Playa de Palma, Mallorca – tietoa matkakohteesta

Playa de Palma, Mallorca 1
Playa de Palma, Mallorca 2
Playa de Palma, Mallorca 3
Playa de Palma, Mallorca 4
Playa de Palma, Mallorca 5
Playa de Palma, Mallorca 6
Playa de Palma, Mallorca 7
Playa de Palma, Mallorca 8
Playa de Palma, Mallorca 9
Playa de Palma, Mallorca 10
Playa de Palma, Mallorca 11
Playa de Palma, Mallorca 12
Playa de Palma, Mallorca 13
Playa de Palma, Mallorca 14
Playa de Palma, Mallorca 15
Playa de Palma, Mallorca 16
Playa de Palma, Mallorca 17
Playa de Palma, Mallorca 18
Playa de Palma, Mallorca 19
Playa de Palma, Mallorca 20
Playa de Palma, Mallorca 21
Playa de Palma, Mallorca 22
Playa de Palma, Mallorca 1
Playa de Palma, Mallorca 2
Playa de Palma, Mallorca 3
Playa de Palma, Mallorca 4
Playa de Palma, Mallorca 5
Playa de Palma, Mallorca 6
Playa de Palma, Mallorca 7
Playa de Palma, Mallorca 8
Playa de Palma, Mallorca 9
Playa de Palma, Mallorca 10
Playa de Palma, Mallorca 11
Playa de Palma, Mallorca 12
Playa de Palma, Mallorca 13
Playa de Palma, Mallorca 14
Playa de Palma, Mallorca 15
Playa de Palma, Mallorca 16
Playa de Palma, Mallorca 17
Playa de Palma, Mallorca 18
Playa de Palma, Mallorca 19
Playa de Palma, Mallorca 20
Playa de Palma, Mallorca 21
Playa de Palma, Mallorca 22

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Mallorcan saarella on loistavat puitteet aktiiviseen lomailuun. Playa de Palman rannalla voit surffata, meloa kanootilla ja ajaa banaani- ja polkuveneillä. Lenkkeillä ja pyöräillä voit pitkällä rantabulevardilla. Ratsastamaan pääset kansainvälisen retken mukana. Mallorcan saarella on useita korkeatasoisia golfkenttiä.

Golf

Mallorca sopii loistavasti golfaajille, saarella on tasokkaat kentät. Lähin kenttä on 18-reikäinen Son Antem Golf n. 15 km:n  päässä Playa de Palmasta. Son Gualin kenttä sijaitsee lentokentän läheisyydessä.

Pyöräily

Pyöräillä voit esimerkiksi noin viisi kilometriä pitkällä rantakadulla. Hotelleissa vuokrataan polkupyöriä ja useat hotellit jäjrestävät pyöräretkiä keväisin ja syksyisin.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Playa de Palmassa on apteekkeja. Päivystävän apteekin nimi ja osoite on apteekkien ovissa.

Lääkäriasema Clinica Juaneda, os. Riu Center C/Ramon Neonato hyväksyy useimmat suomalaiset matkavakuutukset. Lääkäri tulee tarvittaessa myös hotelliin. Lääke- ja mahdolliset taksikulut voi anoa Suomessa vakuutusyhtiöltä korvaushakemukseen liitettyjen kuittien perusteella. 

Liikuntaesteettömyys

Playa de Palman kadut ovat leveitä ja niillä on luiskia. Rantakadulla on pituutta viisi kilometriä. Rannalla on myös alue, jolla pyörätuolilla liikkuva matkustaja pääsee avustajan kanssa puista käytävää pitkin rantaan.

Mallorcalla on esteettömiä takseja. Näihin takseihin mahtuu neljä henkilöä ja kaksi pyörätuolia, joista toinen täytyy taittaa kokoon. Esteetön taksi kannattaa varata hyvissä ajoin ennen matkaa. 

Pyörätuoleja ja muita apuvälineitä vuokraa mm. Mobility Care.

Luottokortit

Automaateista voi nostaa rahaa Visalla, Diners Clubilla, American Expressillä, MasterCardilla ja Visa Electronilla. Korteilla voi maksaa useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Palveluraha

Palveluraha on kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa laskun loppusummaa pyöristetään 3–5 % ylöspäin. Taksinkuljettajaa ja retkibussin kuljettajaa voi muistaa palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Playa de Palma, Mallorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Paikallisbussiyhteydet ovat hyvät. Pääset bussilla kätevästi läheisen Palman keskustaan ja sieltä edelleen saaren muihin osiin. Myös taksilla liikkuminen on edullista. Palmasta voi matkustaa junalla Solleriin, Manacoriin, Sa Poblaan ja Incaan. Kantosiipialuksilla ja laivoilla pääset lähisaarille, esim. Ibizalle.

Bussit
Pääset bussilla Palman kaupungista Palma Novan ja Santa Ponsan kautta aina Puerto Andraitxiin saakka. Bussit liikennöivät 20–30 minuutin välein klo 7–22.

Taksi
Palman taksit ovat valkoisia ja niiden ovet ovat punakeltaraitaisia. Taksin saa asemalta tai sen voi ottaa myös lennosta.   

Junat
Palman kaupungista pääset junalla useasti päivässä Solleriin, Manacoriin ja Incaan. Matka Solleriin ja Manacoriin kestää noin tunnin, Incaan 35 minuuttia. 

Laivat
Palman kaupungista on päivittäin laivayhteys Ibizalle. www.trasmediterranea.es tai www.balearia.com


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Son Sant Joan
Matkan pituus Playa de Palman hotellit n. 4 km
Matkan kesto Playa de Palman hotellit n. 10 min

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös bussilla tai taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 12,50 €/suunta. Golfbagit kuljetetaan poikkeuksellisesti veloituksetta bussikuljetuksessa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Playa de Palma lasten kanssa

Playa de Palmassa on helppo lomailla lasten kanssa. Viiden kilometrin pituinen vaaleahiekkainen ranta on loivasti syvenevä. Keskustassa kaikki palvelut ovat kävelyetäisyyden päässä hotelleista. Lastenrattailla pääset kulkemaan pitkällä rantakadulla ja jalkakäytävillä. Paikallisbusseilla tai takseilla matka taittuu kätevästi myös läheiseen Palman kaupunkiin. 

Vesipuisto
Aqualand-vesipuisto on Playa de Palmassa. Saaren suurimman vesipuiston alueella on lukuisia vesiliukumäkiä ja altaita niin pienille kuin isoillekin vesipedoille. Vesipuisto on avoinna touko–syyskuussa.

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydän lasten purkkiruokia ja vaippoja. Ravintoloita on lukuisia aina kansainvälisistä pikaruokaravintoloista paikallisiin tapasbaareihin. Monissa ravintoloissa on myös syöttötuoleja perheen pienimmille.

Lastenrattaita vuokraavat The Holiday Hire Service ja Mobility Care.


Nähtävyydet

Läheisen Palman kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat La Seun katedraali ja Bellverin linna, joka oli aikoinaan Mallorcan kuninkaiden kesäasunto. 
Palman kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin voit tutustua Palma Sighteesing -bussilla. Reitin varrella on 16 pysäkkiä, joilla voi jäädä pois ja nousta myöhemmin uudestaan kyytiin.
Pääset Palmaan paikallisbussilla.


Ostokset

Ostoksille kannattaa suunnata läheiseen Palman kaupunkiin, jossa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Kaupungista löytyvät niin kansainvälisten luksusbrändien merkkiliikkeet kuin katumuotia myyvät ketjuliikkeetkin.

Suosittuja tuliaisia ovat mm. paikalliset juustot, Ensaimada-leivonnaiset, oliiviöljyt, maustetut merisuolat sekä viinit. Mallorcalta saat myös hyviä nahkatuotteita kuten laukkuja ja kenkiä. Maailmankuulut Majorica-helmet valmistetaan Manacorin kylässä. Näitä synteettisiä helmiä löytyy myös monien lomatuomisista.   

Palman parhaat ostoskadut
Palman kaupungin tunnetuimmat ostoskadut ovat Jaime III, La Unió, Oms-kadut sekä plaza Mayorin ympäristössä olevat kujat, mm. Sindicat ja San Miguel. Palmassa on kaksi El Corte Inglés -tavarataloa. Suosittu Porto Pi -ostoskeskus on bussireittien varrella Joan Mirón ja paseo Maritimon risteyksessä.


Ravintolat ja huvit

Playa de Palmassa voit herkutella espanjalaisten ravintoloiden lisäksi vaikkapa italialaisessa tai kansainvälisissä ravintoloissa. Pitkän rantakadun varrella ravintoloita on vieri vieressä. 

Illanvieton voit aloittaa rantabulevardin varrella nauttimalla aperitiivin jossain lukuisista baareista ennen siirtymistä illallisravintolaan. Ilta jatkuu monissa etenkin nuorten suosimissa diskoissa ja musiikkibaareissa pikkutunneille saakka.

Kansainvälisen iltashown flamenco- ja akrobaattiesitykseen tarjoaa Son Amar, Es Foquerossa puolestaan esitetään flamencoon perustuvaa musiikkiteatteria. Molemmat illanviettopaikat ovat 15–20 minuutin ajomatkan päässä Playa de Palmalta.


Uimarannat

Playa de Palman 5 kilometriä pitkä ja upea vaaleahiekkainen ranta jatkuu aina El Arenalin rannalle saakka. 

Loivasti syvenevällä rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja n. 5 €/tuoli tai varjo. Rannalla voit vuokrata kanootteja, polkuveneitä ja surffilautoja. Pitkän rantakadun varrella on lukuisia ravintoloita, baareja, minimarketteja ja kioskeja. 


Majoitusvero

Mallorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), jonka suuruus on 2,20–4,40 € /yö. Vero peritään 16 vuotta täyttäneiltä. Mikäli hotellissa yöpyy enemmän kuin kahdeksan yötä, saa ylimeneviltä päiviltä verosta 50 %:n alennuksen. Veron suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Playa de Palma kuuluu Palman kuntaan, jossa on n 410 000 as. 

Palma 9 km
Palma Nova 25 km
Santa Ponsa 30 km 
Puerto de Sóller 35 km
Alcudia 60 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.