Agios Nikolaos, Kreeta – tietoa matkakohteesta

Agios Nikolaos, Kreeta 1
Agios Nikolaos, Kreeta 2
Agios Nikolaos, Kreeta 3
Agios Nikolaos, Kreeta 4
Agios Nikolaos, Kreeta 5
Agios Nikolaos, Kreeta 6
Agios Nikolaos, Kreeta 7
Agios Nikolaos, Kreeta 8
Agios Nikolaos, Kreeta 9
Agios Nikolaos, Kreeta 10
Agios Nikolaos, Kreeta 11
Agios Nikolaos, Kreeta 12
Agios Nikolaos, Kreeta 13
Agios Nikolaos, Kreeta 14
Agios Nikolaos, Kreeta 15
Agios Nikolaos, Kreeta 16
Agios Nikolaos, Kreeta 17
Agios Nikolaos, Kreeta 18
Agios Nikolaos, Kreeta 19
Agios Nikolaos, Kreeta 20
Agios Nikolaos, Kreeta 21
Agios Nikolaos, Kreeta 22
Agios Nikolaos, Kreeta 23
Agios Nikolaos, Kreeta 24
Agios Nikolaos, Kreeta 1
Agios Nikolaos, Kreeta 2
Agios Nikolaos, Kreeta 3
Agios Nikolaos, Kreeta 4
Agios Nikolaos, Kreeta 5
Agios Nikolaos, Kreeta 6
Agios Nikolaos, Kreeta 7
Agios Nikolaos, Kreeta 8
Agios Nikolaos, Kreeta 9
Agios Nikolaos, Kreeta 10
Agios Nikolaos, Kreeta 11
Agios Nikolaos, Kreeta 12
Agios Nikolaos, Kreeta 13
Agios Nikolaos, Kreeta 14
Agios Nikolaos, Kreeta 15
Agios Nikolaos, Kreeta 16
Agios Nikolaos, Kreeta 17
Agios Nikolaos, Kreeta 18
Agios Nikolaos, Kreeta 19
Agios Nikolaos, Kreeta 20
Agios Nikolaos, Kreeta 21
Agios Nikolaos, Kreeta 22
Agios Nikolaos, Kreeta 23
Agios Nikolaos, Kreeta 24

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Agios Nikolaoksessa voi lomapäivän ohjelman täyttää monenlaisilla harrastuksilla. Vesiurheilumahdollisuuksien lisäksi kaupungissa on kuntosali ja tanssistudio. Tennistä voi pelata esimerkiksi hotelli Minos Palacen ja Mirabello-hotellin kentillä, joille saa peliaikoja myös hotellien ulkopuoliset lomailijat.

Lähiympäristöön voi tutustua patikoiden tai maastopyörällä. Moto Manolis -vuokraamo keskustassa vuokraa pyöriä, moottoripyöriä, skoottereita ja mopoja. Agios Nikolaoksen ympäristössä on hyvät pyöräilymaastot. Pyöräretken voi tehdä esimerkiksi lähikyliin.

Golf-harrastajat pääsevät viheriölle n. 40 km:n päässä Crete Golf Clubilla.

Patikointi

Kreeta on hyvä lomapaikka patikoinnista pitävälle matkailijalle. Agios Nikolaoksen suosituin patikointialue on Elundan kylän lähellä, n. 12 km:n päässä Agios Nikolaoksesta. Myös Kritsan kylän alueella on patikointireittejä, mm. Kritsan rotkoon ja alueen pikkukyliin. Noin 12 km:n päässä sijaitsevaan Kritsan kylään on hyvät bussiyhteydet.

Kreetalla on myös lukuisia muita hyviä patikointialueita. Saat Elundan matkailutoimistosta karttoja ja kirjakaupasta patikointireittikirjoja.

Sukellus

Kreeta ja sukellus sopivat hyvin yhteen, sillä saaren vedet ovat kirkkaita. Sukellus- ja snorklausmahdollisuuksista voit tiedustella oman hotellisi henkilökunnalta.

Kreetan saaren vesillä laitesukellus on sallittua vain valvotuissa olosuhteissa rajatuilla alueilla. Snorklausta voi harrastaa vapaasti.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Agios Nikolaoksessa on apteekkeja. Sunnuntaisin ja öisin päivystää yksi apteekki, jonka tiedot ovat kaikkien apteekkien ovissa.

Lääkärin vastaanotto on N. Plastira ja Davaki -katujen kulmauksessa keskustassa. Lääkäriasemalla on päivystys ympäri vuorokauden ja virka-aikaan myös suomenkielinen yhteyshenkilö. Lääkärin voi tilata myös hotellille.
Lääkäriasema hyväksyy useimmat suomalaiset matkavakuutukset.

Liikuntaesteettömyys

Agios Nikolaoksen keskustassa on paljon portaita ja jalkakäytävät ovat paikoin huonokuntoisia. Ympäröivässä maastossa on jyrkkiä korkeuseroja.

Kreetalla ei ole esteettömiä takseja. Aurinkomatkojen retket suuntautuvat melko hankalakulkuisiin kohteisiin, mm. raunioalueille.

Luottokortit

Visa ja MasterCard käyvät yleisesti myymälöissä ja ravintoloissa. Myös American Express ja Visa Electron hyväksytään joissakin paikoissa. Voit nostaa rahaa pankeista Visalla, MasterCardilla ja Visa Electronilla useimmista automaateista.

Palveluraha

Palveluraha annetaan kiitokseksi hyvästä palvelusta. Tapana on jättää n. 5-10 % laskun loppusummasta. Taksimaksun voi pyöristää ylöspäin seuraavaan tasasummaan. Retkibussin kuljettajalle voi antaa palvelurahaksi n. 1–2 €/hlö ja hotellisiivoojalle voi jättää n. 5–10 €/vk.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Agios Nikolaos, Kreeta kohdeopas


Kulkuyhteydet

Agios Nikolaoksesta on hyvät ja edulliset bussiyhteydet niin lähialueen pikkukyliin ja kaupunkeihin kuin Iraklioniin. Hyvät mahdollisuudet omatoimiseen kiertelyyn mm. pyörällä ja autolla.

Bussit
Bussiasema on sairaalan ja markkina-alueen lähellä. Saaren pääkaupunkiin Iraklioniin sekä Hersonissokseen kulkee busseja n. tunnin välein. Pääset Iraklionista edelleen Rethymnoniin ja Haniaan. Paikallisbussit ovat useimmiten ilmastoituja. Lisätietoja www.ktelherlas.gr

Taksit
Taksiasemat ovat keskusaukiolla ja sinivalkoisen sillan lähellä. Saat taksin myös soittamalla tai tilaamalla etukäteen. Voit myös varata taksin käyttöösi koko päiväksi.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Heraklion Nikos Kazantzakis Airport
Matkan pituus n. 62 km
Matkan kesto n. 1,5 t

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla, paikallisbussilla tai vuokra-autolla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Polkupyörän, laine- sekä purjelaudan hinta 10 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Agios Nikolaos lasten kanssa

Agios Nikolaoksessa lasten lomapäivät kuluvat riemukkaiden vesileikkien parissa. Water City ja Acqua Plus -vesipuistot ovat n. tunnin ajomatkan päässä Agios Nikolaoksesta. Vesipuistot ovat avoinna toukokuusta alkaen.


Muuta tekemistä lapsille

Minijuna
liikennöi keskustassa useasti päivittäin. Minijunalla pääsee myös tutustumaan Agios Nikolaoksen lähiympäristöön, kuten esimerkiksi Kritsan käsityöläiskylään. Tarkemmat tiedot  ja liput junaan saat oppaaltamme kohteessa.

Pienten lasten ruokailu

Agios Nikolaoksessa voi ostaa purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Agios Nikolaoksessa on kansantaiteen museo, kasvimuseo ja oliivimuseo.

Pyhän Nikolaoksen pieni bysanttilainen kirkko hotelli Minos Palacen vieressä on suljettu, mutta halukkaat saavat kirkon avaimen hotellin vastaanotosta. Hakiessasi avainta ota passi mukaan.

Agios Nikolaoksesta voi lähteä tutustumaan Iraklioniin Knossoksen raunioille tai Spinalongan saarelle, jonne pääset myös retkellämme.


Ostokset

Agios Nikolaoksessa on paikallisia pieniä liikkeitä, joissa voi tehdä ostokset. Suosituimpia tuliaisia ovat kengät, laukut, kultakorut, paikalliset käsityöt, mausteet, hunaja ja oliiviöljy.

Parhaat ostospaikat

Ostoksia tehdään kylän keskustan kauppojen lisäksi sairaalan lähellä pidettävillä viikottaisilla markkinoilla.

Edullisia ostoksia voi tehdä myös Iraklionin lauantaisilla markkinoilla.


Ravintolat ja huvit

Agios Nikolaoksesta löytyvät sekä kansainväliset ravintolat että paikalliset, kreetalaista ruokaa tarjoavat tavernat. Suurin osa ruokapaikoista on sataman ja Pohjattomanjärven alueella, mutta mukavia ruokapaikkoja on myös kauempana keskustasta ja lähistön pienissä kylissä.

Huvielämä keskittyy sataman ja Pohjattomanjärven lähikaduille, joilla on paljon musiikkibaareja ja diskoja.


Uimarannat

Agios Nikolaoksessa on useita yleisiä uimarantoja; mm. Almyros, Ammos, Ammoudi ja Kitroplateia. Näistä kolmella ensimmäisellä voi kesäisin harrastaa mm. vesihiihtoa, banaaniajelua ja SUP-lautailua. Kitroplateiassa vesiurheilumahdollisuuksia ei ole. Kaikilla rannoilla on vuokrattavana aurinkotuoleja ja -varjoja, suihkun käyttömahdollisuus sekä tavernoja tai baareja.

Kylän rantojen lisäksi päivää voi mennä paistattelemaan myös Kolokithan saarelle.


Ilmastovero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta ilmastovero (Resilience to the Climate Crisis), jonka suuruus on 1,5–10 €/päivä/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Ilmastovero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Agios Nikolaos n. 13 000 as.

Elounda 12 km
Hersonissos 35 km
Iraklion 70 km
Rethymnon 150 km
Hania 220 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.