Cavtat – tietoa matkakohteesta

Cavtat 1
Cavtat 2
Cavtat 3
Cavtat 4
Cavtat 5
Cavtat 6
Cavtat 7
Cavtat 8
Cavtat 9
Cavtat 10
Cavtat 11
Cavtat 12
Cavtat 13
Cavtat 14
Cavtat 15
Cavtat 16
Cavtat 17
Cavtat 18
Cavtat 19
Cavtat 20
Cavtat 21
Cavtat 22
Cavtat 23
Cavtat 24
Cavtat 25
Cavtat 26
Cavtat 27
Cavtat 28
Cavtat 29
Cavtat 30
Cavtat 31
Cavtat 32
Cavtat 33
Cavtat 34
Cavtat 1
Cavtat 2
Cavtat 3
Cavtat 4
Cavtat 5
Cavtat 6
Cavtat 7
Cavtat 8
Cavtat 9
Cavtat 10
Cavtat 11
Cavtat 12
Cavtat 13
Cavtat 14
Cavtat 15
Cavtat 16
Cavtat 17
Cavtat 18
Cavtat 19
Cavtat 20
Cavtat 21
Cavtat 22
Cavtat 23
Cavtat 24
Cavtat 25
Cavtat 26
Cavtat 27
Cavtat 28
Cavtat 29
Cavtat 30
Cavtat 31
Cavtat 32
Cavtat 33
Cavtat 34

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä oppaamme kautta, ota yhteys oppaaseen muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa.


Harrastukset

Cavtatissa voit sukeltaa ja snorklailla, patikoida, pyöräillä sekä pelata tennistä.

Patikointi

Cavtatissa on 2 patikkareittiä, jotka kulkevat polkuja ja pikkuteitä pitkin ylös vuoren rinteelle. Toisen lenkin kävelee n. 1,5 ja toisen 2 tunnissa. Reitit eivät ole merkittyjä. Saat reittikarttoja Cavtatin matkailutoimistosta.

Purjehdus

Dalmatian kirkas, puhdasvetinen rannikko lahtineen, poukamineen ja upeine saarineen on ihanteellinen purjehduskohde. Purjehdusreittien varrella on viehättävien pikku saarten lisäksi monta vanhaa historiallista kaupunkia mm. Milna, Hvar, Korçula ja Mjletin Pomena.
Voit vuokrata veneen kauttamme. Veneet ovat Dubrovnikiissa, Omblan huvivenesatamassa n. 27 km:n päässä Cavtatista.

Pyörien vuokraus

Cavtatin ympäristössä on pyöräilyyn sopivaa maastoa ja kolme 10–30 km:n pituista reittiä. Saat reittikarttoja matkailutoimistosta. Teuta Travel & Real Estate vuokraa pyöriä ja järjestää pyöräretkiä läheisessä Konavlen laaksossa. Alueen reitit kulkevat sekä päällystetyillä että sorateillä kauniissa maaseutumaisemissa. Vuokraamo on vastapäätä Cavtatin postia, os. Trumbićev Put 3. 

Ratsastus

Lähin ratsastustalli Kojan Koral on Konavlen laaksossa, n. 20 km:n päässä Cavtatista. Tarjolla on ratsastusta kauniissa maisemissa. Hintaan sisältyy kuljetus hotelleista, kypärä, opastus, varusteet ja välipala. Alaikäraja 16 vuotta.

Sukellus ja snorklaus

Cavtatin ympäristössä vesi on kirkasta ja nähtävää, mm. hylkyjä, on paljon. Osallistuaksesi sukelluksille tarvitset voimassa olevan sukelluskortin sekä Kroatian sukellusluvan, jonka voit ostaa sukelluskeskuksesta.
Epidaurum-sukellus- ja vesiurheilukeskus toimii Epidaurus -hotellin yhteydessä Cavtatissa. 

Kirkkaat vedet sopivat hyvin snorklaukseen. Pinnanalainen elämä on runsasta, joskaan ei kovin värikästä. Snorklausvälineitä myydään urheilukaupoissa, edullisempia välineitä matkamuistoliikkeissä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Cavtatin apteekki on avoinna ma–pe klo 7–20 ja la 7.30–15.

Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme.
Cavtatia lähinnä oleva lääkäriasema on lentoasemalla n. 5 km:n päässä. Päivystys 24 t/vrk. Lääkäri tulee tarvittaessa hotelliin.
Lääkärissäkäynti ja lääkkeet maksetaan käteisellä. Säilytä kuitit, jotta voit anoa korvausta vakuutusyhtiöltäsi.
Dubrovnikin sairaala Dr. Ante Šercera -kadulla on avoinna ympäri vuorokauden. Voit asioida siellä englannin kielellä.

Juomavesi

Kroatiassa vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta sitä ei suositella herkkävatsaisille. Voit ostaa mineraalivettä hotellien baareista ja kaupoista.

Liikuntaesteettömyys

Liikkuminen pyörätuolilla on hyvin hankalaa. Cavtatissa ja Mlinissä on paljon portaita ja suuria korkeuseroja. Kesäaikaan pysäköidyt autot täyttävät monet jalkakäytävät.

Retkikohteissa liikkuminen ei onnistu pyörätuolilla: Dubrovnikin kaupunkikierroksella on paljon portaita ja vaikea liikkua, samoin Montenegron retkellä. Mostarin retkellä kaupungin kapeat ja mukulakivillä päällystetyt kadut vaikeuttavat liikkumista.
Matalalattiabusseja ja esteettömiä takseja ei ole.

Luottokortit

Visa, Diners, American Express ja MasterCard sekä Visa Electron käyvät maksuvälineinä suurimmissa liikkeissä ja hotelleissa sekä joissakin ravintoloissa. Voit nostaa rahaa Visalla, Visa Electronilla, MasterCardilla ja Maestrolla Cavtatin pankeista ja automaateista. Cavtatin pankki on avoinna arkisin ja lauantaisin.

Matkalle mukaan

Kivetyillä kaduilla kävelemiseen tarvitset mukavat kengät. Syys–lokakuussa ja alkukeväästä sää voi olla epävakainen ja illat viileitä, pakkaa mukaan myös pitkähihaisia vaatteita. Sadekuuroihinkin kannattaa myös varautua. Rannoilla saattaa olla merisiilejä, ota uimatossut mukaan.


Cavtat lasten kanssa

Kaupoissa ja apteekeissa myydään äidinmaidonkorviketta jauheena, purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Cavtat kohdeopas


Kulkuyhteydet

Cavtatissa on helppo liikkua jalan. Päivittäin on monta bussi- ja laivavuoroa Dubrovnikiin, mistä on bussiyhteydet muualle Kroatiaan. Cavtatin läheisyydessä sijaitsevalta lentoasemalta on yhteys mm. Zagrebiin ja Splitiin.

Bussit
Cavtatista pääset paikallisbussilla noin tunnin välein Mlinin, Srebrenon, Kuparin kautta Dubrovnikiin.

Kaukoliikenteen bussit
Dubrovnikista, Gružin sataman bussiasemalta lähtee kaukoliikenteen busseja pohjoiseen, mm. Splitiin, Zadariin ja Zagrebiin. Busseihin ei voi tehdä etukäteisvarauksia. Lippu ostetaan bussiasemalta.
Lisätiedot ja aikataulut www.libertasdubrovnik.com.

Taksit
Cavtatin
taksiasema on keskustan bussipysäkin vieressä. Sovi hinta pitkille matkoille etukäteen.

Laivat
Cavtatin satamasta on päivittäin useita laivavuoroja Dubrovnikin Vanhankaupungin satamaan. Matka kestää noin 40 min/suunta. Cavtatista tehdään veneretkiä Elafiittisaarille.

Dubrovnikin Gružin satamasta kulkee päivittäin lauttoja lähisaarille. Lippuja myydään sataman lippukioskissa. 
Suuret matkustajalaivat liikennöivät kahdesti viikossa Dubrovnikista Italian Bariin, kolme kertaa viikossa (keskikesällä useammin) väliä Dubrovnik–Split–Rijeka ja kolmesti viikossa Splitistä Italian Anconaan.
Kantosiipialus Mljetiin lähtee Dubrovnikista päivittäin. Aikataulut vaihtuvat usein. Matka kestää noin tunnin.
Lisätietoa laivoista www.jadrolinija.hr 

Lennot
Čilipin lentoasemalta on lentoyhteys mm. Pulaan, Zagrebiin ja Splitiin. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Yhdistelmämatkalla Mljet–Cavtat lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Lentokenttä Dubrovnik Airport, Čilipi
Matkan pituus 6 km
Matkan kesto 10–20 min

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Golfbagin hinta 10 €/suunta ja polkupyörän, laine- sekä purjelaudan hinta 15 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Lastenistuimet ovat pakollisia yksityiskuljetuksessa alle 135 cm pituisille lapsille. Istuimet eivät automaattisesti sisälly varattuun yksityiskuljetukseen, vaan ne tulee tilata erikseen asiakaspalvelustamme viimeistään 21 päivää ennen matkan alkua. Istuimet ovat maksuttomia. Istuimien saatavuutta ei voida taata. Mikäli matkan alkuun on alle 21 päivää, suosittelemme varaamaan mukaan oman istuimen.

Bussikuljetukseen istuimia ei ole mahdollista saada.


Nähtävyydet

Cavtat
Cavtatin tärkein nähtävyys on kukkulan päällä oleva valkoinen Bracin saaren marmorista valmistettu hautamausoleumi, jonka on suunnitellut kuuluisa kroatialainen kuvanveistäjä Ivan Mestrovic. Mausoleumi kuului rikkaalle Racicin laivanvarustajasuvulle, jonka jäsenet kuolivat espanjantautiin 1920-luvulla. Perheen tytär tilasi ennen kuolemaansa hautamausoleumin muistoksi perheestään. Vaivattomin ja mielenkiintoisin reitti kukkulalle lähtee Pyhän Nikolauksen kirkon vierestä. Reitin varrella näet kivisiä taloja puutarhoineen sekä paikallisen taiteilija Vlaho Bukovacin gallerian. Kukkulalla on hautausmaa ja sieltä aukeaa upeat maisemat merelle päin. Racicin laivanvarustajasuvun mausoleumi sijaitsee Cavtatin korkeimmalla kohdalla.

Paikallisen taiteilijan Vlaho Bukovacin maalauksia on esillä hänen kotitalossaan.

Baltazar Bogisicin kotimuseona oleva Rehtorin palatsi on mielenkiintoinen vierailukohde. Bogisici oli 1800-luvulla syntynyt maailmankuulu tiedemies, lakimies ja eurooppalaisen akatemian jäsen. Museon kirjastossa on yli 22 000 harvinaista kirjaa, vanhoja kolikoita, aseita, huonekaluja ja Vlaho Bukovacin kuuluisa maalaus "Karnevaalit Cavtatissa". Palatsissa on Baltazar Bogisicin kokoelma maalauksia, veistoksia ja kirkollista esineistöä.
Fransiskaanikirkossa järjestetään konsertteja.

Čilipi
Čilipin kylän kirkon edessä lähellä lentokenttää esiintyy Lindo-kansantanssiryhmä sunnuntaisin kirkonmenojen jälkeen.

Dubrovnik
Ainutlaatuinen Vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Jykevien muurien sisällä on lukuisia kauniita palatseja, suihkulähteitä, kirkkoja, luostareita, kapeita viehättäviä kujia ja kiiltäväksi kuluneella kalkkikivellä päällystetty leveä pääkatu Stradun.


Ostokset

Cavtatin ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Monet lähtevät ostoksille Dubrovnikiin, jonka Vanhassakaupungissa on pikkuliikkeitä ja taidegallerioita. Hopea- ja kultakorut, filigraanityöt ja paikalliset viinit ovat suosittuja tuliaisia.

Cavtatin rantakadulla on muutamia matkamuistomyymälöitä ja taulujen myyjiä. Bussipysäkin vieressä olevassa marketissa on suppeat valikoimat.


Ravintolat ja huvit

Cavtatin rantakadulla on lukuisia kokeilemisen arvoisia ravintoloita. Erityisesti kalaravintolat ovat suosittuja. Kroatia tunnetaan myös hyvistä viineistään. Ravintoloissa tarjoillaan niin kala- ja äyriäisherkkuja, paikallisia lihaerikoisuuksia kuin kansainvälisen keittiön antimia.

Cavtatin rantakadulla on suosittuja meren- ja grilliherkkuja tarjoavia kahviloita ja ravintoloita, esimerkiksi seuraavat:
Dolium-ravintolalla on terassi, mutta illan viiletessä illallisen voi nauttia viihtyisissä sisätiloissa.
Galija, tasokas ravintola fransiskaaniluostarin vieressä. Tunnemallisella terassilla voit nauttia illallisen pinjapuiden varjossa elävää pianomusiikkia kuunnellen. Pöytävaraus suositeltava.
Leut, tasokas ravintola tarjoaa liha- ja kalaruokia.
Pacific, tunnelmallinen ja tasokas ravintola, jossa Välimerellisten annosten lisäksi on tarjolla Dalmatian alueen perinneherkkuja. Listalla on huomioitu myös kasvisruokailijat
Toranj Taverna, dalmatialaista ruokaa ja musiikkia. Sijaitsee hieman rantakadulta bussiasemalle päin. Ravintolassa on kattoterassi sekä toinen terassi kadun varrella.


Cavtatin iltaelämä on rauhallista. Iltaa vietetään rantakadun kahviloissa ja ravintoloissa. Monet suuntaavat Dubrovnikin Vanhaankaupunkiin viettämään iltaa. Kesällä Dubrovnikissa järjestetään monia kiinnostavia kulttuuritapahtumia.


Tapahtumat

Cavtatin fransiskaanikirkossa järjestetään klassisen musiikin konsertteja.

Cavtatissa järjestetään vuosittain klassisen- ja jazzmusiikin Epidaurus festivaalit elokuun lopusta syyskuun lopulle. Kaupunki täytyy musiikista ja nuoret uudet solistit debytoivat tunnettujen musiikkikonkareiden ohella. Konserttipaikkoina ovat Cavtatin kulttuurikeskus ja Pyhän Nikolaoksen kirkko.

Dubrovnikissa järjestetään klassisen musiikin konsertteja viikottain ja tunnetut Dubrovnikin kesäfestivaalit heinä-elokuussa. Vanhankaupun­gin aukiot, kirkot ja palatsit toimivat kulisseina tasokkaille teatteri- ja tanssiesityksille sekä konserteille. Festivaalien aikaan Vanhassakaupungissa on upea tunnelma. 

Čilipin kylässä, kirkon pihamaalla on kesäsunnuntaisin suosittu kansantanssiesitys. Tanssijat ovat pukeutuneet värikkäisiin kansallispukuihin.


Uimarannat

Cavtatissa on useita betonipäällysteisiä rantoja ja yksi pikkukiviranta. Rannan läheisyydessä on muutamia ravintoloita ja rantakioskeissa myydään juotavaa ja jäätelöä.

Ranta-aktiviteetit

Epidaurus-hotellin yhteydessä toimivassa Epidaurum-sukellus- ja vesiurheilukeskuksessa on tarjolla erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia.


Majoitusvero

Kroatian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Tourist tax), joka on 1,80–3 €/yö/henkilö. Vero veloitetaan kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä, 12–17-vuotiaat maksavat verosta puolet. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia. Joissain hotelleissa majoitusvero sisältyy poikkeuksellisesti matkan hintaan.

Asukasluku ja etäisyydet

Cavtat n. 3 000 asukasta
Mlini 6 km
Cilipi 7 km
Dubrovnik 20 km
Mostar 170 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.