Al Wadin aavikko – tietoa matkakohteesta

Al Wadin aavikko 1
Al Wadin aavikko 2
Al Wadin aavikko 3
Al Wadin aavikko 4
Al Wadin aavikko 5
Al Wadin aavikko 6
Al Wadin aavikko 7
Al Wadin aavikko 8
Al Wadin aavikko 9
Al Wadin aavikko 10
Al Wadin aavikko 11
Al Wadin aavikko 12
Al Wadin aavikko 13
Al Wadin aavikko 14
Al Wadin aavikko 15
Al Wadin aavikko 16
Al Wadin aavikko 17
Al Wadin aavikko 18
Al Wadin aavikko 19
Al Wadin aavikko 1
Al Wadin aavikko 2
Al Wadin aavikko 3
Al Wadin aavikko 4
Al Wadin aavikko 5
Al Wadin aavikko 6
Al Wadin aavikko 7
Al Wadin aavikko 8
Al Wadin aavikko 9
Al Wadin aavikko 10
Al Wadin aavikko 11
Al Wadin aavikko 12
Al Wadin aavikko 13
Al Wadin aavikko 14
Al Wadin aavikko 15
Al Wadin aavikko 16
Al Wadin aavikko 17
Al Wadin aavikko 18
Al Wadin aavikko 19

Tietoa kohteesta

Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähimmät apteekit ja lääkärit ovat Ras al Khaimahissa. Ota yhteys hotellin vastaanottoon tarvitessasi lääkäriä.

Juomavesi

Vesijohtovesi on merivedestä puhdistettua ja juomakelpoista, joskin vieraan makuista. Juomavetenä on parempi käyttää pullotettua vettä, jota voi ostaa supermarketeista.

Liikuntaesteettömyys

Hotellialueella kuljetus paikasta toiseen järjestyy golfautoilla. Villa-huoneet ovat tilavia ja esteettömiä, mutta niihin on kynnys. Alueella on myös vaihtelevaa maastoa ja kivettyjä polkuja, joten täysin esteetöntä liikkuminen ei ole.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään sekä Al Wadin aavikon hotellissa että esim. Ras al Khaimahin suurimmissa liikkeissä, ravintoloissa ja hotelleissa. Ras al Khaimahin ostoskeskuksissa on pankkiautomaatteja. Voit nostaa rahaa joistakin automaateista myös Visa Electronilla. Osa kaupoista hyväksyy sen maksuvälineenä.
Parhaimman kurssin rahaa vaihtaessa saa yleensä yksityisestä rahanvaihtopisteestä, joita on esimerkiksi ostoskeskuksien yhteydessä. Pankit ovat avoinna su-to noin klo 8.30-13.30, pe suljettu.

Matkalle mukaan

Arabiemiirikuntien pääuskonto on islam ja kaupungeissa pukeudutaan sen mukaisesti. Kohteliaisuudesta paikallisia asukkaita kohtaan on hyvä peittää polvet ja olkapäät kaupungilla liikuttaessa.
Aavikolla ja hotellin alueella pukeutuminen on rentoa, shortsit ja hihattomat yläosat sopivat hyvin. Osa hotellin ravintoloista vaatii illalliselle siistiä pukeutumista (miehillä pitkät housut).
Marras-helmikuussa saattaa olla viileää ja tuulista. Sisätiloissa on tehokas ilmastointi. Varaa mukaasi lämpimiä vaatteita myös mahdollisten sadepäivien varalle.
Hotelleissa on kolminapaiset pistokkeet. Voit ottaa välikappaleen mukaasi.

Palveluraha

Ravintoloissa sopiva palveluraha on 10–15 % laskun loppusummasta paikan tason ja palvelun mukaan. Useimpien hotellien ravintoloissa laskuun lisätään 15 %:n palvelumaksu sekä 5 %:n arvonlisävero. Halutessasi voit muistaa ravintolan ja huonepalvelun tarjoilijaa, retkibussin kuljettajaa ja lomasi lopussa hotellisi huonesiivojaa palvelurahalla.


Harrastukset

Hotelli tarjoaa monenlaisia retkiä ja harrastusmahdollisuuksia. Valittavanasi on lisämaksusta mm. jousiammuntaa, lentopalloa, patikointia, pyöräilyä, hevos- ja kameliratsastusta, tähtien katselua teleskoopilla ja lintujen bongailua. Retkillä tutustut alueella eläviin haukkoihin ja pöllöihin.


Al Wadin aavikko lasten kanssa

Hotelli tarjoaa perheen nuorimmille mm. ohjattuja elämyspolkuja luonnossa, poniratsastusta, jousiammuntaa, pelejä ja leikkejä sekä tutustumista pöllöjen ja haukkojen elämään.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Al Wadin aavikko kohdeopas


Kulkuyhteydet

Voit tilata taksin vastaanotosta, taksilla pääset kätevästi mm. Ras al Khaimahiin. Hotelli järjestää päivittäin kuljetuksia sisarhotelli The Ritz-Carlton Al Hamra Beach -hotellille ja sen rannalle.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.
Al Wadin aavikko–Dubai-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Dubai, terminaali 1.
Matkan pituus 80 km
Matkan kesto 1–2 tuntia

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme viimeistään 14 päivää ennen matkaa varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Ostokset

Ostoksille voit suunnata mm. Ras al Khaimahiin.


Ramadan

Ramadan
Islamilaisen kalenterin tärkeimmän kuukauden, Ramadanin arvioitu alkamisajankohta on noin 28.2.2025. Ramadan vaikuttaa hyvin vähän loman viettoon Arabiemiraateissa, ja aavikkohotellissa Ramadan ei juuri näy. Ostoskeskukset, ravintolat ja ravintoloiden ulkoterassit ovat avoinna normaalisti. Yöelämästä nauttiville on myös avoinna runsaasti baareja ja yökerhoja.

Hotellivaraukseen kuuluvat ateriat tarjoillaan hotellilla, mutta ravintoloiden aukioloaikoihin ja alkoholin anniskeluaikatauluihin voi tulla muutoksia. Valtio antaa yleensä Ramadaniin liittyvät ohjeistukset vasta muutamaa päivää ennen Ramadanin alkua ja jokaisella Emiraatilla on omat ohjeistuksensa. Juominen, syöminen ja tupakointi julkisesti Ramadanin aikana ei ole soveliasta auringonlaskuun saakka. Ramadan voi aiheuttaa muutoksia retkiohjelmaan.
Uimarannat

Hotellista on päivittäin kuljetus sisarhotelli The Ritz-Carlton Al Hamra Beachiin, jonka yksityisranta sekä allasalue ja ravintolat ovat vapaassa käytössäsi.


Yksin matkustavat nuoret

Ilman huoltajaa matkustavan tulee olla vähintään 18-vuotias.


Majoitusvero

Hotellissa veloitetaan matkailijoilta uloskirjautumisen yhteydessä majoitusvero (Tourism Dirham Fee), joka on 10–20 AED/makuuhuone/yö (10 dirhamia = n. 2 euroa). Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan suoraan hotellille uloskirjautumisen yhteydessä.

Etäisyydet

Ras al Khaimah n. 33 km
Ajman n. 55 km
Dubai n. 90 km
Abu Dhabi n. 230 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.