Pattaya – tietoa matkakohteesta

Pattaya 1
Pattaya 2
Pattaya 3
Pattaya 4
Pattaya 5
Pattaya 6
Pattaya 7
Pattaya 8
Pattaya 9
Pattaya 10
Pattaya 11
Pattaya 12
Pattaya 13
Pattaya 14
Pattaya 15
Pattaya 16
Pattaya 17
Pattaya 18
Pattaya 19
Pattaya 20
Pattaya 21
Pattaya 22
Pattaya 23
Pattaya 24
Pattaya 25
Pattaya 1
Pattaya 2
Pattaya 3
Pattaya 4
Pattaya 5
Pattaya 6
Pattaya 7
Pattaya 8
Pattaya 9
Pattaya 10
Pattaya 11
Pattaya 12
Pattaya 13
Pattaya 14
Pattaya 15
Pattaya 16
Pattaya 17
Pattaya 18
Pattaya 19
Pattaya 20
Pattaya 21
Pattaya 22
Pattaya 23
Pattaya 24
Pattaya 25

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Liikunnalliselle lomailijalle Pattaya tarjoaa monipuolisia harrastuksia: golfia, tennistä, keilailua, biljardia, kuntosaleja ja sukellusta. Karting-rata sijaitsee keskustan lähellä. 

Golf

Pattayan lähiympäristössä on golfaajille useita hyvätasoisia kenttiä.

Noin 15 kilometrin päässä sijaitsevan Phoenix Golf Clubin hieman kumpuilevaan maastoon rakennettu kenttä sopii kaikentasoisille pelaajille. Alueen parhaimmistoon kuuluvat Siam Country Clubin kentät n. 20 km:n päässä.
Jack Nicklauksen suunnittelemaa Laem Chabangin kenttää pidetään yhtenä Aasian hienoimmista kentistä. Pattaya Country Clubin kenttä sijaitsee avarassa ja kumpuilevassa maastossa. Kentille on matkaa 30-35 km.

Robert Trent Jones Jr. on suunnitellut kumpuilevassa maastossa sijaitsevan Eastern Star -kentän, jota reunustavat vanhat ja korkeat palmupuut. Upea klubirakennus palveluineen kruunaa hienon kierroksen. St Andrews Golf Clubin haastava kenttä lukeutuu alueen kauneimpiin. Kentille on matkaa n. 40 km
Rayong Green Valley- ja Khao Kheow Country Club -kentät sijaitsevat n. 50 km:n päässä Pattayalta.

Sukellus ja snorklaus

Hyviä snorklauspaikkoja ovat Korallisaaret ja Koh Sakin saari Pattayanlahdella. Vesi on hieman sameaa, mutta nähtävänä on koralleja, värikkäitä kaloja, jne. Korallisaarille on useita laivavuoroja päivittäin. Pääset Koh Sakin saarelle vuokraamalla veneen. Koh Sametin saarelle, n. 80 km:n päähän pääset kansainvälisten retkien mukana. Kirkasvetisiä rantoja on saaren itäpuolella.

Sukelluskeskuksien kautta voit osallistua sukelluskursseille ja -retkille.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Suurin osa apteekeista on keskustassa. Myös Jomtienin rantakadun varrella ja ostoskeskuksissa on useita apteekkeja.

Sairaustapauksissa voit hakeutua hoitoon Bangkok Hospital Pattaya -sairaalaan, jossa on ympärivuorokautinen päivystys.
Pattaya Memorial Hospital -sairaala sijaitsee keskustassa Central Pattaya Roadilla. 

Liikuntaesteettömyys

Pattayan teitä ja katuja kunnostetaan jatkuvasti. Jalkakäytävät puuttuvat paikoitellen ja niiden reunukset voivat myös olla korkeita. Liikenne on hyvin vilkasta. Thaimaalaisissa busseissa on erittäin kapeat käytävät ja portaat. Lavatakseihin nouseminen on hyvin hankalaa. Esteettömiä takseja tai muita liikuntaesteisille matkustajille soveltuvia kulkuneuvoja ei ole. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, Visa Electron, MasterCard ja American Express käyvät maksuvälineinä useissa liikkeissä ja ravintoloissa, Diners käy vain harvoissa paikoissa. Voit nostaa rahaa korteilla automaateista. Vaihdat rahaa kätevästi keskustan lukuisissa valuutanvaihtopisteissä, jotka ovat avoinna päivittäin. Useimmat hotellit vaihtavat valuuttaa, tosin kurssit ovat alemmat kuin valuutanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voi myös ostaa paikan päällä. Hotellien allasalueilla on pyyhkeet.

Palveluraha

Thaimaassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa tarjoilijoita ja hotellisi huonesiivoojaa, laukunkantajaa ja ravintolahenkilökuntaa. Sopiva kiitos laukunkantajalle on n. 50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 25–50 THB ja siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20-60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Pattaya kohdeopas


Kulkuyhteydet

Edulliset lavataksit liikennöivät ympäri vuorokauden. Matka kaupunkialueella maksaa n. 10 THB/hlö. Halutessasi lavataksin omaan käyttöösi sovi hinta aina etukäteen. 
Hotellista voi tilata ilmastoidun pikkubussin.

Pattayasta on hyvät ja edulliset bussiyhteydet Bangkokiin ja lähikaupunkeihin.  

Rautatieasema on n. 10 km:n päässä Pattayasta. Bangkokiin liikennöi hidas paikallisjuna. 

Utapaon lentokentältä on lentoja mm. Samuille, Phuketiin ja Chiang Maihin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Bangkok–Pattaya-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Bangkok, Suvarnabhumi
Matkan pituus n. 130 km Pattayan hotelleihin.
Matkan kesto 2 t 30 min–3 t 30 min liikenteestä riippuen. Matkalla pidetään tauko. 

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 45 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Pattaya lasten kanssa

Pattayasta löytyy paljon riemukasta tekemistä lapsille. 

Vesipuisto
Cartoon Network Amazone -vesipuistossa on aaltoaltaan, liukumäkien ja kanavien lisäksi päivittäin Cartoon Networkin tunnetuimpien hahmojen esityksiä. Puisto sijaitsee Pattayan eteläpuolella noin 16 km:n päässä. 

Muuta tekemistä lapsille
Mini-Siamissa voit tutustua Thaimaan ja muun maailman tunnetuimpiin rakennuksiin pienoiskoossa.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Pattayassa on useita temppeleitä. Näköalakukkulan temppelistä on upeat näkymät Pattayanlahdelle ja keskustaan.
Pattaya Park -hotellin näköalatorni on 170 m:n korkeudessa. Voit tulla alas myös vaijeria pitkin joko pikkuryhmässä tynnyrillä tai yksin valjaissa.
Urheilupuiston yläpuolella on suuri mietiskelyasennossa oleva kultainen buddhapatsas ja kiinalainen temppeli.
Believe it or not Ripleys -museossa on erikoisuuksia ja ihmeitä ympäri maailmaa.
Luis Tussaud -vahamuseo on Royal Garden Plaza -ostoskeskuksessa.
Puusta rakennetun upeasti koristellun Sanctuary of Truth -Totuuden temppelin rakentaminen aloitettiin jo 1981. Temppeli sijaitsee Nakluassa. 

Nong Nooch on laaja, vehreä puutarha 15 km:n päässä Pattayasta. Siellä kasvatetaan mm. orkideoja. 
Sukhumvitin tien varrella sijaitsevassa Mini-Siamissa voit tutustua Thaimaan ja muun maailman tunnetuimpiin rakennuksiin pienoiskoossa.

Lähistöllä on useita alkuperäisiä kalastajakyliä, kuten mm. Bang Saray 20 km:n päässä. Sattahip 30 km:n päässä elää myös kalastuksesta. Sen lähellä on Thaimaan laivaston päätukikohta. Samaesanissa 52 km:n päässä on suuri ja värikäs kalastuslaivasto.
Chantaburi 180 km:n päässä on vilkas ja värikäs maaseutukaupunki. Matka taittuu kauniissa maisemissa. Lauantaisin suuret jalokivimarkkinat.
Khao Yai, maan suurin ja kasvillisuudeltaan monipuolisin kansallispuisto sijaitsee n. 200 km:n päässä Pattayasta. Vaelluspolkuja ja vesiputouksia.


Ostokset

Keskusta on tulvillaan kauppoja ja ostoskeskuksia, jotka ovat avoinna yömyöhään. Pattayan rantakadun varrella ovat muun muassa Festival Center, Mike Shopping Mall sekä Royal Garden Plaza. Uudessa Terminal 21 -ostoskeskuksessa on laaja valikoima kansainvälisiä merkkiliikeitä ja ravintoloita. Myös muilla Pattayan pääkaduilla on ostoskeskuksia. Ostoskeskusten liikkeet ovat pääasiassa kiinteähintaisia, mutta markkinoilla tinkiminen kuuluu asiaan. 

Päivämarkkinat ovat tiistaisin ja perjantaisin Etelä-Pattayankadun varrella. Iltamarkkinat ovat viikonloppuisin Thep Prasit kadulla. Night Bazaar on The Bayview -hotellia vastapäätä. Uivat markkinat ovat n. 8 km:n päässä, Sukhumvit Roadin varrella.

Useimmat liikkeet ovat avoinna päivittäin klo 10–n. klo 23. 


Ravintolat ja huvit

Tarjolla on sekä edullisia thairavintoloita että muiden Kaukoidän keittiöiden edustajia ja länsimaisia ravintoloita. Suosituissa kalaravintoloissa merenherkut valitaan elävinä altaista. Noin kilometrin mittaisen Walking Street -kävelykadun varrella on kalaravintoloiden lisäksi musiikkibaareja ja diskoja. 

Pattayan värikäs ilta- ja yöelämä on maailmankuulu. Keskustassa on baareja, pubeja ja diskoja joka makuun. Joissakin on elävää musiikkia iltaisin.
Alcazar- ja Tiffany's-kabareeteattereissa voit seurata iltaisin suosittuja dragshow-esityksiä. 


Uimarannat

Pattayan suosituin ranta, noin 8 km pitkä Jomtienranta on muutaman kilometrin päässä keskustasta. Rannalle pääsee kätevästi lavataksilla. Pattayan edustalla sijaitseville Korallisaarille on laivayhteys Etelä-Pattayasta Bali Hai -laiturilta useita kertoja päivässä, matka kestää n. 45 min. 

Pattayan pohjoisosissa, Nakluan alueen ulkopuolella on uimakelpoisia pieniä rantoja ja poukamia. Koh Sametin saarella, 80 km:n päässä Pattayasta on useita puhdasvetisiä, hienohiekkaisia rantoja. 

Nousu- ja laskuveden vaihtelut rannoilla ovat huomattavat. Nousuveden aikaan vesi peittää lähes koko rantahiekan, kun taas laskuveden aikaan vesi on vetäytynyt kauas rannasta. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Rantapalvelut
Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Rantakadun ja rantojen lähellä on ravintoloita, kahviloita ja baareja ja rannoilla kiertäviltä myyjiltä voi ostaa hedelmiä ja juomia. Rannoilla on myös hierontaa ja jalka- ja käsihoitoja. Jomtienrannalla on mahdollisuus mm. banaaniveneneajeluun. Keskiviikkoisin rantapalveluja on rajoitetusti rantojen siistimisten vuoksi.

Asukasluku ja etäisyydet

Pattaya n. 250 000 as.
Rayongin hotellialue 100 km
Bangkok 150 km
Hua Hin 340 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.