Tietoa kohteesta

COVID-19:n vaikutukset lomaasi

Huomioitavaa COVID-19-aikana

COVID-19-pandemia vaikuttaa yhä matkustamiseen. Paikalliset viranomaiset ovat asettaneet ohjeistuksia ja rajoituksia estämään viruksen leviämistä sekä turvaamaan ihmisten terveyttä, ja turvallisuutta niin paikallisten kuin lomailijoiden kesken.

Tarkista matkakohteesi ajankohtaiset maahantulovaatimukset ja ohjeistukset ennen matkaa joko kohdemaan lähimmästä edustustosta, Suomi ulkomailla -sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittaviin matkustusdokumentteihin, esim. mahdolliseen maahantulokaavakkeeseen ja todistukseen negatiivisesta koronatestistä tai vaadittavista rokotuksista. Ohjeistukset voivat muuttua, joten seuraa ohjeistuksia sekä ennen matkaa että matkan aikana.

Huomioithan, että hotellit ja muut palveluntarjoajat noudattavat paikallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia, jotka voivat muuttua lyhyelläkin aikavälillä. Tämä voi rajoittaa saatavilla olevia palveluita ja osa palveluista voi olla poissa käytöstä.

Matkaa suunnitellessasi on hyvä muistaa myös kotiinpaluuseen liittyvät ohjeistukset. Tarkista ajantasaiset tiedot THL:n -sivuilta. Tutustu myös Finentry-palveluun, joka sujuvoittaa matkustamista Suomeen.

Koronatestitodistus nyt edullisesti

Saat asiakkaanamme Pihlajalinnan kautta RT-PCR-testin hintaan 93 €/hlö. Näet listan eri puolella Suomea sijaitsevista testauspaikoista Pihlajalinnan verkkosivuilla. Varaa testiaika täällä. Ilmoita ajanvarauksen yhteydessä Finnairin varaustunnus ja varaudu esittämään Aurinkomatkojen varausvahvistus testauspisteessä. Löydät kuusimerkkisen Finnairin varaustunnuksen (esim. Y2KP3D) Omalomasta tai matkavahvistuksestasi. Testituloksen saa noin 24 tunnin kuluessa testistä. Testituloksen yhteydessä saa sähköpostitse englanninkielisen todistuksen ja testitulos siirtyy myös Omakantaan. Lue lisää Finnairin sivuilta.

Asiakkaanamme pääset ilman lääkärintodistusta kumppanimme PR2You Oy:n kautta RT-PCR-testiin hintaan 95 €/hlö. Testauspaikat sijaitsevat Helsingin Jätkäsaaressa ja Ylistarossa. Testauspaikat saattavat vaihdella. Alennushintaiseen testiin oikeuttavan koodin näet Omalomasta ja Aurinkomatkat-sovelluksesta.


Kiinan hintataso

Hintataso Kiinassa on alhaisempi kuin Suomessa ja Kiina on edullinen lomamaa. Ruokailu paikallisissa ravintoloissa on edullista, tasokkaiden hotellien ravintoloissa Suomen hinnoissa. Maa on kuulu erinomaisista ostosmahdollisuuksistaan.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Hotelleissa jännite on sama kuin Suomessa. Pistorasiat saattavat olla erilaiset. Adapteri on vaivattominta ottaa mukaan jo Suomesta.

Matkavaluutta

Hongkongin valuutta on Hongkongin Dollari, HKD. Muualla Kiinassa valuutta on renminbi. Valuutasta käytetään myös nimeä yuan. Virallinen lyhenne on CNY, mutta myös RMB-lyhennettä käytetään yleisesti.

Voit ottaa matkavaluutaksi euroja tai US-dollareita hyväkuntoisina seteleinä. Pankkiautomaateista voit nostaa käteistä yleisimmillä luottokorteilla.


Matkustusasiakirjat

Tarkista matkakohteesi ajankohtaiset maahantulovaatimukset ja ohjeistukset ennen matkaa joko kohdemaan lähimmästä edustustostaSuomi ulkomailla -sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittaviin matkustusdokumentteihin, esim. mahdolliseen maahantulokaavakkeeseen ja todistukseen negatiivisesta koronatestistä tai vaadittavista rokotuksista. Ohjeistukset voivat muuttua, joten seuraa ohjeistuksia sekä ennen matkaa että matkan aikana.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Pyhäpäivät

–1.1. uudenvuodenpäivä
–kiinalainen uusivuosi tammi-helmikuussa
–1.5. työnpäivä
–1.10. kansallispäivä


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Tutustu Matkailijan terveysoppaaseen ennen matkaa.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Kello on kesäaikana 5 tuntia enemmän kuin Suomessa. Koko Kiinan kansantasavallassa seurataan Pekingin aikaa.

Asukasluku

n. 1,4 miljardia

Kieli

kiina

Pinta-ala

9 600 000 km²

Pääkaupunki

Peking, n. 22 miljoonaa asukasta

Uskonto

buddhalaisuus, taolaisuus, konfutselaisuus, islam ja kristinusko

Valtiomuoto

kansantasavalta

Valuutta

Kiinan renminbi (CNY), Hongkongissa Honkongin dollari (HKD).