Hersonissos, Kreeta – tietoa matkakohteesta

Hersonissos, Kreeta 1
Hersonissos, Kreeta 2
Hersonissos, Kreeta 3
Hersonissos, Kreeta 4
Hersonissos, Kreeta 5
Hersonissos, Kreeta 6
Hersonissos, Kreeta 7
Hersonissos, Kreeta 8
Hersonissos, Kreeta 9
Hersonissos, Kreeta 10
Hersonissos, Kreeta 11
Hersonissos, Kreeta 12
Hersonissos, Kreeta 13
Hersonissos, Kreeta 14
Hersonissos, Kreeta 15
Hersonissos, Kreeta 16
Hersonissos, Kreeta 17
Hersonissos, Kreeta 18
Hersonissos, Kreeta 19
Hersonissos, Kreeta 20
Hersonissos, Kreeta 21
Hersonissos, Kreeta 22
Hersonissos, Kreeta 23
Hersonissos, Kreeta 24
Hersonissos, Kreeta 25
Hersonissos, Kreeta 1
Hersonissos, Kreeta 2
Hersonissos, Kreeta 3
Hersonissos, Kreeta 4
Hersonissos, Kreeta 5
Hersonissos, Kreeta 6
Hersonissos, Kreeta 7
Hersonissos, Kreeta 8
Hersonissos, Kreeta 9
Hersonissos, Kreeta 10
Hersonissos, Kreeta 11
Hersonissos, Kreeta 12
Hersonissos, Kreeta 13
Hersonissos, Kreeta 14
Hersonissos, Kreeta 15
Hersonissos, Kreeta 16
Hersonissos, Kreeta 17
Hersonissos, Kreeta 18
Hersonissos, Kreeta 19
Hersonissos, Kreeta 20
Hersonissos, Kreeta 21
Hersonissos, Kreeta 22
Hersonissos, Kreeta 23
Hersonissos, Kreeta 24
Hersonissos, Kreeta 25

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Hersonissoksessa ei loma käy pitkäksi. Siitä pitävät huolen kohteen harrastusmahdollisuudet, kuten tennis, ratsastus, snorklaus ja sukellus. Kalastusretkiä lähtee Hersonissoksen satamasta. Snorklailua ja muuta vesiurheilua harrastetaan rannoilla.

Kuntosalin löydät Hersonissoksen keskustasta ja suurimmista hotelleista, kuten Creta Maris -hotellilta, jossa kuntoilla voi lisämaksusta muutkin kuin hotellin asukkaat.

Star Beach Village -hotellin vieressä sijaitsee Finikian ratsastuspiste, josta pääsee ratsastamaan rannalle tai useammaksi tunniksi maastoon.

Golf

Kreetalla, Hersonissoksen lähistöllä on yksi Kreikan saarten parhaimmista golfkentistä, 18-reikäinen Crete Golf. Tämän autiomaatyyppisen kentän on suunnitellut Bob Hunt, ja se tarjoaa upeat maisemat vuorille ja Egeanmerelle.

Sukellus

Hersonissoksessa pääsee sukeltamaan mm. Star Beach Village -hotellin alueelta. Hotellin sukelluskeskus järjestää sukelluskursseja ja -retkiä. Lisää sukellus- ja snorklausmahdollisuuksista voit tiedustella oman hotellisi henkilökunnalta.

Kreetan saaren vesillä laitesukellus on sallittua vain valvotuissa olosuhteissa rajatuilla alueilla. Snorklausta voi harrastaa vapaasti.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Hersonissoksessa on apteekkeja, joista yksi päivystää sunnuntaisin ja öisin.

Medical Center -lääkäriklinikka hyväksyy useimmat suomalaiset vakuutuskortit. Lääkäri tulee tarvittaessa myös hotelliin.

Liikuntaesteettömyys

Hersonissos ei sovellu pyörätuolilla liikkuville tai liikuntaesteisille matkustajille. Keskustan jalkakäytävät ovat paikoin kapeita ja huonokuntoisia ja ympäröivässä maastossa on jyrkkiä korkeuseroja. Hersonissoksessa ei ole esteettömiä takseja.

Luottokortit

Visa ja MasterCard sekä Visa Electron käyvät yleisesti myymälöissä ja ravintoloissa. Myös American Express ja Diners Club hyväksytään joissakin paikoissa. Visalla, MasterCardilla ja Visa Electronilla voit nostaa rahaa useimmista automaateista.

Palveluraha

Palveluraha annetaan kiitokseksi hyvästä palvelusta. Tapana on jättää 5–10 % laskun loppusummasta. Taksimaksun voi pyöristää ylöspäin seuraavaan tasasummaan. Retkibussin kuljettajalle voi jättää n. 2 €/hlö ja hotellisiivoojalle n. 5 €/vk.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Hersonissos, Kreeta kohdeopas


Kulkuyhteydet

Hersonissoksesta on hyvät ja edulliset bussiyhteydet niin lähialueen pikkukyliin ja kaupunkeihin kuin Iraklioniin, ja myös hyvät mahdollisuudet omatoimiseen kiertelyyn autolla.

Bussit
Saaren pääkaupunkiin Iraklioniin kulkee busseja n. tunnin välein päätien varrelta. Iraklionista pääsee edelleen Rethymnoniin ja Haniaan. Paikallisbussit ovat ilmastoituja. Lisätietoja www.ktelherlas.gr

Taksit
Taksiasema on Hersonissoksen keskustassa päätien varrella. Saat taksin myös soittamalla tai tilaamalla etukäteen. Voit myös varata taksin käyttöösi koko päiväksi.

Laivat
Santorinin saarelle ja Ateenan Pireukseen pääsee Iraklionista laivalla. Lisätietoja www.aferry.to/anek-line-ferries-ferry.htm


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Heraklion Nikos Kazantzakis Airport 
Matkan pituus 20–30 km
Matkan kesto Gouvesiin ja Analipsiin 15–30 min, Hersonissokseen 30–40 min, Stalikseen 60–80 min

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla tai paikallisbussilla.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Hersonissos lasten kanssa

Hersonissoksessa lasten lomapäivät sujuvat veden äärellä. Välillä pelataan minigolfia ja kaasutellaan karting-radalla.

Vesipuistot
Star Beach Village & Waterpark -hotellissa on oma vesipuisto. Lyhyen ajomatkan päässä pääsee pärskimään myös Water City - ja Acqua Plus -vesipuistoissa. Vesipuistot ovat avoinna toukokuusta alkaen.

Muuta tekemistä lapsille
Minigolfrata
on Star Beach -hotellin vieressä ja läheisessä Koutouloufarin kylässä.
Minikartingrata sijaitsee hotelli Star Beachin vieressä.
Dinosauria Park
Dinosauruksille omistettu teemapuisto Gouvesin kylän lähellä.


Pienten lasten ruokailu
Hersonissoksesta voi ostaa purkkiruokia ja vaippoja apteekeista ja supermarketeista.


Nähtävyydet

Hersonissokseen voi tutustua minijunien kyydissä, niitä kylässä on useampia. Mukavan kävelymatkan päässä Hersonissoksen hotelleista on Lychnostatis-ulkoilmamuseo, jossa on esillä luonto- ja kukkakokoelmia, taidetta ja kreetalaista elämäntapaa.

Hersonissoksesta kannattaa myös pistäytyä Iraklionin nähtävyyksien pariin.


Ostokset

Hersonissoksessa on useita pieniä liikkeitä, matkamuistomyymälöitä ja supermarkettia. Suosittuja ostoksia ovat kengät, laukut, kultakorut, paikalliset käsityöt, mausteet, hunaja, oliiviöljy, juustot ja kreikkalaiset juomat.

Parhaat ostospaikat

Hersonissoksen parhaat ostokset tehdään päätien, El Venizeloun varrella. Edullisia ostoksia voi tehdä myös Iraklionin kaupoissa sekä kaupungin lauantaimarkkinoilla.


Ravintolat ja huvit

Hersonissoksen rannalla ja lähikylissä on tasokkaita ravintoloita ja tavernoja. Kylän keskustassa on paljon pikaruokapaikkoja.

Hersonissoksen yöelämä on vilkasta keskikesällä, kesä–syyskuussa. Sataman lähellä on baarikatu, jonka varrella sijaitsevat lukuisat nuorison suosimat illanviettopaikat, myös vesipuisto Star Beachissa järjestetään keskikesällä rantabileitä.


Uimarannat

Hersonissoksessa on useita pieniä hiekkarantoja ja rantapoukamia. Sataman vieressä on Hersonissoksen hienohiekkainen pääranta. Hersonissoksen alueella on myös nudisteille varattu rantaosuus. Analipsissä ja Staliksessa on pitkät hiekkarannat.

Rantapalvelut

Osalla rannoista vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Star Beach -hotellin rannalla on tarjolla mm. riippuliitoa, banaaniveneajelua, vesihiihtoa ja vesiskootterilla ajelua. Myös Staliksessa on runsaasti vesiurheilumahdollisuuksia.


Ilmastovero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta ilmastovero (Resilience to the Climate Crisis), jonka suuruus on 1,5–10 €/päivä/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Ilmastovero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet Hersonissoksesta

Hersonissos n. 2 000 as.

Iraklion n. 36 km
Piskopiano n. 2 km
Analipsi n. 3 km
Potamies n. 4 km
Stalis n. 4 km
Malia n. 7 km
Gouves n. 10 km
Agios Nikolaos n. 45 km
Rethymnon n. 116 km
Hania n. 176 km
Paleohora n. 254 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.