Tietoa kohteesta

Saksan hintataso

Hintataso Saksassa vastaa Euroopan tasoa.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Saksassa jännite on sama ja pistorasiat samanlaiset kuin Suomessa.

Matkavaluutta

Saksan valuutta on euro.


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Saksaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Pyhäpäivät

Katolilaisilla ja luterilaisilla on omia juhlapäiviä, joten pyhäpäivät vaihtelevat jonkin verran Saksan eri osissa.

1.1. uusivuosi
6.1. loppiainen
pääsiäinen
1.5. Vappu
helatorstai
helluntai
Kristuksen ruumiin juhla (katolinen juhlapäivä kolme viikkoa helatorstain jälkeen)
15.8. Neitsyt Marian taivaaseen astumisen päivä
3.10. Saksan jälleenyhdistymisen päivä
1.11. pyhäinpäivä
joulu- ja tapaninpäivä


Tapakulttuuri

Saksalaiset ovat kohteliaita ja käyttäytyminen on muodollista. Teitittely on hyvin yleistä ja sinuttelemaan ryhdytään vasta, kun sinunkaupat on tehty. Puhuttelun yhteydessä käytetään myös nimiä ja titteleitä, esim. Herr Doktor Meier. 
Jos et osaa saksaa, opettele ainakin tärkeät, usein toistuvat sanat: Guten Tag tai Grüss Gott, danke ja bitte (yleistervehdys, kiitos ja olkaa hyvä). Servus on puolestaan tuttavallinen tervehdys.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö 
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Tietoa COVID-19:n vaikutuksista lomaasi

Moni meistä haaveilee tulevista lomista. Haaveilun ohella mieleen kumpuaa kysymyksiä matkustamiseen liittyvästä turvallisuudesta, uusista käytännöistä sekä muuttuvista ohjeistuksista ja rajoituksista.

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen ja eri lomakohteiden toimintaan myös Saksassa. Paikalliset viranomaiset asettavat ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken. Erilaisia rajoituksia saattaa esiintyä esimerkiksi maahantulovaatimuksissa, ravintoloiden tai muiden palvelujen aukioloajoissa, nähtävyyksien sallituissa kävijämäärissä tai siinä, että tapahtumia on peruttu kokoontumisrajoitusten vuoksi. Myös monien lomakohteiden yleisillä rannoilla on otettu turvavälit ja kävijämäärät huomioon.

Varaudu käyttämään nenä-suusuojainta matkan eri vaiheessa niin lentokentällä, lennon aikana kuin perillä lomakohteessa. Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta ja huomioi turvavälit yleisillä paikoilla liikuttaessa.

Haluamme tehdä kaikkemme varmistaaksemme sinulle mahdollisimman vaivattoman lomalle lähdön sekä turvallisuutesi matkan eri vaiheissa. Seuraamme tarkasti kohteen matkustuslinjauksia ja tulemme julkaisemaan tällä sivulla tietoa maahanpääsyn edellytyksistä ja lomakohteen rajoituksista lähempänä matkustuskauden alkua. Jos sinulla on matka varattuna, saat tiedon näistä henkilökohtaisesti. Jos Suomesta matkustaville lomailijoille asetetaan merkittäviä rajoituksia maahanpääsyssä, esimerkiksi karanteenivaatimus maahan saavuttaessa tai lomakohteissa rajoitetaan lomailua merkittävästi, emme järjestä matkoja kyseisiin kohteisiin.

Lue myös ohjeemme turvalliseen lomailuun.

Koronatestitodistus edullisesti
Jotkut maat voivat vaatia maahan saapuvilta matkustajilta todistusta negatiivisesta koronatestistä osana terveysturvallista matkustusta. Jos matkakohteessasi vaaditaan kyseistä testitodistusta, saat siitä meiltä tiedon lomasi lähestyessä.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden edulliseen PCR- tai antigeenitestiin kumppanimme kautta riippuen maahantulovaatimuksista. Kumppanimme kautta pääset ilman lääkärintodistusta PCR-testiin hintaan 99 €/hlö ja antigeenitestiin 29 €/hlö. Hintaan sisältyy englanninkielinen testitodistus. Testauspaikat tulevat sijaitsemaan pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereen seudulla, Seinäjoki-Vaasa-alueella, Kuopion, Oulun, Joensuun, Lappeenrannan, Lahden ja Jyväskylän alueella ja Rovaniemellä.

Matkasi lähestyessä lähetämme sinulle alennuskoodin vaadittavaan testiin ja ohjeet näytteenottoajan varaamiseen.

Aikaero

Saksassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 82,3 miljoonaa

Kieli

saksa

Pinta-ala

n. 357 000 km²

Pääkaupunki

Berliini

Uskonto

Protestanttisuus ja katolisuus ovat valtauskontoja.

Valtiomuoto

parlamentaarinen liittotasavalta

Valuutta

euro