Limassol – tietoa matkakohteesta

Limassol 1
Limassol 2
Limassol 3
Limassol 4
Limassol 5
Limassol 6
Limassol 7
Limassol 8
Limassol 9
Limassol 10
Limassol 11
Limassol 12
Limassol 13
Limassol 14
Limassol 15
Limassol 16
Limassol 17
Limassol 18
Limassol 19
Limassol 1
Limassol 2
Limassol 3
Limassol 4
Limassol 5
Limassol 6
Limassol 7
Limassol 8
Limassol 9
Limassol 10
Limassol 11
Limassol 12
Limassol 13
Limassol 14
Limassol 15
Limassol 16
Limassol 17
Limassol 18
Limassol 19

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Voit vuokrata auton lomallesi kätevimmin verkkosivuiltamme. Voit noutaa auton lentoasemalta tai vuokraamon keskustan toimipisteestä. Saadaksesi varmasti haluamasi auton tee autonvuokraus hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.

Mikäli vuokraat auton vasta perillä, ota yhteys oppaaseemme muutama päivä ennen haluttua vuokrausajankohtaa. Paikalla vuokrattavien autojen hinnat ja vuokrausehdot näet hotellissa olevasta Aurinkomatkojen Lomakansiosta.


Harrastukset

Limassolissa ja sen läheisyydessä voi harrastaa mm. ratsastusta, pyöräilyä ja patikointia sekä vesiurheilua.

Kaupungista löytyy useita kuntosaleja. Saleilla järjestetään myös aerobic-tunteja.

Ratsastaa voi Limassolin itäpuolella sijaitsevassa Parekklisian kylän Santa Marina Retreatissa, jossa on myös paljon muita harrastusmahdollisuuksia, mm. seinäkiipeilyä.

Patikointi

Voit patikoida esim. hotellialueelta sisämaahan päin Yermasoyian kylään ja padolle sekä Mouttagiakan kylään. Myös rantaa myötäilevät päällystetyt kävelytiet soveltuvat lenkkeilyyn. Toinen tie kulkee Dassoudin rannan kohdalta länteen ja toinen Aquarius-hotellin jälkeen 3–5 km:n päähän itään.

Troodosvuoristossa, n. 45 km:n päässä Limassolista on 3–12 km:n pituisia reittejä. Reittikarttoja on saatavilla Kyproksen matkailujärjestön toimistoista. 

Pyörien vuokraus

Limassolissa voi tutustua ympäristöön pyöräillen. Hotellialueella on muutamia pyörävuokraamoja. Pyöräillä voi vaikkapa lähikylien kautta maaseudulle vievillä teillä sekä vanhaa Nikosian maantietä pitkin itään. Paikallisesta matkailutoimistosta saa pyöräilyesitteitä reittiehdotuksineen.

Voit vuokrata myös Citypyörän vuokrauspisteistä, joita on eri puolilla kaupunkia.

Sukellus ja snorklaus

Buddy Divers -sukelluskeskus Le Meridien-hotellin rannalla aloittaa sukelluskauden huhtikuun lopulla. Sukeltajille järjestetään retkiä mm. laivan hylylle.

Kaikilla Limassolin rannoilla voi snorklata. Rannoista mielenkiintoisempia on esim. useiden poukamien kalkkikivikallioranta Governor's Beach, n. 22 km hotellialueelta itään.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa ja hotellialueella pääkadun varrella on useita apteekkeja. Apteekeissa myydään lääkkeiden lisäksi kosmetiikkaa.

Hotellialueella sijaitsee lääkärikeskus Unity Medicenter. Ygeia-klinikka sijaitsee Limassolin keskustassa. Säilytä lääkärikäynnin kuitit vakuutusyhtiötäsi varten, jotta voit hakea korvausta kotiin palattuasi.

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta runsaan kalkkipitoisuutensa vuoksi se ei ole hyvänmakuista. Pullotettua vettä voi ostaa kaikista valintamyymälöistä ja kioskeista.

Liikuntaesteiset

Limassolin keskustan alue sopii huonosti liikuntaesteisille. Rantakatu on hyvin vilkkaasti liikennöity, välimatkat ovat pitkät ja keskusta ahdas. Kaupungin keskustassa jalkakäytävät ovat paikoittain kapeat ja huonokuntoiset. Lentokenttä- ja retkibusseihin sisäänpääsy on hankalaa, busseissa on korkeat raput ja ovet ovat kapeita. Retkikohteissa liikkuminen pyörätuoleilla on hankalaa. Hotellialueella on verrattain hyvät jalkakäytävät.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Yleisimmät luottokortit ja Visa Electron käyvät maksuvälineinä useimmissa liikkeissä, hotelleissa ja ravintoloissa. Korteilla voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Palveluraha

Kyproksella on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolassa laskun loppusummaa voi pyöristää 5-10 % ylöspäin. Retkibussin kuljettajaa ja hotellihuoneen siivoojaa on hyvä muistaa loman lopussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Limassol kohdeopas


Kulkuyhteydet

Limassolin hotellialueen ja keskustan välillä on helppo liikkua bussilla ja taksilla. Palvelutaksit ovat kaupunkien välillä liikennöiviä julkisia kulkuneuvoja, joihin paikka varataan etukäteen.

Bussit
Hotellialueelta pääsee bussilla keskustaan uuteen ja vanhaan satamaan ja My Mall -ostoskeskukseen. Limassolista pääsee bussilla Nikosiaan, Pafokseen ja Larnakaan useita kertoja päivässä.

Taksit
Saat taksin kätevimmin pyytämällä taksin tilauksen hotellin vastaanotosta. Hotellien läheisyydessä on myös taksiasemia. Takseissa on mittarit.

Palvelu- eli servicetaksit
Palvelutaksit ovat pikkubusseja, jotka ottavat kyytiin 4–7 henkilöä. Ne liikennöivät Limassolin, Nikosian, Pafoksen ja Larnakan välillä. Varaa paikka etukäteen hotellin vastaanotosta.


Lentokenttäkuljetukset

Tämän Aurinkomatka-paketin edestakaiset bussikuljetukset ovat maksullisia. Kesällä 2018 hinta 18 €/aikuinen ja 9 €/lapsi 2–17v., kesällä 2019 hinta 28 €/aikuinen ja 14 € / lapsi 2–17-v., alle 2-vuotiaat sylilapset maksutta. Voit ostaa myös yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetuksen voit ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus tulee ostaa viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Pafos International Airport
Matkan pituus n. 70 km
Matkan kesto 50–60 min

Yhteydet lentokentältä
Pelkät lennot ostaneet pääsevät lomakohteeseen taksilla.


Matkalla lasten kanssa

Lomaa lasten kanssa siivittävät vesileikit uima-altaalla, rannalla ja vesipuistossa.

Vesipuisto
Watermania-vesipuisto on Fassourissa, 12 km Limassolin hotellialueelta. Puistossa on mm. liukumäkiä, Euroopan suurin aaltoallas ja vastavirta.

Muuta tekemistä lapsille
Kaupunginpuistossa voi tutustua eläimiin pienessä eläintarhassa, puistossa on myös leikkipuisto.
Keskiajan tyyliin rakennetussa Cyprusland-teemapuistossa voit kokeilla vaikkapa jousiammuntaa tai savenvalantaa ja seurata ritarishow-esitystä. Puistoon on rakennettu Kyproksen saaren pienoismalli, jonka ympäri pääset kävelemään.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Limassolissa on paljon historiallisia nähtävyyksiä. Vierailun arvoisia ovat mm. vanhan sataman lähellä sijaitseva Limassolin linna sekä hotellialueen itäosassa sijaitsevat muinaisen kaupunkikuningaskunnan Amathuksen rauniot.

Kansantaiteen museossa Ayiou Andreou -kadulla on viehättävä kokoelma käsitöitä, kansallispukuja ja työkaluja 1800-1900-luvuilta. Arkeologinen museo on lähellä kaupunginpuistoa. 

Limassolin ulkopuolella on mm. Johanniittain ritarien ajalta oleva Kolosssin linna, Apollon temppelialue ja Kyproksen viinimuseo. Limassolin lähialueen suurin raunioalue Kourion sijaitsee noin 20 km:n päässä, pääset sinne paikallisbussilla.


Ostokset

Hotellialueella on paljon liikkeitä. Suosittuja tuliaisostoksia ovat mm. laukut, kengät, vaatteet, käsityöt sekä paikalliset viinit, juustot ja muut herkut.

Parhaat ostospaikat
Parhaat ostokset tehdään Limassolin keskustassa Anexartisias Streetillä ja Ayiou Andreou Streetillä. Kaupungin länsipuolella on My Mall -ostoskeskus.


Ravintolat ja huvit

Limassolista löytyy lukuisia hyviä ravintoloita, jotka tarjoilevat sekä kyproslaisia että kansainvälisiä ruokia. Saaren erikoisuus on meze, useiden pikkuannosten muodostama ateriakokonaisuus. 

Keskikesällä yöelämä on verrattain vilkasta ja nuorekasta. Suosituimmat musiikkiklubit ovat hotellialueen keskustassa. Keskustassa on joitakin paikallisten nuorten suosimia baareja ja -klubeja.
Limassolissa on paljon kulttuuritapahtumia kesä-lokakuussa, mm. klassisen ja kreikkalaisen musiikin konsertteja sekä erilaisia tanssi- ja teatteriesityksiä. Vuosittaiset Shakespearean Nights -esitykset järjestetään kesäkuun puolivälissä Kourionin antiikin teatterissa taivasalla.


Uimarannat

Limassolin hotellialueen suurin ranta on Dassoudi Beach. Kaupungin ulkopuolella suosittuja rantoja ovat mm. tuulinen, matala Kourion Beach -hiekkaranta, kalkkikivikallioranta Governor’s Beach ja Lady’s Mile, joka on matala, pitkä ja osin pikkukivinen hiekkaranta.

Rantapalvelut

Dassoudi Beachilla on ravintola. Aurinkotuoleja vuokrataan n. 2,5 €/päivä. Lady's Milella, Kourion Beachilla ja Govenor's Beachilla on pieniä tavernoja.

Rannoilla voi meloa, polkea polkuveneellä, surffata ja harrastaa nousuvarjoliitoa.

Asukasluku ja etäisyydet

Limassol n. 185 000 as.

Hotellialue–keskusta 5,5–15 km
Troodos 45 km
Pafos 75 km
Larnaka 71 km
Nikosia (Lefkosia) 86 km
Polis 98 km
Agia Napa 112 km
Protaras 116 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.