Tietoa kohteesta

COVID-19:n vaikutukset lomaasi

Huomioitavaa COVID-19-aikana

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen. Paikalliset viranomaiset ovat asettaneet ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä, ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken.

Tarkista matkakohteesi ajankohtaiset maahantulovaatimukset ja ohjeistukset ennen matkaa joko kohdemaan lähimmästä edustustosta, Suomi ulkomailla -sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittaviin matkustusdokumentteihin, esim. mahdolliseen maahantulokaavakkeeseen ja todistukseen negatiivisesta koronatestistä tai vaadittavista rokotuksista. Ohjeistukset voivat muuttua, joten seuraa ohjeistuksia sekä ennen matkaa että matkan aikana.

Huomioithan, että hotellit ja muut palveluntarjoajat noudattavat paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka voivat muuttua lyhyelläkin aikavälillä. Tämä voi rajoittaa saatavilla olevia palveluita ja osa palveluista voi olla poissa käytöstä.

Matkaa suunnitellessasi on hyvä muistaa myös kotiinpaluuseen liittyvät ohjeistukset. Tarkista ajantasaiset tiedot THL:n -sivuilta.

Koronatestitodistus nyt edullisesti

Saat asiakkaanamme Pihlajalinnan kautta pika-antigeenitestin hintaan 80 €/hlö ja RT-PCR-testin hintaan 93 €/hlö. Näet listan eri puolella Suomea sijaitsevista testauspaikoista Pihlajalinnan verkkosivuilla. Varaa testiaika täällä. Ilmoita ajanvarauksen yhteydessä Finnairin varaustunnus ja varaudu esittämään Aurinkomatkojen varausvahvistus testauspisteessä. Löydät kuusimerkkisen Finnairin varaustunnuksen (esim. Y2KP3D) Omalomasta tai matkavahvistuksestasi. Pika-antigeenitestin tuloksen saa noin kolmen tunnin kuluessa ja RT-PCR-testin tuloksen noin 24 tunnin kuluessa testistä. Testituloksen yhteydessä saa sähköpostitse englanninkielisen todistuksen ja testitulos siirtyy myös Omakantaan. Lue lisää Finnairin sivuilta.

Asiakkaanamme pääset ilman lääkärintodistusta kumppanimme PR2You Oy:n kautta RT-PCR-testiin hintaan 95 €/hlö. Testauspaikat sijaitsevat Helsingin Jätkäsaaressa ja Ylistarossa. Testauspaikat saattavat vaihdella. Alennushintaiseen testiin oikeuttavan koodin näet Omalomasta ja Aurinkomatkat-sovelluksesta.


Singaporen hintataso

Hintataso Singaporessa on suunnilleen sama kuin Suomessa.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Jännite on 220 V.

Matkavaluutta

Singaporen valuutta on Singaporen dollari (SGD).
Matkavaluutaksi voi ottaa euroja.


Matkustusasiakirjat

Tarkista matkakohteesi ajankohtaiset maahantulovaatimukset ja ohjeistukset ennen matkaa joko kohdemaan lähimmästä edustustostaSuomi ulkomailla -sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittaviin matkustusdokumentteihin, esim. mahdolliseen maahantulokaavakkeeseen ja todistukseen negatiivisesta koronatestistä tai vaadittavista rokotuksista. Ohjeistukset voivat muuttua, joten seuraa ohjeistuksia sekä ennen matkaa että matkan aikana.


Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Pyhäpäivät

1.1. uudenvuodenpäivä
kiinalaista uutta vuotta vietetään tammi–helmikuussa
pitkäperjantai
9.9. kansallispäivä
25.12. joulupäivä

Lisäksi eri uskontokuntien omat vuosittaiset juhlapäivät, kuten hindujen valon juhla Deepavali loka–marraskuussa sekä muslimien paastokuukauden Ramadanin alkaminen ja päättyminen.


Ruokakulttuuri

Singapore on kulinaristin paratiisi. Itämaista ruokaa on tarjolla katukeittiöistä suuriin kiinalaisiin ravintolahalleihin, länsimaista pikaruokaravintoloista loistohotellien tyylikkäisiin ranskalais- ja italialaisravintoloihin.

Mausteisen ruoan kanssa sopii hyvin ruokajuomaksi Singaporen oma olut, Tiger Beer. Aidon, alkuperäisen ohjeen mukaan valmistetun Singapore Sling -drinkin voi nauttia Raffles-hotellissa, joka on yksi maailman parhaimmista hotelleista.


Tapakulttuuri

Singapore on erittäin siisti suurkaupunki. Singaporessa voi nähdä usein iskulauseen "Pidä kaupunkimme siistinä", joka on enemmän kuin iskulause. Roskaamisesta sakotetaan, samoin ylitettäessä katua muualta kuin suojatietä pitkin. Tupakointi ja purukumin pureskelu julkisilla paikoilla ovat kiellettyjä sakon uhalla.

Temppeleissä vierailtaessa naisten tulee pukeutua pitkähihaiseen puseroon ja polvet peittävään hameeseen. Moskeijoissa pää peitetään lisäksi huivilla ja miehillä tulee olla pitkät housut. Kengät jätetään ulkopuolelle. 


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Kello on talvella 6 tuntia enemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 5,4 miljoonaa

Kieli

englanti, mandariinikiina, malaiji, tamili

Pinta-ala

n. 707 km²

Uskonto

buddhalaisuus, islam, kristinusko, taolaisuus, hindulaisuus

Valtiomuoto

tasavalta

Valuutta

Singaporen dollari (SGD)