Tietoa kohteesta

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Alankomaihin matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.

Jokaisen yli 14-vuotiaan tulee pystyä pyydettäessä todistamaan henkilöllisyytensä poliisille ja muille viranomaisille. Henkilöllisyystodistukseksi käy voimassa oleva passi tai matkustusasiakirjana toimiva henkilökortti tai Alankomaissa pysyvästi asuvilla myös EU-maiden ajokortti tai Alankomaiden kuvallinen oleskelulupa.

Important information for non-Finnish citizens

If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.


Terveys ja turvallisuus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Ulkoministeriö
Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät matkustaminen-otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Alankomaiden hintataso

Hintataso Alankomaissa vastaa Euroopan hintatasoa.


Tapakulttuuri ja pyhäpäivät

Sympaattinen, suvaitsevainen ja vapaamielinen Amsterdam ottaa vieraan sydämellisesti vastaan - kaupungin mutkaton ja kiireetön tunnelma tarttuu. Vieraanvaraisista amsterdamilaisista saa helposti juttukaverin esimerkiksi piipahtaessa tyypilliseen lähiöbaariin, brown cafehen. Kanavat ja vehreät puut reunustavat katuja, joilla pienet liikkeet, viihtyisät kahvilat, aukiot ja puistot odottavat löytäjäänsä.

Alankomaissa yleisimmät kulkuvälineet ovat raitiovaunu ja pyörä, joita maassa on 13 miljoonaa. Myös matkailijan kannattaa vuokrata pyörä ja viilettää nähtävyydestä toiseen polkien.

Pyhäpäiviä
1.1. uudenvuodenpäivä
pääsiäissunnuntai
pääsiäismaanantai
30.4. kuningattaren syntymäpäivä
4.5. toisen maailmansodan miehityksen muistopäivä
5.5. vapautumisenpäivä
helatorstai
25.12. joulupäivä
26.12. tapaninpäivä

Yleisinä pyhäpäivinä useat pankit, postit, liikkeet ja museot ovat suljettu.

Ruokakulttuuri

Amsterdamin ravintolat edustavat lähes koko maailman makuja. Tarjolla on ruokapaikkoja huokeista pikaruokaravintoloista korkeatasoisiin gourmet-keittiöihin. Kanavaristeilyillallinen on ehdoton elämys.

Tyypillinen hollantilainen aamiainen, ontbijt, sisältää leipää, juustoa, makkaraa, hilloa, suklaarakeita, kahvia ja teetä. Perinteinen lounas, uitsmijter, koostuu leivästä, kinkusta tai paahtopaistista ja paistetuista munista. Ranskalaisia perunoita majoneesilla, vlaamse frites, myydään katukojuista, samoin kuin keväällä ja kesällä annosta nimeltä nieuwe haring, uutta silliä sipulihakkeen kera. Indonesialainen riisipöytä, rijsttafel, on saavuttanut lähes kansallisruoan aseman.

Hollantilaisia suosikkeja ovat mm. pannukakku, savustettu ankerias, suolasilli ja meriantura.

Hollantilaiset juustot, kaas, ovat erinomaisia. Niistä tunnetuimpia ovat edam ja gouda.

Juomista suosittuja ovat olut, pils, sekä erikoinen katajamarjaviina genever.

Aikaero

Alankomaissa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Asukasluku

n. 17 miljoonaa

Kieli

Virallinen kieli on hollanti. Friisin kieli on julkisissa yhteyksissä tasavertainen hollannin kanssa. Englantia, saksaa ja ranskaa puhutaan yleisesti. 

Pinta-ala

n. 41 500 km²

Pääkaupunki

Amsterdam. Haag on hallinnollinen pääkaupunki.

Uskonto

30 % on roomalaiskatolisia, 20 % protestantteja, 5,8 % islaminuskoisia ja 8 % muihin uskonnollisiin yhteisöihin kuuluvia. 36,2 % on kirkkokuntien ulkopuolella.

Valtiomuoto

Perustuslaillinen kuningaskunta

Valuutta

euro