Puerto de Sóller, Mallorca – tietoa matkakohteesta

Puerto de Sóller, Mallorca 1
Puerto de Sóller, Mallorca 2
Puerto de Sóller, Mallorca 3
Puerto de Sóller, Mallorca 4
Puerto de Sóller, Mallorca 5
Puerto de Sóller, Mallorca 6
Puerto de Sóller, Mallorca 7
Puerto de Sóller, Mallorca 8
Puerto de Sóller, Mallorca 9
Puerto de Sóller, Mallorca 10
Puerto de Sóller, Mallorca 11
Puerto de Sóller, Mallorca 12
Puerto de Sóller, Mallorca 13
Puerto de Sóller, Mallorca 14
Puerto de Sóller, Mallorca 15
Puerto de Sóller, Mallorca 16
Puerto de Sóller, Mallorca 17
Puerto de Sóller, Mallorca 18
Puerto de Sóller, Mallorca 19
Puerto de Sóller, Mallorca 20
Puerto de Sóller, Mallorca 21
Puerto de Sóller, Mallorca 22
Puerto de Sóller, Mallorca 23
Puerto de Sóller, Mallorca 24
Puerto de Sóller, Mallorca 25
Puerto de Sóller, Mallorca 26
Puerto de Sóller, Mallorca 1
Puerto de Sóller, Mallorca 2
Puerto de Sóller, Mallorca 3
Puerto de Sóller, Mallorca 4
Puerto de Sóller, Mallorca 5
Puerto de Sóller, Mallorca 6
Puerto de Sóller, Mallorca 7
Puerto de Sóller, Mallorca 8
Puerto de Sóller, Mallorca 9
Puerto de Sóller, Mallorca 10
Puerto de Sóller, Mallorca 11
Puerto de Sóller, Mallorca 12
Puerto de Sóller, Mallorca 13
Puerto de Sóller, Mallorca 14
Puerto de Sóller, Mallorca 15
Puerto de Sóller, Mallorca 16
Puerto de Sóller, Mallorca 17
Puerto de Sóller, Mallorca 18
Puerto de Sóller, Mallorca 19
Puerto de Sóller, Mallorca 20
Puerto de Sóller, Mallorca 21
Puerto de Sóller, Mallorca 22
Puerto de Sóller, Mallorca 23
Puerto de Sóller, Mallorca 24
Puerto de Sóller, Mallorca 25
Puerto de Sóller, Mallorca 26

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Puerto de Sóllerin läheisyydessä on hyvät patikointimahdollisuudet. Voit vuokrata polkupyöriä ja sukellusmahdollisuudet ovat erinomaiset. 

Patikointi

Lähiympäristössä Serra de Tramuntanan vuoriston alueella on monipuoliset patikointimahdollisuudet. Kauniissa ja jylhissä maisemissa kulkevia merkittyjä patikkareittejä on helpoista vaativiin n. 120 km. Reiteistä on saatavana karttoja ja opaskirja. Hotelleilla on opastettuja patikkaretkiä lisämaksusta.

Pyörien vuokraus

Pyörävuokraamoja on useita, myös lastenistuimia vuokrataan. Sólleriin voit pyöräillä helpohkoa reittiä, haasteellisimpia reittejä on Sóllerin läheisyydessä. 

Sukellus ja snorklaus

Kirkkaat vedet soveltuvat hyvin snorklaukseen ja laitesukellukseen. Lähes joka poukamassa on oma sukelluskeskuksensa.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa sijaitseva apteekki on avoinna päivittäin klo 8–20.

Juaneda-lääkäriasema on Puerto de Sóllerissa, Sollerissa on isompi terveyskeskus.

Liikuntaesteettömyys

Puerto de Sóllerin rantakatu on leveä ja tasainen. Keskustan ympäristössä maasto on puolestaan mäkistä ja korkeuseroja on paljon. Bussien, junien ja raitiovaunun käyttö on Mallorcalla hankalaa liikuntaesteisille matkustajille, sillä askelmat ovat korkealla eikä korokkeita ole saatavilla. Avustajan kanssa matkustaminen on helpompaa.

Mallorcalla on esteettömiä takseja, varaa taksi etukäteen.

Luottokortit

Visa, MasterCard, Diners Club, American Express, Visa Electron ja Maestro käyvät useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa ja korteilla voi nostaa rahaa automaateista. 

Matkalle mukaan

Kesällä Espanjassa on useimmiten helteistä. Keväisin ja syksyisin voi sadekuuro yllättää ja iltaisin saattaa olla hyvinkin viileää, joten ota mukaan myös lämmintä päällepantavaa. Tukevat patikkakengät on tarpeen patikkaretkille. 

Palveluraha

Palveluraha on kiitos hyvästä palvelusta. Palveluun tyytyväinen voi pyöristää ravintoloiden laskun loppusummaa 3–5 % ylöspäin. Taksinkuljettajalle ja kampaajalle maksetaan pieni palveluraha. Myös retkibussin kuljettajaa voi retken päätyttyä muistaa palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Puerto de Sóller, Mallorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Puerto de Sóllerin pienessä keskustassa kaikki on lähellä ja siellä on helppoa liikkua kävellen.

Bussilla pääset Solleriin ja lähikyliin sekä Palman kapunkiin. Bussimatka Palman kaupunkiin Deián ja Valldemosan kylien kautta kestää n. 1 t 30 min. Tramuntana-vuoriston kautta kulkevaa nopeampaa reittiä pitkin matka taittuu puolessa tunnissa. Matka maksaa n. 4,50 €.

Puerto de Sóllerista pääset nostalgisella raitiovaunulla viehättävää reittiä 5 km:n päässä sijaitsevaan Solleriin, josta voit jatkaa matkaa kuuluisalla Sollerin junalla kaunista maisemareittiä (n. 27 km) pitkin Palman kaupunkiin. 

Taksin voit tilata hotelliin. Taksimatka esim. Palmaan maksaa n. 50 €.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Son San Joan
Matkan pituus 40 km
Matkan kesto n. 45 min 

Yhteydet lentoasemalta 
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Huom. Puerto de Solerin alueella huhti–toukokuussa, vuosittain vahvistettavana lauantaina järjestettävä Milestone-pyöräilytapahtuma sulkee useita alueen katuja. Tuolloin kävelymatka lentokenttäbussilta hotelleille ja päinvastoin voi olla huomattavasti normaalia, hotellikohtaisesti ilmoitettua pidempi.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 12,50 €/suunta. Golfbagit kuljetetaan poikkeuksellisesti veloituksetta bussikuljetuksessa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Puerto de Soller lasten kanssa

Hienohiekkaiset rannat ovat lähellä hotellejamme. Isompien lasten kanssa voit lähteä patikkaretkille.

Vesipuisto
Western Park -vesipuisto on Magalufissa, n. 50 km:n päässä. Villin lännen tyyliin rakennetussa kylässä on vesiliukumäkiä ja uima-altaita. Puistoon pääsee bussilla.

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa ja apteekeissa myydään lastenruokia


Nähtävyydet

Sollerin kylä 5 km:n päässä. Keskusaukion laidalla sijaitsevien kirkon ja pankin julkisivut suunnitteli Gaudin oppilas Juan Rubio 1900-luvun alussa. Sollerissa on modernin taiteen museo Can Prunera. 
Viehättävä Alfabian puutarha herraskartanoineen on Bunyolan kylän alueella, lähellä Solleria.
Sollerin kasvitieteellinen puutarha, Jardin Botanico on avoinna päivittäin. Puutarha on erikoistunut Välimeren ja erityisesti Baleaarien alueen kasvien tutkimiseen ja säilyttämiseen.
Can Prunera, modernin taiteen museo Sollerissa. Rakennuksen julkisivu on mielenkiintoinen yhdistelmä Sollerin kalkkikiveä ja erinomaista takorautatyötä. Museossa on esillä 1800- ja 1900-lukujen suurten taiteilijoiden mm. Pablo Picasson, Paul Gauguinin, Paul Kleen ja Joan Mirón töitä.
San Bartolome -kirkko Sollerin keskusaukiolla on tunnettu modernistisesta julkisivustaan, jonka on suunnitellut ja rakennuttanut katalonialaisen arkkitehdin Antonio Gaudín oppilas Joan Rubio.
Tramuntana-vuoristo upeine rannikkomaisemineen ja kylineen. Tramuntana on kuulunut vuodesta 2010 lähtien Unescon maailmanperintökohteisiin.
Sa Calobran kylässä on upea Torrent de Pareisin uimaranta, jolle on laivayhteys Puerto de Sóllerista (45 min matka) 
Valldemossan luostari, La Cartuja, avoinna päivittäin.


Ostokset

Puerto de Sóllerin ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Keskustassa on pikkuliikkeitä, vaate- ja matkamuistokauppoja. Liikkeet ovat avoinna n. klo 9–21.
Läheisen Sollerin kylän kauppahalli on avoinna ma–la, markkinat pidetään lauantaisin aamupäivällä. Palman kaupungissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet.


Ravintolat ja huvit

Ravintoloissa herkuttelet paikallisen keittiön antimilla ja etenkin merenherkut ovat maukkaita. Illallisen lomassa voit ihastella upeaa auringonlaskua.  

Iltaelämä on rauhallista, iltaa vietetään keskustassa ja rannan tuntumassa olevissa baareissa. Joissakin baareissa soitetaan elävää musiikkia.

Puerto de Sóllerissa ja Sóllerissa on kesäkuukausina kulttuuri- ja urheilutapahtumia ja kyläjuhlia.


Uimarannat

Platja del Portin ja Platja d'en Repicin hienohiekkaiset rannat ovat hotelliemme lähellä. Yksi saaren upeimmista rannoista on Sa Calobrassa sijaitseva Torrent de Pareisin ranta, joka on noin 45 minuutin laivamatkan päässä.

Rantapalvelut
Rannoilla on ravintoloita ja baareja ja niillä vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Platja d'en Recipin rannalla vuokrataan polkuveneitä.


Majoitusvero

Mallorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), jonka suuruus on 2,20–4,40 € /yö. Vero peritään 16 vuotta täyttäneiltä. Mikäli hotellissa yöpyy enemmän kuin kahdeksan yötä, saa ylimeneviltä päiviltä verosta 50 %:n alennuksen. Veron suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Puerto de Sóller n. 2 900 asukasta

Sóller 5 km
Valldemosa 22 km
Palma 33 km
Palma Nova 40 km
Alcudia 65 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.