Phuket, Kata Beach – tietoa matkakohteesta

Phuket, Kata Beach 1
Phuket, Kata Beach 2
Phuket, Kata Beach 3
Phuket, Kata Beach 4
Phuket, Kata Beach 5
Phuket, Kata Beach 6
Phuket, Kata Beach 7
Phuket, Kata Beach 8
Phuket, Kata Beach 9
Phuket, Kata Beach 10
Phuket, Kata Beach 11
Phuket, Kata Beach 12
Phuket, Kata Beach 13
Phuket, Kata Beach 14
Phuket, Kata Beach 15
Phuket, Kata Beach 16
Phuket, Kata Beach 17
Phuket, Kata Beach 18
Phuket, Kata Beach 19
Phuket, Kata Beach 20
Phuket, Kata Beach 21
Phuket, Kata Beach 22
Phuket, Kata Beach 23
Phuket, Kata Beach 24
Phuket, Kata Beach 25
Phuket, Kata Beach 26
Phuket, Kata Beach 27
Phuket, Kata Beach 1
Phuket, Kata Beach 2
Phuket, Kata Beach 3
Phuket, Kata Beach 4
Phuket, Kata Beach 5
Phuket, Kata Beach 6
Phuket, Kata Beach 7
Phuket, Kata Beach 8
Phuket, Kata Beach 9
Phuket, Kata Beach 10
Phuket, Kata Beach 11
Phuket, Kata Beach 12
Phuket, Kata Beach 13
Phuket, Kata Beach 14
Phuket, Kata Beach 15
Phuket, Kata Beach 16
Phuket, Kata Beach 17
Phuket, Kata Beach 18
Phuket, Kata Beach 19
Phuket, Kata Beach 20
Phuket, Kata Beach 21
Phuket, Kata Beach 22
Phuket, Kata Beach 23
Phuket, Kata Beach 24
Phuket, Kata Beach 25
Phuket, Kata Beach 26
Phuket, Kata Beach 27

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Thaimaassa on vasemmanpuoleinen ja erittäin vilkas liikenne. Voit vuokrata auton tai minibussin kuljettajineen puoleksi päiväksi tai päiväksi kohteessa oppaittemme kautta. Halutessasi voit varata mukaan myös englanninkielisen paikallisoppaan.


Harrastukset

Katan rannoilla on hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Katasta käsin voi ottaa osaa suomalaisen Raya Diversin järjestämille sukelluskursseille ja -retkille.

Kalastusretket, luontosafarit ja viidakkovaellukset ovat myös kokemisen arvoisia. Phuketin saarella on seitsemän korkeatasoista golfkenttää ja minigolfrata sekä ratsastusmahdollisuus. Useissa hotelleissa on kuntosali. Phuket Cityn ja Chalongin thainyrkkeilystadioneilla voi seurata maan kansallisurheilua, pääsylippuja otteluihin voi varata oppailtamme. 

Golf

Phuketin saarella voit golfata useilla tasokkailla golfkentillä.

Sukellus ja snorklaus

Phuket on yksi maailman parhaista sukelluskohteista. Retkiä tehdään mm. koralleistaan ja rikkaasta merielämästään kuuluille Rayan saarille (Raya Yai ja Raya Noi) sekä maailmankuuluille Similanin saarille. Opetusta järjestetään sekä aloittelijoille että lajin harrastajille.

Voit varata ja maksaa retkiä ja sukelluskursseja etukäteen jo Suomessa. Yhteistyökumppanimme Phuketissa on suomalainen sukelluskoulu Raya Divers.

Snorklata voi useimmilla rannoilla, monilla meriretkillä on myös mahdollisuus snorklailla kirkkaissa vesissä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Katassa on useita apteekkeja, mm. lääkäri Chusakin klinikoiden yhteydessä. Yleisimpiä lääkkeitä myydään supermarketeissa ja suurimpien hotellien myymälöissä.

Katan ja Karonin kylissä toimii lääkäri Chusak. Lääkäri hyväksyy useimmat suomalaiset matkavakuutukset. Siriroj International Hospital, Phuket Cityssä hyväksyy mm. Ifin ja Eurooppalaisen vakuutukset. Useimmat vakuutusyhtiöt suosittelevat tätä sairaalaa. Bangkok-Phuket Hospital sijaitsee Phuket Cityn läheisyydessä. Sairaalassa käy mm. Eurooppalaisen matkavakuutus.

Liikuntaesteiset

Osalla kaduista on kapeita jalkakäytäviä, joiden reunukset ovat korkeita. Lukuisat mainoskyltit hankaloittavat jalkakäytävillä liikkumista. Karonin alue sopii parhaiten pyörätuolilla liikkuville ja rantakadun leveää jalkakäytävää pitkin voi siirtyä paikasta toiseen. Retkillä pyörätuolilla liikkuminen on erittäin hankalaa lukuisten portaiden, venematkojen ja retkibussien korkeiden askelmien vuoksi. Phuketissa ei ole invatakseja.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard, American Express ja Diners käyvät maksuvälineinä hotelleissa ja useimmissa suuremmissa ravintoloissa ja liikkeissä. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista ja valuutanvaihtopisteistä, Visa Electronilla vain automaateista. Useissa paikoissa luottokortilla maksettaessa laskuun lisätään 3–5 % käsittelykuluja. 
Valuutanvaihtopisteet ovat avoinna päivittäin n. klo 10–20. Useimmissa hotelleissa voi vaihtaa rahaa ja matkashekkejä, mutta kurssi on huomattavasti heikompi kuin valuutanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmastoon sopii kevyt vaatetus. Luonnonmateriaalit, kuten esim. puuvilla, ovat parhaita. Busseissa on erittäin tehokas ilmastointi, joten bussimatkoja varten kannattaa ottaa mukaan pitkähihaista vaatetta. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Voit ostaa niitä myös lomakohteesta.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa.  Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Phuket, Kata Beach kohdeopas


Kulkuyhteydet

Tuk-tuk-takseja on useimpien hotellien lähettyvillä ja ne voi pysäyttää lennosta. Tuk-tukin voi vuokrata myös pidemmäksi aikaa. Sovi hinta aina etukäteen. Taksin voi vuokrata myös hotellilta.

Taksimatka Katasta Phuket Cityyn maksaa n. 550 THB/auto, Patongille  400–450 THB/auto ja Karonin kylään n. 200 THB/auto. Phuket Cityssä on kätevä liikkua tuk-tukilla.

Bussit liikennöivät noin 20 minuutin välein Katasta ja Karonista Phuket Cityyn. Katasta ja Karonista ei ole suoraa bussiyhteyttä Patongille.  

Phuketista pääsee lentäen eri puolille Thaimaata ja esim. Malesiaan, Singaporeen ja Hongkongiin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hintaan 18 €/aikuinen ja 9 €/lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Phuket
Matkan pituus n. 50 km.
Matkan kesto 1 tunti 30 min–2 tuntia

Yhteydet lentokentältä
Pelkän lennon ostaneet pääsevät lentoasemalta lomakohteeseen taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Polkupyörän, purjelaudan ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta/enintään 2 tavaraa. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa myyntipalvelustamme.


Matkalla lasten kanssa

Lasten kanssa saa vaihtelua lomapäiviin osallistumalla retkillemme.

Vesipuisto
Mai Khaon ranta-alueella sijaitsevaan Splash Jungle -vesipuistoon voi varata oppailtamme pääsylipun kuljetuksineen.

Muuta tekemistä lapsille
Katan keskustassa voi pelata minigolfia Dino Parkissa.

Pienten lasten ruokailu
Liikkeissä myydään purkkiruokia ja vaippoja. 


Nähtävyydet

Nähtävää Phuketin saarella

Phuketin kuuluisat näköalapaikat ovat saaren eteläisin piste Promthep Cape, jossa auringonlasku on kauneimmillaan, Karon View Point, josta näkee Katan ja Karonin hienohiekkaiset rannat, sekä Khao Nak Kertin -kukkula, jolla oleva buddhapatsas vartioi koko eteläistä Phuketia.

Orkideapuutarhassa kasvatetaan lukuisia orkidealajikkeita. puutarha on Chalongin ja Rawain välillä.
Uusi Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee saaren keskiosassa.
Khao Phra Thaeon kansallispuisto Thalangin kylän lähellä, n. 20 km Phuketin kaupungista pohjoiseen on paikallisten suosima ulkoilualue etenkin viikonloppuisin. Puiston yhteydessä sijaitsee gibboniapinoiden kuntoutuskeskus.

Akvaariossä näet värikkään kokoelman makean ja suolaisen veden kaloja. Cape Panwan niemellä sijaitseva akvaario on osa meribiologian laitosta. 

Wat Chalong on saaren tunnetuin buddhalainen temppelialue. Alueella järjestetään vilkkaat markkinat kiinalaisen uudenvuoden aikaan. 
Valkoisella marmorilla päällystetyllä Big Buddha -patsaalla on korkeutta 45 m. Patsas sijaitsee 380 metriä korkean jyrkän kukkulan huipulla saaren eteläosassa.

Kaivosmuseo esittelee saaren tinakaivoksien historiaa. Museo sijaitsee Kathussa, lähellä Loch Palm -golfkenttää.
Kansallismuseossa tutustut saaren kiinalaisiin perinteisiin, merimustalaisten kulttuuriin, kaivostoiminnan historiaan ja näet arvoesineitä Andamaanien alueelta. Thalangin kylässä, Heroines Monument -patsaan lähellä sijaitseva museo on avoinna päivittäin.
Interaktiivisessa Phuket Trick Eye 3D -museossa pääset maailmaan, jossa on vaikeaa erottaa todellisuus illuusiosta. Kaikenikäisille sopiva museo on Phuketin kaupungissa.
Baan Teelanka -talossa kaikki on ylösalaisin. Lentokenttätien varrella sijaitsevan takana on lisäksi pensaslabyrintti. 

Viehättävässä Phuketin Vanhassakaupungissa näet kiinalaiseen siirtomaatyyliin rakennettuja taloja, temppeleitä, hyvin säilyneitä kaupparakennuksia ja kahviloita. Pieneen alueeseen tutustut parhaiten kävellen. 
Baan Chinpracha on Phuketin kaupungin ainoa yleisölle avoinna oleva kiinalais-siirtomaatyylinen huvila. Vierailulla saat hyvän käsityksen varakkaan kiinalaisen perheen elämästä.


Ostokset

Katassa on pieniä vaatekauppoja, putiikkeja ja räätäliliikkeitä. Parhaat ostosmahdollisuudet ovat Patongissa ja Phuket Cityssä. Ostoksia voi tehdä merkkiliikkeissä, tavarataloissa, basaarialueella ja kaupungin ulkopuolella sijaitsevissa ostoskeskuksissa. Tinkiminen kuuluu asiaan katukaupoissa. Tavarataloissa ja merkkiliikkeissä on kiinteät hinnat. 
Suosittuja ostoksia ovat mm. rantavaatteet, batiikki- ja puuleikkaustyöt, helmiäis- ja tinatuotteet sekä aidot, viljellyt helmet, silmä- ja aurinkolasit ja mittatilausvaatteet. 

Patongissa on useita pieniä ostoskeskuksia ja suuri Jungceylon-ostoskeskus, jossa on mm. merkkiliikkeitä, thaimaalaisia käsitöitä myyviä liikkeitä sekä supermarketti. Lentokenttätien varrella ovat Central Festival- ja Big C -ostoskeskukset sekä Tesco-Lotus-supermarketti. Phuket Cityssä on mm. Ocean Shopping Mall- ja Robinson-tavaratalot, kauppahalli sekä lukuisia pikkuliikkeitä. Tavaratalot ovat avoinna klo 10/11–22/23, katukauppa jatkuu puoleen yöhön.

Hotellien liikkeet myyvät mm. matkamuistoja, vaatteita ja koruja. Voit teettää edullisesti vaatteita räätäleillä. Voit teettää silmälasit optikolla noin viikossa.


Ravintolat ja huvit

Katan ravintoloissa voi herkutella niin thaimaalaisittain kuin kansainvälisen keittiön antimilla. Phuket on paratiisi merenherkkujen ystäville. Hotelliemme ravintolat ovat hyvätasoisia. 

Iltaa voi viettää musiikkibaareissa, pubeissa ja diskoissa. Vauhdikkaampaa iltaelämää kaipaavat suuntaavat Patong Beachille. 


Uimarannat

Katassa auringosta nautitaan suojaisassa, vaaleahiekkaisessa rantapoukamassa. 

Läheinen Karonin pitkä ja leveä hiekkaranta kuuluu Phuketin parhaisiin ja Patong Beachin ranta on noin 12 kilometrin päässä Kata Beachilta. Phuketin länsirannikolla on myös useita rauhallisia rantapoukamia. Surinin ja Bangtaon rannat ovat Patongin pohjoispuolella. Nai Harnin ranta saaren eteläosassa on yksi saaren kauneimpia rantoja.

Thaimaan viranomaisten toimesta Phuketin rantoja ja rantamaisemaa on siistitty ja palautettu kauniiseen luonnontilaan. Osalla rannoista, kuten Karonilla, Katalla, Kamalalla ja Patongilla on palvelualueita, joilla voit vuokrata käyttöösi rantatuoleja, rantamattoja ja aurinkovarjoja. Myös oman varjon tuominen rannoille on sallittua. Pienimmillä rannoilla palvelut ovat rajallisempia.

Asukasluku ja etäisyydet

Phuketin saari n. 350 000 as.
Phuket City n. 150 000 as.

Etäisyydet Kata Beachiltä
Karon Beach 5 km
Patong Beach 12 km
Kamala Beach 20 km
Bangtao Beach 29 km 
Laguna Phuket 32 km
Surin Beach 26 km
Phuket City 24 km
Khao Lak n. 130 km
Krabi 180 km
Koh Lanta 300 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.