Tietoa kohteesta

Slovenian hintataso

Hintataso Sloveniassa on hieman edullisempi kuin Suomessa.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

230 V

Puhelin

Tarkista kuuluvuus Sloveniassa omalta operaattoriltasi ennen matkaa.


Matkavaluutta

Slovenian valuutta on euro.


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Sloveniaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.

 


Ruokakulttuuri

Sloveniasta löytyy hyvin monipuolisia ruokapaikkoja. Ljubljanassa tarjonta on laaja, kaupungista löytyy useita huippuravintoloita, kansainvälisiä sekä huokeampia ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja. Yleisellä tasolla hinnat ovat Suomen hintoja halvempia, mutta hintataso voi vaihdella ravintoloiden välillä.

Torit ja kauppahallit ovat hyviä paikkoja kurkistaa paikalliseen ruokatuotantoon.


Pyhäpäivät

1.1. ja 2.1. uusivuosi
8.2. slovenialaisen kulttuurin päivä
ensimmäinen ja toinen pääsiäispäivä
27.4. miehitysvallan vastustamisen muistopäivä
1.5. ja 2.5. työn päivä
helluntai
25.6 itsenäisyyspäivä
15.8. Marian taivaaseenastumisen päivä
31.10 uskonpuhdistuksen päivä
1.11. pyhäinpäivä
25.12 joulupäivä
26.12 kansallispäivä


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Tietoa COVID-19:n vaikutuksista lomaasi

Moni meistä haaveilee tulevista lomista. Haaveilun ohella mieleen kumpuaa kysymyksiä matkustamiseen liittyvästä turvallisuudesta, uusista käytännöistä sekä muuttuvista ohjeistuksista ja rajoituksista.

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen ja eri lomakohteiden toimintaan myös Sloveniassa. Paikalliset viranomaiset asettavat ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken. Erilaisia rajoituksia saattaa esiintyä esimerkiksi maahantulovaatimuksissa, ravintoloiden tai muiden palvelujen aukioloajoissa, nähtävyyksien sallituissa kävijämäärissä tai siinä, että tapahtumia on peruttu kokoontumisrajoitusten vuoksi. Myös monien lomakohteiden yleisillä rannoilla on otettu turvavälit ja kävijämäärät huomioon.

Varaudu käyttämään nenä-suusuojainta matkan eri vaiheessa niin lentokentällä, lennon aikana kuin perillä lomakohteessa. Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta ja huomioi turvavälit yleisillä paikoilla liikuttaessa.

Haluamme tehdä kaikkemme varmistaaksemme sinulle mahdollisimman vaivattoman lomalle lähdön sekä turvallisuutesi matkan eri vaiheissa. Seuraamme tarkasti kohteen matkustuslinjauksia ja tulemme julkaisemaan tällä sivulla tietoa maahanpääsyn edellytyksistä ja lomakohteen rajoituksista lähempänä matkustuskauden alkua. Jos sinulla on matka varattuna, saat tiedon näistä henkilökohtaisesti. Jos Suomesta matkustaville lomailijoille asetetaan merkittäviä rajoituksia maahanpääsyssä, esimerkiksi karanteenivaatimus maahan saavuttaessa tai lomakohteissa rajoitetaan lomailua merkittävästi, emme järjestä matkoja kyseisiin kohteisiin.

Lue myös ohjeemme turvalliseen lomailuun.

Koronatestitodistus edullisesti
Jotkut maat voivat vaatia maahan saapuvilta matkustajilta todistusta negatiivisesta koronatestistä osana terveysturvallista matkustusta. Jos matkakohteessasi vaaditaan kyseistä testitodistusta, saat siitä meiltä tiedon lomasi lähestyessä.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden edulliseen PCR- tai antigeenitestiin kumppanimme kautta riippuen maahantulovaatimuksista. Kumppanimme kautta pääset ilman lääkärintodistusta PCR-testiin hintaan 99 €/hlö ja antigeenitestiin 29 €/hlö. Hintaan sisältyy englanninkielinen testitodistus. Testauspaikat tulevat sijaitsemaan pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereen seudulla, Seinäjoki-Vaasa-alueella, Kuopion, Oulun, Joensuun, Lappeenrannan, Lahden ja Jyväskylän alueella ja Rovaniemellä.

Matkasi lähestyessä lähetämme sinulle alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen.

Aikaero

Kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 2 miljoonaa

Kieli

sloveeni

Pinta-ala

20 273 km2

Pääkaupunki

Ljubljana, n. 268 000 asukasta

Uskonto

Yleisin uskonto on roomalaiskatolisuus.

Valtiomuoto

tasavalta

Valuutta

euro