Lähtisitkö matkaoppaaksi Aurinkomatkoille?

Oppaaksi Aurinkomatkoille

Aurinkomatkat tarjoaa yhdistelmän tekemisen intohimoa, kokemuksen tuomaa luotettavuutta ja aitoa ymmärrystä modernin matkailijan odotuksista. Tuotteemme ja palvelumme on rakennettu suomalaisiin tarpeisiin ja kehitämme tuotteitamme kuuntelemalla asiakkaitamme esimerkiksi kehittäjäyhteisömme Aurinkoheimon välityksellä sekä asiakaspalvelukohtaamisissa.

Tarjoamme asiakkaillemme elämää rikastuttavia matkoja, jotka rakentuvat Finnairin kattavan ja kiinnostavan reittiverkoston päälle ja vastaavat erilaisten matkailijoiden toiveisiin. Lapsiperheiden lomatoiveet ja -unelmat ovat tärkeässä osassa ja matkaoppaamme työskentely kohteissamme ovat avainasemassa näiden lomaunelmien toteuttamisessa. Hyvään oloon -matkat tarjoavat aikuisille aktiivi- ja hemmottelulomia, joissa koulutetut oppaamme järjestävät Crossnature-harjoittelua valituissa kohteissamme. Lapsiasiakkaamme pääsevät mukaan oppaidemme vetämään lastenkerhotoimintaan myös valituissa kohteissamme.

Seuraavan opashaun ajankohdasta ilmoitamme tällä sivulla.

TUTUSTU AURINKOMATKOJEN OPPAAN TYÖHÖN

Katso video Aurinkomatkojen oppaan työstä

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ OPASTYÖHÖN LIITTYEN

Tulen ihmisten kanssa hyvin toimeen, ja minusta on mukavaa esiintyä isoillekin ryhmille. Miten se on eduksi opastyössä?

Asiakaspalvelusta pitäminen on perusedellytys oppaan työssä. Palvelemme asiakkaitamme useassa eri kanavassa kohteissamme ja sen vuoksi asiakaspalvelu suullisesti, puhelimessa, palvelupisteillä, chat-kanavilla ja retkillä kuuluu oppaan työhön. Vahvat esiintymis- ja vuorovaikutustaidot ovat välttämättömyys. Positiivinen suhtautuminen elämään ja työhön antavat hyvän perustan oppaan työhön.


Pidän myyntityöstä ja minulla on myös kokemusta asiakaspalvelusta. Onko siitä hyötyä opastyössä?

Kyllä on. Myyntityö kuuluu olennaisesti hyvään asiakaspalveluun, kun tavoitteena on asiakkaan lomaunelman toteuttaminen. Tarjoamme asiakkaillemme omia retkiämme, ja välitämme yhteistyökumppaneidemme palveluja sekä tietoa erilaisista vaihtoehdoista loman viettoon. Tuotteemme koostuvat erilaisista lomakokoelmista, jonka puitteissa tarjoamme retkiä ja lomaelämyksiä kaikille asiakkaillemme. Edellytämme oppaaksi hakevilta työkokemusta monipuolisesta ja haasteellisestakin asiakaspalvelusta noin kahden vuoden ajalta.


Minulla on somesta ja valokuvauksesta runsaasti kokemusta. Onko näistä taidoista hyötyä oppaan työssä? Miten paljon oppaat käyttävät sähköisiä työvälineitä?

Kyllä on, sillä tänä päivänä asiakkaita palvellaan ja myyntityötä tehdään runsaasti myös sähköisissä kanavissa. Oppaamme ovat kohteista käsin mukana kehittämässä asiakaskohtaamisia ja -palvelua esimerkiksi bloggaamalla ja toimimalla Aurinkomatkojen Facebookissa ja Instagramissa. Oppaidemme työvälineenä on iPad, jonka avulla sekä viestintä että tiedonvälitys tapahtuu. Vahvuutenasi on O365-järjestelmän hallinta.


Onko mahdollista päästä opastyöhön ilman matkailualan tutkintoa?

Matkailualan tutkinto on etu mutta ei välttämättömyys. Edellytämme, että sinulla on vähintään keskiasteen tutkinto suoritettuna. Oppaan työ on monipuolista asiakaspalvelutyötä ja sen vuoksi monipuolinen kokemus asiakaspalvelutyöstä on tarpeellinen. Perustiedon eri maista ja lomakohteista hankit aktiivisesti kirjallisuudesta ja nettimaailmasta. Opastyön tekemisessä ja siinä kehittymisessä on tärkeintä positiivinen asenne ja halu oppia uutta.


Olen urheilullinen ja liikunta on minulle tärkeää. Onko siitä hyötyä ja jääkö opastyössä aikaa liikuntaan?

Kohteissamme on monipuolinen lomaohjelma asiakkaillemme, ja erityisesti liikunta-alan ammattilaisena sinulla on hyvät valmiudet rakentaa asiakkaillemme myös siihen liittyvää ohjelmaa. Tällä hetkellä tarjoamme asiakkaillemme valituissa lomakohteissa Crossnature-tunteja, joita ohjaavat meidän koulutetut oppaamme. Luemme siis eduksesi liikunta-alan koulutuksen ja kokemuksesi liikunnanohjauksesta.

Liikuntaan jää hyvin aikaa ja omista harrastuksista kannattaa pitää kiinni kaikkialla. Viikon aikana on yksi vapaapäivä ja työpäivien ohessakin on aikaa harrastaa. Jaksat työssäkin paremmin, kun huolehdit kunnostasi. Hyvä terveys ja peruskunto ovat jaksamisen perustana kuumissakin olosuhteissa. Monessa kohteessa oppaamme liikkuvat paikasta toiseen polkupyörällä, mutta useimmissa kohteissa työssä liikkumiseen käytetään autoa tai mopoa, joten B-ajokortti ja ajotaito em. kulkuvälineillä on välttämätön.


Mitä kieliä opastyössä tarvitaan?

Opastyössä tarvitset sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. Muiden kielten osaaminen on hyvä apu monessa tilanteessa, kun etsitään kohdetietoutta tai ratkaistaan ongelmatilanteita. Matala kynnys käyttää vieraita kieliä vaikka välttävästi on oikea asenne.


En ole aikaisemmin työskennellyt ulkomailla, mitä se vaatii?

Työskentelyolosuhteet ja työtehtävät ovat varsin vaihtelevat, joten hyvä yleiskunto sekä terveet elämäntavat auttavat jaksamaan. Aurinkomatkat työnantajana huolehtii käytännön järjestelyistä ja hoitaa lennot työkohteeseen, asumisen ja vakuutuksen sekä avustaa työluvan hankinnassa.

Aurinkomatkojen oppaat työskentelevät lähetettyinä työntekijöinä, joten pysyt Suomen sosiaaliturvassa. Ulkomailla työskentely ja asuminen tarkoittavat luonnollisesti, että olet erossa perheestäsi ja ystävistäsi pidempiäkin aikoja. Työskentelykohteessa oleskellaan yhtäjaksoisesti pääsääntöisesti koko työskentelykausi, mutta työkohteiden vaihdot tapahtuvat lähes aina Helsingin kautta.


Asun kauempana Helsinki-Vantaan lentokentästä, miten työmatkat korvataan?

Aurinkomatkat järjestää ja kustantaa työmatkat Helsinki-Vantaalta työskentelykohteeseen. Opas huolehtii ja vastaa itse kaikista kustannuksista siirryttäessä kotipaikkakunnalta Helsinki-Vantaalle. Kohteen vaihtojen yhteydessä on mahdollisuus majoittua lentokenttähotellissa myöhäisten ja aikaisten lentojen yhteydessä Aurinkomatkojen laskuun.


Mitä opastyössä onnistuminen edellyttää?

Monipuolisen asiakaspalvelukokemuksen lisäksi opastyössä onnistuminen edellyttää vahvoja tiimityöskentelytaitoja ja kykyä luoda hyvää tiimihenkeä. Kykenet hoitamaan esiin tulevat ongelmatilanteet itsenäisesti. Myös sopeutumiskyky muuttuviin tilanteisiin on erittäin tärkeää. Emme edellytä, että kaikki osaaminen löytyy valmiina. Etsimällämme henkilöllä tulee kuitenkin olla halu kehittää itseään, jotta asiakkaille pystytään tarjoamaan paras mahdollinen elämys kohteessa. Oppaamme vaihtavat työskentelykohdetta vähintään kausittain, mutta tarvittaessa useamminkin. Olet luonteeltasi utelias ja koet muuttuvat tiimit sekä työskentely-ympäristöt motivoivaksi.


Miten oppaan työssä voi kehittyä?

Matkaoppaan työnkuva on monipuolinen ja siihen sisältyy monikanavaisen asiakaspalvelun lisäksi erilaisten aktiviteettien ja retkien vetämistä sekä poikkeustilanteiden hoitamista. Perusoppaan työn oppimisen ja tekemisen jälkeen sinulla on mahdollisuuksia hakea ja kouluttautua esimiestyöhön kohdepäälliköksi. Työskentelykohteemme ovat erikokoisia ja kohdepäällikön työ aloitetaan yleensä pienemmästä tai muutoin helpommasta työkohteesta. Aikaisempi esimiestaito luetaan eduksi. Sinulla on myös mahdollisuus hakea Aurinkolinjaoppaaksemme Gran Canarialla sijaitsevaan Contact Centeriimme.

Finnair-konsernilaisena pääset näkemään sekä Aurinkomatkojen että Finnairin avoimet työpaikkailmoitukset ensimmäisten joukossa. Matkaoppaan työ antaa arvokasta työkokemusta, ja sen pohjalta on hyvä hakea uusiin haasteisiin.


Pärjääkö opaspalkalla ulkomailla? Asuminen työskentelykohteessa?

Oppaan työstä maksetaan kuukausipalkkaa ja tämän hetkinen alkupalkka oppaan työssä on 1 130 euroa kuukaudessa. Alkupalkkaa nostaa joko Aurinkomatkojen tai Finnair-konsernin palveluksessa Suomessa tehty asiakaspalvelutyö. Oppaille ei makseta erillisiä päivärahoja.

Aurinkomatkat maksaa kohdehenkilökunnan matkat työkohteeseen ja takaisin sekä huolehtii asumisesta työkohteessa. Yhtiön vuokraamat asunnot ovat pääsääntöisesti kahden oppaan asuntoja, joissa kummallakin on oma makuuhuone, yhteinen oleskelutila, kylpyhuone ja keittiö. Aurinkomatkojen oppaat kuuluvat työterveyshuollon ja yhtiön tapaturmavakuutuksen piiriin.


Aurinkomatkat tekee yhteistyötä

Aurinkomatkat tekee yhteistyötä Aurinkorannikon Matkaopaskoulun sekä Päivölän opiston (Matkaopaslinja) kanssa. Koulun käyneillä on hyvä ymmärrys matkaoppaan monipuolisesta työnkuvasta sekä erinomaiset perustaidot matkaoppaan työhön. Aurinkorannikon opaskoulun sekä Päivölän Matkaopaskoulun suorittaneilla henkilöillä, joilla on myös muut toivottavat kriteerit täytettynä, on hyvät mahdollisuudet työllistyä Aurinkomatkoille.

Aurinkorannikon Matkaopaskoulu Päivölän opisto