Tietoa kohteesta

COVID-19:n vaikutukset lomaasi

Huomioitavaa COVID-19-aikana

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen. Paikalliset viranomaiset ovat asettaneet ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä, ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken.

Tarkista matkakohteesi ajankohtaiset maahantulovaatimukset ja ohjeistukset ennen matkaa joko kohdemaan lähimmästä edustustosta, Re-open EU -sivuilta, Suomi ulkomailla -sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittaviin matkustusdokumentteihin, esim. mahdolliseen maahantulokaavakkeeseen ja todistukseen negatiivisesta koronatestistä tai vaadittavista rokotuksista. Ohjeistukset voivat muuttua, joten seuraa ohjeistuksia sekä ennen matkaa että matkan aikana.

Huomioithan, että hotellit ja muut palveluntarjoajat noudattavat paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka voivat muuttua lyhyelläkin aikavälillä. Tämä voi rajoittaa saatavilla olevia palveluita ja osa palveluista voi olla poissa käytöstä.

Matkaa suunnitellessasi on hyvä muistaa myös kotiinpaluuseen liittyvät ohjeistukset. Tarkista ajantasaiset tiedot THL:n -sivuilta.

Koronatestitodistus nyt edullisesti

Saat asiakkaanamme Pihlajalinnan kautta pika-antigeenitestin hintaan 80 €/hlö ja RT-PCR-testin hintaan 93 €/hlö. Näet listan eri puolella Suomea sijaitsevista testauspaikoista Pihlajalinnan verkkosivuilla. Varaa testiaika täällä. Ilmoita ajanvarauksen yhteydessä Finnairin varaustunnus ja varaudu esittämään Aurinkomatkojen varausvahvistus testauspisteessä. Löydät kuusimerkkisen Finnairin varaustunnuksen (esim. Y2KP3D) Omalomasta tai matkavahvistuksestasi. Pika-antigeenitestin tuloksen saa noin kolmen tunnin kuluessa ja RT-PCR-testin tuloksen noin 24 tunnin kuluessa testistä. Testituloksen yhteydessä saa sähköpostitse englanninkielisen todistuksen ja testitulos siirtyy myös Omakantaan. Lue lisää Finnairin sivuilta.

Asiakkaanamme pääset ilman lääkärintodistusta kumppanimme PR2You Oy:n kautta RT-PCR-testiin hintaan 99 €/hlö. Testauspaikat sijaitsevat Helsingin Jätkäsaaressa, Lahdessa ja Ylistarossa. Testauspaikat saattavat vaihdella. Alennushintaiseen testiin oikeuttavan koodin näet Omalomasta ja Aurinkomatkat-sovelluksesta.


Latvian hintataso

Hintataso Latvia hintataso on yleisesti varsin matala, mutta maan pääkaupungissa Riiassa hinnat ovat muuta maata korkeampia.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Latviassa jännite on sama ja pistorasiat samanlaiset kuin Suomessa.


Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Latviaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Pyhäpäivät

1.1. uudenvuodenpäivä
pitkäperjantai
1. ja 2. pääsiäispäivä
1.5. vappu
4.5. itsenäisyysjulistuksen päivä
23.–24.6. juhannus
18.11. kansallispäivä
25.–26.12. joulu
31.12. uudenvuoden aatto


Ruokakulttuuri

Latviassa matkailijoita odottavat herkulliset ja monipuoliset ruokaelämykset. Paikallinen keittiö on saanut vaikutteita monista lähialueiden maista, ja varsinkin maan pääkupungista Riiasta löytyy laaja valikoima ruokia eri puolilta maailmaa. Perinteikkään latvialaisen kotiruoan lisäksi maa hemmottelee matkailijoita todellisilla kulinaristisilla elämyksillä.

Aitoa latvialaista perinneruokaa ovat jauhelihasta tehdyt kotletit sekä munassa ja jauhoissa pyöritellyt paistetut sianlihapalat. Liha, erilaiset makkarat ja peruna ovat paikallisen ruokavalion kulmakiviä.

Latviassa nautitaan myös täyteläisistä keitoista, ja eritoten ruisleivästä valmistettu maizes zupa, lihapullakeitto frikadelu zupa sekä kasvissyöjillekin sopiva punajuurikeitto biesu zupa ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Lisäksi täytetyt letut, piragit, nostavat veden kielelle; erilaisten suolaisten ja makeiden täytteiden valikoimasta löytyy nautiskeltavaa vaikka päivän jokaiselle aterialle.


Tapakulttuuri

Latvialainen tapakulttuuri on varsin keskieurooppalaista, eikä se poikkea merkittävästi suomalaisesta. Latvialaiset ovat vieraanvaraisia, ystävällisiä ja iloisia, ja heidän seurassaan aika vierähtää kuin siivillä.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Latviassa on sama aika kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 2,1 miljoonaa

Kieli

Latvia

Pinta-ala

64 589 km²

Pääkaupunki

Riika, n. 730 000 asukasta

Uskonto

Suurimmat uskontokunnat ovat luterilaiset, roomalaiskatolilaiset ja ortodoksit. Latviassa ei ole valtionkirkkoa.

Valtiomuoto

Tasavalta

Valuutta

Euro