Usein kysyttyjä kysymyksiä matka-asiantuntijan työstä

Miten matka-asiantuntijan työ eroaa perinteisestä matkaoppaan työtehtävästä?

Matka-asiantuntijana työskentelet Gran Canarialla sijaitsevassa Contact Centerissämme ja näin työskentelykohteesi pysyy samana joka kausi. Palvelet lomakohteissa olevia asiakkaitamme puhelimen ja chatin välityksellä tiiviissä yhteistyössä kohdehenkilökuntamme kanssa. Työ on kolmivuorotyötä toimistoympäristössä.


Mitä erityisosaamista tarvitsen matka-asiantuntijan työssä?

Pidät asiakaspalvelusta ja olet ratkaisukeskeinen ja oma-aloitteinen. Tiedon etsiminen sujuu sinulta nopeasti. Erilaisten järjestelmien ja sovellusten käyttäminen on sinulle jouhevaa ja olet motivoitunut oppimaan uutta. Sinulla on sujuva suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito. Työssä tarvitaan myös sujuvaa englannin kielen taitoa. Muu kielitaito on eduksi. Työssä onnistuminen edellyttää vahvoja vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja.


Onko matka-asiantuntijan työhön mahdollista päästä ilman matkailualan tutkintoa?

Matkailualan tutkinto on etu, muttei välttämättömyys. Edellytämme vähintään keskiasteen tutkintoa. Matka-asiantuntijan työ on välillä haastavaa asiakaspalvelutyötä, minkä vuoksi kokemus monipuolisesta asiakaspalvelutyöstä on tärkeää. Perustiedot eri maista ja lomakohteista saat aktiivisella tiedon etsimisellä sekä omista tietokanavistamme. Matka-asiantintijan työssä ja siinä kehittymisessä on tärkeintä positiivinen asenne ja halu oppia uutta.


En ole aikaisemmin työskennellyt ulkomailla, mitä se vaatii?

Tarvitset korkean motivaation sopeutua uuteen ympäristöön. Autamme sinua käytännön järjestelyissä, hoidamme lennot työkohteeseen ja tarjoamme mahdollisuuden asua vuokraamissamme asunnoissa (jaettu asuminen toisen oppaan kanssa).

Matka-asiantintijana työskentelet espanjalaisen sivuliikkeemme alaisuudessa. Työehdoissa noudatetaan Espanjan lainsäädäntöä ja kuulut paikalliseen eläke- ja sosiaaliturvaan. Avustamme sinua näihin asioihin liittyvissä käytännön järjestelyissä.


Asun kauempana Helsinki-Vantaan lentokentästä, miten työmatkani korvataan?

Aurinkomatkat järjestää ja kustantaa työmatkat Helsinki-Vantaalta työskentelykohteeseen ja takaisin. Huolehdit ja vastaat itse kaikista järjestelyistä ja kustannuksista siirryttäessä kotipaikkakunnalta Helsinki-Vantaalle. 


Miten asuminen on järjestetty? Millainen palkka on?

Palkkauksessa noudatetaan Espanjan matkatoimistoalan työehtosopimusta. 

Aurinkomatkat maksaa matkasi työkohteeseen ja takaisin. Tarjoamme työsuhteen alussa mahdollisuuden asua vuokraamissamme asunnoissa 4 kuukauden ajan. Asunnot ovat pääsääntöisesti kahden oppaan asuntoja, joissa kummallakin on oma makuuhuone, yhteinen oleskelutila, kylpyhuone ja keittiö. Asunnoista maksat verotettavaa asuntoetua.


TAKAISIN URA ULKOMAILLA