Tietoa kohteesta

Kiinan hintataso

Hintataso Kiinassa on alhaisempi kuin Suomessa ja Kiina on edullinen lomamaa. Ruokailu paikallisissa ravintoloissa on edullista, tasokkaiden hotellien ravintoloissa Suomen hinnoissa. Maa on kuulu erinomaisista ostosmahdollisuuksistaan.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Hotelleissa jännite on sama kuin Suomessa. Pistorasiat saattavat olla erilaiset. Adapteri on vaivattominta ottaa mukaan jo Suomesta.

Matkavaluutta

Hongkongin valuutta on Hongkongin Dollari, HKD. Muualla Kiinassa valuutta on renminbi. Valuutasta käytetään myös nimeä yuan. Virallinen lyhenne on CNY, mutta myös RMB-lyhennettä käytetään yleisesti.

Voit ottaa matkavaluutaksi euroja tai US-dollareita hyväkuntoisina seteleinä. Pankkiautomaateista voit nostaa käteistä yleisimmillä luottokorteilla.


Matkustusasiakirjat

Hong Kongiin matkustavat Suomen kansalaiset tarvitsevat passin, jonka tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Hong Kongissa voi oleskella turistina alle 90 päivää ilman viisumia.

Mikäli aiot vierailla Manner-Kiinassa tarvitset passin, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen sekä viisumin. Macaon matkustusasiakirjavaateet ovat samat kuin Hong Kongissa.

Visumservice palvelee Aurinkomatkojen asiakkaita kaikissa viisumiasioissa ma–pe klo 8–16.30.

Visumservicen yhteystiedot:
Kalevankatu 20
00100 HELSINKI
p. 09 348 9621
info@visumservice.fi

Postiosoite:
Visumservice
PL 201
00121 HELSINKI
Visumservicen palveluhinnasto

Hae Kiinan viisumia Visumservicen kautta »


Voit hankkia viisumin myös itse Kiinan suurlähetystöstä.

Lennon aikana matkustajille jaetaan täytettäväksi maahantulo- ja maastapoistumiskortti. Kaikki matkustajat lapset mukaanlukien täyttävät kortit englanniksi kuulakärkikynällä selkeästi tekstaten. Maastapoistumiskortti tulee säilyttää matkan ajan; se luovutetaan lentoasemalla maasta lähdettäessä. 
Mikäli matkatavarasi eivät tule normaalin käytännön mukaisesti tulohalliin, tee kansainvälisen puolen tulohallissa ilmoitus puuttuvasta matkatavarasta.

Huom. Vain paikallisen lentoaseman verovapaista myymälöistä ostettuja alkoholijuomia saa viedä koneeseen käsimatkatavarana.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Pyhäpäivät

–1.1. uudenvuodenpäivä
–kiinalainen uusivuosi tammi-helmikuussa
–1.5. työnpäivä
–1.10. kansallispäivä


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Aikaero

Kello on kesäaikana 5 tuntia enemmän kuin Suomessa. Koko Kiinan kansantasavallassa seurataan Pekingin aikaa.

Asukasluku

n. 1,4 miljardia

Kieli

kiina

Pinta-ala

9 600 000 km²

Pääkaupunki

Peking, n. 22 miljoonaa asukasta

Uskonto

buddhalaisuus, taolaisuus, konfutselaisuus, islam ja kristinusko

Valtiomuoto

kansantasavalta

Valuutta

Kiinan renminbi (CNY), Hongkongissa Honkongin dollari (HKD).