Tietoa kohteesta

COVID-19:n vaikutukset lomaasi

Huomioitavaa COVID-19-aikana

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen. Paikalliset viranomaiset ovat asettaneet ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä, ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken.

Tarkista matkakohteesi ajankohtaiset maahantulovaatimukset ja ohjeistukset ennen matkaa joko kohdemaan lähimmästä edustustosta, Re-open EU -sivuilta, Suomi ulkomailla -sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittaviin matkustusdokumentteihin, esim. mahdolliseen maahantulokaavakkeeseen ja todistukseen negatiivisesta koronatestistä tai vaadittavista rokotuksista. Ohjeistukset voivat muuttua, joten seuraa ohjeistuksia sekä ennen matkaa että matkan aikana.

Huomioithan, että hotellit ja muut palveluntarjoajat noudattavat paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka voivat muuttua lyhyelläkin aikavälillä. Tämä voi rajoittaa saatavilla olevia palveluita ja osa palveluista voi olla poissa käytöstä.

Matkaa suunnitellessasi on hyvä muistaa myös kotiinpaluuseen liittyvät ohjeistukset. Tarkista ajantasaiset tiedot THL:n -sivuilta.

Koronatestitodistus nyt edullisesti

Saat asiakkaanamme Pihlajalinnan kautta pika-antigeenitestin hintaan 80 €/hlö ja RT-PCR-testin hintaan 93 €/hlö. Näet listan eri puolella Suomea sijaitsevista testauspaikoista Pihlajalinnan verkkosivuilla. Varaa testiaika täällä. Ilmoita ajanvarauksen yhteydessä Finnairin varaustunnus ja varaudu esittämään Aurinkomatkojen varausvahvistus testauspisteessä. Löydät kuusimerkkisen Finnairin varaustunnuksen (esim. Y2KP3D) Omalomasta tai matkavahvistuksestasi. Pika-antigeenitestin tuloksen saa noin kolmen tunnin kuluessa ja RT-PCR-testin tuloksen noin 24 tunnin kuluessa testistä. Testituloksen yhteydessä saa sähköpostitse englanninkielisen todistuksen ja testitulos siirtyy myös Omakantaan. Lue lisää Finnairin sivuilta.

Asiakkaanamme pääset ilman lääkärintodistusta kumppanimme PR2You Oy:n kautta RT-PCR-testiin hintaan 99 €/hlö. Testauspaikat sijaitsevat Helsingin Jätkäsaaressa, Lahdessa ja Ylistarossa. Testauspaikat saattavat vaihdella. Alennushintaiseen testiin oikeuttavan koodin näet Omalomasta ja Aurinkomatkat-sovelluksesta.


Slovenian hintataso

Hintataso Sloveniassa on hieman edullisempi kuin Suomessa.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

230 V

Puhelin

Tarkista kuuluvuus Sloveniassa omalta operaattoriltasi ennen matkaa.


Matkavaluutta

Slovenian valuutta on euro.


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Sloveniaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.

 


Ruokakulttuuri

Sloveniasta löytyy hyvin monipuolisia ruokapaikkoja. Ljubljanassa tarjonta on laaja, kaupungista löytyy useita huippuravintoloita, kansainvälisiä sekä huokeampia ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja. Yleisellä tasolla hinnat ovat Suomen hintoja halvempia, mutta hintataso voi vaihdella ravintoloiden välillä.

Torit ja kauppahallit ovat hyviä paikkoja kurkistaa paikalliseen ruokatuotantoon.


Pyhäpäivät

1.1. ja 2.1. uusivuosi
8.2. slovenialaisen kulttuurin päivä
ensimmäinen ja toinen pääsiäispäivä
27.4. miehitysvallan vastustamisen muistopäivä
1.5. ja 2.5. työn päivä
helluntai
25.6 itsenäisyyspäivä
15.8. Marian taivaaseenastumisen päivä
31.10 uskonpuhdistuksen päivä
1.11. pyhäinpäivä
25.12 joulupäivä
26.12 kansallispäivä


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 2 miljoonaa

Kieli

sloveeni

Pinta-ala

20 273 km2

Pääkaupunki

Ljubljana, n. 268 000 asukasta

Uskonto

Yleisin uskonto on roomalaiskatolisuus.

Valtiomuoto

tasavalta

Valuutta

euro