Cala d'Or, Mallorca – tietoa matkakohteesta

Cala d'Or, Mallorca 1
Cala d'Or, Mallorca 2
Cala d'Or, Mallorca 3
Cala d'Or, Mallorca 4
Cala d'Or, Mallorca 5
Cala d'Or, Mallorca 6
Cala d'Or, Mallorca 7
Cala d'Or, Mallorca 8
Cala d'Or, Mallorca 9
Cala d'Or, Mallorca 10
Cala d'Or, Mallorca 11
Cala d'Or, Mallorca 12
Cala d'Or, Mallorca 13
Cala d'Or, Mallorca 14
Cala d'Or, Mallorca 15
Cala d'Or, Mallorca 16
Cala d'Or, Mallorca 17
Cala d'Or, Mallorca 18
Cala d'Or, Mallorca 19
Cala d'Or, Mallorca 20
Cala d'Or, Mallorca 21
Cala d'Or, Mallorca 22
Cala d'Or, Mallorca 23
Cala d'Or, Mallorca 24
Cala d'Or, Mallorca 25
Cala d'Or, Mallorca 26
Cala d'Or, Mallorca 27
Cala d'Or, Mallorca 1
Cala d'Or, Mallorca 2
Cala d'Or, Mallorca 3
Cala d'Or, Mallorca 4
Cala d'Or, Mallorca 5
Cala d'Or, Mallorca 6
Cala d'Or, Mallorca 7
Cala d'Or, Mallorca 8
Cala d'Or, Mallorca 9
Cala d'Or, Mallorca 10
Cala d'Or, Mallorca 11
Cala d'Or, Mallorca 12
Cala d'Or, Mallorca 13
Cala d'Or, Mallorca 14
Cala d'Or, Mallorca 15
Cala d'Or, Mallorca 16
Cala d'Or, Mallorca 17
Cala d'Or, Mallorca 18
Cala d'Or, Mallorca 19
Cala d'Or, Mallorca 20
Cala d'Or, Mallorca 21
Cala d'Or, Mallorca 22
Cala d'Or, Mallorca 23
Cala d'Or, Mallorca 24
Cala d'Or, Mallorca 25
Cala d'Or, Mallorca 26
Cala d'Or, Mallorca 27

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Cala d'Oriin ja lähiympäristöön tutustut mukavasti kävellen tai pyöräillen kauniista maisemista nauttien. Viehättävissä rantapoukamissa voit snorklailla, sukelluksen harrastajille on järjestettyjä retkiä. Lähin golfkenttä sijaitsee noin 10 km:n päässä.

Golf

Golfaajille lähin kenttä on 18-reikäinen Vall D'or Golf n. 10 km:n päässä sisämaahan mentäessä. Kentältä avautuvat vehreät näkymät ympäristöön ja Välimeren suuntaan.

Pyörien vuokraus

Pyöräily on suosittu harrastus ja Cala d'Orissa voit pyöräillä keskustan alueella ja maaseutumaisemissa. Läheisessä Mondragon luonnonpuistossa on suosittuja pyöräreittejä sekä upea rantapoukama, jossa voit virkistäytyä ajelun lomassa. Mallorcan saari on etenkin maasto- ja kilpapyöräilijöiden suuressa suosiossa.

Cala D'orin pyörävuokraamossa vuokrataan kaupunki-, maasto- ja lastenpyöriä.

Ratsastus

Rancho Jaume -ratsastustalli sijaitsee Mondragon luonnonpuiston tuntumassa Porto Petrossa, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Cala d'Orista. Tallin hevoset sopivat niin aloittelijoille kuin pidempään ratsastaneille.  Talli järjestää mm. ohjattuja ratsastusretkiä. 

Sukellus ja snorklaus

Cala d'Orin viehättävissä kirkasvetisissä poukamissa voit snorklailla, mutta hiekkapohjan vuoksi nähtävää on melko vähän. Paremmat vedenalaiset näkymät odottavat sukeltajia. Cala d'Orissa järjestetään sukellusretkiä, joilla on mahdollisuus myös snorklailuun.

Tennis

Tennistä voit pelata Tennis Club Cala d'Ori -keskuksessa, noin 2 km:n päässä keskustasta.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Apteekki sijaitsee keskustassa. 
Cala d'Orin alueella kunnallinen terveysasema ja yksityinen Centro Medico -asema.

Liikuntaesteettömyys

Lomakylän alueella on jonkin verran korkeuseroja, joten pyörätuolilla liikkuminen voi olla hankalaa. Rannoille meno on hankalaa, sillä ne ovat kallioisissa poukamissa tai pienissä laaksoissa. Keskusta on pieni ja keskikesällä melko ruuhkainen.

Mallorcalla on esteettömiä takseja, varaa taksi etukäteen.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineksi useimmissa kaupoissa ja ravintoloissa ja niillä voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Palveluraha

Palveluraha on kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa laskun loppusummaa pyöristetään 3–5 % ylöspäin. Taksinkuljettajaa ja retkibussin kuljettajaa voi muistaa pienellä palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Cala d'Or, Mallorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Cala d'Orin keskusta palveluineen on kävelyetäisyydellä hotelleista.

Paikallisbussilla pääset Cala d'Orin lähialueille, kuten Santanyin pikkukaupunkiin (n. 15 km), josta pääset bussia vaihtamalla Palman kaupunkiin.    

Taksin voit tilata hotelliin, ottaa taksitolpalta tai lennosta. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Son Sant Juan
Matkan pituus n. 60 km
Matkan kesto n. 1 tunti

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 12,50 €/suunta. Golfbagit kuljetetaan poikkeuksellisesti veloituksetta bussikuljetuksessa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Cala d'Or lasten kanssa

Cala d'Orin hienohiekkaiset rannat sopivat kaikenikäisille rantaelämästä nauttiville. Keskustan alueella on leikkipaikkoja ja kaksi pientä huvipuistoa.  

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaiden vuokrausta ei ole.


Nähtävyydet

Felanitxin kylä ja sen läheisyydessä, n. 500 metrin korkeudella sijaitseva, 1400-luvulta peräisin oleva Sant Salvadorin luostari, jonka alueelta avautuu huikea näkymä ympäristöön. Cala d'Orista noin 20 km:n päässä.
Viehättävät Santanyin (n. 15 km) ja Camposin (n. 25 km) pikkukaupungit kapeine katuineen ja kivitaloineen ovat mukavia päiväretken kohteita. 
Drachin tippukiviluola Porto Criston kylän lähettyvillä noin 25 km:n päässä on saaren suosituimpia nähtävyyksiä. 
Saaren pääkaupunki Palma nähtävyyksineen sijaitsee n. 60 km:n päässä. 


Ostokset

Cala d'Orin keskustan kävelykaduilla on oivat ostosmahdollisuudet paikallisissa putiikeissa. Suosittuja tuliaisia ovat paikalliset tuotteet, kuten juustot, Ensaimada-leivonnaiset, oliiviöljy, mausteet, liköörit, keramiikka, nahkatuotteet, vaatteet ja Majorica-helmet. 

Parhaat ostospaikat

Monipuolisimmat shoppailupaikat ovat Palman kaupungissa, jossa on lukuisia pikkuputiikkeja, espanjalaisten ja kansainvälisten ketjujen sekä huippusuunnittelijoiden liikkeitä ja mm. El Corte Inglés -tavaratalo.


Ravintolat ja huvit

Cala d'Orin ravintoloissa nautitaan mallorcalaisen keittiön antimista, tapaksista, maukkaista merenherkuista, pizzoista ja pihveistä. Ravintoloita on Cala Ferreran ja Cala Esmeraldan alueella ja keskustassa kävelykatualueella. Iltaisin suunnataan Cala Llongan huvipursisataman tasokkaisiin ravintoloihin herkuttelemaan kalaruuilla ja merenantimilla.  

Iltaa vietetään keskustan pubeissa, drinkkibaareissa ja huvipursisataman tyylikkäillä terasseilla. Osassa baareista soitetaan joinain iltoina elävää musiikkia. Pienen kylän iltaelämä on vilkkainta keskikesällä.


Uimarannat

Uimiseen ja auringonottoon on upeat puitteet kirkasvetisissä pienissä rantapoukamissa, joita reunustavat kalliot pinjapuineen. Paikoitellen mereen pääsee uimaan myös kallioilta johtavia portaita pitkin. Cala d'Orin keskustan rantoja ovat Cala Esmeralda, Cala Gran ja Cala PetitaCala Mondragón loivasti syvenevä hiekkarantapoukama sijaitsee läheisen kansallispuiston alueella n. 6,5 km:n päässä. Rannalle pääsee kävellen, pyöräillen, paikallisbussilla tai taksilla. Gala Granin ja Cala Mondragon rannat ovat Blue Flag -ympäristömerkittyjä rantoja. Rantaelämä on vilkkaimmillaan keskikesällä.

Rantapalvelut
Cala d'Orin rannoilla vuokrataan polkuveneitä, aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannoilla on suihkut ja kioskeista voi ostaa juomia ja pikku syötävää. 


Majoitusvero

Mallorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), jonka suuruus on 2,20–4,40 € /yö. Vero peritään 16 vuotta täyttäneiltä. Mikäli hotellissa yöpyy enemmän kuin kahdeksan yötä, saa ylimeneviltä päiviltä verosta 50 %:n alennuksen. Veron suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Cala d'Or lähiympäristöineen n. 5 000 as.

Playa de Palma 60 km
Ca'n Picafort 60 km
Palma 65 km
Alcudia 73 km
Palma Nova 80 km
Santa Ponsa 85 km
Puerto de Soller 90 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.