Tietoa kohteesta

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Latviaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Latvian hintataso

Hintataso Latvia hintataso on yleisesti varsin matala, mutta maan pääkaupungissa Riiassa hinnat ovat muuta maata korkeampia.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Latviassa jännite on sama ja pistorasiat samanlaiset kuin Suomessa.


Pyhäpäivät

1.1. uudenvuodenpäivä
pitkäperjantai
1. ja 2. pääsiäispäivä
1.5. vappu
4.5. itsenäisyysjulistuksen päivä
23.–24.6. juhannus
18.11. kansallispäivä
25.–26.12. joulu
31.12. uudenvuoden aatto


Ruokakulttuuri

Latviassa matkailijoita odottavat herkulliset ja monipuoliset ruokaelämykset. Paikallinen keittiö on saanut vaikutteita monista lähialueiden maista, ja varsinkin maan pääkupungista Riiasta löytyy laaja valikoima ruokia eri puolilta maailmaa. Perinteikkään latvialaisen kotiruoan lisäksi maa hemmottelee matkailijoita todellisilla kulinaristisilla elämyksillä.

Aitoa latvialaista perinneruokaa ovat jauhelihasta tehdyt kotletit sekä munassa ja jauhoissa pyöritellyt paistetut sianlihapalat. Liha, erilaiset makkarat ja peruna ovat paikallisen ruokavalion kulmakiviä.

Latviassa nautitaan myös täyteläisistä keitoista, ja eritoten ruisleivästä valmistettu maizes zupa, lihapullakeitto frikadelu zupa sekä kasvissyöjillekin sopiva punajuurikeitto biesu zupa ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Lisäksi täytetyt letut, piragit, nostavat veden kielelle; erilaisten suolaisten ja makeiden täytteiden valikoimasta löytyy nautiskeltavaa vaikka päivän jokaiselle aterialle.


Tapakulttuuri

Latvialainen tapakulttuuri on varsin keskieurooppalaista, eikä se poikkea merkittävästi suomalaisesta. Latvialaiset ovat vieraanvaraisia, ystävällisiä ja iloisia, ja heidän seurassaan aika vierähtää kuin siivillä.

Aikaero

Latviassa on sama aika kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 2,1 miljoonaa

Kieli

Latvia

Pinta-ala

64 589 km²

Pääkaupunki

Riika, n. 730 000 asukasta

Uskonto

Suurimmat uskontokunnat ovat luterilaiset, roomalaiskatolilaiset ja ortodoksit. Latviassa ei ole valtionkirkkoa.

Valtiomuoto

Tasavalta

Valuutta

Euro