Tietoa kohteesta

Tanskan hintataso

Hintataso Tanskassa on suunnilleen sama kuin Suomessa.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Tanskassa jännite on sama ja pistorasiat samanlaiset kuin Suomessa.

Matkavaluutta

Tanskan valuutta on kruunu (DKK).


Matkustusasiakirjat

Pohjoismaiden kansalainen ei tarvitse matkustusasiakirjaa liikkuessaan muissa Pohjoismaissa. Kuitenkin henkilöllisyys ja jonkin Pohjoismaan kansalaisuus on voitava osoittaa tarvittaessa.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Ruokakulttuuri

Tanskalaiset nauttivat ruoasta, ja maasta löytyykin ravintoloita jokaiseen makuun. Matkailijan kannattaa suunnata paikallisten suosikkipaikkoihin, joissa ruoka on lähes poikkeuksetta erinomaista.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen Tanskan ja erityisesti Kööpenhaminan maine gastronomien unelmakohteena on kasvanut, sillä maahan on kohonnut jopa maailman mittakaavassa huippuluokan ravintoloita.Tanskalaisen keittiön pääraaka-aineita ovat erilaiset kerma- ja homejuustot, sianliha, riista sekä herkulliset meren antimet. Paikalliset erikoisuudet, kuten nakkisämpylät ja erinomaiset liharuoat täyttävät nälkäisimmänkin matkailijan odotukset.

Tanskalaisten suurin aarre on perinteinen runsastäytteinen voileipä, smørrebrød. Kansallisherkkuna tunnetun leivän voi täyttää lukemattomilla eri tavoilla, ja sen ympärille onkin kehittynyt aivan oma taiteenalansa. Sanotaan, että paikalliset nauttivat leipiä niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin illalliseksikin, ja nälän yllättäessä ne maistuvat myös aterioiden välissä.

Smørrebrød huuhdotaan usein alas lasillisella olutta ja maistuupa monille herkuttelijoile myös pieni snapsi, en lille en. Alkoholikulttuuri on Tanskassa varsin vapaamielinen, ja lasillinen viiniä tai olutta kuuluu luonnollisena osana paikallisten ravintolailtaan. Oluen ystävät voivat herkutella maan suurimman panimon, Carlsbergin tuotteilla.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Tietoa COVID-19:n vaikutuksista lomaasi

Moni meistä haaveilee tulevista lomista. Haaveilun ohella mieleen kumpuaa kysymyksiä matkustamiseen liittyvästä turvallisuudesta, uusista käytännöistä sekä muuttuvista ohjeistuksista ja rajoituksista.

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen ja eri lomakohteiden toimintaan myös Tanskassa. Paikalliset viranomaiset asettavat ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken. Erilaisia rajoituksia saattaa esiintyä esimerkiksi maahantulovaatimuksissa, ravintoloiden tai muiden palvelujen aukioloajoissa, nähtävyyksien sallituissa kävijämäärissä tai siinä, että tapahtumia on peruttu kokoontumisrajoitusten vuoksi. Myös monien lomakohteiden yleisillä rannoilla on otettu turvavälit ja kävijämäärät huomioon.

Varaudu käyttämään nenä-suusuojainta matkan eri vaiheessa niin lentokentällä, lennon aikana kuin perillä lomakohteessa. Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta ja huomioi turvavälit yleisillä paikoilla liikuttaessa.

Haluamme tehdä kaikkemme varmistaaksemme sinulle mahdollisimman vaivattoman lomalle lähdön sekä turvallisuutesi matkan eri vaiheissa. Seuraamme tarkasti kohteen matkustuslinjauksia ja tulemme julkaisemaan tällä sivulla tietoa maahanpääsyn edellytyksistä ja lomakohteen rajoituksista lähempänä matkustuskauden alkua. Jos sinulla on matka varattuna, saat tiedon näistä henkilökohtaisesti. Jos Suomesta matkustaville lomailijoille asetetaan merkittäviä rajoituksia maahanpääsyssä, esimerkiksi karanteenivaatimus maahan saavuttaessa tai lomakohteissa rajoitetaan lomailua merkittävästi, emme järjestä matkoja kyseisiin kohteisiin.

Lue myös ohjeemme turvalliseen lomailuun.

Koronatestitodistus edullisesti
Jotkut maat voivat vaatia maahan saapuvilta matkustajilta todistusta negatiivisesta koronatestistä osana terveysturvallista matkustusta. Jos matkakohteessasi vaaditaan kyseistä testitodistusta, saat siitä meiltä tiedon lomasi lähestyessä.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden edulliseen PCR- tai antigeenitestiin kumppanimme kautta riippuen maahantulovaatimuksista. Kumppanimme kautta pääset ilman lääkärintodistusta PCR-testiin hintaan 99 €/hlö ja antigeenitestiin 29 €/hlö. Hintaan sisältyy englanninkielinen testitodistus. Testauspaikat tulevat sijaitsemaan pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereen seudulla, Seinäjoki-Vaasa-alueella, Kuopion, Oulun, Joensuun, Lappeenrannan, Lahden ja Jyväskylän alueella ja Rovaniemellä.

Matkasi lähestyessä lähetämme sinulle alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen.

Aikaero

Tanskassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 5,5 miljoonaa

Kieli

Tanska. Maassa tulee hyvin toimeen myös englannin kielellä, jota useimmat paikalliset puhuvat sujuvasti.

Pinta-ala

43 094 km²

Pääkaupunki

Kööpenhamina, n. 540 000 asukasta.

Uskonto

Evankelis-luterilaisella kirkolla on valtionkirkon asema.

Valtiomuoto

Perustuslaillinen monarkia

Valuutta

Tanskan valuutta on kruunu (DKK).