Tietoa kohteesta

Matkustusasiakirjat

Tarkista matkakohteesi ajankohtaiset maahantulovaatimukset ja ohjeistukset ennen matkaa joko kohdemaan lähimmästä edustustostaSuomi ulkomailla -sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusvaatimuskartasta. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittaviin matkustusdokumentteihin, esim. mahdolliseen maahantulokaavakkeeseen ja todistukseen negatiivisesta koronatestistä tai vaadittavista rokotuksista. Ohjeistukset voivat muuttua, joten seuraa ohjeistuksia sekä ennen matkaa että matkan aikana.


Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Singaporen hintataso

Hintataso Singaporessa on suunnilleen sama kuin Suomessa.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Jännite on 220 V.

Matkavaluutta

Singaporen valuutta on Singaporen dollari (SGD).
Matkavaluutaksi voi ottaa euroja.


Pyhäpäivät

1.1. uudenvuodenpäivä
kiinalaista uutta vuotta vietetään tammi–helmikuussa
pitkäperjantai
9.9. kansallispäivä
25.12. joulupäivä

Lisäksi eri uskontokuntien omat vuosittaiset juhlapäivät, kuten hindujen valon juhla Deepavali loka–marraskuussa sekä muslimien paastokuukauden Ramadanin alkaminen ja päättyminen.


Ruokakulttuuri

Singapore on kulinaristin paratiisi. Itämaista ruokaa on tarjolla katukeittiöistä suuriin kiinalaisiin ravintolahalleihin, länsimaista pikaruokaravintoloista loistohotellien tyylikkäisiin ranskalais- ja italialaisravintoloihin.

Mausteisen ruoan kanssa sopii hyvin ruokajuomaksi Singaporen oma olut, Tiger Beer. Aidon, alkuperäisen ohjeen mukaan valmistetun Singapore Sling -drinkin voi nauttia Raffles-hotellissa, joka on yksi maailman parhaimmista hotelleista.


Tapakulttuuri

Singapore on erittäin siisti suurkaupunki. Singaporessa voi nähdä usein iskulauseen "Pidä kaupunkimme siistinä", joka on enemmän kuin iskulause. Roskaamisesta sakotetaan, samoin ylitettäessä katua muualta kuin suojatietä pitkin. Tupakointi ja purukumin pureskelu julkisilla paikoilla ovat kiellettyjä sakon uhalla.

Temppeleissä vierailtaessa naisten tulee pukeutua pitkähihaiseen puseroon ja polvet peittävään hameeseen. Moskeijoissa pää peitetään lisäksi huivilla ja miehillä tulee olla pitkät housut. Kengät jätetään ulkopuolelle. 

Aikaero

Kello on talvella 6 tuntia enemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 5,4 miljoonaa

Kieli

englanti, mandariinikiina, malaiji, tamili

Pinta-ala

n. 707 km²

Uskonto

buddhalaisuus, islam, kristinusko, taolaisuus, hindulaisuus

Valtiomuoto

tasavalta

Valuutta

Singaporen dollari (SGD)