Dubrovnik – tietoa matkakohteesta

Dubrovnik 1
Dubrovnik 2
Dubrovnik 3
Dubrovnik 4
Dubrovnik 5
Dubrovnik 6
Dubrovnik 7
Dubrovnik 8
Dubrovnik 9
Dubrovnik 10
Dubrovnik 11
Dubrovnik 12
Dubrovnik 13
Dubrovnik 14
Dubrovnik 15
Dubrovnik 16
Dubrovnik 17
Dubrovnik 18
Dubrovnik 19
Dubrovnik 20
Dubrovnik 21
Dubrovnik 22
Dubrovnik 23
Dubrovnik 24
Dubrovnik 25
Dubrovnik 26
Dubrovnik 27
Dubrovnik 28
Dubrovnik 29
Dubrovnik 30
Dubrovnik 31
Dubrovnik 32
Dubrovnik 33
Dubrovnik 34
Dubrovnik 35
Dubrovnik 36
Dubrovnik 1
Dubrovnik 2
Dubrovnik 3
Dubrovnik 4
Dubrovnik 5
Dubrovnik 6
Dubrovnik 7
Dubrovnik 8
Dubrovnik 9
Dubrovnik 10
Dubrovnik 11
Dubrovnik 12
Dubrovnik 13
Dubrovnik 14
Dubrovnik 15
Dubrovnik 16
Dubrovnik 17
Dubrovnik 18
Dubrovnik 19
Dubrovnik 20
Dubrovnik 21
Dubrovnik 22
Dubrovnik 23
Dubrovnik 24
Dubrovnik 25
Dubrovnik 26
Dubrovnik 27
Dubrovnik 28
Dubrovnik 29
Dubrovnik 30
Dubrovnik 31
Dubrovnik 32
Dubrovnik 33
Dubrovnik 34
Dubrovnik 35
Dubrovnik 36

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Dubrovnikissa voi harrastaa sukellusta, snorklausta, melontaa, purjehdusta, pelata tennistä ja patikoida. Rantojen kävelytiet tarjoavat kauniit lenkkeilyreitit.

Kori- ja vesipallo

Kroatialaiset ovat innokkaita kori- ja vesipallon harrastajia. Kori- ja käsipallo-otteluja voi seurata Dubrovnikin urheiluhallilla. Vesipallo-ottelut pelataan Minceta-tavaratalon takana olevalla uimastadionilla. 

Kuntosali

Useiden hotellien yhteydessä on kuntosali tai kuntoilunurkkaus, joita voivat käyttää myös muut kuin hotellivieraat. Osa kuntosaleista on hyvin varustettuja, osa hieman vaatimattomampia.

Patikointi

Rantojen kävelyteillä on kauniita lenkkeilyreittejä. Lopudilla ja Kolocepilla on erinomaiset patikointimahdollisuudet. Saarten luonnon keskellä kulkee useita patikkapolkuja, eikä saarilla ole lainkaan autoteitä.

Purjehdus

Dalmatian kirkas, puhdasvetinen rannikko lahtineen, poukamineen ja upeine saarineen on ihanteellinen purjehduskohde. Purjehdusreittien varrella on viehättävien pikku saarten lisäksi monta vanhaa historiallista kaupunkia mm. Milna, Hvar, Korçula ja Mjletin Pomena.

Sukellus ja snorklaus

Adrianmeren kirkas vesi tarjoaa hyvät mahdollisuudet snorklailulle. Vaikka vedenalainen maailma ei ole kovin värikäs, on näkyvyys loistava ja snorklatessa voi nähdä mm. merisiilejä ja Adrianmeren kalalajeja. Kallionkoloissa riittää tutkittavaa, mutta snorklatessakin kannattaa muistaa uimatossut merisiilien varalta. Sukellus- ja snorklauskursseja ja -retkiä järjestää ja välineitä vuokraa mm. Blue Planet Diving.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Dubrovnikissa on useita apteekkeja, mm. Vanhassakaupungissa, Lapadinniemellä ja Gružin satamassa. Päivystävän apteekin osoite on apteekkien ovissa.

Mikäli tarvitset lääkäriä, ota yhteys hotellin vastaanottoon tai oppaaseemme. Dubrovnikin sairaala Dr. Ante Šercera -kadulla on avoinna ympäri vuorokauden.

Lopudin ja Kolocepin saarilla ei ole apteekkeja, mutta molemmilla saarilla on ensiapuasema, joka on auki vaihdellen aamu- tai iltapäivisin. Aukioloaikojen ulkopuolella hotellin vastaanotto kutsuu lääkärin esim. hotellille.

Liikuntaesteettömyys

Liikkuminen pyörätuolilla on hyvin hankalaa. Dubrovnikissa on paljon portaita ja suuria korkeuseroja. Lapadinniemi, jossa Dubrovnikin hotellit sijaitsevat, on tasaisempaa. Kesäaikaan pysäköidyt autot täyttävät jalkakäytävät.

Kaupunkikierroksella on paljon portaita ja vaikea liikkua, samoin Montenegron retkellä. Mostarin retkellä kaupungin kapeat ja mukulakivillä päällystetyt kadut vaikeuttavat liikkumista. Retket eivät onnistu pyörätuolilla liikkuvilla matkustajilla (Mostarin retki ei myöskään lastenrattailla).
Matalalattiabusseja ja esteettömiä takseja ei ole.

Lopudin ja Kolocepin saaret eivät sovellu liikuntaesteiselle matkustajalle. Korkeuserot ovat suuria ja kävelytiet pääosin epätasaisia.

Luottokortit

Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä suurimmissa liikkeissä ja hotelleissa sekä joissakin ravintoloissa. Luottokorteilla voi myös nostaa rahaa pankeista ja automaateista, joita on Dubrovnikissa mm. Lapadin postia vastapäätä olevassa pankissa, Lapadin postissa, Kerum-supermarketin yhteydessä, Gruzin satamassa ja Vanhassakaupungissa. Lopudin ja Kolocepin saarella kannattaa varautua käteismaksuun. Molemmilla saarilla on yksi pankkiautomaatti.

Matkalle mukaan

Alkukesällä ja syksyllä sää saattaa olla epävakainen ja illat viileitä, pakkaa mukaan myös pitkähihaisia vaatteita sekä sadevarusteet. Kesällä tarvitset hyttyskarkotetta ja aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin. Dubrovnikissa on paljon korkeuseroja, ota matkaan mukavat kengät. Rannoilla saattaa olla merisiilejä, joten veteen on mukavampi mennä rantatossut jalassa.

Lopudin ja Kolocepin saarten ostosmahdollisuudet ovat hyvin rajalliset, saarilta voi pääsääntöisesti ostaa vain peruselintarvikkeita, joten pakkaa kaikki tarvitsemasi mukaan jo kotoa.

Palveluraha

Kroatiassa on tapana jättää n. 10 % palvelurahaa hyvästä palvelusta. Ravintoloissa ja baareissa voit pyöristää loppusummaa ylöspäin. Palvelurahaa on tapana antaa myös retkibussin kuljettajalle, laukkupojalle, kampaajalle ja loman lopussa hotellin siivoojalle sekä tarjoilijalle.


Dubrovnik lasten kanssa

Dubrovnikin Lapadinrannan vieressä olevalla pienellä leikkialueella on keskikesällä pallomeri, pomppulinna ja trampoliini.

Kaupoissa ja apteekeissa myydään äidinmaidonkorviketta jauheena, purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Dubrovnik kohdeopas


Kulkuyhteydet

Dubrovnikin hotellialueelta on tiheä bussiyhteys keskustaan, Vanhankaupungin muurin ulkopuolelle. Myös taksilla pääsee melko edullisesti keskustaan. Dubrovnikista on bussiyhteydet muualle Kroatiaan. Läheiseltä lentokentältä on yhteys mm. Zagrebiin ja Splitiin.

Bussit
Useimmat Dubrovnikin kaupungin sisäiset bussit lähtevät Vanhankaupungin edustalta, Pilen aukiolta. Linjat 4 ja 6 kulkevat Lapadinniemen ja Vanhankaupungin väliä aamusta iltaan. Maksa matka tasarahalla bussiin noustessa. Bussilippuja voi ostaa etukäteen Libertas-bussiyhtiön kioskeista tai Tisak-kioskeista. Lippu leimataan bussiin noustessa. Bussien aikataulut ja hinnat www.libertasdubrovnik.hr/en. Pääset Gružin matkustajasataman läheiseltä bussiasemalta mm. Mliniin, Cavtatiin ja Splitiin. Osta lippu etukäteen lippukioskista.

Bussi Dubrovnikista Montenegron Budvaan liikennöi päivittäin. Suomen kansalaiset pääsevät Montenegroon ilman viisumia.

Taksit
Dubrovnikin taksiasemat ovat hotellien läheisyydessä ja Vanhankaupungin edustalla. Kaupunkialueella on taksihinnastoja nähtävillä. Sovi kuitenkin hinta aina etukäteen kuljettajan kanssa.

Laivat
Dubrovnikin Vanhankaupungin satamasta lähtee päivittäin yksityisiä veneitä Cavtatiin ja Lokrumin saarelle noin puolen tunnin välein. Laiva kulkee Cavtatin ja Dubrovnikin väliä noin tunnin välein. Cavtatista järjestetään veneretkiä mm. Elafiittisaarille.
Gružin satamasta kulkee päivittäin lauttoja lähisaarille. Laivalippuja myydään sataman lippukioskissa. Cavtatista järjestetään veneretkiä mm. Elafiittisaarille.
Suuret matkustajalaivat liikennöivät kahdesti viikossa Dubrovnikista Italian Bariin, 3 kertaa viikossa (keskikesällä useammin) väliä Dubrovnik–Split–Rijeka sekä kolmesti viikossa Splitistä Italian Anconaan.
Kantosiipialus Mljetiin liikennöi Dubrovnikista päivittäin. Matka kestää noin tunnin. Aikataulut vaihtuvat usein.
Lisätietoa laivoista www.jadrolinija.hr

Lennot
Čilipissä sijaitsevalta Dubrovnikin lentoasemalta on lentoyhteys mm. Pulaan, Zagrebiin ja Splitiin. Paikkatilanne ja hinnat www.croatiaairlines.com


Lopudin ja Kolocepin saarten välillä, sekä naapurisaarille, mm. Mljetille, ja mantereelle Dubrovnikiin on päivittäin Jadrolinijan ja GV Linen vuoroja. Osa hotelleista tarjoaa maksullisia kuljetuspalveluja ja saarilla on myös yksityisiä venetaksiyrittäjiä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Lentokenttä Dubrovnik Airport, Čilipi
Matkan pituus n. 25 km
Matkan kesto 1–2 tuntia

Huom. Lopudin ja Kolocepin saarten hotelleissa lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkapaketin hintaan. Lopudille matkataan n. 1,5 t. (autolla Brsecinen satamaan, veneellä satamasta hotelleille). Kolocepille n. 1 t. (autolla Dubrovnikin Gruzin satamaan, veneellä satamasta hotellille).

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Golfbagin hinta 10 €/suunta ja polkupyörän, laine- sekä purjelaudan hinta 15 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Nähtävyydet

Dubrovnikin Vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Jykevien muurien sisällä on lukuisia kauniita palatseja, suihkulähteitä, kirkkoja, luostareita, kapeita viehättäviä kujia ja kiiltäväksi kuluneella kalkkikivellä päällystetty leveä pääkatu Stradun.

Vanhankaupungin muuri on rakennettu 700- ja 1500-luvuilla, ja se on 1 940 m pitkä. Muurin laella voi kiertää kaupunkia kävellen ja upeita maisemia ihaillen.

Katedraali on jo kolmas samalle paikalle rakennettu kirkko, ja se on peräisin 1700-luvulta. Katedraalissa on pyhäinjäännöksiä, kultaesineitä sekä arvokkaita maalauksia.

Dominikaaniluostari, -museo ja -kirkko ovat Stradunin varrella Ploce-portin puoleisessa päässä.

Fransiskaaniluostari on Stradunin varrella Pile-portin puoleisessa päässä. Luostarin suojissa on mm. Euroopan kolmanneksi vanhin apteekki vuodelta 1317.

Pyhän Blasiuksen kirkko 1700-luvulta on Stradun-pääkadun päässä. Pyhä Blasius on kaupungin suojeluspyhimys.

Merimuseossa on esillä navigointikarttoja, esineitä uponneista laivoista, asiakirjoja sekä maalauksia laivoista ja kapteeneista.

Mincetan linnoitus, kaupungin symboli, on rakennettu 1400-luvun puolivälissä. Torni on Vanhankaupungin korkein paikka, ja sen terasseilta on upeat näkymät.

Rehtorin palatsi 1400-luvulta on yksi Vanhankaupungin kauneimpia rakennuksia. Se toimi hallitsijan asuntona ja työtilana Dubrovnikin ollessa kaupunkivaltio.

Sponzan palatsi 1500-luvulta edustaa kaiverruksineen ja veistoksineen goottilais- ja renessanssityyliä. Se on toiminut varastona, tullina ja pankkina. Nykyään siellä säilytetään kaupunkitasavallan aikaisia arkistoja.


Lähistöllä olevan Mljetin saaren kansallispuisto on yksi Kroatian kuuluisimmista kansallispuistoista. Lumoavan kaunis kansallispuisto kattaa n. kolmasosan saaresta ja sen alueella on kaksi suolajärveä. Muita lähialueilla olevia nähtävyyksiä ovat Korculan, Bracin, Hvarin ja Visin saaret ja Peljesacin viinin viljelysmaistaan tunnettu niemimaa.


Ostokset

Vanhassakaupungissa on pikkuliikkeitä ja taidegallerioita. Gružin satamassa on 2 tavarataloa ja vilkas tori aamupäivisin. Lomalaiset ostavat tuliaisiksi hopea- ja kultakoruja, filigraanitöitä ja paikallisia viinejä. Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa.

Vanhassakaupungissa on mm. vaate-, kenkä- ja matkamuistoliikkeitä. Herkkukaupassa, pääkadun varrella, myydään paikallisia viinejä, liköörejä ja makeisia. Super- ja minimarketteja on useita.
Srd- ja Minceta-tavaratalot sijaitsevat Dubrovnikin Gružin satamassa. Sataman torilla myydään vihanneksia, kalaa ja kukkia. Lapadinniemen kävelykadun päässä olevalla torilla myydään aamuisin mm. hedelmiä ja vihanneksia, kirjailtuja puseroita ja pöytäliinoja. Lentokentän ja Dubrovnikin puolivälissä, Srebrenon kylässä, on koko Dubrovnikin alueen ainut ostoskeskus Sub City. Ostoskeskukseen pääsee bussilla numero 10.


Lopudin ja Kolocepin saarilla on minimarketit, jotka myyvät peruselintarvikkeita ja joitain käyttötavaroita. Saarilla on lisäksi muutama matkamuistomyymälä ja koju, jotka myyvät paikallisia tuotteita mm. oliivioljyä, viiniä ja hilloja.


Ravintolat ja huvit

Vanhastakaupungista löydät mieleisesi ruokapaikan haetpa tasokasta kala- ja äyriäisravintolaa, paikallisia lihaerikoisuuksia tai kansainvälistä keittiötä. Myös hotellialueella on hyviä ravintoloita ja mukavia kahviloita. Kroatia tunnetaan myös hyvistä viineistään.

Hotellialueella iltaelämä on rauhallista. Lapadinniemen muutamissa hotelleissa on elävää musiikkia. Lapadinniemen kävelykatu täyttyy iltaisin lomailijoista. Kesällä Dubrovnik tarjoaa kiinnostavia kulttuuritapahtumia.
Hyvän illallisen jälkeen voi lähteä katsomaan Dubrovnikin yötä. Dubrovnik on rauhallinen kaupunki, mutta Vanhassakaupungissa on ohjelmaa myös illallisen jälkeen. Paikalliset viihtyvät iltaisin Vanhankaupungin kahviloissa ja musiikkibaareissa. Illan voi aloittaa mm. pääkadulla olevista ulkoilmakahviloista ja baareista.

Ohjelmanumerosta käy myös iltakävely Stradunilla, Vanhankaupungin pääkadulla ihmisvilinää seuraten.
Klassisen musiikin ystäville on tarjolla konsertteja iltaisin monta kertaa viikossa. Konserttisaleina toimivat Vanhankaupungin kirkot ja Rehtorin palatsi.

Lopudin ja Kolocepin saarilla ei juurikaan ole ilta-/yöelämää, vaan iltaa vietetään kylien ja hotellien ravintoloissa ja baareissa.


Tapahtumat

Klassisen musiikin konsertteja järjestetään viikottain.
Dubrovnikin kesäfestivaalit järjestetään n. 10.7.–25.8. Vanhankaupun­gin aukiot, kirkot ja palatsit toimivat kulisseina tasokkaille teatteri- ja tanssiesityksille sekä konserteille. Festivaalien aikaan Vanhassakaupungissa on upea tunnelma. Ohjelma on osoitteessa www.dubrovnik-festival.hr

Dubrovnikin kaupungin virallisilla sivuilla on kaupungin tapahtumakalenteri.


Tutustumiskohteita omatoimisille

Dubrovnikin lisäksi lähistöllä on monia mielenkiintoisia kohteita, joihin pääset tutustumaan omatoimisesti. Paikallisbussiverkosto on kattava, mutta yhteydet eivät ole kovinkaan toimivat, sillä aikataulut on monesti suunniteltu paikallisten tarpeiden mukaan. Paras tapa tutustua lähikaupunkeihin ja kyliin on vuokra-auto.

Konavlen laaksossa Koatian eteläisimmässä osassa on noin 30 pientä kylää. Laakso on lähes 25 kilometriä pitkä. Asutus on keskittynyt teiden varsille ja vuoren rinteille, jotta tasainen laaksonpohja jäisi viljelykäyttöön.

Suurin kylistä on noin 800 asukkaan Čilipi, jossa sijaitsee lentokenttä. Kylä on kuulu kansantanssiperinteestään. Kesäsunnuntaisin kirkon pihamaalla on suosittu kansantanssiesitys.

Grudan kylä laakson keskellä tunnetaan parhaiten joen rannalle vanhaan myllyyn rakennetusta Konavoski Dvori -ravintolasta, jonka erikoisuus on maakuopassa rosvopaistin tapaan valmistettu herkullinen lampaanpaisti.

Molunatin kylä on rannikolla. Ensimmäiset asukkaat saapuivat sinne jo 1400-luvulla. Nykyään alueen asukkaat saavat elantonsa kalastuksesta sekä pienimuotoisesta viljelystä, sillä alueella kasvatetaan mm. oliivipuita sekä viiniköynnöstä. Kylässä on myös leirintäalue sekä muutamia yksityismajoituksen tarjoajia.

Elafitisaaret sijaitsevat lähellä rannikkoa Dubrovnikin Lapadinniemen ja Peljesacin niemimaan välissä, 7–17 km:n päässä Dubrovnikista. Saaret suojasivat aikoinaan kaupunkia mm. ryöstäjiltä, ja taitavimpien merimiesten sanottiin olevan kotoisin näiltä saarilta. Saaret ovat suosittuja päiväretkikohteita, ja niille on päivittäin Jadrolinija-yhtiön laivayhteys Gružin satamasta. Saarille tehdään myös kansainvälisiä retkiä.

Vehreällä Kolocepin saarella on noin 250 asukasta. Vanhasta arkkitehtuurista on nähtävillä mm. basilikan rauniot ja vahtitorni.

Lopudin saaren tärkein nähtävyys on edelleen käytössä oleva 1480-luvulla rakennettu fransiskaanikirkko. Museossa on vanhaa esineistöä, astioita ym. Saarella on hienohiekkainen ranta.

Sipan on suurin saarista. 500 asukkaan saarella on mm. hedelmä- ja viiniviljelmiä. Aikoinaan aateliset viettivät täällä kesiään.

Trsteno
Kasvitieteellisestä puutarhastaan kuulu Trsteno on reilut 40 km Cavtatista pohjoiseen. Puutarha sai alkunsa jo 1500-luvulla Gučetićin aatelisperheen alkaessa kasvattaa upeaa renessanssipuutarhaa kesähuvilansa ympärille. Aluetta on laajennettu useaan otteeseen tarkan suunnitelman mukaisesti ja siellä on melko laaja kokoelma kasveja ympäri maailmaa. Puutarha voisi olla vieläkin upeampi, elleivät sota ja vuonna 2000 riehunut suuri metsäpalo olisi vahingoittanut aluetta.

Ston
Stonin kaupunki sijaitsee Pelješacin niemimaalla, noin 80 km Cavtatista pohjoiseen. Kaupunki on jakautunut kahteen osaan; Mali Ston on Neretvan kanaalin puolella ja eteläisempi osa on Veliki Ston. Kaupunkeja ympäröivän 5 km pitkän muurin rakennustyöt aloitettiin 1300-luvulla ja ne saatiin päätökseen vasta 400 vuotta myöhemmin. Stonin alue on tunnettu tasokkaista kalaravintoloistaan.


Uimarannat

Dubrovnikin alueella vesi on puhdasta ja kirkasta. Rannat ovat pääosin kalliorantoja ja monille niistä on tehty myös betoniterasseja auringonottoa varten. Lapadinlahden pohjukan pikkukiviranta Sunset Beach on lähellä monia Lapadin alueella olevia hotelleitamme. Rannalla ei ole palveluita, mutta osa hotelleista vuokraa asiakkailleen rannalla aurinkotuoleja. Lapadin keskustan kävelykadun palvelut ovat lähellä rantaa. Babin Kukin niemellä on suosittu Copacabanan ranta, jolla on myös vesiurheilumahdollisuuksia. 

Lokrumin saari, Dubrovnikin Vanhankaupungin edustalla, on suosittu auringonottopaikka. Saaren kalliorannoilta on portaat mereen. Kaunis puutarhamainen saari on hyvä retkikohde. Siellä on kahvila ja kioskeja. Lokrumille pääsee laivalla Vanhankaupungin satamasta.

Lopudin Sunj-nimiselle, vajaan kilometrin mittaiselle hiekkarannalle on Lopudin rantakadulta noin kahden kilometrin matka. Sunjin rantaa kutsutaan monasti yhdeksi alueen parhaista. Kolocepilla rannat ovat pienempiä, kallioisia ja pikkukivisiä. Ratacin kalliorannalla, saaren eteläkärjessä voi ihailla Dubrovnikin kaupunkiin saakka kantautuvia upeita maisemia.

Kivistä muodostuvan pohjan lisäksi rannoilla voi olla merisiilejä, joten uimaan kannattaa mennä uimatossujen kanssa.

Ranta-aktiviteetit

Babin Kukin niemen Copacabanan rannalla vuokrataan polkuveneitä, kajakkeja, kaksikkokanootteja ja vesiskoottereita.


Majoitusvero

Kroatian hotelleissa veloitetaan matkailijoilta majoitusvero (Tourist tax), joka on 1,80–3,50 €/yö/henkilö. Vero veloitetaan kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä, 12–17-vuotiaat maksavat verosta puolet. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan käteisellä suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia. Joissain hotelleissa majoitusvero sisältyy poikkeuksellisesti matkan hintaan.

Asukasluku ja etäisyydet Dubrovnikista

Dubrovnik n. 45 000 as.

Lokrumin saari 1 km 
Lopudin saari 7,5 km
Cavtat 20 km 
Budva 90 km
Mostar 150 km 
Split 215 km 
Sarajevo 300 km 
Zagreb 500 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.

Kroatia

Tutustu Kroatiaan ja maan muihin matkakohteisiin.