Lentokenttäkuljetukset

Alcudia–Palma-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan. Son Sant Joan -lentoasema–Alcudian hotellit n. 60 km. Matka-aika n. 1 tunti.  Palman hotellit–Son Sant Joan -lentoasema n. 10 km. Matka-aika 20–30 min.

Siirtyminen Alcudiasta Palmaan

Alcudiasta siirrytään päiväsaikaan bussilla Palmaan. Matkan pituus on hotellista riippuen n. 50 km ja kesto n. tunti. Kuljetukset sisältyvät matkan hintaan. Bussikuljetus voidaan vaihtoehtoisesti tehdä minibussilla tai autolla henkilömäärästä riippuen.

Tietoa kohteesta Alcudia, Mallorca

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Alcudianlahden alue on liikkuvan lomailijan aarreaitta. Tahdoitpa patikoida tai pyöräillä, pelata tennistä tai golfia, tuntea vauhdin hurmaa ratsailla, surffilaudalla tai karting-radalla, aktiviteettaja riittää. Vedenalaiseen elämään voit tutustua sukeltamalla tai snorklaamalla.
Voit käydä kuntosalilla Alcudian urheilutalolla ja ryhmäliikunnassa Alcudia Sport -keskuksessa. 

Golf

Golf on yksi alueen suosikkiharrastuksista. Alcudian lähellä voi pelata golfia Golf Alcanadan ja Golf Pollensan kentillä.

Patikointi

Alcudian ja Pollencan alueella on loistavat mahdollisuudet patikointiin. Kauniilla reiteillä näet puutarhoja, maanviljelysalueita, kuivia alueita ja kosteikkoja, vuoria ja merta. Matkailutoimistosta saa opasvihkosen, jossa esitellään kymmenen patikointireittiä Alcudian ympäristössä.

Purjelautailu

Purjelautailua ja leijasurffausta voit harrastaa Alcudianlahden rannoilla ja wakeboardingia Sol de Alcudia -hotellin läheisyydessä. Wakeparkin voit varata käyttöösi kavereiden kanssa esimerkiksi tunniksi.

Pyöräily

Alcudianlahdella pyöräily on mukava liikkumismuoto. Maasto on tasaista hyvine kevyen liikenteen väylineen, ja hieman kauempana löytyy mäkisiä haasteita harrastajille. Alcudianlahden hotelleissa pyörille on omat säilytystilansa.
Pyöriä vuokrataan Carretera d'Artà-rantatien varrella sekä Avenida de S'Albufera-kadulla.

Ratsastus

Ratsastaa voi Ranxo Ses Roquesin talleilla, n. kilometrin päässä keskustasta.

Sukellus ja snorklaus

Alcudian lähivesillä on useita erilaisia sukelluskohteita matalista vesistä syviin sekä esimerkiksi kiehtoviin luoliin. Scuba Mallorca -sukelluskeskus järjestää sukellusopetusta ja -retkiä. Retkille voivat osallistua myös seuralaiset, jotka eivät sukella.

Kirkkaissa vesissä voi snorklata rannalta käsin tai veneretkillä. Snorklausvälineitä on myytävänä.

Tennis

Tennistä voi pelata Las Palmeras Tenis Clubin kentillä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Alcudiassa on useita apteekkeja ja lääkäreitä.
Lääkäriasema Juandeda hyväksyy suomalaiset vakuutukset.

Liikuntaesteettömyys

Puerto Alcudia sopii hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Maasto on tasaista ja esimerkiksi rantabulevardia pitkin on helppo kulkea.

Alcudiassa on esteetömiä takseja. Taksi kannattaa varata viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit ja Visa Electron käyvät maksuvälineenä useissa kaupoissa ja ravintoloissa. Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Palveluraha

Palveluraha on kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa laskun loppusummaa pyöristetään 3–5 % ylöspäin. Taksinkuljettajaa ja retkibussin kuljettajaa voi muistaa pienellä palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Alcudia, Mallorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Alcudianlahden alueella on kätevää liikkua jalan, bussilla ja taksilla. 

Paikallisbussit liikennöivät Alcudianlahden alueella. Saaren muihin osiin on myös hyvät bussiyhteydet. 

Alcudiassa on kaksi taksikeskusta. Puerto de Alcudiassa ja Playa de Murossa on useita taksitolppia. Taksin voi tilata hotelliin.

Minijuna liikennöi kesäaikaan Puerto Alcudian ja Playa de Muron alueella. 

Puerto Alcudiasta on laivayhteys Menorcan saarelle, Ciutadellaan. Laivamatka kestää n. 2 tuntia.
Kesäkuukausina on laivayhteys myös Barcelonaan. Tavallinen laivamatka kestää 7 tuntia, pika-aluksella 3 tuntia.
www.balearia.com


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Son Sant Juan
Matkan pituus n. 60 km
Matkan kesto n. 1 tunti

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Huom. Alcudian alueella huhti–toukokuun aikana, vuosittain vahvistettavina lauantaina järjestettävät Milestone-pyöräilytapahtuma ja Iron Man -kilpailu sulkevat useita alueen katuja. Tuolloin kävelymatka lentokenttäbussilta hotelleille ja päinvastoin voi olla huomattavasti normaalia, hotellikohtaisesti ilmoitettua pidempi.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 12,50 €/suunta. Golfbagit kuljetetaan poikkeuksellisesti veloituksetta bussikuljetuksessa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Alcudia lasten kanssa

Perheen pienimmille löytyy Alcudiasta paljon tekemistä. Lasten kanssa voi suunnata vaikkapa vesipuistoon.

Vesipuisto
Hidropark-vesipuisto sijaitsee noin kilometrin päässä Puerto de Alcudiasta. Vesipuisto on avoinna touko-syyskuussa.

Muuta tekemistä lapsille
Lasten kanssa voi pelata minigolfia Bellevue-huoneistohotellin yhteydessä olevalla minigolfradalla.

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydää lasteruokia. Lastenrattaita on vuokrattavana. 


Nähtävyydet

Alcudian tunnetuimmat nähtävyydet ovat roomalaisaikaisen kaupungin rauniot, tori ja amfiteatteri. Vanhassa keskustassa on mm. upea Sant Jaumen kirkko.

Formentorin niemeltä ja majakalta voi ihailla upeita maisemia näköalapaikalta.

Alcudiasta kannattaa käydä sisämaassa n. 11 km:n päässä Pollençan taitelijoiden ja rauhaa rakastavien kaupungissa.

Albuferan luonnonpuisto
 6 km:n päässä Puerto de Alcudian huvivenesatamasta on lintujen suojelualue ja lintuharrastajien unelmakohde varsinkin keväisin. Puistossa on myös merkittyjä kävelyreittejä.


Ostokset

Alcudiassa ja Puerto de Alcudiassa on lukuisia pikkuliikkeitä. Markkinat järjestetään tiistaisin ja sunnuntaisin Alcudiassa. Suosittuja tuliaisia ovat mm. paikalliset juustot, Ensaimada-leivonnaiset, oliiviöljy, viinit, maustetut merisuolat, Majorica-helmet, nahkalaukut ja -kengät.

Parhaat ostospaikat
Shoppailemaan kannattaa lähteä Palman kaupunkiin, jossa on lukuisia pikkuputiikkeja, espanjalaisten ja kansainvälisten ketjujen sekä huippusuunnittelijoiden liikkeitä ja mm. El Corte Inglés -tavaratalo.


Ravintolat ja huvit

Alcudianlahdella on runsaasti ravintoloita, joissa tarjoillaan sekä espanjalaista että kansainvälistä ruokaa. Maukkaat merenherkut ja paikalliset erikoisuudet ovat maistamisen arvoisia. 

Yöelämää on moneen makuun ja iltaa voi viettää pubeissa, rantabaareissa ja diskoissa. Joissakin baareissa soitetaan elävää musiikkia. Useimmissa hotelleissa on monipuolinen iltaohjelma.


Uimarannat

Alcudianlahden hienohiekkainen, loivasti syvenevä ranta on n. 14 km:n mittainen. Ranta jatkuu Puerto Alcudiasta aina Ca'n Picafortiin saakka. Bahia de Alcudia eli Alcudianlahti on saaren parhaimpia rantoja. Ranta on erinomainen lapsille, sillä se syvenee hyvin loivasti.

Parin kilometrin päässä Alcudiasta Pollensanlahden puolella oleva Playa de Mal Pas kuuluu Alcudian alueen parhaimmistoon. S´Illot-Cala Morlandan pikkukivinen ranta on puolestaan ideaali snorklaamiseen.   

Rantapalvelut
Alcudianlahden rannalla on baareja, joista saa myös pientä purtavaa. Rannalla voi myös vesihiihtää, ajaa banaaniveneellä ja polkuveneellä sekä pelata rantalentopalloa. Aurinkovarjon ja kahden aurinkotuolin vuokra on n. 10 €.


Majoitusvero

Mallorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), jonka suuruus on 2,20–4,40 € /yö. Vero peritään 16 vuotta täyttäneiltä. Mikäli hotellissa yöpyy enemmän kuin kahdeksan yötä, saa ylimeneviltä päiviltä verosta 50 %:n alennuksen. Veron suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Tietoa kohteesta Palma, Mallorca

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Mallorcan saarella on loistavat puitteet aktiiviseen lomailuun. Palman ja Palma Novan ympäristössä on useita korkeatasoisia golfkenttiä. Tenniksen harrastajille on Palma Novan lähistöllä parikin tennisklubia hyvinhoidettuine kenttineen.

Saaren länsirannikon vuoristoiset tiet tarjoavat todellista haastetta pyöräilijöille – monet kilpapyöräilijät käyvät testaamassa kisakuntoaan täällä. 

Golf

Mallorcalla voit golfata useilla korkeatasoisilla golfkentillä, joiden greenit ovat hyväkuntoisia ja palvelut monipuolisia.
Real Golf de Bendinatin, Golf de Ponienten ja Golf Son Vidan kentät ovat 6–17 km:n päässä Palmasta. Son Gualin kenttä sijaitsee lentokentän läheisyydessä, Golf Santa Ponsa Santa Ponsan lomakylässä.

Patikointi

Mallorcan länsi-ja pohjoisrannikoilla on useita hyviä patikointialueita. Kauniissa maisemissa kulkevia reittejä on helpoista vaativiin. Formentorin niemen ympäristössä, saaren pohjoisrannikolla voi patikoida henkeäsalpaavissa maisemissa. Reitit ovat muutaman tunnin mittaisia. Paikan päälle pääsee parhaiten vuokra-autolla.

La Reserva -luonnonpuistossa, Puigpunyentin kunnassa, Galatzóvuoren juurella on mukava patikointireitti.

Palman kaupungin alueella, Bellverin linnan metsässä on 1–2 km:n pituisia lyhyitä patikointipolkuja.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Palmassa on useita apteekkeja. Päivystävän apteekin nimi ja osoite on apteekkien ovissa.

Lääkäriasema Clinica Juaneda hyväksyy useimmat suomalaiset matkavakuutukset. Lääkäri tulee tarvittaessa myös hotelliin. Lääke- ja mahdolliset taksikulut voi anoa Suomessa vakuutusyhtiöltä korvaushakemukseen liitettyjen kuittien perusteella. 

Liikuntaesteettömyys

Palman kaupungissa liikkuminen onnistuu melko hyvin, joskin korkeuseroja on jonkin verran. Paikoitellen voi joutua kulkemaan kiertoreittiä välttääkseen portaat. Bussien käyttö on Mallorcalla liikuntaesteisille matkustajille hankalaa, sillä askelmat ovat korkealla eikä korokkeita ole saatavilla. Avustajan kanssa bussilla matkustaminen kuitenkin onnistuu.

Mallorcalla on esteettömiä takseja. Taksiin mahtuu neljä henkilöä ja kaksi pyörätuolia, joista toinen täytyy taittaa kokoon. 

Pyörätuoleja ja muita apuvälineitä vuokraa mm. Mobility Care.

Luottokortit

Automaateista voi nostaa rahaa Visalla, Diners Clubilla, American Expressillä, MasterCardilla ja Visa Electronilla. Korteilla voi maksaa useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Palveluraha

Palveluraha on kiitos hyvästä palvelusta. Ravintoloissa laskun loppusummaa pyöristetään 3–5 % ylöspäin. Taksinkuljettajaa ja retkibussin kuljettajaa voi muistaa palvelurahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Palma, Mallorca kohdeopas


Kulkuyhteydet

Paikallisbussit liikennöivät Palman keskustasta lähikyliin ja uimarannoille. Myös taksilla liikkuminen on edullista. Bussilla pääsee kätevästi ympäri saarta. Palmasta voi matkustaa junalla Solleriin, Manacoriin, Sa Poblaan ja Incaan. Kantosiipialuksilla ja laivoilla pääsee lähisaarille, esim. Ibizalle.

Bussit
Useimmat kaupungin bussit kulkevat kaupunkialueella 10–15 minuutin välein klo 6–22.

Tib-bussit kulkevat Palmasta Palma Novan ja Santa Ponsan kautta aina Puerto Andraitxiin saakka. Bussit liikennöivät 20–30 minuutin välein klo 7–22.

Taksi
Palman taksit ovat valkoisia ja niiden ovet ovat punakeltaraitaisia. Palma Novassa ja Magalufissa liikennöivät Calvian kunnan taksit, jotka ovat valkoisia sinisine raitoineen. Taksin saa asemalta tai sen voi ottaa myös lennosta. Huomioi, että Palman taksi ei voi ottaa kyytiin Calviassa ja päinvastoin.  

Junat
Palman rautatieasema on Plaza de Españalla. Junia kulkee useasti päivässä Solleriin, Manacoriin ja Incaan. Matka Solleriin ja Manacoriin kestää noin tunnin, Incaan 35 minuuttia. 

Laivat
Palmasta on päivittäin laivayhteys Ibizalle. www.trasmediterranea.es tai www.balearia.com


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään viisi päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Son Sant Joan
Matkan pituus Palman hotellit 8–10 km, Cala Mayorin hotellit n. 13 km 
Matkan kesto Palman hotellit 20–45 min, Cala Mayorin hotellit n. 60 min. 

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös bussilla tai taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 12,50 €/suunta. Golfbagit kuljetetaan poikkeuksellisesti veloituksetta bussikuljetuksessa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Palma lasten kanssa

Palmassa on helppo lomailla lasten kanssa. Kaupungin keskustassa kaikki palvelut ovat kävelyetäisyyden päässä. Lastenrattailla mahtuu kulkemaan jalkakäytävillä ja kävelykaduilla, tosin keskikesällä kaduilla on melko ruuhkaista. Paikallisbusseilla tai takseilla matka taittuu lähimmille rannoille; Cala Mayoriin, Illetasiin tai Palma Novaan.

Vesipuisto
Western Park -vesipuisto on Magalufissa, n. 15 km:n päässä Palmasta. Villin lännen tyyliin rakennetussa kylässä on vesiliukumäkiä ja uima-altaita. Vesipuisto avautuu toukokuussa.

Muuta tekemistä lapsille
Minigolf Fantasiassa Palma Novassa on kolme 18-reikäistä minigolfrataa trooppisen kasvuston, vesiputousten ja lampien keskellä. 
Joihinkin puistoihin voit ostaa lippuja oppailtamme.

Pienten lasten ruokailu
Supermarketeissa myydän lasten purkkiruokia ja vaippoja. El Corte Inglés -tavarataloissa on myös vauvojen hoitohuoneet.
Kaupungissa on lukuisia ruokapaikkoja monenikäiseen makuun kansainvälisistä pikaruokaravintoloista paikallisiin tapasbaareihin. Monissa ravintoloissa on myös syöttötuoleja perheen pienimmille.


Nähtävyydet

Bellverin linna rakennettiin 1300-luvulla. Linna oli aikoinaan Mallorcan kuninkaiden kesäasunto. Myöhemmin se toimi vankilana ja rahapajana. Linnan kattoterassilta on upea näköala yli kaupungin. Saleissa on esillä kaivauksissa löydettyjä esineitä.
La Seun katedraalia alettiin rakentaa 1300-luvun alussa ja se saatiin valmiiksi 1601. Kirkon museossa on arvokkaita aarteita, mm. pala Jeesuksen ristiä. Kappeleissa on vanhoja veistoksia ja maalauksia. Pyhän Pietarin kappelissa on maailmankuulun, mallorcalaisen taiteilijan Miquel Barcelón uusi taideteos aiheesta 5 leipää, 2 kalaa.
La Almudaina oli alkujaan maurilaiskuninkaiden palatsi, jossa Mallorcan kuninkaat asuivat 1200–1300-luvuilla. Osa palatsista on museona. Siellä on mm. maalauksia, huonekaluja, goottilainen Santa Ana -kappeli ja 1400-luvulta peräisin oleva alttaritaulu. 
La Almudaina -kaari ja Arabialainen kylpylä ovat ainoat jäljellä olevat muistomerkit Mallorcan arabikaudelta. 
La Lonjan, Palman entisen pörssitalon rakennustyöt aloitettiin 1400-luvun puolivälissä. Talo on ainutlaatuinen goottilainen ei-kirkollinen rakennus.
Es Baluard -nykytaiteen museo on rakennettu keskiaikaisten muurien yhteyteen. Museon ravintolan terassilta on upeat näköalat mm. Paseo Marítimolle, Bellverin linnaan ja merelle. 

Palma City Sightseeing -bussilla pääsee kätevästi tutustumaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Reitin varrella on 16 pysäkkiä, joilla voi jäädä pois ja nousta myöhemmin uudestaan kyytiin.


Ostokset

Palman ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset. Kaupungista löytyvät niin kansainvälisten luksusbrändien merkkiliikkeet kuin katumuotia myyvät ketjuliikkeetkin.

Suosittuja tuliaisia ovat mm. paikalliset juustot, Ensaimada- leivonnaiset, oliiviöljyt, maustetut merisuolat sekä viinit. Mallorcalta saa myös hyviä nahkatuotteita kuten laukkuja ja kenkiä. Maailmankuulut Majorica-helmet valmistetaan Manacorin kylässä. Näitä synteettisiä helmiä löytyy myös monien lomatuomisista.   

Parhaat ostoskadut
Palman tunnetuimmat ostoskadut ovat Jaime III, La Unió, Oms-kadut sekä plaza Mayorin ympäristössä olevat kujat, mm. Sindicat ja San Miguel. Palmassa on kaksi El Corte Inglés -tavarataloa.

Suosittu Porto Pi -ostoskeskus on bussireittien varrella Joan Mirón ja paseo Maritimon risteyksessä.


Ravintolat ja huvit

Palman ravintoloissa on mistä valita – Vanhankaupungin pienillä kujilla on tunnelmallisia tapasravintoloita, Paseo Marítimon varrelta puolestaan löytyy kansainvälisiä makuja pizzoista intialaisen keittiön antimiin. Rantakadun ravintoloissa hemmotellaan myös merenherkkujen ystäviä. Kansainvälisten pikaruokaketjujen ravintoloita on Palmassa useita. 

Yöelämään kannattaa suunnata Palmassa vasta puolen yön jälkeen. Suosituimmat ja suurimmat yökerhot, Pacha ja Tito's ovat paseo Maritimon varrella.


Uimarannat

Palman kaupungista reilun 5 kilometrin päässä sijaitsevat Cala Mayorin ja Illetasin lahden poukamat. Pitkä Arenalin ranta on 10 kilometrin päässä. Rannoilla on kahviloita ja ravintoloita. Aurinkotuoleja ja varjoja vuokrataan.


Majoitusvero

Mallorcan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Sustainable tourism tax), jonka suuruus on 2,20–4,40 € /yö. Vero peritään 16 vuotta täyttäneiltä. Mikäli hotellissa yöpyy enemmän kuin kahdeksan yötä, saa ylimeneviltä päiviltä verosta 50 %:n alennuksen. Veron suuruus määräytyy hotellin paikallisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.