Hua Hin – tietoa matkakohteesta

Hua Hin 1
Hua Hin 2
Hua Hin 3
Hua Hin 4
Hua Hin 5
Hua Hin 6
Hua Hin 7
Hua Hin 8
Hua Hin 9
Hua Hin 10
Hua Hin 11
Hua Hin 12
Hua Hin 13
Hua Hin 14
Hua Hin 15
Hua Hin 16
Hua Hin 17
Hua Hin 18
Hua Hin 19
Hua Hin 20
Hua Hin 21
Hua Hin 22
Hua Hin 23
Hua Hin 24
Hua Hin 25
Hua Hin 26
Hua Hin 27
Hua Hin 28
Hua Hin 1
Hua Hin 2
Hua Hin 3
Hua Hin 4
Hua Hin 5
Hua Hin 6
Hua Hin 7
Hua Hin 8
Hua Hin 9
Hua Hin 10
Hua Hin 11
Hua Hin 12
Hua Hin 13
Hua Hin 14
Hua Hin 15
Hua Hin 16
Hua Hin 17
Hua Hin 18
Hua Hin 19
Hua Hin 20
Hua Hin 21
Hua Hin 22
Hua Hin 23
Hua Hin 24
Hua Hin 25
Hua Hin 26
Hua Hin 27
Hua Hin 28

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Liikunnallinen lomailija voi pelata tennistä hotellien kentillä. Kuntoilla voi oman hotellin kuntosalilla. Grand Sport -kuntosalilla keskustassa voi harrastaa myös aikidoa ja thainyrkkeilyä. 

Golf

Hua Hinin ja Cha-Amin läheisyydessä voit golfata useilla hyvätasoisilla kentillä.

Thaimaan vanhimpiin kenttiin lukeutuu leveiden ja pitkin väylien 18-reikäinen Royal Hua Hin Golf Club. 1920-luvulta peräisin oleva kenttä sijaitsee Hua Hinin keskustassa, rautatieaseman läheisyydessä.
Banyan Golf Club -kentällä on otettu tyylikkäästi huomioon luonnonmukaisuus, Black Mountain Golf Clubin kentällä maisemaan kuuluvat pienet purot ja suuret kivi-istutukset. Nämä kentät ovat n. 15 km:n päässä keskustasta.
Avaraan maastoon rakennettu 18-reikäinen Palm Hills Golf Club sijaitsee n. 10 km Hua Hinistä pohjoiseen.
Lake View Resort & Golf Clubin kenttiä reunustavat puut, vesi ja hiekka-alueet. Jack Nicklauksen suunnittelema 27-reikäinen Springfield Royal Country Club on yksi Thaimaan hienoimmista kentistä. Molemmat kentät sijaitsevat n 25 km:n päässä Hua Hinistä.

Patikointi

Pala-Un vesiputouksilla ja Kaeng Krachan ja Sam Roi Yodin luonnonpuistojen alueella on sopivaa maastoa patikointiin. Merkittyjä reittejä tai reittikarttoja ei ole. Luonnonpuistojen pääsymaksu on 200 THB. Pala-Ulle on matkaa 60 km.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Pääkadun varrella olevat apteekit ovat avoinna päivittäin.

Bangkok Hua Hin -sairaala päivystää ympäri vuorokauden. 

Juomavesi

Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi. Pullotettua vettä voi ostaa mm. elintarvikeliikkeistä.

Liikuntaesteettömyys

Jalkakäytävien reunukset ovat korkeat ja ajotiellä liikkumista haittaavat viemäriluukkujen kannet. Busseissa on korkeat portaat ja kapeat ovet ja käytävät. Hotellien lähiympäristössä ei ole suuria korkeuseroja. Minibusseissa on kapeat ovet ja käytävät. Hua Hinissä ei ole esteettömiä takseja.  

Retket eivät sovellu pyörätuolilla liikkuvalle matkustajalle. Retkikohteissa liikutaan paljon kapeissa paikoissa ja alueilla, joissa on suuria korkeuseroja ja vaikeakulkuista maastoa, ja niissä ei ole esteettömiä wc:tä. Veneisiin on hankala päästä. 

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa, MasterCard ja American Express käyvät suurimmissa liikkeissä, hotelleissa ja joissakin ravintoloissa. Diners on vähemmän tunnettu. Automaateista voit nostaa rahaa Visalla, MasterCardilla, Dinersilla, Visa Electronilla ja Maestrolla. Matkashekkejä ja valuuttaa vaihdetaan päivittäin avoinna olevissa valuutanvaihtopisteissä. Hotelleissa vaihtokurssi on alhaisempi kuin valuutanvaihtopisteissä.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea, joten varaa mukaan kevyitä kesävaatteita. Parhaita materiaaleja ovat luonnonkuidut. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voi myös ostaa paikan päällä. Hotellien allasalueilla on pyyhkeet. Kwaijoen retkelle lähtijät tarvitsevat lämmintä vaatetta, aamusumu joella on kylmähköä etenkin marras–helmikuussa. Taskulamppu on hyödyllinen Kwaijoella.

Palveluraha

Hotelleissa ja ravintoloissa laskun loppusummaan sisältyy usein 10 %:n palveluraha ja 7 %:n arvonlisävero. Sopiva kiitos esim. laukunkantajalle on 20–50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 20–50 THB. paikallisoppaalle 20–50 THB ja hotellin siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB. 


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Hua Hin kohdeopas


Kulkuyhteydet

Hua Hinissä voi liikkua taksilla tai tuk-tukilla, joka soveltuu hyvin lähiympäristössä liikkumiseen. Lyhyille matkoille sopii myös polkupyöräriksa samlor. Takseja käytetään yleensä hieman pidemmillä matkoilla.

Polkupyöräriksat Tunnin kierros kaupungilla maksaa n. 200 THB.

Tuk-tukit ottavat kyytiin hotellien edestä ja katujen varsilta. Matka keskustan alueella maksaa 100 THB.

Taksit Taksimatka Hua Hinistä Cha-Amin keskustaan maksaa n. 400 THB. Lavataksit liikennöivät Hua Hinin keskustasta Khao Takiab -kukkulalle ja takaisin klo 7–16. Matka maksaa n. 10 THB/hlö, klo 16:n jälkeen normaalit taksihinnat.

Bussit Ilmastoidut bussit liikennöivät Hua Hinistä Bangkokiin klo 3–21 n. 40 minuutin välein. Matka kestää 3–4 t. Paikallisbussit kulkevat 25 minuutin välein esim. Cha-Amiin ja Phetchaburiin.

Juna Junalla pääsee etelään ja Bangkokiin. Bangkokiin on päivittäin useita vuoroja. Matka kestää 4 t 30 min–5 t.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Bangkok–Hua Hin-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Suvarnabhumi, Bangkok
Matkan pituus n. 235 km
Matkan kesto 3,5–5 tuntia ruuhkista riippuen. Matkalla pidetään yksi tauko. 

Mahdollisia juoma- ja ruokaostoksia varten on hyvä vaihtaa bahteja etukäteen esim. lentoaseman valuutanvaihtopisteissä.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 45 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Hua Hin lasten kanssa

Lasten lomapäivät täyttyvät iloisista touhuista hotellin uima-altaalla ja Hua Hinin rannalla. Vaihtelua lomapäiviin saa osallistumalla retkillemme.

Vesipuistot
Hua Hinin keskustan tuntumassa on Vana Nava -vesipuisto pitkine vesiliukumäkineen.
Black Mountain -vesipuistossa on likumäkiä, wakeboard-rata, hyökyaaltoallas, virtaava joki sekä pienille lapsille vesileikkipuisto. Alueella on myös ravintola ja baareja. Puisto on n. 10 km:n päässä Hua Hinistä.

Muuta tekemistä lapsille
Bluport-ostoskeskuksen yhteydessä on Whaley Port -puuha-alue ja Market Village -ostoskeskuksen yläkerrassa on leikkialue perheen pienimmille.

Pienten lasten ruokailu

Liikkeissä myydään paikallisia lastenruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Rautatieasema rakennettiin 1920-luvun alussa. Asemalla on mm. kaunis puinen kuninkaallinen odotushuone.
Klai Kangwon -palatsi on kuningas Rama VII:n rakennuttama ja Rama IX aikana palatsia laajennettiin. Palatsi sijaitsee rannan puolella 2 km:n päässä keskustasta Cha-Amiin päin. Palatsi on yhä kuninkaallisten käytössä, joten se ei ole avoinna yleisölle.
Plearn Wan, Hua Hin 1950-luvulla. Palatsin lähellä sijaitsevalla alueella on kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.
Centara Grand Beacj Resort, Thaimaan vanhin rantahotelli rakennettiin 1920-luvulla ja alkuperäinen osa on edelleen osa nykyistä luksushotellia. Hotellin puutarha on malliesimerkki thaimaalaisesta puutarha-arkkitehtuurista. Sen istutukset ja eläinten malliin leikatut pensaat ovat kauniita sekä päivällä että iltavalaistuksessa. Hotellin vanhassa siivessä on The Museum -kahvila, jossa on konditoriaherkkujen lisäksi esineistöä hotellin alkuajoilta sekä valokuvia entisajan Hua Hinistä.

Nähtävyyksiä lähialueilla
Khao Takiab -kukkula
on n. 6 km keskustasta etelään. Pääset sinne kätevimmin taksilla. Kukkulalta avautuu upea näkymä ympäristöön.
Hin Lek Fai -näköalakukkula on n. 3 km:n päässä keskustasta. 
Hua Hinin pohjoispuolella sijaitsevalla Italian Venetsiaa muistuttavalla alueella on mm. ostospaikkoja ja ohjelmaa koko perheelle. 
Maruek Hatayawan, Rama VI:n rakennuttama tiikkinen kuninkaallinen kesäpalatsi toimii nykyisin museona. Palatsi on Hua Hinistä Cha-Amin suuntaan mentäessä ja pääset sinne taksilla.
Pala-Un vesiputouksilla n. 60 km:n päässä Hua Hinistä on upeat maisemat ja hyvät patikointimahdollisuudet. Kuivan kauden aikaan vesiputousten tilalla virtaa pieni puro. Pääset vesiputouksille kansainvälisten retkien mukana tai vuokraamalla taksin.
Kaeng Krachan luonnonpuisto on n. 60 km:n päässä Hua Hinistä. 
Sam Roi Yotin luonnonpuisto sijaitsee n. 60 km etelään Hua Hinistä. Puisto on tunnettu luolista, rannoista ja kauniista maisemista. Pääset puistoon taksilla tai kansainvälisten retkien mukana.
Rama IV:n kesäpalatsi on Phetchaburissa. Siellä on useita merkittäviä temppeleitä, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta. Pääset palatsialueelle kävellen tai kaapelihissillä. Tippukiviluolatemppelissä on n. 170 buddhapatsasta. Phetchaburiin pääset kansainvälisten retkien mukana.


Ostokset

Markkinakaduilla voi – etenkin tinkimistaitoinen – tehdä edullisia ostoksia. Keskustan eteläpuolella sijaitsevat ostoskeskukset Market Village ja Bluport. Monet teettävät lomallaan vaatteita räätäleillä, joita Hua Hinissä on runsaasti. Markkinat järjestetään joka ilta iltamarkkinakadulla, viikonloppuisin on taide- ja käsityömarkkinat Hyatt-hotellin läheisyydessä ja Grand-hotellin edustalla on iltamarkkinat ke–su.  

Bluport-ostoskeskuksessa on liikkeitä ja ravintoloita moneen makuun. 
Market Village -ostoskeskuksessa on mm. Tesco Lotus -tavaratalo sekä vaate-, kenkä-, elektroniikka-, lastenvaate- ja sisustusliikkeitä.
Liikkeet ovat avoinna päivittäin, iltamarkkinat n. klo 17–23. Katukauppa on vilkkaimmillaan auringonlaskun jälkeen.


Ravintolat ja huvit

Ravintolat ovat kuuluja kala- ja äyriäisherkuistaan, mutta yhtä lailla voit herkutella vaikkapa italialaisissa, skandinaavisissa ja saksalaisissa ravintoloissa. Khao Takiabin alueella on tunnelmallisia rantaravintoloita. Sataman liepeillä on paljon erityyppisiä ja edullisia ruokapaikkoja, mm. suosittuja kalaravintoloita. Iltamarkkinoilla ruokailet edullisesti paikallisten suosimissa pienissä ravintoloissa.

Hua Hin ei ole meluisan vauhdikas menopaikka, mutta ulkoilmaravintoloissa ja baareissa, diskoissa ja karaokebaareissa tunnelma on iltaisin korkealla. Naresdamri Roadin varrella on paljon ulkoilmabaareja. Suosittu illanviettokohde on jokailtaiset markkinat, jotka jatkuvat puoleen yöhön.


Uimarannat

Kaupungin edustalla levittäytyy hienohiekkainen, kapeahko Hua Hinin uimaranta. Reilun kuuden kilometrin pituisella rannalla on paikoitellen myös pieniä kiviä ja kalliota. Vesi on kohtuullisen puhdasta, joskin merivirrat sekoittavat sen usein sameaksi. Ranta-alueella on ravintoloita ja baareja ja rannalla kiertelevät kauppiaat myyvät mm. hedelmiä ja juomia. Aurinkotuolin ja -varjon vuokra on n. 100 THB.  

Suosittu Suan Sonin pitkä hiekkaranta sijaitsee n. 8 km Hua Hinin keskustasta etelään. Ranta on armeijan virkistysaluetta. Tuolien vuokra on n. 100 THB/pv. Ranta-alueella on myös pari rantaravintolaa.
Snorklaukseen ja sukellukseen soveltuva Koh Talun saari on Hua Hinin eteläpuolella, noin 3 tunnin automatkan ja n. 20 minuutin venematkan päässä. 

Nousu- ja laskuveden vaihtelut rannoilla ovat huomattavat. Nousuveden aikaan vesi peittää lähes koko rantahiekan, kun taas laskuveden aikaan vesi on vetäytynyt kauas rannasta. Keskiviikkoisin rantapalveluja on rajoitetusti rantojen siistimisten vuoksi. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Asukasluku ja etäisyydet

Hua Hin n. 85 000 as.
Cha-Am  26 km
Phetchaburi 65 km
Bangkok 200 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.