Usein kysyttyjä kysymyksiä matka-asiantuntijan työstä

Miten matka-asiantuntijan työ eroaa perinteisestä matkaoppaan työtehtävästä?

Matka-asiantuntijana työskentelet Gran Canarialla sijaitsevassa Contact Centerissämme ja näin työskentelykohteesi pysyy samana joka kausi. Palvelet Suomessa olevia asiakkaitamme ennen lomaa ja loman jälkeen sekä lomakohteissa olevia asiakkaitamme puhelimen ja chatin välityksellä tiiviissä yhteistyössä kohdehenkilökuntamme kanssa. Lomanaikainen asiakaspalvelu, mitä noin puolet matka-asiantuntijatiimistämme tekee, on kolmivuorotyötä. Lomaa ennen ja loman jälkeen tapahtuva asiakaspalvelutyö on pääasiassa päivätyötä.


Mitä erityisosaamista tarvitsen matka-asiantuntijan työssä?

Pidät asiakaspalvelusta ja olet ratkaisukeskeinen ja oma-aloitteinen. Tiedon etsiminen sujuu sinulta nopeasti. Erilaisten järjestelmien ja sovellusten käyttäminen on sinulle jouhevaa ja olet motivoitunut oppimaan uutta. Sinulla on sujuva suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito. Työssä tarvitaan myös sujuvaa englannin kielen taitoa. Muu kielitaito on eduksi. Työssä onnistuminen edellyttää vahvoja vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja.


Onko matka-asiantuntijan työhön mahdollista päästä ilman matkailualan tutkintoa?

Matkailualan tutkinto on etu, muttei välttämättömyys. Edellytämme vähintään keskiasteen tutkintoa. Matka-asiantuntijan työ on välillä haastavaa asiakaspalvelutyötä, minkä vuoksi kokemus monipuolisesta asiakaspalvelutyöstä on tärkeää. Perustiedot eri maista ja lomakohteista saat aktiivisella tiedon etsimisellä sekä omista tietokanavistamme. Matka-asiantuntijan työssä ja siinä kehittymisessä on tärkeintä positiivinen asenne ja halu oppia uutta.


En ole aikaisemmin työskennellyt ulkomailla, mitä se vaatii?

Tarvitset korkean motivaation sopeutua uuteen ympäristöön. Ohjeistamme sinua hoitamaan Espanjan muuttoon liittyvissä käytännön järjestelyissä, hoidamme lennot työkohteeseen ja työsuhteen alussa saat mahdollisuuden asua vuokraamissamme asunnoissa (jaettu asuminen toisen henkilön kanssa).

Matka-asiantuntijana työskentelet espanjalaisen sivuliikkeemme alaisuudessa. Työehdoissa noudatetaan Espanjan lainsäädäntöä ja kuulut paikalliseen eläke- ja sosiaaliturvaan. Neuvomme sinua näihin asioihin liittyvissä käytännön järjestelyissä.


Asun kauempana Helsinki-Vantaan lentokentästä, miten työmatkani korvataan?

Aurinkomatkat järjestää ja kustantaa työmatkat Helsinki-Vantaalta työskentelykohteeseen. Huolehdit ja vastaat itse kaikista järjestelyistä ja kustannuksista siirryttäessä kotipaikkakunnalta Helsinki-Vantaalle. 


Miten asuminen on järjestetty? Millainen palkka on?

Aurinkomatkat maksaa matkasi työkohteeseen. Tarjoamme työsuhteen alussa mahdollisuuden asua vuokraamissamme asunnoissa, kunnes muutat hankkimaasi asuntoon, enintään 3 kuukauden ajan. Asunnot ovat pääsääntöisesti kahden oppaan asuntoja, joissa kummallakin on oma makuuhuone, yhteinen oleskelutila, kylpyhuone ja keittiö. Asunnoista maksat verotettavaa asuntoetua.

Palkkauksessa noudatetaan Espanjan matkatoimistoalan työehtosopimusta. 


TAKAISIN URA ULKOMAILLA