Tietoa kohteesta

COVID-19:n vaikutukset kesäkaudella 2021

Huomioitavaa COVID-19 -aikana

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen. Paikalliset viranomaiset ovat asettaneet ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä, ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken.

Tarkista matkakohteesi ajankohtaiset maahantulovaatimukset ja ohjeistukset ennen matkaa joko kohdemaan lähimmästä edustustosta, Re-open EU -sivuilta, Suomi ulkomailla -sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittaviin matkustusdokumentteihin, esim. mahdolliseen maahantulokaavakkeeseen ja todistukseen negatiivisesta koronatestistä tai vaadittavista rokotuksista. Ohjeistukset voivat muuttua, joten seuraa ohjeistuksia sekä ennen matkaa että matkan aikana.

Huomioithan, että hotellit ja muut palveluntarjoajat noudattavat paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka voivat muuttua lyhyelläkin aikavälillä. Tämä voi rajoittaa saatavilla olevia palveluita ja osa palveluista voi olla poissa käytöstä.

Matkaa suunnitellessasi on hyvä muistaa myös kotiinpaluuseen liittyvät ohjeistukset. Tarkista ajantasaiset tiedot THL:n -sivuilta. Tutustu myös Finentry-palveluun, joka sujuvoittaa matkustamista Suomeen.

Koronatestitodistus nyt edullisesti

Tarjoamme sinulle ennen matkalle lähtöä mahdollisuuden edulliseen PCR-testiin kumppanimme PR2You Oy:n kautta. Asiakkaanamme pääset ilman lääkärintodistusta PCR-testiin hintaan 99 €/hlö. Testauspaikat sijaitsevat Helsingin Jätkäsaaressa, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Imatralla ja Ylistarossa.

Lähetämme ennen matkasi alkua sähköpostilla koodin alennushintaiseen PCR-testiin sekä ohjeet näytteenottoajan varaamiseen. Löydät koodin myös Omalomasta.


Ruotsin hintataso

Hintataso Ruotsissa on yleisesti ottaen lähellä Suomen hintatasoa.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Ruotsissa jännite on sama ja pistorasiat samanlaiset kuin Suomessa.

Matkavaluutta

Ruotsin valuutta on kruunu (SEK).


Matkustusasiakirjat

Pohjoismaiden kansalainen ei tarvitse matkustusasiakirjaa liikkuessaan muissa Pohjoismaissa. Kuitenkin henkilöllisyys ja jonkin Pohjoismaan kansalaisuus on voitava osoittaa tarvittaessa.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Pyhäpäivät

Ruotsissa vietetään seuraavia kansallisia vapaapäiviä: 

– 1.1. uudenvuodenpäivä nyårsdagen
– 6.1. loppiainen trettondedag jul
– pitkäperjantai långfredag
– pääsiäispäivä påskdagen
– toinen pääsiäispäivä annandag påsk
– 1.5. vapunpäivä första maj
– helatorstai Kristi himmelfärdsdag
– helluntai pingstdagen 
– 6.6. Ruotsin kansallispäivä Sveriges nationaldag
– juhannuspäivä midsommardagen
– pyhäinpäivä alla helgons dag
– 25.12. joulupäivä juldagen
– 26.12. tapaninpäivä annandag jul


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Tutustu Matkailijan terveysoppaaseen ennen matkaa.

Ulkoministeriö   
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 9,9 miljoonaa

Kieli

Ruotsissa on yksi yhteinen kieli ruotsi ja viisi virallista vähemmistökieltä: suomi, saame, meänkieli, romani chip ja jiddish.

Pinta-ala

449 964 km²

Pääkaupunki

Tukholma, n. 960 000 asukasta

Uskonto

pääuskonto on evankelisluterilaisuus (n. 75 %)

Valtiomuoto

perustuslaillinen kuningaskunta

Valuutta

Ruotsin kruunu (SEK)