Zakynthos – tietoa matkakohteesta

Zakynthos 1
Zakynthos 2
Zakynthos 3
Zakynthos 4
Zakynthos 5
Zakynthos 6
Zakynthos 7
Zakynthos 8
Zakynthos 9
Zakynthos 10
Zakynthos 11
Zakynthos 12
Zakynthos 13
Zakynthos 14
Zakynthos 15
Zakynthos 16
Zakynthos 17
Zakynthos 18
Zakynthos 19
Zakynthos 20
Zakynthos 21
Zakynthos 22
Zakynthos 23
Zakynthos 24
Zakynthos 25
Zakynthos 26
Zakynthos 27
Zakynthos 28
Zakynthos 29
Zakynthos 30
Zakynthos 31
Zakynthos 32
Zakynthos 33
Zakynthos 34
Zakynthos 35
Zakynthos 36
Zakynthos 37
Zakynthos 1
Zakynthos 2
Zakynthos 3
Zakynthos 4
Zakynthos 5
Zakynthos 6
Zakynthos 7
Zakynthos 8
Zakynthos 9
Zakynthos 10
Zakynthos 11
Zakynthos 12
Zakynthos 13
Zakynthos 14
Zakynthos 15
Zakynthos 16
Zakynthos 17
Zakynthos 18
Zakynthos 19
Zakynthos 20
Zakynthos 21
Zakynthos 22
Zakynthos 23
Zakynthos 24
Zakynthos 25
Zakynthos 26
Zakynthos 27
Zakynthos 28
Zakynthos 29
Zakynthos 30
Zakynthos 31
Zakynthos 32
Zakynthos 33
Zakynthos 34
Zakynthos 35
Zakynthos 36
Zakynthos 37

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Loma Zakynthoksella saa väriä lukuisista harrastuksista. Kirkkaan meren rannoilla voi harrastaa nousuvarjoliitoa, hiihtää vesisuksilla sekä ajella polku- ja banaaniveneellä. Saarella voi myös mm. patikoida, pyöräillä sekä purjehtia. 

Kalamakissa, Tsilivissä ja Argassissa on minigolfradat. 

Vauhdin hurmaan pääsee Go kart -kartingradalla Laganasissa.

Tennistä voi pelata Zanten kaupungissa Zante Tennis Clubin kentillä tai Caretta Tennis & Padel Clubilla lähellä lentokenttää.

Patikointi

Zakynthoksen saarella vehreässä luonnossa on mukava patikoida, ja tutustua lähietäisyydeltä oliivilehtoihin ja viiniviljelmiin. Maastossa reittejä ei ole merkitty.

Sukellus ja snorklaus

Sukeltaminen ja snorkaus ovat erityisen miellyttävää puuhaa Zakynthoksen kirkkaissa vesissä. Saarella on useita sukelluskeskuksia. Laganasissa sukellusretkiä ja -kursseja järjestää Eurodivers.

Agios Nikolaoksen ranta Vassilikosissa on yksi suosituimmista sukellus- ja snorklauspaikoista. Siellä toimiva St. Nicolas Beach -sukelluskeskus (PADI) järjestää sukellusretkiä ja -kursseja. Rannalle on Tsilivistä n. 23 km ja Kalamakista n. 15 km.

Kerin kylässä saaren eteläosassa on sukelluskeskus Turtle Beach. 


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Tsilivin, Argassin, Kalamakin ja Laganasin kylissä on apteekit sekä Zante Medical Caren vastaanotto. Lääkärit tekevät myös hotellikäyntejä. Lääkäriasema hyväksyy yleisimmät suomalaiset vakuutukset. Muussa tapauksessa korvausta voi hakea omalta vakuutusyhtiöltä kuitteja vastaan.

Zanten kaupungin ulkopuolella on sairaala.

Liikuntaesteettömyys

Liikkuminen lomakylissä on melko haastavaa huonokuntoisten teiden vuoksi. Luiskia on jonkin verran, mutta jalkakäytäviä ei ole kaikin paikoin. Esteettömiä takseja ei ole.

Luottokortit

Visa ja MasterCard käyvät osassa ravintoloita ja kauppoja, osassa hyväksytään myös Visa Electron. Automaateista voi nostaa rahaa luottokorteilla ja Visa Electronilla.

Palveluraha

Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa ylöspäin n. 10 %. Voit muistaa retkibussin kuljettajaa sekä hotellien henkilökuntaa palvelurahalla kiitoksena hyvästä palvelusta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Zakynthos kohdeopas


Kulkuyhteydet

Zakynthoksella on toimiva bussiverkosto. Myös taksin saa helposti. Saarelta on päivittäin laivayhteys mm. Peloponnesokselle ja naapurisaarelle Kefaloniaan.

Bussi
Saaren bussiverkosto kattaa pääalueet, mutta ei syrjäisimpiä seutuja. Tsilivistä pääsee Kalamakiin vaihtamalla bussia Zanten kaupungissa. Myös Ateenaan pääse bussilla: Zantesta on lauttayhteys Peloponnesokselle Kiliniin (n. 1,5 t), josta bussi jatkaa edelleen Ateenaan (n. 4 t). Myös Thessalonikiin ja Patrakseen on bussiyhteys.

Taksi
Taksin saa taksiasemalta tai lennosta. Takseissa on kiinteät hinnat.

Lautta
Naapurisaarelle Kefalonialle pääsee lautalla Agios Nikolaoksen satamasta päivittäin. Peloponnesokselle lähtee lautta päivittäin Zanten satamasta.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Dionisios Solomos
Matkan pituus  Kalamakiin n. 6 km, Argassiin ja Laganasiin n. 7 km, Tsiliviin n. 10 km, Tragagiin n. 13 km.
Matkan kesto Argassiin, Kalamakiin ja Laganasiin n. 20 min, Tsiliviin ja Tragagiin n. 30 min

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Zakynthos lasten kanssa

Lasten lomapäivät täyttyvät lomailoista rannalla. Vauhdikasta menoa löytyy mm. vesipuistosta, jonne kannattaa suunnata lasten kanssa vaikkapa koko päiväksi.  

Vesipuistot

Zakynthos Water Village -vesipuisto sijaitsee saaren kaakkoisosassa Sarakinadon kylässä, n. 5 km:n päässä Tsilivistä. Vesipuistossa on pikaruokaravintola, kaksi baaria, jäätelökahvila, minigolfrata, trampoliini, aurinkovarjoja ja -tuoleja ja paikoitusalue.
Splash Fun Park -vesipuistossa Tsilivissä on runsaasti liukumäkiä perheen pienimmille, sekä varttuneemmille muutama isompi vauhtimäki.
Vesipuistot avaavat ovensa toukokuussa säiden lämmetessä, ja ovat avoinna lokakuun loppuun asti.

Muuta tekemistä lapsille
Tsilivin kylässä on koko perheen Fantasy-minigolfrata ja Luna Fun Park, jossa on iso leikkialue pomppulinnoineen ja pallomerineen. Leikkialueen lähellä on puutarhabaari ja videopelihuone.

Pienten lasten ruokailu
Purkkiruokia ja vaippoja myydään supermarketeissa. The Baby Store myy ja vuokraa lastentarvikkeita.


Nähtävyydet

Tsilivissä voi tutustua kreikkalaisen merenkulun historiaan 4000 vuoden ajalta Milanio-merimuseossa. Nähtävillä olevia eri aikakausia ovat mm. antiikin aika, bysanttilainen aika, Kreikan itsenäisyyssodan aika ja Toisen maailmansodan aika. Museo sijaitsee Tsilivissä Di Palai -hotellin läheisyydessä.

Vanha haaksirikkoutunut laivanhylky saaren luoteisosassa Agios Georgioksen lahden rannalla on Kreikan saariston lumoavimpia näkyjä. Venettä ja rantaa voi katsoa joko ylhäältä jyrkänteeltä (olosuhteiden salliessa) tai mereltä käsin veneretkellä. Siniset luolat sijaitsevat saaren pohjoisosassa. Pääset luolille veneretken mukana joko läheisestä pienestä Agios Nikolaoksen satamasta tai Zanten kaupungista.

Argassin tunnetuin nähtävyys on Skopos-vuoren huipulla sijaitseva kirkko, joka on rakennettu 1600-luvulla. Kirkon ympärillä on luostarin rauniot. Pienen sataman lähistöllä meressä on 1800-luvulta olevan sillan rauniot. Rannikon päätie kulki siltaa pitkin ennen kuin rannikko eroosioitui.

Zakynthos kuului Venetsialle 1482–1797. Tuolta ajalta on peräisin Venetsialainen linnoitus, jota voi ihmetellä Zanten kaupungin yläpuolella. Saarella on myös lukuisia viinitiloja, joissa voi nähdä viininvalmistusta ja saada maistiaisia.

 

 


Ostokset

Argassissa, Kalamakissa, Laganasissa ja Tsilivissä on pikkuliikeitä ja marketteja. Suosittuja tuliaisostoksia ovat oliiviöljy, hunaja, keramiikka, käsityöt sekä kilpikonnien suojelua tukevat tuotteet.

Parhaat ostospaikat
Saaren parhaat ostokset tehdään Zanten kaupungissa. Zantessa on pieniä putiikkeja, Hondos-Center sekä kenkä- ja korukauppoja. Suuremmat supermarketit ovat keskusta-alueen ulkopuolella.


Ravintolat ja huvit

Lomakylissä syödään hyvin, sen takaa laaja valikoima ravintoloita. Valittavana on pikaruokaravintoloista kreikkalaisiin tavernoihin sekä italialaisiin ravintoloihin. Saaren tasokkaimmat ravintolat ovat Zanten kaupungissa.

Argassissa, Kalamakissa ja Tsilivissä yöelämä on virkeää, sen takaavat baarit ja ravintolat. Laganas on saaren bilekeskittymä, jossa etenkin korkeasesongin aikaan juhlia on päivin ja öin.

Zantessa järjestetään elokuussa konsertteja kaupungin ulkoilmateatterissa.


Uimarannat

Zakynthoksella kelpaa lomailla auringossa saaren hiekka-, kivi- ja kalliorannoilla. 

Kalamakin hieno, loivasti syvenevä ranta on kilometrien pituinen jatkuen aina Laganasiin asti. Monien mielestä ranta on saaren kaunein. Kalamakin ranta kuuluu kansalliseen meripuistoon, ja on rauhoitettu meripuiston tärkeimpiin suojeltuihin eläimiin lukeutuvien merikilpikonnien pesinnän vuoksi. Ranta rauhoitetaan vilskeestä alkuillasta. Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannan liepeillä on ravintoloita ja tavernoja. Merikilpikonnien vuoksi rauhoitetulla rannalla on sallittua meloa ja polkuveneillä.

Tsilivissä ranta on 2 kilometrin pituinen. Saaren kuuluisimpiin lukeutuva ranta on ajoittain kivipohjainen. Rannalla nautitaan puhtaasta ympäristöstä, siitä on merkkinä Sinisen lipun luokitus. Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannan vieressä on baareja ja ravintoloita. Keskikesällä rannalla voi harrastaa vesiurheilua, kuten vesihiihtoa ja melontaa.

Argassissa rannat ovat pieniä poukamia, perinteisiä kreikkalaisrantoja. Rannat sopivat hyvin perheille, sillä ne syvenevät loivasti eikä merivirtoja ole. Argassin ranta on pääosin hiekkaa, mutta saattaa paikoitellen olla hyvin kivinen. Ranta on kapea. Rannan tuntumassa on useita ravintoloita ja baareja.


Ilmastovero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta ilmastovero (Resilience to the Climate Crisis), jonka suuruus on 1,5–10 €/päivä/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Ilmastovero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet Tsilivistä

Zakynthoksen saari n. 40 000 as.
Tsilivi 600 as.

Zante 6 km
Argassi 9 km
Kalamaki 12 km
Laganas 15 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.