Tietoa kohteesta

COVID-19:n vaikutukset lomaasi

Huomioitavaa COVID-19-aikana

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen. Paikalliset viranomaiset ovat asettaneet ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä, ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken.

Tarkista matkakohteesi ajankohtaiset maahantulovaatimukset ja ohjeistukset ennen matkaa joko kohdemaan lähimmästä edustustosta, Suomi ulkomailla -sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittaviin matkustusdokumentteihin, esim. mahdolliseen maahantulokaavakkeeseen ja todistukseen negatiivisesta koronatestistä tai vaadittavista rokotuksista. Ohjeistukset voivat muuttua, joten seuraa ohjeistuksia sekä ennen matkaa että matkan aikana.

Huomioithan, että hotellit ja muut palveluntarjoajat noudattavat paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka voivat muuttua lyhyelläkin aikavälillä. Tämä voi rajoittaa saatavilla olevia palveluita ja osa palveluista voi olla poissa käytöstä.

Matkaa suunnitellessasi on hyvä muistaa myös kotiinpaluuseen liittyvät ohjeistukset. Tarkista ajantasaiset tiedot THL:n -sivuilta. Tutustu myös Finentry-palveluun, joka sujuvoittaa matkustamista Suomeen.

Koronatestitodistus nyt edullisesti

Tarjoamme sinulle ennen matkalle lähtöä mahdollisuuden edulliseen PCR-testiin kumppanimme PR2You Oy:n kautta. Asiakkaanamme pääset ilman lääkärintodistusta PCR-testiin hintaan 99 €/hlö. Testauspaikat sijaitsevat Helsingin Jätkäsaaressa, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Imatralla ja Ylistarossa. Testauspaikat saattavat vaihdella.

Lähetämme ennen matkasi alkua sähköpostilla koodin alennushintaiseen PCR-testiin sekä ohjeet näytteenottoajan varaamiseen. Löydät koodin myös Omalomasta.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Etelä-Koreassa jännite on 220 V.

Matkavaluutta

Etelä-Korean valuutta on won (KRW).
Voit vaihtaa woneja etukäteen jo Suomessa. Mikäli valuuttaa ei ole saatavilla, kannattaa ottaa mukaan Yhdysvaltain dollareita.


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Etelä-Koreaan matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen ja jossaon yksi tyhjä sivu viisumia varten. Viisumia ei kuitenkaan tarvita enintään 90 päivän oleskeluun.
Matkustajalla tulee olla todistus riittävästä varallisuudesta.
Matkustajalla tulee olla todistus jatko- tai paluulennoista.
Matkustajalla tulee olla asiakirjat, jotka todistavat matkan tarkoituksen.
Matkustajalla on oltava kaikki tarvittavat matkustusasiakirjat seuraavaan kohteeseen.
Hänen on vahvistettava lentoyhtiön kanssa, että koneeseen saa nousta ilman viisumia, sillä kyseinen käytäntö saattaa vaihdella.


Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Ruokakulttuuri

Kulinaristeille maailmaa valloittanut eteläkorealainen ruoka tarjoaa upeita elämyksiä. Kasvispohjaisia annoksia sävyttävät tuliset mausteet, riisi ja nuudelit. Lihaa käytetään runsaasti ohuiksi paloiksi leikattuina, maukkaaksi maustettuna. Etelä-Korean kansallisruokaa kimchiä, kiinankaalista, valkosipulista ja chilistä valmistettua herkkua tarjoillaan niin lisukkeena kuin pääruokanakin. Erilaiset keitot ovat suosittuja mihin kellonaikaan tahansa.

Soulissa löydät kukkarollesi sopivan ravintolan helposti, ja edullisimmissakin ruokapaikoissa ruoka on herkullista.


Pyhäpäivät

1.1. uudenvuodenpäivä
4.–6.2.2019 kuukalenterin mukainen uusivuosi (seollal)
1.3. Itsenäisyyspäivä
5.5. Lasten päivä
Huhti–toukokuussa Buddhan syntymäpäivä, 4. kuukalenterin 8. päivä
6.6. Vainajien muistopäivä
15.8. Vapautuksen päivä
Syyskuussa elonkorjuujuhla (chuseok), 8. Kuukalenterin kuukauden 15.–18. päivä
3.10. Kansallinen perustamispäivä
9.10. korean kielen päivä (hangeul day)
25.12. joulupäivä


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Etelä-Koreassa kello on seitsemän tuntia enemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 51,7 miljoonaa

Kieli

korea

Pinta-ala

100 210 km²

Pääkaupunki

Soul

Uskonto

kristittyjä n. 27 %, buddhalaisia n. 25 %. Uskonnottomia väestöstä on noin puolet.

Valtiomuoto

tasavalta

Valuutta

Etelä-Korean valuutta on won (KRW).

BLACK FRIDAY