Larnaka – tietoa matkakohteesta

Larnaka 1
Larnaka 2
Larnaka 3
Larnaka 4
Larnaka 5
Larnaka 6
Larnaka 7
Larnaka 8
Larnaka 9
Larnaka 10
Larnaka 11
Larnaka 12
Larnaka 13
Larnaka 14
Larnaka 15
Larnaka 16
Larnaka 17
Larnaka 18
Larnaka 19
Larnaka 20
Larnaka 21
Larnaka 22
Larnaka 23
Larnaka 24
Larnaka 25
Larnaka 26
Larnaka 27
Larnaka 28
Larnaka 29
Larnaka 30
Larnaka 31
Larnaka 32
Larnaka 33
Larnaka 34
Larnaka 35
Larnaka 36
Larnaka 1
Larnaka 2
Larnaka 3
Larnaka 4
Larnaka 5
Larnaka 6
Larnaka 7
Larnaka 8
Larnaka 9
Larnaka 10
Larnaka 11
Larnaka 12
Larnaka 13
Larnaka 14
Larnaka 15
Larnaka 16
Larnaka 17
Larnaka 18
Larnaka 19
Larnaka 20
Larnaka 21
Larnaka 22
Larnaka 23
Larnaka 24
Larnaka 25
Larnaka 26
Larnaka 27
Larnaka 28
Larnaka 29
Larnaka 30
Larnaka 31
Larnaka 32
Larnaka 33
Larnaka 34
Larnaka 35
Larnaka 36

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.

Huomioithan että Kyproksella on vasemmanpuoleinen liikenne.


Harrastukset ja tapahtumat

Larnakassa harrastukset ovat enemmälti kulttuuripainotteisia. Kaupungissa järjestetään paljon tapahtumia, konsertteja ja kesäisin festivaalejakin. Lisäksi kaupungissa on runsaasti historiallisia nähtävyyksiä, museoita ja aitoa nykyaikaista kyproslaista kaupunkielämää. Larnakan päivittyvän tapahtumakalenterin näet täältä.

Kulttuuririentojen lisäksi kaupungissa voi myös harrastaa mm. sukellusta ja snorklausta, patikointia ja kaupunkipyöräilyä. Rannoilla on vuokrattavana niin polkuveneitä ja banaaniveneitä kuin motorisoitujakin vesiurheiluvälineitä.

Larnakasta löytyy myös useita kuntosaleja ja joogastudioita.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa on useita apteekkeja. Apteekeissa myydään lääkkeiden lisäksi kosmetiikkaa.

Liikuntaesteettömyys

Larnakan keskustan alue on haastava liikuntaesteisille matkustajille. Jalkakäytävät ovat paikoittain kapeat ja huonokuntoisetkin. Rantakadulla liikkuminen onnistuu helpommin, katu on leveä ja melko tasainen. 
Retkikohteissa sekä retki- ja lentokenttäbusseissa on korkeat raput ja ovet ovat kapeita.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit ja Visa Electron käyvät maksuvälineinä useimmissa liikkeissä, hotelleissa ja ravintoloissa. Korteilla voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Palveluraha

Kyproksella on tapana antaa palvelurahaa kiitokseksi hyvästä palvelusta. Ravintolassa laskun loppusummaa voi pyöristää 5-10 % ylöspäin. Retkibussin kuljettajaa ja hotellihuoneen siivoojaa on hyvä muistaa loman lopussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Larnaka kohdeopas


Kulkuyhteydet

Larnakan keskustan alueella on helppoa liikkua jalan, mutta kaupungissa on myös tehokas paikallisbussiliikenne. Bussit kulkevat esim. keskustan ja sen ulkopuolella olevien rantahotelleiden välillä. Takseja kaupungissa on myös runsaasti, voit tilata taksin hotellin vastaanotosta tai nousta kyytiin taksitolpalta. Takseissa on mittarit.

Muihin kaupunkeihin ja lomakohteisiin pääset kaukoliikenteen busseilla tai vuokra-autolla.


Lentokenttäkuljetukset

Kesäkaudella 2024 bussi- tai yksityiskuljetuksia ei järjestetä.

Lentokenttä Larnaca International Airport
Matkan pituus 7–15 km
Matkan kesto n. 30 min

Yhteydet lentokentältä
Lentokentältä hotelliin pääsee paikallisbussilla tai taksilla.


Larnaka lasten kanssa

Lasten kanssa lomailu onnistuu Larnakassa siinä missä muissakin kaupunkilomakohteissa. Lasten lomapäivät sujuvat rattoisasti joko hotellin uima-altaalla tai kaupungin pitkillä uima-rannoilla. Molemmat kaupungin päärannoista, Finikoudes ja Mckenzie, syvenevät loivasti, joten perheen pienimpienkin on turvallista polskia rantavedessä.

Pienten lasten ruokailu
Kaupoissa myydään purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Nähtävyydet

Historiallisessa Larnakan kaupungissa on sen eri vuosikymmenten arkkitehtuurin ja palmujen komistaman rantabulevardin lisäksi myös runsaasti muuta nähtävää ja koettavaa. Kaupunki perustettiin ensimmäisellä vuosituhannella antiikin aikaisen Kitionin kaupungin paikalle. Kaupungin raunioita on yhä nähtävillä nykyisen Larnakan luoteispuolella.

Bysanttilaiselta ajalta on peräisin Larnakan ehkä tunnetuin nähtävyys Pyhän Lasaruksen kirkko, jota edeltäneeseen, samalla paikalla sijainneeseen kirkkoon kerrotaan haudatun Kitionin ensimmäinen piispa, Pyhä Lasarus.

Hala Sultan Tekke -moskeija Larnakan keskustan tuntumassa on yksi islaminuskoisten pyhimmistä paikoista ja moskeijassa käykin tuhansia pyhiinvaeltajia vuosittain.

Aivan moskeijan vieressä on merkittävä luonnonnähtävyys Larnakan suolajärvi, joka kesäisin kuivuu valkoiseksi suolapelloksi, mutta keväisin ja alkukesästä matalan järven vesissä pesivät tuhannet vaaleanpunaiset flamingot ja muut lintulajit. Järveä kiertää myös vaelluspolku.

Ottomaanien ajalta peräisin oleva Kamaresin akvedukti, noin neljä kilometriä kaupungin ulkopuolella, on komea näky kivisine holvikaarineen maalaismaiseman keskellä. Parisataa vuotta käytössä ollut akvedukti kuljetti vettä alueelle aina 1900-luvun alkupuolelle saakka.

Stavrovounin kreikkalaisortodoksinen luostari sijaitsee n. 40 kilometrin päässä Larnakasta. Luostari on perimätiedon mukaan perustettu alunperin 300-luvulla.


Ostokset

Larnaka on oiva kaupunki shoppailuun. Pääostoskatu Ermoulla on runsas määrä merkkiliikkeitä ja muita kauppoja, Vanhankaupungin kapeilta kaduilta taas löydät paikallisia käsitöitä, koruja ja matkamuistoja myyviä pikkuputiikkeja. Keskustassa on myös perinteinen markkinakatu, jolla myydään mm. hedelmiä ja muita elintarvikkeita sekä käsitöitä. Uudessa Metropolis-ostoskeskuksessa on niin kansainvälisiä merkkejä myyviä liikkeitä kuin paikallisempiakin kauppoja.

Päivittäistavaroita myyvistä kaupoista suurimmat ovat Metro- ja Sklavenitis-ketjut, joiden kauppoja on useiden katujen varsilla.


Ravintolat ja huvit

Larnakassa on runsaasti niin pieniä paikallisia kuin kansainvälistenkin ketjujen ravintoloita. Tee löytöjä katujen varsilta tai suuntaa Finikoudes-rantabulevardille, jonka varret pullistelevat erilaisista vaihtoehdoista. Maista ainakin pyyntituoreita kaloja, souvlakia, eli grillattuja lihavartaita, grillattua halloumia, paikallista versiota rosvopaistista, eli klefitikoa sekä loukoumades-leivonnaisia. Saaren erikoisuus on kyproslainen meze, useiden pikkuannosten muodostama ateriakokonaisuus, joka on enemmänkin tapa viettää iltaa, jonka aikana nautitaan herkullisista mezeistä, soitetaan ja tanssitaan. Palanpainikkeeksi nautitaan saaren omia, erinomaisen hyviä viinejä.

Keskikesällä yöelämä on vilkasta. Finikoudes-rantabulevardin varrella on useita illanviettopaikkoja, baareja, pubeja ja klubeja.


Uimarannat

Larnakan tunnetuin uimaranta on keskustan edustalla avautuva n. 600 metriä pitkä hiekkaranta Finikoudes. Rantaa reunustaa saman pituinen rantabulevardi komeine palmupuineen ja lukuisine palveluineen. Kesäkuukausina rannalla on aurinkotuoleja ja -varjoja, rantavahti sekä vesiurheilumahdollisuuksia. Rantapäivän lomassa on helppo piipahtaa rantabulevardilla lounastamassa ja nauttimassa virvokkeista, kahvista ja jäätelöstä. Hienohiekkainen ranta syvenee loivasti, joten se sopii kaikenikäisille polskijoille.

Nelisen kilometriä keskustasta etelään sijaitsee toinen Larnakan päärannoista Mackenzie. Finikoudeksen tavoin rannalla on aurinkotuoleja ja varjoja sekä useita vesiurheilumahdollisuuksia. Myös Mckenzie syvenee loivasti ja sen lähistöllä on useita ravintoloita.

Larnakan alueella merivesi on kirkasta ja puhdasta ja molemmat rannat ovatkin saaneet Blue Flag -ympäristömerkin. Päärantojen lisäksi lähiseuduilta löytyy useita pienempiä rantoja ja rantapoukamia.

Asukasluku ja etäisyydet

Larnaka n. 85 000 as.

Limassol n. 70 km
Agia Napa n. 62 km
Protaras n. 70 km

Nikosia (Lefkosia) n. 58 km
Pafos n. 137 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.