Costa Teguise, Lanzarote – tietoa matkakohteesta

Costa Teguise, Lanzarote 1
Costa Teguise, Lanzarote 2
Costa Teguise, Lanzarote 3
Costa Teguise, Lanzarote 4
Costa Teguise, Lanzarote 5
Costa Teguise, Lanzarote 6
Costa Teguise, Lanzarote 7
Costa Teguise, Lanzarote 8
Costa Teguise, Lanzarote 9
Costa Teguise, Lanzarote 10
Costa Teguise, Lanzarote 11
Costa Teguise, Lanzarote 12
Costa Teguise, Lanzarote 13
Costa Teguise, Lanzarote 14
Costa Teguise, Lanzarote 15
Costa Teguise, Lanzarote 16
Costa Teguise, Lanzarote 17
Costa Teguise, Lanzarote 18
Costa Teguise, Lanzarote 19
Costa Teguise, Lanzarote 20
Costa Teguise, Lanzarote 21
Costa Teguise, Lanzarote 22
Costa Teguise, Lanzarote 23
Costa Teguise, Lanzarote 24
Costa Teguise, Lanzarote 25
Costa Teguise, Lanzarote 26
Costa Teguise, Lanzarote 27
Costa Teguise, Lanzarote 1
Costa Teguise, Lanzarote 2
Costa Teguise, Lanzarote 3
Costa Teguise, Lanzarote 4
Costa Teguise, Lanzarote 5
Costa Teguise, Lanzarote 6
Costa Teguise, Lanzarote 7
Costa Teguise, Lanzarote 8
Costa Teguise, Lanzarote 9
Costa Teguise, Lanzarote 10
Costa Teguise, Lanzarote 11
Costa Teguise, Lanzarote 12
Costa Teguise, Lanzarote 13
Costa Teguise, Lanzarote 14
Costa Teguise, Lanzarote 15
Costa Teguise, Lanzarote 16
Costa Teguise, Lanzarote 17
Costa Teguise, Lanzarote 18
Costa Teguise, Lanzarote 19
Costa Teguise, Lanzarote 20
Costa Teguise, Lanzarote 21
Costa Teguise, Lanzarote 22
Costa Teguise, Lanzarote 23
Costa Teguise, Lanzarote 24
Costa Teguise, Lanzarote 25
Costa Teguise, Lanzarote 26
Costa Teguise, Lanzarote 27

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Costa Teguise on kuulu erinomaisista vesiurheilumahdollisuuksistaan, joista varsinkin surffaus on suosittua. Lomakylän vieressä on saaren suosituin 18-reikäinen golfkenttä. Täällä voi harrastaa mm. tennistä, pyöräilyä, patikointia ja sukellusta. Lanzarotella on myös ratsastustalli.

Golf

Yksi Kanariansaarten parhaista kentistä, Costa Teguise Golf sijaitsee loma-alueen laidalla. Hyvässä kunnossa olevalla vaativalta kentältä on huikeat näkymät Atlantille. Lisätietoa: www.lanzarote-golf.com

Patikointi

Patikkaretkiä tehdään niin eteläisen Lanzaroten kuin pohjoisen maisemiin. Myös tulivuoripatikkaretkiä järjestetään. Voit varata ohjatun retken oppaamme kautta.

Ratsastus

Ratsastusta voi harrastaa Lanzarote a Caballo -tallilla. Se järjestää poniratsastusta, ratsastusretkiä tulivuoren rinteille sekä ratsastustunteja aloittelijoille ja kokeneemmille.

Surffaus

Costa Teguise tunnetaan purjelautailijoiden paratiisina. Las Cucharasin rannalla on erinomaiset surffausmahdollisuudet suotuisine tuulineen. Costa Teguisen alueella on lukuisia surffikouluja.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa on apteekki. Saatavana on suunnilleen samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa.

Euroklinik-lääkärikeskus on H10 Lanzarote Gardens -hotellin yhteydessä osoitteessa Avenida Islas Canarias 13. Klinikka on avoinna päivittäin klo 9-20.
Lähimmät sairaalat ovat Arrecifessa ja Puerto del Carmenissa. Sairaalan lääkärit tekevät tarvittaessa hotellikäyntejä. Suomalaiset matkavakuutukset käyvät suoraan maksuvälineinä.
Voit anoa lääkäri-, lääke- ja taksikuitteja vastaan korvausta omalta vakuutusyhtiöltäsi.

Liikuntaesteettömyys

Costa Teguise soveltuu hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Alueella on leveät jalkakäytävät.

Saarella on minibussi, johon saa nostolaitteen. Tilaa bussi hyvissä ajoin. Minibussiin mahtuu kuusi henkilöä.

JJ-Equipment vuokraa apuvälineitä. Tilaa apuvälineet mahdollisimman ajoissa, sillä niitä on rajoitetusti.

Luottokortit

Visa, MasterCard, Eurocard, American Express ja Visa Electron käyvät maksuvälineinä liikkeissä ja ravintoloissa. Luottokortilla maksavaa asiakasta pyydetään yleensä todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta. Kortilla maksettaessa tulee minimisumman ylittyä.
Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi nostaa rahaa automaateista.

Matkalle mukaan

Talvikuukausina saattaa sää olla viileä varsinkin aamusin ja iltaisin, joten lämmintä vaatetta kannattaa pakata mukaan. Hotellihuoneissa on laattalattiat, jotka saattavat tuntua kylmiltä. Yöllä hotellihuoneessa voi muutenkin olla viileää. Hyttysiin kannattaa varautua.

Palveluraha

Palveluraha on kohtelias tapa kiittää hyvästä palvelusta palvelun ammattilaisia kuten hotellin huonesiivoojaa, retkibussinkuljettajaa, parturia tai kampaajaa. Ravintoloissa sopiva palveluraha on n. 5–10 % laskun loppusummasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Costa Teguise, Lanzarote kohdeopas


Kulkuyhteydet

Costa Teguisesta on päivittäiset bussiyhteydet Puerto del Carmeniin ja Arrecifeen. Taksilla liikkuminen on edullista.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Arrecife
Matkan pituus n. 20 km
Matkan kesto n. 20–30 min

Huomioithan, että Lanzaroten lentokentällä tulee varautua kävelemään matkatavaroiden kanssa terminaalin ulkopuolella n. 300 metrin pituinen matka menomatkalla.

Saarella järjestetään muutaman kerran vuodessa urheilutapahtumia, jolloin lentokenttä- ja retkibussit eivät pääse välttämättä hotellien eteen.

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta/golfbagi tai polkupyörä, 20 €/suunta/lainelauta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Costa Teguise lasten kanssa

Vesipuisto

Costa Teguisen Aquapark-vesipuistossa on vesiliukumäkiä ja altaita. Vesipuisto on avoinna huhti–lokakuussa.

Playa Blancan pienehkö vesipuisto Aqualava on avoinna ympäri vuoden ja soveltuu hyvin pienemmille lapsille.

Pienten lasten ruokailu

Purkkiruokia ja vaippoja on saatavilla. Lasten kokoontaitettavia sateenvarjorattaita vuokrataan Puerto del Carmenissa, lisäksi H10 Suites Lanzarote Gardens -hotelli vuokraa rattaita asiakkailleen.


Nähtävyydet

Lanzaroten saarella on paljon nähtävää. Arrecifessa nykytaiteen museona toimivassa Castillo de San Josen linnoituksessa on esillä mm. Cesar Manriquen, Joan Miron ja Salvador Dalin töitä. Centro de Cultura El Almacén kulttuurikeskuksessa José Betancort -kadulla on vaihtuvia taidenäyttelyjä, tanssiesityksiä ja luentoja. Arkkitehti Cesar Manriquen viiteen laavakuplaan rakennettu kotitalo Fundacion Cesar Manrique toimii nykyisin museona.

Yksi saaren tärkeimpiä nähtävyyksiä on saaren pohjoisosassa sijaitseva Jameos del Agua, laavakupla maanalaisine järvineen. Saaren pohjoisosassa sijaitsee myös Cueva de los Verdes, 7 km:n pituinen tunneli, joka syntyi tuhansia vuosia sitten laavavirran jäähtyessä nopeammin pinnalta kuin sisältä. Luolan erilaiset väriyhdistelmät ja laavamuodostelmat ovat näkemisen arvoisia. Osaan tunnelista voit tutustua opastetulla kierroksella. Saaren eteläosassa oleva puolikuun muotoinen kraatteri El Golfo ympäröi smaragdinvihreää laguunia.

Montanas del Fuegon alueella Timanfayan kansallispuistossa on tulivuoria ja kraattereita. Maisema muistuttaa kuumaisemaa.
La Gerian viininviljelyalue sijaitsee keskellä saarta. Alueella tuotetaan tunnettuja Malvasia- ja Moscatelviinejä Lanzarotelle ominaiselle kuoppaviljelymenetelmällä. La Gerian tien varrella on monia viinimyymälöitä.

Mirador del Rio on Cesar Manriquen suunnittelema näköalapaikka saaren pohjoispuolella.


Ostokset

Avenida las Islas Canariasin varrella sekä Playa de Las Cucharasin rantakadulla on runsaasti kauppoja. Costa Teguisessa on myös Las Cucharasin ostoskeskus. Pueblo Marineron torilla järjestetään perjantai-iltaisin markkinat.

Suosittuja tuliaisia ovat esimerkiksi aloe vera -tuotteet, juustot, oliiviöljy ja kosmetiikka sekä laavakivestä tehdyt koriste-esineet ja Olivina-korut. Monipuolisemmat ostosvalikoimat ovat saaren pääkaupungissa Arrecifessa. Deiland-ostoskeskus sijaitsee Playa Hondassa, saaren suurin ostoskeskus Open Mall Lanzarote Arrecifessa.


Ravintolat ja huvit

Costa Teguisessa on ravintoloita joka makuun, paikallisista tapasbaareista kansainvälisiin ravintoloihin. 
Iltaelämä on keskittyy lähinnä Pueblo Marineron ostoskeskuksen ympäristöön, jossa on mukavia baareja, pubeja ja karaokepaikkoja. Jokavuotiset Lanzaroten karnevaalit pidetään helmi–maaliskuussa.


Uimarannat

Costa Teguisen rannoista pisimmällä, Las Cucharasin suositulla hiekkarannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Suotuisten tuulien ansiosta Las Cucharas on myös surffareiden suosikkiranta. Pienempi Los Charcosin ranta on kivikkoisempi ja jyrkkenee nopeasti. Suojaisalla paikalla sijaitseva El Jablillon ranta sopii lasten leikkeihin, ja myös siellä vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja.

Asukasluku ja etäisyydet

Lanzarote n. 140 000 as.
Arrecife 10 km
Puerto del Carmen 20 km
Playa Blanca 50 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.