Tietoa kohteesta

Matkustusasiakirjat

Pohjoismaiden kansalainen ei tarvitse matkustusasiakirjaa liikkuessaan muissa Pohjoismaissa. Kuitenkin henkilöllisyys ja jonkin Pohjoismaan kansalaisuus on voitava osoittaa tarvittaessa.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Tanskan hintataso

Hintataso Tanskassa on suunnilleen sama kuin Suomessa.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Tanskassa jännite on sama ja pistorasiat samanlaiset kuin Suomessa.

Matkavaluutta

Tanskan valuutta on kruunu (DKK).


Ruokakulttuuri

Tanskalaiset nauttivat ruoasta, ja maasta löytyykin ravintoloita jokaiseen makuun. Matkailijan kannattaa suunnata paikallisten suosikkipaikkoihin, joissa ruoka on lähes poikkeuksetta erinomaista.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen Tanskan ja erityisesti Kööpenhaminan maine gastronomien unelmakohteena on kasvanut, sillä maahan on kohonnut jopa maailman mittakaavassa huippuluokan ravintoloita.Tanskalaisen keittiön pääraaka-aineita ovat erilaiset kerma- ja homejuustot, sianliha, riista sekä herkulliset meren antimet. Paikalliset erikoisuudet, kuten nakkisämpylät ja erinomaiset liharuoat täyttävät nälkäisimmänkin matkailijan odotukset.

Tanskalaisten suurin aarre on perinteinen runsastäytteinen voileipä, smørrebrød. Kansallisherkkuna tunnetun leivän voi täyttää lukemattomilla eri tavoilla, ja sen ympärille onkin kehittynyt aivan oma taiteenalansa. Sanotaan, että paikalliset nauttivat leipiä niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin illalliseksikin, ja nälän yllättäessä ne maistuvat myös aterioiden välissä.

Smørrebrød huuhdotaan usein alas lasillisella olutta ja maistuupa monille herkuttelijoile myös pieni snapsi, en lille en. Alkoholikulttuuri on Tanskassa varsin vapaamielinen, ja lasillinen viiniä tai olutta kuuluu luonnollisena osana paikallisten ravintolailtaan. Oluen ystävät voivat herkutella maan suurimman panimon, Carlsbergin tuotteilla.

Aikaero

Tanskassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 5,5 miljoonaa

Kieli

Tanska. Maassa tulee hyvin toimeen myös englannin kielellä, jota useimmat paikalliset puhuvat sujuvasti.

Pinta-ala

43 094 km²

Pääkaupunki

Kööpenhamina, n. 540 000 asukasta.

Uskonto

Evankelis-luterilaisella kirkolla on valtionkirkon asema.

Valtiomuoto

Perustuslaillinen monarkia

Valuutta

Tanskan valuutta on kruunu (DKK).