Ischia – retket ja lisäpalvelut

Ischia 1
Ischia 2
Ischia 3
Ischia 4
Ischia 5
Ischia 6
Ischia 7
Ischia 8
Ischia 9
Ischia 10
Ischia 11
Ischia 12
Ischia 13
Ischia 14
Ischia 15
Ischia 16
Ischia 17
Ischia 18
Ischia 19
Ischia 20
Ischia 21
Ischia 22
Ischia 23
Ischia 24
Ischia 25
Ischia 26
Ischia 27
Ischia 28
Ischia 29
Ischia 30
Ischia 31
Ischia 32
Ischia 33
Ischia 1
Ischia 2
Ischia 3
Ischia 4
Ischia 5
Ischia 6
Ischia 7
Ischia 8
Ischia 9
Ischia 10
Ischia 11
Ischia 12
Ischia 13
Ischia 14
Ischia 15
Ischia 16
Ischia 17
Ischia 18
Ischia 19
Ischia 20
Ischia 21
Ischia 22
Ischia 23
Ischia 24
Ischia 25
Ischia 26
Ischia 27
Ischia 28
Ischia 29
Ischia 30
Ischia 31
Ischia 32
Ischia 33

Ischian retket ja aktiviteetit

Ischian saarikierros

Ischian saarikierros

Retkipäivän aikana kierrät koko lomasaaresi ympäri, ihaillen sen hienoja maisemia lukuisine kylineen. Tuliperäisen saaren vehreä kasvillisuus, lukuisat viiniviljelmät ja kylien värikkäät kukkaistutukset ovat antaneet saarelle sen lisänimen ”Napolinlahden vihreä helmi”.

Retken aikana nähtävät maisemat vaihtelevat aina alavista rannikkokylistä Epomeo-tulivuoren rinteen pieniin asutuskeskuksiin. Pysähdyt viettämään taukoa yhdessä vuorenrinteellä sijaitsevista kylistä, ja nautit pienessä viinituvassa retkeen sisältyvän paikallisen välipalan juomineen. Täällä sinulla on myös mahdollisuus maistella alueen hunajaa ja juustoa.

Päivän aikana teet useamman valokuvauspysähdyksen saaren tunnetuimmilla paikoilla, ja kuulet saaren paikallisten ihmisten elämästä. Sant´Angelon valokuvauksellisessa rannikkokylässä on vapaa-aikaa kahvitteluun ja jaloitteluun. Retkellä saat saaresta hyvän yleiskuvan ja kenties joku nähdyistä paikoista houkuttelee vielä palaamaan omatoimisesti loman aikana!

Kesto
puoli päivää (n. klo 8.30–12.45). Retken kesto n. 4 tuntia. Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 35 €/aikuinen, 30 € / 4–9-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen, opastuksen bussissa, välipalan, ruokajuoman (vesi, valkoviini) ja maistiaiset.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta). Kuljettaja toimii oppaana bussissa.
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivä on lauantai.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan käteistä rahaa mahdollisia ostoksia varten. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 6 henkilöä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla retkibussin kyytiin. Sant´Angelossa bussi pysähtyy kylän ulkopuolelle, josta on n. 500 m kävely (ala- ja ylämäki) kylän keskustaan. Pysähdyskohteissa ei ole esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet: Retkellä ei ole mahdollisuutta liikkua pyörätuolilla tai rollaattorilla.

Lastenrattaat: Pysähdyskohteissa on mahdollista liikkua lastenrattailla. Mikäli otat retkelle mukaan lastenrattaat, ilmoita siitä hyvissä ajoin ennen retkeä Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa tai Aurinkolinjaan.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai Aurinkolinjasta.
Sulje

Castello Aragonesen linnoitus

Castello Aragonesen linnoitus

Majesteettinen Aragonialainen linnoitus ja Ischia Ponten historiallinen kaupunginosa tutuksi! Lähde opastetun kävelykierroksen mukana tutustumaan Ischia Ponten kaupunginosaan sekä Castello Aragonesen linnoitukseen, yhteen saaren tunnetuimmista maamerkeistä.

Aragonesen linnoitus sijaitsee kallioisella saarekkeella aivan Ischia Ponten vieressä. Kävelykierroksella suuntaat linnoituksen uumeniin ja monien mielenkiintoisten tarinoiden äärelle. Tämä varhaiskeskiajalla rakennettu linnoitus on toiminut kaupungin tärkeimpänä puolustusmuotona satojen vuosien ajan. Ylhäältä linnoitukselta avautuvat upeat panoraamanäkymät ympäristöön.

Kävelykierros vie tutustumaan Ischia Ponten historialliseen kaupunginosaan. Täällä kuljet oppaan johdolla hyvin säilyneen kylän pääkatua samalla ihastellen suurelta osin vielä koskematonta arkkitehtuuria, kauniita kirkkoja, ja kadun varrella sijaitsevia pieniä ravintoloita ja putiikkeja.

Kesto
puoli päivää (n. klo 8.45–11.45). Retken kesto n. 3 tuntia, josta linnoitusvierailun kesto n. 2 tuntia. Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 45 €/hlö, ei lapsialennusta
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen retkipysäkiltä, opastetun kävelykierroksen ja sisäänpääsyn linnoitukselle.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivä on tiistai.
Huomioitavaa
Retki tehdään kävellen, ainoastaan retkelle haku ja retkeltä paluu on minibussilla. Linnoitus siajitsee kallioisella saarekkeella rinteessä. Alueella on erittäin paljon korkeuseroja, portaita sekä mäkistä ja epätasaista maastoa. Varaa retkelle mukaan hyvät jalkineet ja etenkin keskikesällä juotavaa. Linnoituksella on kahvila. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retkellä on säävaraus. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai Aurinkolinjasta.
Sulje

Capri ja Anacapri

Capri ja Anacapri

Ihastu Napolinlahden kaunottareksi kutsuttuun Capriin! Saarella viihtyvät niin taiteilijat, elokuvatähdet kuin muotigurutkin. Capri tekee kävijöihinsä lähtemättömän vaikutuksen.

Matkaat laivalla reilun tunnin verran Ischialta Caprin saarelle. Saavuttuasi saarelle suuntaat bussilla kohti Anacaprin kaupunkia. Täällä voit halutessasi osallistua oppaan johdolla lyhyelle kävelykierrokselle tai suunnata omatoimisesti tutkimaan mitä kaupunki kätkee sisäänsä. Voit tutustua vapaa-ajalla esimerkiksi kirjailijalääkäri Axel Munthen kuuluisaan huvilaan, Villa San Micheleen, tai suunnata ostoksille vanhaan kaupunkiin.

Kiemuraiset tiet johdattavat sinut Anacaprista Caprin kaupunkiin. Maisemat matkalla ovat ikimuistoiset! Caprissa voit lähteä oppaan johdolla pienelle kävelykierrokselle tai lähteä omaan tahtiin tutustumaan kaupungin kauniiseen keskustaan. Suuntaa esimerkiksi Augustuksen puutarhaan, mistä avautuvat upeat maisemat kuuluisille meressä lepääville Faraglionin kivenlohkareille sekä kallioon louhitulle kiemuraiselle reitille, Via Kruppille. Voit myös istahtaa iltapäiväkahvin kera seuraamaan kaupungin ihmisvilinää. Ostosten ystäville Capri tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja ja suosittuja ostoksia ovat Caprin Limoncello, sekä erilaiset sandaalit ja kellot.

Kesto
koko päivä (n. klo 8–19). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 88 €/hlö, ei lapsialennusta.
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen Ischialla retkipysäkki-satama-retkipysäkki ja kuljetuksen Caprilla Anacaprin ja Caprin kaupunkeihin. Kaupungeissa kuljetaan jalkaisin.
Lisämaksusta
Vapaa-ajalla voi vierailla Axel Munthen huvilassa (n. 10 €/hlö) ja Augustuksen puutarhassa (n. 2 €/hlö), maksetaan sisäänkäyntien yhteydessä. Varaa käteistä varmuudeksi mukaan.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta).
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivät ovat tiistai ja sunnuntai.
Huomioitavaa
Opas odottaa retkeläisiä Ischia Porton satamassa, josta laivamatka alkaa. Retken lähtö- ja paluusatama on Ischia Porto. Caprilla ja Anacaprilla järjestetään oppaan johdolla lyhyet kävelykierrokset, joiden jälkeen on vapaata aikaa tutustua kohteisiin omatoimisesti. Caprin saarella on koko sesongin ajan erittäin ruuhkaista, ja tämä voi vaikuttaa retken kulkuun, aikatauluun ja vapaa-ajan määrään. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retkellä on säävaraus. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla retkibussin ja laivan kyytiin. Satamissa ja kuljetuksiin siirtyessä voi kertyä jonoja, eikä istumapaikkoja ole aina saatavilla. Pysähdyskohteissa on korkeuseroja ja kadut epätasaisia. Pisin kävelymatka retken aikana n. 1–1,5 kilometriä. Pysähdyskohteissa ei ole esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista osallistua pyörätuolilla, rollaattorilla tai rattailla.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai Aurinkolinjasta.
Sulje

Kuvankaunis Procidan saari

Kuvankaunis Procidan saari

Koe Napolinlahden pieni helmi, Procida! Tämä monelle vielä tuntematon saari suloisine pastellivärein maalattuine taloineen huokuu aitoa Etelä-Italialaista tunnelmaa.

Istahda Ischian satamassa lautan kyytiin ja suuntaa kohti viehättävää naapurisaarta. Perillä henkeäsalpaavan kauniilla Procidan saarella istahdat taksin kyytiin ja suuntaat tutkimaan mitä tämä pieni ja autenttinen saari kätkee sisäänsä.

Saarikierroksen aikana vierailet saaren korkeimmalla kohdalla, Terra Muratalla, ja näet pieniä kalastajakyliä, lumoavan kauniita rantoja sekä saaren merkittävimmät nähtävyydet. Saarella teet myös hyviä tuliaisostoksia paikallisista tuotteista. Ennen paluumatkaa voit lyhyen vapaa-ajan aikana istahtaa satamassa aperitiiville tai kahville seuraamaan paikallista elämänmenoa.

Kesto
puoli päivää (n. klo 8.45–14). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 55 €/aikuinen, 47 € / 4–9-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen satamaan Ischialla, lauttamatkat ja kuljetuksen taksilla Procidan saarella.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivät ovat tiistai ja perjantai.
Huomioitavaa
Opas odottaa retkelle lähtijöitä Casamicciolan satamassa. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retkellä on säävaraus. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Retkeä ei suositella liikuntarajoitteisille asiakkaille. Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla retkibussin/henkilöauton ja laivan kyytiin. Laivaan noustaan kapeaa laituria pitkin. Pysähdyskohteessa on korkeuseroja ja kadut epätasaisia.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollisuutta ottaa mukaan apuvälineitä tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai Aurinkolinjasta.
Sulje

Epomeo-vuoren patikkaretki

Epomeo-vuoren patikkaretki

Saaren suosituin patikkareitti vie sinut saaren korkeimmalle kohdalle, Epomeo-vuoren maisemiin! Nauti matkan varrella vaihtelevista maisemista ja ihaile luonnonkauneutta.

Retken aluksi suuntaat loma-alueilta kohti vuoristoa ja sen mutkittelevia teitä. Reilun puolen tunnin kestoisen kuljetuksen aikana kohti Fontanan kylää voit ihailla pieniä vuoristokyliä sekä vaihtuvia maisemia. 

Perille päästyäsi suuntaat patikkareitille paikallisen oppaan johdolla. Matkan varrella edessäsi on jyrkkiä nousuja ja laskuja, sekä vaihdellen polkua, asfalttitietä ja kalliopintaa. Osittain matka kulkee kallioon muodostunutta kourumaista uraa pitkin. Kipua vuorenhuipulle ikuistamaan maisemat valokuviin, ja ihastele täältä lähes 800 metrin korkeudesta avautuvia huikeita rannikkomaisemia sekä alhaalla kimaltelevaa merta. Selkeällä säällä saatat nähdä myös viereisille saarille, kuten Procidalle. Lähellä huippua on ravintola, jossa sinulla on vapaata aikaa nauttia juotavaa ja pikkupurtavaa. Huipun tuntumassa vietetyn tauon jälkeen patikoit samaa reittiä takaisin Fontanaan. Patikan pituus on yhteensä noin 6 kilometriä.

Kesto
puoli päivää (n. klo 8.30–13.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 28 €/hlö, ei lapsialennusta
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivä on maanantai.
Huomioitavaa
Reitin jyrkkyyden vuoksi retkellä edellytetään hyvää kuntoa. Varaa retkelle mukaan tukevat jalkineet, päähine, juotavaa ja säänmukaiset vaatteet. Keväisin ja syksyisin Epomeon huipulla saattaa olla paljon viileämpää kuin rannikolla. Ravintolaa varten on suositeltavaa ottaa mukaan käteistä rahaa. Retkeä ei suositella korkeanpaikankammoisille. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 6 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai Aurinkolinjasta.
Sulje

Päivä merellä

Päivä merellä

Lähde ihailemaan mahtavia maisemia! Retken aikana näet mereltä käsin Ischian rantaviivaa, viehättäviä kyliä, kaupunkeja sekä rantoja. Nauti virkistävästä merituulesta ja auringosta, sekä kirkkaaseen mereen veneestä käsin tehtävistä pulahduksista. Päivän aikana pidetään useita uimataukoja ja nautitaan kevyt lounas ruokajuomineen.

Kesto
koko päivä (n. klo 10–16.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 65 €/hlö, ei lapsialennusta.
Sisältää
kevyen lounaan ja ruokajuomat (vesi, viini).
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluita. Veneen henkilökunta puhuu hieman englantia.
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivä on keskiviikko. Retki toteutetaan 15.5. alkaen.
Huomioitavaa
Siirtyminen Sun & Sea -yhtiön toimiston eteen Ischia Porton satamaan omatoimisesti, osoite: Via Iasolino 47). Tapaamispaikalla tulee olla klo 10. Varaa retkelle mukaan oma pyyhe sekä eväitä ja juotavaa, sillä veneessä ei ole ruoka- tai juomamyyntiä. Retkellä on mahdollisuus erityisruokavalioon (kasvis, laktoositon, gluteeniton). Ilmoita tieto mahdollisesta erityisruokavalion tarpeesta Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Erityisruokavalion saatavuutta ja aterian sisältöä ei voida taata. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 8 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille tai lastenrattailla liikkuville asiakkaille.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai Aurinkolinjasta.
Sulje

Ischian retket – varaa lomallesi uusia elämyksiä

Näe lomakohteesi helmet ja koe uusia elämyksiä! Valitse suomeksi tai englanniksi opastettuja retkiä ja ainutlaatuisia aktiviteetteja.

Osan retkistä voit varata jo pari kuukautta ennen matkustuskauden alkua. Varmista paikkasi retkillämme ja varaa ne ennen matkaa matkavarauksen yhteydessä, OmalomastaAurinkomatkat-sovelluksesta tai asiakaspalvelustamme. Ennen matkaa varatut retket tulee maksaa ennen matkalle lähtöä. Loman aikana voit ostaa retkiä Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kaikki retket voit varata ja maksaa myös lomakohteessasi euroilla, Visa Electronilla, Visalla tai Mastercardilla. Retket tulee varata viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 13 paikallista aikaa. Osa retkistä tulee varata jo hyvissä ajoin ennen retken alkua, poikkeava aika on mainittu retkikuvauksessa. Mikäli varattu retki joudutaan perumaan esimerkiksi vähäisen osallistujamäärän tai sääolosuhteiden takia, maksamasi retkimaksu palautetaan.

Retkien hinnat ovat ohjehintoja, hinnat vahvistuvat varauksen yhteydessä. Maksutta retkeileville lapsille ei varata omaa paikkaa retkibussista, eivätkä mahdolliset ateriat sisälly maksuttoman retken ja/tai aktiviteetin hintaan. Retken ilmoitettu noin-kesto on arvio retken tavanomaisesta kestosta. Tarkka lähtöaika ja -paikka retkelle on retkilipussa tai saat sen oppaalta kohteessa. Muutokset retkien hinnoissa, retkipäivissä, ohjelmassa ja aikataulussa ovat mahdollisia, lue lisää retkiehdoista.