta ennen matkan päättymistä ja että varaus on tehty Aurinkomatkojen asiakaspalvelun kautta. Ryhmävarauksille voidaan soveltaa ryhmäkohtaisia matkaehtoja ja hintoja, jotka yksilöidään kyseiselle ryhmälle annettavassa erillisessä ryhmämatkatarjouksessa.


10 KAMPANJATARJOUKSET

Aurinkomatkat varaa oikeuden kohdistaa kampanjatarjouksia ja varaajaetuja uusiin varauksiin. Tässä tapauksessa uudella varauksella tarkoitetaan varausta, joka tehdään kampanjan tai varaajaedun voimassaoloaikana. Kampanjatarjouksissa ja varaajaeduissa sovelletaan lisäksi kunkin kampanjan ohessa julkaistuja sääntöjä ja ohjeita. Tarjoukset ja edut ovat henkilökohtaisia eivätkä siirry nimenmuutoksen yhteydessä toiselle matkustajalle eikä niitä myönnetä jälkikäteen. Kampanjatarjoukset ja varaajaedut eivät koske ryhmä- ja erikoismatkoja.


11 AVOIN KAUPPA

Matkapakettisopimus voidaan peruuttaa 7 vrk:n kuluessa varauksesta, kun lähtöpäivään on perumishetkellä aikaa vähintään 60 vrk. Tällöin palautetaan maksusuoritukset palvelumaksuja lukuun ottamatta. Avoin kauppa ei koske matkan yhteyteen ostettuja erillispalveluita, kuten tapahtumalippuja. Lisäksi avoin kauppa ei koske tuotteita tai palveluita, jotka erääntyvät kokonaan maksettaviksi jo varaushetkellä.


12 TOIMISTOKULUT

Yleisten matkapakettiehtojen ja näiden erityisehtojen mukaisista peruutuksista ja muutoksista peritään työvaiheista aiheutuvana kohtuullisena kuluna Aurinkomatkojen palveluhinnaston mukainen toimistokulu. Etukäteen tilatut erilliset palvelut, kuten tapahtumalipputilaukset, erääntyvät maksettaviksi, vaikka matka peruuntuisikin.

Voimassa oleva palveluhinnasto on luettavissa osoitteessa aurinkomatkat.fi/palveluhinnasto.


13 RETKET JA AKTIVITEETIT

Retkien ja aktiviteettien varaaminen ja maksaminen

Ennen matkaa retket ja aktiviteetit ovat varattavissa Omaloma-palvelusta ja Aurinkomatkojen asiakaspalvelusta poikkeuksena osa retkistä ja aktiviteeteista, jotka varataan suoraan palveluntarjoajalta. Kaikki etukäteen varatut retket ja aktiviteetit tulee maksaa varauksen yhteydessä, mikäli varaus on tehty alle 45 vuorokautta ennen lähtöä. Retkikuvauksissa esitetyt hinnat aurinkomatkat.fi-sivuilla ovat esimerkkejä, tarkka hinta vahvistuu varauksen yhteydessä. Hintoihin vaikuttavat muun muassa matkustussesonki ja valuuttakurssien muutokset. Muutokset retkien ja aktiviteettien perushinnoissa ovat mahdollisia.

Osassa lomakohteita on käytössä Aurinkomatkat-sovellus, josta voi varata valikoituja retkiä ja aktiviteetteja ennen matkaa sekä lomakohteessa. Sovellusta eivät voi käyttää ryhmävarauksilla tai pelkillä lennoilla matkustavat matkustajat. Sovellukseen kirjautuakseen matkavarauksella tulee olla ilmoitettuna suomalainen puhelinnumero.

Retkien ja aktiviteettien lapsihinnat ja -alennukset ovat nähtävissä retkikuvauksista, osalle retkistä lapset pääsevät mukaan maksutta. Maksutta retkeileville lapsille ei ole omaa paikkaa retkibussissa, eivätkä mahdolliset ateriat sisälly maksuttoman retken ja/tai aktiviteetin hintaan. Maksuttomaan retkeen ja/tai aktiviteettiin oikeutetun lapsen enimmäisikä on mainittu retkikuvauksessa. Alle 18-vuotiaan mukana tulee aina olla alaikäisestä vastaava matkaseurueen vähintään 18 vuotta täyttänyt henkilö.

Mahdollisesta peruutuksesta tai esteestä osallistua retkelle ja/tai aktiviteettiin tulee ilmoittaa viivytyksettä Aurinkomatkoille. Mikäli retki on ostettu suoraan palveluntarjoajalta, tulee ilmoitus tehdä suoraan palveluntarjoajalle. Ilmoitus tulee tehdä ennen matkan alkua asiakaspalveluun ja matkan aikana kohdehenkilökunnalle tai Aurinkomatkojen nimeämälle edustajalle. Peruutuksesta veloitetaan peruutuksen aiheuttamat todelliset kulut. Kuluton muutos tai peruutus on mahdollinen 24 tuntia ennen retken ja/tai aktiviteetin alkua, ellei retkikuvauksessa ole toisin mainittu.

Retki- ja aktiviteettivarauksen voi tehdä lomakohteessa, mikäli retkellä on tilaa tai lomakohteen retki- ja aktiviteettikuvauksessa ei toisin mainita. Lomakohteissa maksuvälineinä käyvät yleensä paikallinen valuutta ja luottokortit. Maksettaessa maksukortilla (luotto- ja debit-kortit) peritään lisäksi kortista riippuen käsittelymaksu. Käytännöt voivat vaihdella lomakohteittain, tarkat tiedot saa Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnalta.

Kun retki ja/tai aktiviteetti on varattu Aurinkomatkojen verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta matkapaketin yhteydessä, retkestä tulee osa matkapakettia ja siihen sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja näitä Aurinkomatka-paketin erityisehtoja.

Kun retki ja/tai aktiviteetti varataan yksittäisenä matkapalveluna erillään matkapakettivarauksesta ja matkapakettisopimuksen solmimisesta Aurinkomatkojen verkkosivuilta, asiakaspalvelusta, lomakohteessa kohdehenkilökunnalta tai Aurinkomatkojen sovelluksesta, ei varattu matkapalvelu ole osa matkapakettia ja kyseessä on välitetty tuote. Kuvatussa tilanteessa retkivaraukseen ei sovelleta EU-direktiivin 2015/2302 mukaisia matkapaketteihin sovellettavia oikeuksia ja Aurinkomatkat ei ole vastuussa näiden välitettyjen matkapalveluiden asianmukaisesta suorittamisesta. Ongelmatapauksissa tulee ottaa yhteyttä Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnan avustuksella asianomaiseen palveluntarjoajaan.


Retkien ja aktiviteettien toteuttaminen

Retkivalikoima ja retkien sisältö sekä saatavilla olevat aktiviteetit voi muuttua ja vaihdella vuodenajan, sää-, liikenne-, ym. olosuhteiden vuoksi. Retki tai muu aktiviteetti voi peruuntua vähäisen osallistujamäärän, sääolosuhteiden, lakon tai muun retkijärjestäjästä riippumattoman syyn vuoksi. Retkiä ja aktiviteetteja järjestetään eri kokoisissa ryhmissä ja mikäli kyseessä on ns. pienryhmäretki, jonka osanottajia on enintään 20 henkilöä tai mikäli kyseessä on yksityinen retki, on siitä mainittu retkikuvauksessa ja retken ennakkotiedoissa. Retkikuvauksessa vähimmäisosallistujamäärän henkilöllä tarkoitetaan täyden hinnan maksavaa aikuista.

Retken ja/tai aktiviteetin lähtöpaikka ja -aika sekä muiden käytännönjärjestelyjen lisätiedot ovat saatavilla lomakohteeseen saavuttaessa Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnalta tai Aurinkomatkojen nimeämältä edustajalta tai suoraan palveluntarjoajalta (mm. Kotimaan matkapaketit). Retken/aktiviteetin luonteesta ja sisällöstä johtuen on osalla näistä määritetty alaikäraja tai esimerkiksi osallistujan minimipituus tai maksimipaino. Mahdolliset rajoitukset sekä soveltuvuus liikuntarajoitteisille on mainittu retki- ja aktiviteettikuvauksissa.


Retkien virheilmoitukset

Mahdollisista virheistä retkellä ja/tai muissa aktiviteeteissa tulee ilmoittaa viipymättä Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnalle tai suoraan palveluntarjoajalle.

Huomioitavaa Aurinkomatkojen erityisehtojen kohdan 13 RETKET JA AKTIVITEETIT osalta on, että Kotimaan matkapakettien yhteydessä ostettuihin lisäpalveluihin sovelletaan palveluntarjoajan omia, verkkosivuillaan esittämiä ehtoja.


14 MAKSULLISET ERILLISPALVELUT

Erillispalvelut (esim. tapahtumien pääsyliput) tilataan matkustajan pyynnöstä ja varataan yksilöllisesti. Erillispalvelun hinnan lisäksi veloitetaan Aurinkomatkojen palveluhinnaston mukainen maksu. Voimassa oleva palveluhinnasto on nähtävissä osoitteessa aurinkomatkat.fi/palveluhinnasto.

Varaukset ovat vahvistamisen jälkeen sitovia, vahvistushetkellä astuvat voimaan erillispalvelun varaus- ja myyntiehdot. Erillispalvelujen erityisluonteesta johtuen muutos- ja peruutusehdot ovat Yleisiä matkapakettiehtoja (YME 4.4.) tiukemmat. Peruutus- ja muutostilanteet käsitellään tapauskohtaisesti. Muutos- ja peruutustapauksissa matkustajan tulee viivytyksettä ottaa yhteyttä Aurinkomatkojen asiakaspalveluun.

Muutos- ja peruutuskulut määräytyvät erillispalveluiden varaus- ja myyntiehtojen mukaisesti ja matkustajalta veloitetaan muutoksesta tai peruutuksesta aiheutuvat todelliset kulut sekä matkanjärjestäjän palveluhinnaston mukaiset toimistokulut.

Matkavakuutus ei ole osa matkapakettia ja siihen sovelletaan erikseen toimitettavia vakuutusyhtiön vakuutusehtoja. Aurinkomatkojen kautta ostettu matkavakuutus on heti sitova. Matkavakuutusta ostettaessa on huomioitava, että matkavakuutuksissa on rajoituksia mm. ennen matkavakuutuksen ostamista todettujen sairauksien osalta. Matkavakuutuksen ostavan matkustajan on tutustuttava huolellisesti vakuutusehtoihin ja vakuutuksen kattavuuteen.


15 LIITTYMÄLENTO

Asiakkaan on mahdollista varata matkapakettiinsa liittymälennot. Liittymälentoihin sovelletaan kaikilta osin lentoyhtiön sääntöjä ja määräyksiä sekä muutos- ja peruutusehtoja. Liittymälentovaraus tulee tehdä Aurinkomatkojen asiakaspalvelusta. Paikkoja on tarjolla rajoitetusti, hinta vaihtelee saatavuuden mukaan.

Liittymälentovarausta saa muuttaa kuluitta kerran, kun lähtöön on yli 45 vrk, eikä lippuja ole vielä kirjoitettu. Muutos- ja peruutuskulut määräytyvät lennon varaus- ja myyntiehtojen mukaisesti ja matkustajalta veloitetaan muutoksesta tai peruutuksesta aiheutuvat todelliset kulut sekä matkanjärjestäjän palveluhinnaston mukaiset toimistokulut.

Voimassa oleva palveluhinnasto on luettavissa osoitteessa aurinkomatkat.fi/palveluhinnasto


16 BUSINESSLUOKKA

Osalle Aurinkomatka-paketin lennoista voi ostaa businessluokan lentopaikan Aurinkomatkojen verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta. Tarkat tiedot ja lennot, joille voi ostaa businessluokan lentopaikan, selviävät matkavarauksen yhteydessä ja aurinkomatkat.fi-sivuilta. Businessluokan paikkoja on rajoitetusti, hinnat ja saatavuus vaihtelevat lomasesongista, kohteesta ja lentokonetyypistä johtuen.

Businessluokan lentopaikat tulee maksaa viimeistään 45 vrk ennen lennon lähtöä Suomesta. Myöhemmin kuin 45 vrk ennen matkaa tehty businessluokan varaus on heti sitova ja erääntyy maksettavaksi heti. Myöhemmin kuin 45 vrk ennen matkaa tehdystä muutoksesta tai peruutuksesta veloitetaan businessluokan hinta täysimääräisenä.


17 MATKUSTAJAN TEKEMÄT VARAUSMUUTOKSET

Normaalihintaisen matkavarauksen matkakohdetta, lähtöpäivää, matkan kestoaikaa tai majoitusjärjestelyjä saa muuttaa kerran johonkin muuhun normaalihintaiseen Aurinkomatka-pakettiin, jos muutos tehdään aikaisemmin kuin 45 vrk ennen alkuperäisen matkan alkua. Lisämuutoksista peritään hinnaston mukainen palvelumaksu. Varausmuutosoikeus ei koske erikoismatkoja, äkkilähtöjä tai kampanja-alennettuja matkoja eikä normaalihintaisen matkan vaihtamista äkkilähdöksi tai kampanjahinnoitelluksi matkaksi.

Matkustajan käyttäessä YME 7. kohdan mukaisia muutos- ja luovutusoikeuksia, veloitamme muutoksista ja luovutuksesta aiheutuneet kulut sekä toimistokulun. Muutoksista aiheutuvista kuluista vastaa matkustaja ja luovutuksesta luovuttaja sekä luovutuksensaaja yhteisvastuullisesti.

Nimenmuutoksen voi tehdä kuluitta, kun lähtöpäivään on vähintään 45 vrk, edellyttäen että majoituksen ja lentoyhtiön varaus- ja myyntiehdot sallivat nimenmuutoksen. Muutosta myöhemmin kuin 45 vrk ennen matkaa pidetään aikaisemman tilauksen peruutuksena ja uutena tilauksena.

Reittilennoilla lennettävien matkojen erityisluonteen vuoksi (YME 1.3.) Aurinkomatkat soveltaa näihin matkoihin Yleisten matkapakettiehtojen kohdasta 4. ja 7. poikkeavia peruutus- ja muutosehtoja peruutuksen tai muutoksen syystä riippumatta. Reittilennoilla lennettävien matkojen vaihtoehtoinen käyttäminen tai jälleenmyyminen ei ole mahdollista. Aurinkomatkat veloittaa reittilennon muutoksesta, peruuttamisesta, lentolipun nimenmuutoksesta tai -korjauksesta lentoyhtiön mahdollisesti veloittamat kulut sekä Aurinkomatkojen palveluhinnaston mukaiset toimistokulut. Lentoyhtiön veloittamat kulut voivat olla Yleisten matkapakettiehtojen peruutuskuluja merkittävästi korkeampia, jopa koko lentolipun osuus.

Voimassa oleva palveluhinnasto on luettavissa osoitteessa aurinkomatkat.fi/palveluhinnasto


18 AURINKOMATKOJEN VASTUUT

Aurinkomatkat ei vastaa matkapakettiin sisältymättömistä järjestelyistä, kuten matkapaketista erillään ja omalla lentolipullaan olevasta liittymäkuljetuksesta tai matkustajan erikseen tilaamien välitettyjen erillispalvelujen toteutumisesta, kuten esimerkiksi autonvuokrauksesta tai retkistä.

Sopimus Aurinkomatkojen ulkopuolisilta verkkosivuilta ostetuista lisäpalveluista syntyy suoraan asiakkaan ja ko. palveluntarjoajan välille. Palveluntarjoaja vastaa antamistaan ja välittämistään tiedoista sekä omista toimenpiteistään, lisäpalveluiden hinnoittelusta ja palvelun toteutumisesta sovitusti sekä mahdollisista häiriötilanteista palvelun aikana.
Mahdolliset peruutukset, muutokset ja reklamaatiot sekä palautteet lisäpalveluita koskien tulee tehdä suoraan palveluntarjoajalle.

Matkapaketin lentolippuihin, lennolla mukana kuljetettaviin matkatavaroihin ja muihin kuljetukseen liittyviin asioihin, esim. ateriat lennolla, sovelletaan lipun antaneen ja kuljetukseen osallistuvien lentoyhtiöiden kuljetusehtoja sekä kansainvälisiä ilmailumääräyksiä. Kuljetusten aikana tapahtuneen vahingon osalta otetaan huomioon, mitä niistä on kuljetusoikeudellisissa säännöksissä ja sopimuksissa säädetty.

Majoitusvaihtoehtojen tähtiluokitus on Aurinkomatkojen oma, johon pidätämme oikeuden tehdä tarkennuksia. Muutos majoituksen tai paikallisen viranomaisen myöntämään ja erikseen ilmoitettuun paikalliseen luokitukseen, ei välttämättä oikeuta hinnanalennukseen.

Aurinkomatkoilla tai majoituspaikalla on oikeus antaa matkustajille paremmat järjestelyt kuin mitä tehty varaus edellyttää. Aurinkomatkoilla ei ole kuitenkaan velvollisuutta antaa kaikille matkustajille samoja etuja.

Ennen matkalle lähtöä Aurinkomatkojen toimesta tapahtuva varausmuutos voi oikeuttaa Yleisten matkapakettiehtojen mukaisiin hinnanalennuksiin. Hinnanalennus suoritetaan asiakkaalle matkan jälkeen, kun virhe on todistettavasti tapahtunut eikä tapahtunutta ole voitu korjata kohteessa paikan päällä. Mikäli tapahtunut on voitu korjata kohteessa paikan päällä, ei tilanne aiheuta automaattisesti oikeutta korvauksiin matkan jälkeen.

Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 10.1.a (Matkanjärjestäjän oikeus peruuttaa ja keskeyttää matka) mukaisesti Aurinkomatka-pakettien toteutuminen edellyttää vähimmäismäärän matkustajia.
1.8.2020 alkaen varausten vähimmäismäärän tulee olla 6 kk ennen lennon ajankohtaa vähintään 30 % ja 1 kk kuukausi ennen vähintään 90 % kohteen lentopaikoista.


19 VIRHE JA VIRHEILMOITUS

Matkapakettisopimuksessa olevasta virheestä on ilmoitettava ilman aiheetonta viivästystä ennen matkan alkua Aurinkomatkojen asiakaspalveluun ja lomakohteessa Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnalle tai suoraan palveluntarjoajalle (Kotimaan matkapaketit).

Matkan jälkeen mahdolliset korvausvaatimukset on esitettävä kirjallisesti mahdollisimman pian matkan päättymisen jälkeen. Korvausvaatimuksen voi lähettää sähköisesti osoitteessa https://www.aurinkomatkat.fi/ota-yhteys/palaute.


Muun lainsäädännön nojalla saadun korvauksen vähentäminen

Jos matkustajalle on myönnetty hinnanalennusta tai vahingonkorvausta matkustajien oikeuksia koskevan Euroopan unionin lainsäädännön tai kansainvälisten yleissopimusten nojalla, korvauksen määrä vähennetään Yleisten matkapakettiehtojen ja näiden ehtojen nojalla myönnettävästä vastaavasta korvauksesta.

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan muiden tahojen myöntämistä matkapaketin virheeseen liittyvistä hyvityksistä matkanjärjestäjälle.


20 VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ

Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab Tietotie 9, PL 200, 01530 VANTAA

Asiakaspalvelun puhelinnumero +358 (0)9 818 1101. Tarkat aukioloajat ja mahdolliset poikkeukset niissä näet sivuiltamme https://www.aurinkomatkat.fi/ota-yhteys


21 VALVOVA VIRANOMAINEN

Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Siltasaarenkatu 12 A
00530 Helsinki
puhelin: 029 505 3000
sähköposti: kirjaamo@kkv.fi


Nämä Aurinkomatka-paketin erityisehdot on päivitetty 22.2.2021, ja ne ovat voimassa toistaiseksi. Aurinkomatkat Oy - Suntours Ltd Ab varaa oikeuden muuttaa tai rajata näitä matkaehtoja.