Madeira – retket ja lisäpalvelut

Madeira 1
Madeira 2
Madeira 3
Madeira 4
Madeira 5
Madeira 6
Madeira 7
Madeira 8
Madeira 9
Madeira 10
Madeira 11
Madeira 12
Madeira 13
Madeira 14
Madeira 15
Madeira 16
Madeira 17
Madeira 18
Madeira 19
Madeira 20
Madeira 21
Madeira 22
Madeira 23
Madeira 24
Madeira 25
Madeira 26
Madeira 27
Madeira 28
Madeira 29
Madeira 30
Madeira 31
Madeira 32
Madeira 33
Madeira 1
Madeira 2
Madeira 3
Madeira 4
Madeira 5
Madeira 6
Madeira 7
Madeira 8
Madeira 9
Madeira 10
Madeira 11
Madeira 12
Madeira 13
Madeira 14
Madeira 15
Madeira 16
Madeira 17
Madeira 18
Madeira 19
Madeira 20
Madeira 21
Madeira 22
Madeira 23
Madeira 24
Madeira 25
Madeira 26
Madeira 27
Madeira 28
Madeira 29
Madeira 30
Madeira 31
Madeira 32
Madeira 33

Funchalin retket ja aktiviteetit

Läntinen saarikierros

Läntinen saarikierros

Suositulla saarikierroksella näet Madeiran parhaat maisemat ja kauneimmat paikat. Vehreät laakeripuumetsät, jylhä vuoristo ja kallioinen pohjoisrannikko – Madeira yllättää monipuolisuudellaan! Retkellä kuulet saaren menneisyydestä, luonnosta ja nykypäivän elämästä.

Hengitä raitista ilmaa vihreillä vuorilla silmiä hivelevissä maisemissa. Tallenna kameraasi pohjoisrannikon eksoottiset laavakivialtaat tyrskyineen. Pikkukylistä voit ostaa mukaasi paikallisia käsitöitä, korkkituotteita ja lampaanvillaneuleita. Päivän aikana nautit maukkaan lounaan paikallisessa ravintolassa.

Kesto
koko päivä (n. klo 8.30–17). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 74 €/aikuinen, 37 € / 4–14-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen, lounaan ja ruokajuomat (vesi, viini, olut tai virvoitusjuoma).
Lisämaksusta
vapaaehtoinen vierailu Cabo Girãon näköalapaikalla (n. 2 €/hlö, alle 13-v. veloituksetta), maksetaan retkellä. 
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivä on keskiviikko. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkellä on mahdollisuus erityisruokavalioon (kasvis, gluteeniton, maidoton). Varaa retki ja ilmoita erityisruokavalion tarpeesta retken Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa, Aurinkolinjaan tai oppaallemme kohteessa viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Erityisruokavalion saatavuutta ja aterian sisältöä ei voida taata. Retkellä on säävaraus. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 henkilöä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla retkibussin kyytiin. Bussiin noustaan korkeahkoja askelmia. Pysähdyskohteiden maasto on paikoitellen mäkistä ja epätasaista, pääosin kuitenkin asfalttia. Retken aikana on mahdollisuus käyttää esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle on mahdollista osallistua pyörätuolilla, rollattorilla ja rattailla. Kokoontaitettavan apuvälineen ja rattaat voi ottaa mukaan retkelle. Mikäli otat apuvälineen tai rattaat mukaan, ilmoita siitä hyvissä ajoin ennen retkeä Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa, Aurinkolinjaan tai oppaallemme kohteessa.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Nunnien laakso

Nunnien laakso

Lähde seikkailulle vuoristomaisemiin! Retki vei sinut huikeiden näköalojen äärelle ja tutustumaan saaren tunnettuihin nähtävyyksiin, Nunnien laaksoon ja henkeäsalpaavan kauniilla paikalla sijaitsevaan Cristo Rein Kristus-patsaaseen.

Hotellialueelta suuntaat Pico dos Barceloksen näköalapaikalle katsomaan ylhäältä käsin Funchalin kaupunkia. Näkymät kaupungin ylle ovat upeat! Täältä noin 355 metrin korkeudesta ajelet eukalyptusmetsän maisemissa kohti Eira do Serradon näköalapaikkaa noin 1095 metrin korkeuteen. Täältä näet alhaalla laaksossa levittäytyvän dramaattisen kauniin kylän, Curral das Freirasin, joka tunnetaan Nunnien laaksona. Näköalapaikoilla sinulla on mahdollisuus jaloitella ja nauttia maisemista.

Ylhäältä vuoristosta laskeudut bussin kyydissä viehättävään Nunnien laaksoon. Tiesitkö, että tämä vaikuttavien vuorten syleilyssä sijaitseva kylä on yksi saaren ainoista, josta ei ole näkymää merelle? Kylässä sinulla on vapaata aikaa aistia tunnelmasta, kurkistaa koristeelliseen kirkkoon tai vierailla kastanja- ja kotiseutumuseossa. Matkamuistomyymälässä ja kahvilassa on mahdollisuus liköörimaistiaisiin.

Nunnien kylästä ajetaan Funchalin itäpuolelle Ponta do Garajauhun, jossa näet merellisen luonnonpuiston alueella sijaitsevan kuuluisan Cristo Rein Kristus-patsaan. Halutessasi voit laskeutua portaita pitkin ihailemaan niemenkärjen maisemia ennen paluumatkaa hotelleille. 

Kesto
puoli päivää (n. klo 8–12.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 30 €/aikuinen, 15 € / 4–14-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen.
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivä on torstai. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkeä ei suositella korkeanpaikankammoisille tai matkapahoinvoinnista kärsiville. Ajettava reitti kulkee ajoittain mutkaista tietä. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retkellä on säävaraus. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 henkilöä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla jyrkkäportaisen retkibussin kyytiin. Pysähdyskohteiden maasto on pääosin asfalttia, reitin varrella on melko paljon portaita ja paikoitellen hieman mäkistä. Pisin yhtäjaksoinen kävelymatka on n. 500 metriä. Pysähdyskohteissa ei ole esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkellä on mahdollista liikkua pyörätuolilla, rollaattorilla ja rattailla. Kokoontaitettavan apuvälineen tai rattaiden mahtumista kuljetukseen ei voida taata. Tiedustele ennen retkeä Aurinkomatkat-sovelluksen chatista, Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa onko apuvälineen tai rattaiden mukaan ottaminen mahdollista. 
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Levadakävely

Levadakävely

Patikoi Madeiran itäosan upeissa maisemissa ja nauti luonnon rauhasta. Vale Paraíson levada on pituudeltaan yhteensä noin 5 kilometrin mittainen, ja samalla yksi saaren lyhimmistä sekä helpoimmista levadoista. Tämä retki tarjoaa sinulle maistiaisen levadojen laajasta tarjonnasta.

Matkan varrella kuljet pitkin vuosisatojen aikana rakennettua kastelujärjestelmää ja niiden varrelle muodostuneita kulkureittejä, samalla kuullen tarinoita levadojen syntyperästä ja taustoista. Polut vievät sinut upean, koskemattoman luonnon keskelle ja huikean vehreisiin metsä- ja maaseutumaisemiin. Retki soveltuu kaikille, jotka ovat tottuneet liikkumaan luonnossa. Patikointireitin maasto on helppokulkuista ja tasaista.

Kesto
puoli päivää (n. klo 8–12.30). Levadakävelyn kesto n. 2,5 tuntia. Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 40 €/aikuinen, 20 € / 4–14-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen.
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivä on perjantai. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat kengät ja varaudu pukeutumisessa nopeisiin säämuutoksiin. Noin puolessa välissä kävelyä pidetään wc- ja kahvitauko, varaa mukaan käteistä rahaa. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retkellä on säävaraus. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 henkilöä ja enimmäisosallistujamäärä 20 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Caldeirão Verde -levadavaellus - keskitaso

Caldeirão Verde -levadavaellus - keskitaso

Vaella vuoristo-oppaan johdolla ja koe Madeiran upea luonto läheltä!

Caldeirão Verde -levadavaelluksen reitti alkaa Queimadasin metsäpuistosta kulkien sadunomaisen ja vehreän Laurisilva-metsän siimeksessä. Reitillä kuljetaan läpi luonnon muovaamien tunneleiden, jotka johdattavat upealle Caldeirão Verden vesiputoukselle ja kauniille smaragdinvihreälle laguunille. Vesiputoukselta palataan samaa reittiä takaisin levadan lähtöpaikalle.

Edestakaisen reitin pituus on noin 13 km, korkein kohta noin 980 m ja matalin kohta noin 890 m. Keskitason levada edellyttää hyvää peruskuntoa. Yhteistyökumppanimme on Adventure Kingdom. Kuva viitteellinen.

Kesto
koko päivä (n. klo 8.30–16). Vaellusosuuden kesto on n. 4,5 tuntia. Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 42 €/aikuinen, 30 € / 8–11-v. lapsi. Osallistujien alaikäraja on 8 vuotta.
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja vakuutuksen retkenjärjestäjän puolesta.
Lisämaksusta
Picnic-paketti (n. 10–15 €/hlö), varataan kohteessa oppaalta, Aurinkolinjasta tai sovelluksen chatista viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 16 mennessä ja maksetaan retken aikana.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivä on torstai. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat kengät, sateenkestävää ja lämmintä vaatetta (etenkin talvisin), vettä sekä eväät, mikäli et varaa lisämaksusta picnic-pakettia. Picnic-pakettiin saatavilla kasvisvaihtoehto, ei vegaanista tai gluteenitonta vaihtoehtoa. Aterioiden sisältöä ei voida taata. Levadapoluilla voi olla epätasaisuuksia ja korkeuseroja. Keskitason levadat eivät sovi korkeanpaikankammoisille. Levadapolun varrella ei ole wc:tä. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 8 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Rabaçal & 25 Fontes -levadavaellus - keskitaso

Rabaçal & 25 Fontes -levadavaellus - keskitaso

Vaella vuoristo-oppaan johdolla ja koe Madeiran upea luonto läheltä!

Rabaçal & 25 Fontes -levadavaelluksen reitti kulkee laulavien vesiputousten satumaassa, saaren sisäosissa yhdessä Madeiran kauneimmista laaksoista. Upean reitin varrella näet kaunista Laurisilva-metsää ja luonnon ainutlaatuista monimuotoisuutta. Reitti johdattaa syvänsinisen laguunin ääreen, jota reunustaa 25 pientä luonnonlähdettä. Laguunilta palataan samaa reittiä takaisin lähtöpaikalle.

Pituus noin 13 km, korkein kohta noin 1290 m ja matalin kohta noin 900 m. Keskitason levada edellyttää hyvää peruskuntoa. Yhteistyökumppanimme on Adventure Kingdom. Kuva viitteellinen.

Kesto
koko päivä (n. klo 8.15–16). Vaellusosuuden kesto on n. 4,5 tuntia. Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 42 €/aikuinen, 30 € / 8–11-v. lapsi. Osallistujien alaikäraja on 8 vuotta.
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja vakuutuksen retkenjärjestäjän puolesta.
Lisämaksusta
Picnic-paketti (n. 10–15 €/hlö), varataan kohteessa oppaalta, Aurinkolinjasta tai sovelluksen chatista viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 16 mennessä ja maksetaan retken aikana.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivät ovat perjantai ja sunnuntai. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat kengät, sateenkestävää ja lämmintä vaatetta (etenkin talvisin), vettä sekä eväät, mikäli et varaa lisämaksusta picnic-pakettia. Picnic-pakettiin saatavilla kasvisvaihtoehto, ei vegaanista tai gluteenitonta vaihtoehtoa. Aterioiden sisältöä ei voida taata. Levadapoluilla voi olla epätasaisuuksia, korkeuseroja ja tunneleita. Keskitason levadat eivät sovi korkeanpaikankammoisille. Levadapolun varrella ei ole wc:tä. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 8 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Pico do Areeiro - Pico Ruivo -vaellus - haastava

Pico do Areeiro - Pico Ruivo -vaellus - haastava

Vaella vuoristo-oppaan johdolla Madeiran korkeimmilla vuorenhuipuilla! Vaelluksesta innostuneiden ei kannata jättää tätä reittiä väliin.

Pico do Areeiro - Pico Ruivo -vaellusreitillä ihaillaan henkeäsalpaavan upeita ja vaihtelevia vuoristomaisemia. Reitti kulkee kolmen eri vuoren huipun välillä usein pilvien välissä, alkaen Pico do Areeiron (1818 m) huipulta päätyen Madeiran korkeimmalle kohdalle Pico Ruivolle (1862 m), josta laskeudutaan reitin päätteeksi Achadas do Teixeiralle (1817 m). Vuorenhuippujen väliin jää syviä laaksoja ja vehreää kasvillisuutta. Maisemat avautuvat myös kuuluisaan Nunnien laaksoon ja Paul da Serran ylängölle.

Pituus noin 10 km, korkein kohta noin 1862 m ja matalin kohta noin 1542 m. Haastava vaellus edellyttää hyvää peruskuntoa. Yhteistyökumppanimme on Adventure Kingdom.

Kesto
koko päivä (n. klo 8.30–16). Vaellusosuuden kesto on n. 4,5 tuntia. Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 42 €/aikuinen, 30 € / 8–11-v. lapsi. Osallistujien alaikäraja 8 vuotta.
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen, vaelluksen vuoristo-oppaan johdolla ja vakuutuksen retkenjärjestäjän puolesta.
Lisämaksusta
Picnic-paketti (n. 10–15 €/hlö), varataan kohteessa oppaalta, Aurinkolinjasta tai sovelluksen chatista viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 16 mennessä ja maksetaan retken aikana.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivät ovat keskiviikko ja lauantai. Retkeä ei poikkeuksellisesti toteuteta 27.4.2024. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat kengät, sateenkestävää ja lämmintä vaatetta (etenkin talvisin), runsaasti vettä sekä eväät, mikäli et varaa lisämaksusta picnic-pakettia. Picnic-pakettiin saatavilla kasvisvaihtoehto, ei vegaanista tai gluteenitonta vaihtoehtoa. Aterioiden sisältöä ei voida taata. Reitillä on paljon epätasaisuuksia ja isoja korkeuseroja. Haastavat vaellukset eivät sovi korkeanpaikankammoisille tai huimauksesta kärsiville. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellilta. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retkellä on säävaraus. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 8 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Jeeppisafari - Ihmeellinen länsi

Jeeppisafari - Ihmeellinen länsi

Jeeppisafari huristelee paikkoihin, jonne ei tavallisella autolla ole asiaa! Lännen kierroksen alussa tutustutaan saaren eteläosan Lugar de Baixon ja Candelarian kyliin. Reitillä noustaan pohjoisemmaksi Lombo Mouron kautta Paul da Serran upealle ylängölle. Kierros jatkuu Santan kylän kautta Porto Monizin merivesialtaista tunnettuun saaren luoteisosaan. Ennen paluuta Funchaliin tutustutaan pohjoispuolelta ajellen Seixaliin sekä São Vicenteen.

Kesto
koko päivä (n. klo 9–17). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 55 €/aikuinen, 27,50 € / 3–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja vakuutuksen. 
Lisämaksusta
lounas (n. 16 €/hlö) maksetaan retken aikana. Lounas saatavilla gluteenittomana, vegaanisena, maidottomana sekä kasvisversiona. Aterioiden sisältöä ei voida taata. Vapaaehtoinen vierailu Porto Monizin luonnon merivesialtailla (n. 3 €/hlö).
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta). Jeepin kuljettaja toimii oppaana.
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivät ovat maanantai ja perjantai. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat kengät, lämmintä ja tuulen- sekä sateenpitävää vaatetta (etenkin talvella), päähine ja aurinkorasvaa. Kesäkuukausina varaa mukaan uimavarusteet, mikäli haluat pulahtaa Porto Monizin lisämaksullisissa luonnon merivesialtaissa. Jeepit ovat katettuja. Retkeä ei suositella raskaana oleville, selkävaivaisille tai matkapahoinvoinnista kärsiville, sillä tiet ovat paikoitellen mutkaisia ja pomppuisia. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla jeepin kyytiin. Autoon nousu vaatii käsiä sekä jalan noston vähintään 60 cm korkeudelle. Auton etuosaan noustaan henkilöauton tavoin, mutta takaosaan noustaan pieniä tikasportaita pitkin. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista ottaa mukaan apuvälineitä tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Jeeppisafari - Idän yhdistelmäkierros

Jeeppisafari - Idän yhdistelmäkierros

Jeeppisafari huristelee paikkoihin, jonne ei tavallisella autolla ole asiaa! Idän kierroksella vieraillaan saaren kolmanneksi korkeimmalla kohdalla, Pico do Areeirolla ja tutustutaan laakeripuumetsiin, sekä haukataan raikasta ilmaa lyhyen levadakävelyn merkeissä Ribeiro Frion kylässä. Matkaat saaren vehreissä maisemissa halki Achada do Cedro Gordon, Porto da Cruzin ja Refertan. Kierroksen lopussa ennen paluuta Funchaliin suunnataan vielä saaren itäisimpään kärkeen Ponta de São Lourencoon.

Kesto
koko päivä (n. klo 9–17). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 55 €/aikuinen, 27,50 € / 3–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja vakuutuksen.
Lisämaksusta
lounas (n. 16 €/hlö) maksetaan retken aikana. Lounas saatavilla gluteenittomana, vegaanisena, maidottomana sekä kasvisversiona. Aterioiden sisältöä ei voida taata.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta). Jeepin kuljettaja toimii oppaana.
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivä on keskiviikko. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat kengät, lämmintä ja tuulen- sekä sateenpitävää vaatetta (etenkin talvella), päähine ja aurinkorasvaa. Jeepit ovat katettuja. Levadakävelyn pituus n. 3 km. Retkeä ei suositella raskaana oleville, selkävaivaisille tai matkapahoinvoinnista kärsiville, sillä tiet ovat paikoitellen mutkaisia ja pomppuisia. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Jeeppisafari - Hurmaava pohjoinen

Jeeppisafari - Hurmaava pohjoinen

Jeeppisafari huristelee paikkoihin, jonne ei tavallisella autolla ole asiaa! Kierroksella tutustutaan tarkemmin saaren pohjoisosan henkeäsalpaavan kauniisiin ja vehreisiin meri- ja vuoristomaisemiin. Retken aluksi suunnataan São Vicenten keskustaan ja sieltä huristellaan itään, rannikkoa ja Ponta Delgadan kylää myötäillen. Kierroksella tutuksi tulevat myös Santanan keskusta sekä Faialin kylä.

Kesto
koko päivä (n. klo 9–17). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 55 €/aikuinen, 27,50 € / 3–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja vakuutuksen.
Lisämaksusta
lounas (n. 16 €/hlö) maksetaan retken aikana. Lounas saatavilla gluteenittomana, vegaanisena, maidottomana sekä kasvisversiona. Aterioiden sisältöä ei voida taata.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta). Jeepin kuljettaja toimii oppaana.
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivä on perjantai. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat kengät, lämmintä ja tuulen- sekä sateenpitävää vaatetta (etenkin talvella), päähine ja aurinkorasvaa. Jeepit ovat katettuja. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkeä ei suositella raskaana oleville, selkävaivaisille tai matkapahoinvoinnista kärsiville, sillä tiet ovat paikoitellen mutkaisia ja pomppuisia. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla jeepin kyytiin. Autoon nousu vaatii käsiä sekä jalan noston vähintään 60 cm korkeudelle. Auton etuosaan noustaan henkilöauton tavoin, mutta takaosaan noustaan pieniä tikasportaita pitkin. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista ottaa mukaan apuvälineitä tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Jeeppisafari - Etelän parhaat palat

Jeeppisafari - Etelän parhaat palat

Jeeppisafari huristelee paikkoihin, jonne ei tavallisella autolla ole asiaa! Saaren eteläosan kierroksella vieraillaan "auringonpisteenä" tunnetun Ponta do Solin kylän maisemissa ja nähdään upeaa Paul da Serran ylänköä. Retken aikana jeepit suuntavat myös saaren läntisimpään osaan, Ponta do Pargon näköalapaikalle. Etelärannikolle suunnataan Paul do Marin tunnelmalliseen pieneen kylään sekä Calhetan alueelle.

Kesto
koko päivä (n. klo 9–17). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 55 €/aikuinen, 27,50 € / 3–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja vakuutuksen.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta). Jeepin kuljettaja toimii oppaana.
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivä on sunnuntai. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat kengät, lämmintä ja tuulen- sekä sateenpitävää vaatetta (etenkin talvisin), päähine ja aurinkorasvaa. Jeepit ovat katettuja (katteen saa pois/paikalleen säästä ja asiakkaiden toiveesta riippuen). Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun Paul do Marin kylässä. Retkeä ei suositella raskaana oleville, selkävaivaisille tai matkapahoinvoinnista kärsiville, sillä tiet ovat paikoitellen mutkaisia ja pomppuisia. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille. Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla jeepin kyytiin. Autoon nousu vaatii käsiä, sekä jalan noston vähintään 60 cm korkeudelle. Auton etuosaan noustaan maastoauton tavoin, mutta takaosaan noustaan joko rappuja tai askelmaa pitkin. Pysähdyskohteiden maasto vaihtelee epätasaisesta ja kivikkoisesta maastosta nurmikkoon, ja tasaiseen asfalttiin. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista ottaa mukaan apuvälineitä tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Jeeppisafari - Nunnien laakso ja eteläinen rantakallio

Jeeppisafari - Nunnien laakso ja eteläinen rantakallio

Jeeppisafari huristelee paikkoihin, jonne ei tavallisella autolla ole asiaa! Jeepit ajavat Nunnien laakson läntistä puolta jylhissä maisemissa. Matkalla näet pieniä ja tuntemattomampia kyliä upeiden maisemien kera. Huristelet Jardim da Serran kirsikoista tunnetussa kylässä ja Quinta Granden maaseutumaisemissa sekä näet Cabo Girãon lasisen näköalatasanteen sekä Camâra de Lobosin idyllisen kalastajakylän.

Kesto
puoli päivää (n. klo 9–13/14). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 40 €/aikuinen, 20 € / 3–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja vakuutuksen.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta). Jeepin kuljettaja toimii oppaana.
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivät ovat tiistai ja lauantai. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat kengät sekä lämmintä ja tuulen- ja sateenpitävää vaatetta (etenkin talvella). Jeepit ovat katettuja. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkeä ei suositella raskaana oleville, selkävaivaisille tai matkapahoinvoinnista kärsiville, sillä tiet ovat paikoitellen mutkaisia ja pomppuisia. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla jeepin kyytiin. Autoon nousu vaatii käsiä sekä jalan noston vähintään 60 cm korkeudelle. Auton etuosaan noustaan henkilöauton tavoin, mutta takaosaan noustaan pieniä tikasportaita pitkin. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista ottaa mukaan apuvälineitä tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Jeeppisafari - Idän mini-combo

Jeeppisafari - Idän mini-combo

Jeeppisafari huristelee paikkoihin, jonne ei tavallisella autolla ole asiaa! Jeepit suuntavat Funchalin kaupungista saaren itäosiin. Matkalla ohitetaan koripajunpunonnasta tunnettu pieni ja viehättävä Camachan kylä, Morenan ja Santo da Serran kylät sekä saaren vanha pääkaupunki Machico. Jeeppisafarin lomassa teet lyhyen levadakävelyn luonnon keskellä.

Kesto
puoli päivää (n. klo 9–13/14). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 40 €/aikuinen, 20 € / 3–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja vakuutuksen.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta). Jeepin kuljettaja toimii oppaana.
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivä on torstai. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan tukevat kengät sekä lämmintä ja tuulen- ja sateenpitävää vaatetta (etenkin talvisin). Jeepit ovat katettuja. Levadakävelyn kesto n. 45 minuuttia. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkeä ei suositella raskaana oleville, selkävaivaisille tai matkapahoinvoinnista kärsiville, sillä tiet ovat paikoitellen mutkaisia ja pomppuisia. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Canyoning – seikkailu vuoristossa

Canyoning – seikkailu vuoristossa

Elääkö sinussa pieni seikkailija? Märkäpuku päälle, kypärä päähän ja sitten menoksi! Madeira on yksi Euroopan parhaimpia paikkoja canyoningiin eli rotkovaellukseen.

Rotkovaellus on täynnä vauhdin huumaa ja upeita luontokohteita. Laskeudu villissä luonnossa pitkin kallioseinämiä, laske liukumäkeä vesiputouksissa ja pulahda märkäpuvussa veret seisauttavan kirkkaaseen vuoristojokeen. Korkein laskeutuminen alas kanjoniin on noin 12 metriä. Uusi laji tulee tutuksi kokeneiden ohjaajien opastamana. Retki soveltuu yli 14-vuotiaille.

Kesto
puoli päivää (n. klo 8.30–12.30). Rotkovaelluksen kesto n. 3 tuntia. Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 65 €/hlö, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 14 vuotta.
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen, koulutetun oppaan ja vakuutuksen retkenjärjestäjän puolesta.
Lisämaksusta
Rotkovaellukseen sopivat kengät (n. 5 €/hlö), maksetaan retkellä käteisellä.
Opastus
englanniksi
Retkipäivä
Vuoden 2024 retkipäivät ovat keskiviikko ja sunnuntai. Retki toteutetaan 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Osallistujan enimmäispaino 100 kg ja vähimmäispaino 45 kg sekä vähimmäispituus 150 cm. Ilmoita varusteita varten osallistujan pituus, paino sekä kengän koko. Tiedot tulee ilmoittaa ennen retkipäivää oppaalle kohteessa, Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa tai Aurinkolinjaan. Varaa retkelle mukaan uima-asu ja pyyhe. Retkelle tarvitaan hyvä peruskunto. Retki ei sovellu korkeanpaikankammoisille.

Ennakkomyynnissä oleva rotkovaellus on tasoa 1 ja sopii aloittelijoille. Tason 2 rotkovaellus ostettavissa kohteessa oppaalta. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 8 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Ilhas Desertas - Autiosaaret

Ilhas Desertas - Autiosaaret

Retki on yhdistelmä rentoa merellä oleilua ja ainutlaatuiseen luontoon tutustumista. Autiosaarille kuljet leppoisasti katamaraanilla ja merimatkan aikana sinulla on mahdollisuus päästä bongaamaan esimerkiksi delfiinejä tai valaita niiden aidossa elinympäristössä!

Ilhas Desertas -saaret, eli Autiosaaret ovat monelle vielä tuntematon osa Madeiran saariryhmää. Nämä kolme horisontissa siintävää saarta ovat luonnonsuojelualuetta, ja tällä retkellä sinulla on mahdollisuus päästä näkemään saaret ja tutustumaan niihin lähietäisyydeltä. Saarilla rantaudutaan niistä keskimmäiselle ja suurimmalle, Grandelle. Saarella tehdään pieni opastettu kävelykierros paikallisen, valtuutetun oppaan opastuksella. Kierroksen aikana kuulet mielenkiintoista tietoa saarista, niiden luonnosta sekä siellä esiintyvistä eläimistä. Autiosaarten tunnetuin asukki on uhanalainen munkkihylje, joiden tiedetään asustelevan saarten luolissa.

Ennen paluumatkaa Funchaliin voit pulahtaa raikkaaseen ja virkistävään meriveteen sekä nauttia katamaraanilla tarjoiltavaa lounasta. Retki on unohtumaton elämys tutustua Madeiran saariryhmään monipuolisemmin.

Kesto
koko päivä (n. klo 9–18). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 90 €/aikuinen, 50 € / 5–12-v. lapsi
Sisältää
katamaraaniristeilyn, opastetun kierroksen Autiosaarilla, lounaan ja kaksi ruokajuomaa (mehu, virvoitusjuoma, olut, viini).
Lisämaksusta
muut juomat, maksetaan retkellä.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivät ovat keskiviikko ja lauantai. Retki toteutetaan 31.10. asti. Retki on ohjelmassa vain kesäkaudella.
Huomioitavaa
Kuljetukset retken lähtöpaikalle omatoimisesti. Lähtö Funchalin huvipursisatamasta, laiturilta numero 8, VMT Catamaranin toimipisteeltä. Toimipisteellä tulee olla 30 minuuttia ennen katamaraanin lähtöaikaa. Katamaraanimatkan kesto on n. 2,5 tuntia/ suunta. Retkeä ei suositella helposti merisairaaksi tuleville henkilöille. Varaa retkelle mukaan pyyhe, uima-asu, lämmintä ja tuulenpitävää vaatetta sekä pientä välipalaa. Katamaraanilla voi maksaa käteisen lisäksi kortilla, minimostos kortilla maksettaessa 8 €.

Retkellä on mahdollisuus erityisruokavalioon (kasvis, vegaaninen, maidoton, gluteeniton). Ilmoita erityisruokavalion tarpeesta Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa, Aurinkolinjaan tai oppaallemme kohteessa viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 henkilöä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla katamaraaniin. Sisäänkäynnillä on muutamia loivia portaita. Katamaraanin ja laiturin välissä on yleensä pieni rako, jonka yli tulee kyetä astumaan. Katamaraanista rantaudutaan maihin kumiveneellä, jonka kyytiin on kyettävä nousemaan katamaraanista. Kuljettava maasto on melko tasaista, mutta paikoitellen matkalla on kivikkoista ja juurakkoista. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista osallistua tai ottaa mukaan pyörätuolia, rollaattoria tai rattaita. 
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Risteily Kolumbuksen jäljillä

Risteily Kolumbuksen jäljillä

Leppoisa risteily Madeiran rannikolla. Löytöretkeilijä Kristoffer Kolumbus asusti aikoinaan Madeiran saarella ja risteilyllä matkataan Kolumbuksen lippulaivana tunnetulla Santa Maria -laivalla.

Retken laiva on rakennettu tarkaksi kopioksi 500 vuotta sitten maailman meriä seilanneesta Santa Mariasta. Laivan kannelta käsin voit kuvitella, millaista matkanteko oli löytöretkien aikana. Retkellä pidetään uimatauko sään salliessa.

Kesto
puoli päivää (risteilyn kesto n. klo 10.30–13.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 40 €/aikuinen, 20 € / 4–12-v. lapsi
Sisältää
risteilyn sekä madeiraviini- ja hunajakakkumaistiaiset.
Lisämaksusta
Juomat laivan baarista, maksetaan retkellä käteisellä.
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluita. Laivan henkilökunta puhuu englantia.
Retkipäivä
Vuoden 2024 retki toteutetaan päivittäin 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Siirtyminen laivan lähtöpaikalle Funchalin huvipursisatamaan omatoimisesti. Satamassa tulee olla klo 10, eli 30 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. Talvikuukausina mukaan kannattaa varata lämmintä vaatetta. Sään salliessa pidetään uimatauko, yleensä kesäkuukausina. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. 
Esteettömyys
Liikkuminen: Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla laivaan portaita pitkin. Merellä ollessa aallokkoa laivassa voi olla hankalaa liikkua. Laivassa on jyrkkiä portaita. Uimaan mennessä tulee kyetä nousemaan laivan kaiteen yli ja kulkemaan jyrkkiä portaita veteen, ja sieltä pois. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista ottaa mukaan pyörätuolia, rollaattoria tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Meriretki – delfiinit ja valaat

Meriretki – delfiinit ja valaat

Tee unelmistasi totta ja näe merten nisäkkäitä niiden aidossa elinympäristössä! Nauti vauhdikkaasta merimatkasta paikallisen meribiologin seurassa. Matkaa taitetaan pikakumiveneellä, joka on erityisesti suunniteltu delfiini- ja valasretkien toteuttamista varten. Mikäli delfiinejä tai valaita ei retken aikana nähdä, saat uuden retken maksutta.

Kesto
puoli päivää (n. klo 12.15.–15). Risteilyn kesto n. 2,5 tuntia. Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 55 €/aikuinen, 34,50 € / 6–11-v. lapsi, 31.5.2024 asti.
n. 60 €/aikuinen, 35 € / 6–11-v. lapsi, 1.6.2024 alkaen.
Sisältää
venematkan.
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluita. Laivan henkilökunta puhuu englantia.
Retkipäivä
Vuoden 2024 retki toteutetaan päivittäin 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Siirtyminen retken lähtöpaikalle Funchalin satamaan omatoimisesti, lähtö Galerias Sao Lourenco -ostoskeskuksesta, Rota dos Cetaceos -toimistolta. Varaa retkelle mukaan tuulen- ja vedenpitävää vaatetta. Retkeä ei suositella vauvoille tai raskaana oleville, eikä matkapahoinvoinnista tai selkävaivoista kärsiville. Ota veneeseen mukaan vain välttämättömimmät tavarat, muut voi jättää retken ajaksi retkijärjestäjän toimistolle. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 3 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille. Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla veneeseen. Rota dos Cetaceon toimistolta veneelle on matkaa n. 500 metriä, matkalla kuljetaan tasaista asfalttia, portaita, kapeaa käytävää sekä metallista ja puista kapeaa laituria pitkin. Vene on matalalla laituriin nähden ja sinne tulee kyetä astumaan leveän reunan ylitse. Veneen penkeillä istutaan hajareisin. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista ottaa mukaan pyörätuolia, rollaattoria tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Meriretki katamaraanilla

Meriretki katamaraanilla

Näe Madeiran saaren rannikon hulppeat maisemat ja loputon Atlantti mereltä käsin! Rento meriretki Seaborn-katamaraanilla sopii koko perheelle.

Vietä rentoa päivää Atlantin aalloilla ja nauti virkistävästä merituulesta katamaraanin kannella. Hyvällä onnella katamaraanin lähellä polskii uteliaita ja leikkisiä delfiinejä. Lämpimällä säällä pidetään uimatauko.

Kesto
puoli päivää (risteilyn kesto n. klo 10.30–13.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 35 €/aikuinen, 17,50 € / 5–11-v. lapsi
Sisältää
katamaraaniristeilyn.
Lisämaksusta
Juomat katamaraanin baarista, maksetaan retkellä.
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluita. Laivan henkilökunta puhuu englantia.
Retkipäivä
Vuoden 2024 retki toteutetaan päivittäin 31.10.2024 asti.
Huomioitavaa
Siirtyminen retken lähtöpaikalle Funchalin satamaan omatoimisesti, lähtö Funchalin huvipursisatamasta, Seaborn-katamaraanilta. Seaborn Catamaran -kioskilla tulee olla 30 minuuttia ennen katamaraanin lähtöaikaa. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Talvikuukausina mukaan kannattaa varata lämmintä vaatetta. Sään salliessa pidetään uimatauko, yleensä kesäkuukausina. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retkellä on säävaraus.
Esteettömyys
Liikkuminen: Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla katamaraaniin. Sisäänkäynnillä on muutamia loivia portaita, ei kaiteita. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista osallistua pyörätuolilla, rollaattorilla tai rattailla. 
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Auringonlaskun meriretki katamaraanilla

Auringonlaskun meriretki katamaraanilla

Ihaile auringonlaskussa kylpevää Madeiran saarta mereltä käsin! Rento meriretki katamaraanilla sopii koko perheelle.

Nauti virkistävästä merituulesta ja meren äänistä katamaraanin kannella. Hyvällä onnella näköetäisyydellä polskii uteliaita ja leikkisiä delfiinejä, tai jopa valaita. Lämpimällä säällä retken aikana pidetään uimatauko.

Kesto
iltaretki (n. klo 18.30–21.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 40 €/aikuinen, 20 € / 5–12-v. lapsi
Sisältää
katamaraaniristeilyn.
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluista. Laivan henkilökunta puhuu englantia.
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivät ovat ma, ti, ke, to, pe, la (1.7. alkaen) ja su. Retki toteutetaan 1.6.–15.9. Retki on ohjelmassa vain kesäkaudella.
Huomioitavaa
Kuljetukset retken lähtöpaikalle Funchalin satamaan omatoimisesti. Lähtö Funchalin huvipursisatamasta, laiturilta numero 8, VMT Catamaranin toimipisteeltä. Toimipisteellä tulee olla 30 minuuttia ennen katamaraanin lähtöaikaa. Retkeä ei toteuteta Saccharum-hotellista. Retkeä ei suositella helposti merisairaaksi tuleville henkilöille. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 12 mennessä.
Esteettömyys
Liikkuminen: Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla katamaraaniin. Sisäänkäynnillä on muutamia loivia portaita. Katamaraanin ja laiturin välissä on yleensä pieni rako, jonka yli tulee kyetä astumaan. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista osallistua tai ottaa mukaan pyörätuolia, rollaattoria tai rattaita. 
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Funchalin retket – varaa lomallesi uusia elämyksiä

Näe lomakohteesi helmet ja koe uusia elämyksiä! Valitse suomeksi tai englanniksi opastettuja retkiä ja ainutlaatuisia aktiviteetteja.

Osan retkistä voit varata jo pari kuukautta ennen matkustuskauden alkua. Varmista paikkasi retkillämme ja varaa ne ennen matkaa matkavarauksen yhteydessä, OmalomastaAurinkomatkat-sovelluksesta tai asiakaspalvelustamme. Ennen matkaa varatut retket tulee maksaa ennen matkalle lähtöä. Loman aikana voit ostaa retkiä Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kaikki retket voit varata ja maksaa myös lomakohteessasi euroilla, Visalla tai Mastercardilla. Retket tulee varata viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 12 paikallista aikaa. Osa retkistä tulee varata jo hyvissä ajoin ennen retken alkua, poikkeava aika on mainittu retkikuvauksessa. Mikäli varattu retki joudutaan perumaan esimerkiksi vähäisen osallistujamäärän tai sääolosuhteiden takia, maksamasi retkimaksu palautetaan.

Retkien hinnat ovat ohjehintoja, hinnat vahvistuvat varauksen yhteydessä. Maksutta retkeileville lapsille ei varata omaa paikkaa retkibussista, eivätkä mahdolliset ateriat sisälly maksuttoman retken ja/tai aktiviteetin hintaan. Retken ilmoitettu noin-kesto on arvio retken tavanomaisesta kestosta. Tarkka lähtöaika ja -paikka retkelle on retkilipussa tai saat sen oppaalta kohteessa. Muutokset retkien hinnoissa, retkipäivissä, ohjelmassa ja aikataulussa ovat mahdollisia, lue lisää retkiehdoista.

Aurinkotreeni Funchal

Aurinkotreeni Harmonia Funchalissa

Aurinkotreeni Harmonia Funchalissa

Tule mukaan nauttimaan liikunnan riemusta ja huolehdi hyvinvoinnistasi myös lomalla! Kesäkaudella 2024 voit osallistua maksuttomille Aurinkotreeni-tunneille Funchalissa kaksi kertaa viikossa ajalla 1.5.–10.9.2024.

Aurinkotreeni Harmonia on virkistävä ja kehoa huoltava sekä syvävenyttävä treeni. Tunnit kehittävät liikkuvuutta, parantaa keskivartalon hallintaa sekä rauhoittaa mielen ja kehon. Rauhalliset harjoitukset tehdään oman kehon painolla, joten treenit soveltuvat kaikentasoisille. Tuntien sisältö koostuu lämmittely-, kehonhallinta-, liikkuvuus- ja rentoutusosioista. Treeneissä tehdään sekä yksilö-, pari- että ryhmäharjoituksia ja tunteja ohjaa Aurinkomatkojen koulutettu suomenkielinen liikuntaopas. Treenit järjestetään ulkona upeissa Lidon rantapuiston maisemissa.

Treeni sopii niin aktiivisesti kuin kevyemmin liikkuvalle, eikä osallistuminen vaadi aikaisempaa kokemusta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset (alle 18-vuotiaat vain täysi-ikäisen seurassa).

Tapaamispaikka ja kesto
Tapaaminen Lidon rantapuiston alueella klo 9. Treenin kesto n. 45 minuuttia.
Hinta
maksuton
Päivä
Treeni toteutetaan lauantaisin 1.5.–10.9.2024. Huom. treenejä ei poikkeuksellisesti toteuteta 6.6.–6.7.2024.
Huomioitavaa
Varaa mukaan pyyhe tai jumppa-alusta, juomapullo sekä liikuntaan sopivat vaatteet ja jalkineet. Siirtyminen tapaamispaikalle omatoimisesti, tarkempi paikka ilmoitetaan lähempänä. Tunnit toteutetaan säävarauksella 1–20 henkilölle. Jos et käytä varaamaasi tuntia, ilmoita siitä Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa, Aurinkolinjaan tai oppaalle kohteessa. Aurinkotreeniin ei ole mahdollista osallistua Saccharum-hotellilta.
Esteettömyys
Tunnin aikana saatetaan liikkua jalkaisin paikasta toiseen. Tunnin aikana tulee pystyä käyttämään molempia käsiä ja jalkoja.
Varaa paikka
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Aurinkotreeni Voima Funchalissa

Aurinkotreeni Voima Funchalissa

Tule mukaan nauttimaan liikunnan riemusta ja huolehdi hyvinvoinnistasi myös lomalla! Kesäkaudella 2024 voit osallistua maksuttomille Aurinkotreeni-tunneille Funchalissa kaksi kertaa viikossa ajalla 1.5.–10.9.2024.

Aurinkotreeni Voima on sykettä nostattava ja koko kehoa voimistava harjoitus, jonka tavoitteena on kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva ja vahva keho. Ulkona upeissa maisemissa järjestettävät treenit kehittävät liikkuvuutta, parantaa hapenottokykyä ja sisältää myös voimaharjoituksia. Tuntien sisältö koostuu lämmittelyosiosta, toiminnallisesta lihaskunto-osiosta sekä loppuverryttelystä ja palauttelusta.

Treenit sopivat kaikentasoisille, sillä harjoituksissa jokainen haastaa ainoastaan itsensä, oman kehon painolla ja oman kunnon mukaan! Treeneissä yhdistyy sekä yksilö-, pari- että ryhmäharjoituksia ja tunteja ohjaa Aurinkomatkojen koulutettu suomenkielinen liikuntaopas.

Treeni sopii niin intohimoiselle aktiiviliikkujalle kuin kevyemmin liikkuvalle, eikä osallistuminen vaadi aikaisempaa kokemusta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset (alle 18-vuotiaat vain täysi-ikäisen seurassa).

Tapaamispaikka ja kesto
Tapaaminen Funchalin keskustassa klo 17.30. Treenin kesto n. 45 minuuttia.
Hinta
maksuton
Päivä
Treeni toteutetaan torstaisin 2.5.–10.9.2024. Huom. treenejä ei poikkeuksellisesti toteuteta 6.6.–6.7.2024.
Huomioitavaa
Varaa mukaan pyyhe tai jumppa-alusta, juomapullo sekä liikuntaan sopivat vaatteet ja jalkineet. Siirtyminen tapaamispaikalle omatoimisesti, tarkempi paikka ilmoitetaan lähempänä. Tunnit toteutetaan säävarauksella 1–20 henkilölle. Jos et käytä varaamaasi tuntia, ilmoita siitä Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa, Aurinkolinjaan tai oppaalle kohteessa. Aurinkotreeniin ei ole mahdollista osallistua Santa Cruzista.
Esteettömyys
Tunnin aikana saatetaan liikkua jalkaisin paikasta toiseen. Tunnin aikana tulee pystyä käyttämään molempia käsiä ja jalkoja.
Varaa paikka
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Aurinkotreeni Funchal

Lomalla on hyvä panostaa omaan itseen ja hyvinvointiin. Tule mukaan liikkumaan ja lomaile hymyssä suin! Osallistu maksuttomille Aurinkotreeni-tunneille ja huolla kehoa sekä mieltä myös lomaillessasi.

Aurinkotreeni on Aurinkomatkojen oma liikuntakonsepti, jonka tunneilla virkistyy sekä mieli että keho! Treenit soveltuvat sekä intohimoiselle aktiiviliikkujalle, että kevyemmin liikkuvalle. Valittavanasi on kaksi erilaista treeniä: voimistava ja sykettä nostattava Voima sekä kehoa avaava ja mieltä virkistävä Harmonia. Molemmat treenit tehdään omaa kehoa kuunnellen ja oman kehon painolla, joten treenit soveltuvat kaikentasoisille liikkujille. Treeneissä tehdään sekä yksilö-, pari- että ryhmäharjoituksia ja tunteja ohjaa Aurinkomatkojen koulutettu liikuntaopas.

Treeneihin ovat tervetulleita kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset (alle 18-vuotiaat vain täysi-ikäisen seurassa). Varaa osallistumisesi Aurinkotreeni-tunneille matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.

Lentokenttäkuljetukset

Bussikuljetus lentoasemalta hotellille

Bussikuljetus lentoasemalta hotellille

Matkusta vaivattomasti lentoasemalta hotelliisi Aurinkomatkojen maksullisella bussikuljetuksella. Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Hinta
Kohteesta riippuen 18–32 €/aikuinen, 9–16 € / lapsi 2–17-v. Alle 2-vuotiaat lapset matkustavat lentokenttäkuljetuksessa veloituksetta. Tarkan hinnan näet varausta tehdessäsi.

Bussikuljetuksemme ovat aina meno-paluu-kuljetuksia, jotka voit ostaa varauksen yhteydessä, Omalomasta tai Aurinkomatkat-sovelluksesta viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Sulje

Yksityinen lentokenttäkuljetus

Yksityinen lentokenttäkuljetus

Tässä kohteessa voit matkustaa lentoasemalta hotelliisi nopeasti ja mukavasti myös yksityiskuljetuksella, jonka tarkemmat hintatiedot näet tehdessäsi varausta.

Autoon mahtuu 1 matkalaukku/hlö. Yksityiskuljetukseen voivat osallistua vain samalla matkavarauksella olevat henkilöt.

Yksityiskuljetuksemme ovat aina meno-paluu-kuljetuksia, jotka voit ostaa varauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai asiakaspalvelusta viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Sulje

Lentokenttäkuljetukset

Tässä kohteessa voit ostaa joko bussikuljetuksen tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotelliisi.