Tietoa kohteesta

Matkustusasiakirjat

Tarkista matkakohteesi ajankohtaiset maahantulovaatimukset ja ohjeistukset ennen matkaa joko kohdemaan lähimmästä edustustostaSuomi ulkomailla -sivuilta tai Finnairin sivuilla olevasta matkustusvaatimuskartasta. Kiinnitä erityistä huomiota vaadittaviin matkustusdokumentteihin, esim. mahdolliseen maahantulokaavakkeeseen ja todistukseen negatiivisesta koronatestistä tai vaadittavista rokotuksista. Ohjeistukset voivat muuttua, joten seuraa ohjeistuksia sekä ennen matkaa että matkan aikana.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Tutustu Matkailijan terveysoppaaseen ennen matkaa.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Kiinan hintataso

Hintataso Kiinassa on alhaisempi kuin Suomessa ja Kiina on edullinen lomamaa. Ruokailu paikallisissa ravintoloissa on edullista, tasokkaiden hotellien ravintoloissa Suomen hinnoissa. Maa on kuulu erinomaisista ostosmahdollisuuksistaan.


Hyvä tietää ennen matkaa

Jännite

Hotelleissa jännite on sama kuin Suomessa. Pistorasiat saattavat olla erilaiset. Adapteri on vaivattominta ottaa mukaan jo Suomesta.

Matkavaluutta

Hongkongin valuutta on Hongkongin Dollari, HKD. Muualla Kiinassa valuutta on renminbi. Valuutasta käytetään myös nimeä yuan. Virallinen lyhenne on CNY, mutta myös RMB-lyhennettä käytetään yleisesti.

Voit ottaa matkavaluutaksi euroja tai US-dollareita hyväkuntoisina seteleinä. Pankkiautomaateista voit nostaa käteistä yleisimmillä luottokorteilla.


Pyhäpäivät

–1.1. uudenvuodenpäivä
–kiinalainen uusivuosi tammi-helmikuussa
–1.5. työnpäivä
–1.10. kansallispäivä

Aikaero

Kello on kesäaikana 5 tuntia enemmän kuin Suomessa. Koko Kiinan kansantasavallassa seurataan Pekingin aikaa.

Asukasluku

n. 1,4 miljardia

Kieli

kiina

Pinta-ala

9 600 000 km²

Pääkaupunki

Peking, n. 22 miljoonaa asukasta

Uskonto

buddhalaisuus, taolaisuus, konfutselaisuus, islam ja kristinusko

Valtiomuoto

kansantasavalta

Valuutta

Kiinan renminbi (CNY), Hongkongissa Honkongin dollari (HKD).