Cha-Am – tietoa matkakohteesta

Cha-Am 1
Cha-Am 2
Cha-Am 3
Cha-Am 4
Cha-Am 5
Cha-Am 6
Cha-Am 7
Cha-Am 8
Cha-Am 9
Cha-Am 10
Cha-Am 11
Cha-Am 12
Cha-Am 13
Cha-Am 14
Cha-Am 15
Cha-Am 16
Cha-Am 17
Cha-Am 18
Cha-Am 19
Cha-Am 20
Cha-Am 21
Cha-Am 22
Cha-Am 23
Cha-Am 24
Cha-Am 25
Cha-Am 1
Cha-Am 2
Cha-Am 3
Cha-Am 4
Cha-Am 5
Cha-Am 6
Cha-Am 7
Cha-Am 8
Cha-Am 9
Cha-Am 10
Cha-Am 11
Cha-Am 12
Cha-Am 13
Cha-Am 14
Cha-Am 15
Cha-Am 16
Cha-Am 17
Cha-Am 18
Cha-Am 19
Cha-Am 20
Cha-Am 21
Cha-Am 22
Cha-Am 23
Cha-Am 24
Cha-Am 25

Tietoa kohteesta

Harrastukset

Cha-Am ja Hua Hin ympäristöineen ovat golfaajien suosiossa. Lähellä hotelleja on useita korkeatasoisia kenttiä. Cha-Amin rantakadulla vuokrataan polkupyöriä. Useissa hotelleissa on pieni kuntosali. 

Golf

Cha-Amin ja Hua Hinin läheisyydessä voit golfata useilla hyvätasoisilla kentillä.

Avaraan maastoon rakennettu 18-reikäinen Palm Hills Golf Club sijaitsee 10-20 km:n päässä Cha-Amin hotelleistamme.
Lake View Resort & Golf Clubin kenttiä reunustavat puut, vesi ja hiekka-alueet. Jack Nicklauksen suunnittelema 27-reikäinen Springfield Royal Country Club on yksi Thaimaan hienoimmista kentistä. Kentät sijaitsevat 10-30 km:n päässä Cha-Amin hotelleista.

Thaimaan vanhimpiin kenttiin lukeutuva, leveiden ja pitkin väylien 18-reikäinen Royal Hua Hin Golf Club on aivan Hua Hinin keskustassa, rautatieaseman läheisyydessä.
Banyan Golf Club -kentällä on otettu tyylikkäästi huomioon luonnonmukaisuus, Black Mountain Golf Clubin kentällä maisemaan kuuluvat pienet purot ja suuret kivi-istutukset. Näille kentille on 30-40 km Cha-Amin hotelleista.

Patikointi

Pala-Un vesiputouksilla sekä Kaeng Krachan ja Sam Roi Yodin luonnonpuistojen alueella on sopivaa maastoa patikointiin. Merkittyjä reittejä tai reittikarttoja ei ole. Pala-Ulle on matkaa 60 km. Paikalliset matkatoimistot järjestävät opastettuja patikkaretkiä.

Pyörien vuokraus

Cha-Amin rantakadulla vuokrataan polkupyöriä, 20 THB/t tai 100 THB/pv. Regent Chalet ja The Regent Resort Cha-Am -hotellit vuokraavat pyöriä, joilla saa pyöräillä hotellialueella.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Cha-Amin rantakadulla on useita apteekkeja. 

Hua Hinissä on ympäri vuorokauden päivystävä Bangkok Hua Hin -sairaala. 

Liikuntaesteettömyys

Cha-Amin hotellien ympäristö on tasaista. Jalkakäytävien reunukset ovat korkeita, ja liikkumista haittaavat mm. viemäriluukkujen kannet. Busseissa on korkeat portaat ja kapeat ovet ja käytävät. Minibusseissa on kapeat ovet ja käytävät.

Retket eivät sovellu pyörätuolilla liikkuvalle matkustajalle. Veneisiin on hankala päästä ja retkikohteissa liikutaan paljon kapeissa paikoissa ja alueilla, joilla on suuria korkeuseroja ja vaikeakulkuista maastoa. Esteettömiä wc:itä ei ole. Cha-Amissa ei ole esteettömiä takseja.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Visa ja American Express käyvät suurimmissa liikkeissä, MasterCard ja Diners ovat vähemmän tunnettuja. Luottokortit käyvät hotelleissa ja joissakin ravintoloissa. Voit nostaa valuuttaa Visalla, MasterCardilla ja Dinersilla mm. rantakadun varrella olevista automaateista, osasta myös Visa Electronilla ja Maestrolla. The Regent Resort Cha-Amin hotellialueella on automaatti, Hua Hinissä useita. Matkashekkejä ja valuuttaa vaihdetaan, valuutanvaihtopisteissä ja useimmissa hotelleissa.

Matkalle mukaan

Thaimaan ilmasto on kuuma ja kostea, joten varaa mukaan kevyitä kesävaatteita. Parhaita materiaaleja ovat luonnonkuidut. Ilmastoiduissa tiloissa ja busseissa pitkähihainen vaate on tarpeen, samoin joulu–tammikuun viileinä iltoina. Jos olet valinnut majoituksen neljän tai viiden tähden hotellista, huomioi, että näiden hotellien ravintoloissa toivotaan siistiä pukeutumista. Thaimaassa tarvitaan korkeakertoimisia aurinkovoiteita ja hyttyskarkotetta. Molempia voimyös ostaa paikan päällä. Hotellien allasalueilla on pyyhkeet. Kwaijoen retkelle lähtijät tarvitsevat lämmintä vaatetta, aamusumu joella on kylmähköä etenkin marras–helmikuussa. Taskulamppu on hyödyllinen Kwaijoella.

Palveluraha

Hotelleissa ja ravintoloissa laskun loppusummaan sisältyy usein 10 %:n palveluraha ja 7 %:n arvonlisävero. Sopiva kiitos esim. laukunkantajalle on 20–50 THB/laukku, retkibussin kuljettajalle 20–50 THB, paikallisoppaalle 20–50 THB ja hotellin siivoojalle 100–200 THB/vk. Ravintolassa voit jättää laskun loppusummasta ja ravintolan tasosta riippuen esim. 20–60 THB.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Cha-Am kohdeopas


Kulkuyhteydet

Cha-Amista ja sen hotelleista on kätevintä liikkua taksilla esimerkiksi Hua Hiniin. Lähes kaikista hotelleistamme on päivittäin maksullinen kuljetus Hua Hiniin. Cha-Amista on hyvät bussiyhteydet myös Bangkokiin.
Takseja on rantakadun varrella ja hotelli The Regent Cha Am Beach Resortin lähellä. Matka Regentin hotellialueelta Hua Hiniin maksaa n. 300 THB ja Cha-Amin hotelleista n. 400 THB.

Ilmastoidut bussit liikennöivät Bangkokiin, matka kestää 3–4 t. Paikallisbussit liikennöivät Hua Hiniin ja Petchaburiin n. 30 minuutin välein.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.
Bangkok–Cha-Am-yhdistelmämatkalla lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Lentokenttä Suvarnabhumi, Bangkok
Matkan pituus n. 215 km Cha-Amiin
Matkan kesto 3,5–5 tuntia ruuhkista riippuen. Matkalla pidetään yksi tauko. 

Mahdollisia juoma- ja ruokaostoksia varten on hyvä vaihtaa bahteja etukäteen esim. lentoaseman valuutanvaihtopisteissä.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän, laine- ja purjelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta n. 45 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Cha-Am lasten kanssa

Lasten lomapäivät täyttyvät iloisista touhuista uima-altaalla ja rannalla. Vaihtelua koko perheelle saa vaikkapa ulkoilemalla Cha-Am Forest Parkissa Regentin hotellialueen ja Cha-Amin välissä. Lasten kanssa voi osallistua myös retkillemme.

Vesipuistot
Hua Hinin keskustan tuntumassa on Vana Nava -vesipuisto pitkine vesiliukumäkineen.
Black Mountain -vesipuistossa on likumäkiä, wakeboard-rata, hyökyaaltoallas, virtaava joki sekä pienille lapsille vesileikkipuisto. Alueella on myös ravintola ja baareja. Puisto on n. 10 km:n päässä Hua Hinistä.

Muuta tekemistä lapsille
Hua Hinin ostoskeskuksissa on lasten puuha-alueet, joissa on mm. kiipeilytelineitä, liukumäkiä ja pallomeri.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa ja apteekeissa myydään vaippoja ja paikallisia lastenruokia. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Maruekhatayawan, Rama VI:n tiikkinen kesäpalatsi sijaitsee n. 4 km etelään The Regent Cha Am Beach Resort -hotellista. Pääset sinne hotellista laskuveden aikaan kävellen rantaa pitkin tai taksilla. Avoinna to–ti.
Cha-Am Forest Park on vehreä ulkoilualue Regentin hotellialueen ja Cha-Amin välissä. Voit mennä sinne vaikkapa piknikille. Alueella olevassa ravintolassa tarjoillaan thairuokaa.


Ostokset

Cha-Amissa myydään muun muassa rantavaatteita. Cha-Amin keskustassa, lähellä rautatieasemaa on markkinat keskiviikkoiltaisin. Läheisessä Hua Hinissä on monipuolisemmat ostosmahdollisuudet.


Ravintolat ja huvit

Hotelleissamme voit nauttia aasialaisen ja kansainvälisen keittiön antimia. Rannalla ja kylän rantakadun varrella on useita edullisia thairuokapaikkoja. Regentin hotellialueen läheisyydessä on mukavia, edullisia ruokapaikkoja. Läheisessä Hua Hinissä ravintolatarjonta on monipuolinen. 

Cha-Amin iltaelämä on varsin hiljaista. Keskustan rantakadulla on paikallisia baareja ja karaokepaikkoja. Joissakin hotelleissa soitetaan iltaisin elävää musiikkia.


Uimarannat

Cha-Amin ranta on suurelta osin hienohiekkainen ja osittain puolikarkeaa hiekkaa tai simpukankuorimurskaa. Rannalla vuokrataan rantatuoleja ja -varjoja. Cha-Amin rantakadun varrella on rantabaareja ja -ravintoloita. 

Regentin hotellialueen edustalla olevalla rannalla ei ole rantapalveluja. Keskitalvella The Regent Cha Am Beach Resort -hotellin kohdalla oleva ranta on veden alla. 

Rantakauppiaat myyvät hedelmiä, juomia, aurinkoöljyjä ja rantavaatteita. Rannoilla on myös thaihierontaa. Merivesi on kohtuullisen puhdasta, joskin merivirrat sekoittavat sen usein sameaksi.

Nousu- ja laskuveden vaihtelut rannoilla ovat huomattavat. Nousuveden aikaan vesi peittää lähes koko rantahiekan, kun taas laskuveden aikaan vesi on vetäytynyt kauas rannasta. Keskiviikkoisin rantapalveluja on rajoitetusti rantojen siistimisten vuoksi. Syksyllä ja alkutalvesta rantahiekka voi olla paikoin valunut mereen kesän sateiden jäljiltä, mutta palautuu pikkuhiljaa talven aikana ennalleen.

Asukasluku ja etäisyydet

Cha-Am n. 45 000 as.
Regentin hotellialue–Cha-Am 8 km
Regentin hotellialue–Hua Hin 16 km
Hua Hin 26 km
Phetchaburi 40 km
Bangkok 180 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.