Tigaki, Kos – tietoa matkakohteesta

Tigaki, Kos 1
Tigaki, Kos 2
Tigaki, Kos 3
Tigaki, Kos 4
Tigaki, Kos 5
Tigaki, Kos 6
Tigaki, Kos 7
Tigaki, Kos 8
Tigaki, Kos 9
Tigaki, Kos 10
Tigaki, Kos 11
Tigaki, Kos 12
Tigaki, Kos 13
Tigaki, Kos 14
Tigaki, Kos 15
Tigaki, Kos 16
Tigaki, Kos 1
Tigaki, Kos 2
Tigaki, Kos 3
Tigaki, Kos 4
Tigaki, Kos 5
Tigaki, Kos 6
Tigaki, Kos 7
Tigaki, Kos 8
Tigaki, Kos 9
Tigaki, Kos 10
Tigaki, Kos 11
Tigaki, Kos 12
Tigaki, Kos 13
Tigaki, Kos 14
Tigaki, Kos 15
Tigaki, Kos 16

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Tigakissa lomaa voi viettää harrastusten parissa maalla ja vedessä. Rannalla voi harrastaa vesihiihtoa, banaaniveneajelua tai pelata rantalentopalloa.

V-tours järjestää keskikesällä kalastusretkiä Kefaloksen kylästä käsin sunnuntaisin ja perjantaisin. Tigakista on kuljetus Kefalokseen.

Tigakissa voi pyöräillä, sillä maasto on tasaista. Polkupyörällä pääsee kätevästi esim. Kosin kaupunkiin, jossa on pyöräteitä. Polkupyöriä vuokraa Tigakissa Manolis Rent a Moto ja Nikos and Nancy's Rentals. Molemmissa vuokraamoissa on tarjolla myös skoottereita ja vespoja.

Lähin keilahalli Ten Pin Bowling on Kosin kaupungissa Ethnikis Antistaseos -kadulla.

Ziparin kylässä, n. 2 km:n päässä Tigakista voi kuntoilla Health & Fitness Studio Ilioussa.

Purjelautailla voi Marmari Beachillä, n. 3 km:n päässä Tigakista. Välineitä voi vuokrata.

Patikointi

Dikeosvuorella on patikoijien suosima polku. Zian kylästä lähtee merkitty, kohtalaisen hyvä patikkareitti. Reittikarttoja ei ole saatavana.

Sukellus

Kosin satamassa sijaitseva Liamis Dive Center -sukelluskeskus järjestää sukellusretkiä ja sukelluskursseja.

Myös Kos Divers -keskus järjestää sukelluksia. Sukelluskeskus sijaitsee Psalidin rannan tuntumassa.

Rannoilla voi snorklata omilla välineillä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Lähin päivystävä apteekki on Ziparin kylässä, n. 2 km:n päässä.

Tigakissa on kaksi ympäri vuorokauden avoinna olevaa yksityistä lääkärin vastaanottoa. Lähin sairaala on Kosin kaupungissa, 12 km:n päässä.

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta runsaan kalkkipitoisuutensa vuoksi vieraan makuista. Voit ostaa pullotettua vettä ruokakaupoista, hotellien baareista ja joistakin kioskeista.

Liikuntaesteettömyys

Tigaki ei sovellu kovin hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Jalkakäytäviä ei ole kaikkialla, ja tiet ovat paikoin epätasaisia.

Luottokortit

Luottokortit käyvät maksuvälineinä vain harvoissa liikkeissä. Luottokorteilla voi nostaa rahaa muutamasta Tigakin keskustassa olevasta automaatista.

Palveluraha

Ravintoloissa ja hotelleissa laskun loppusummaa on tapana pyöristää 5-10 % ylöspäin, takseissa seuraavaan tasasummaan. Voit halutessasi muistaa retkibussinkuljettajaa eurolla ja loman lopussa huonesiivoojaa n. 5 €/vk.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Tigaki, Kos kohdeopas


Kulkuyhteydet

Pienessä Tigakissa liikutaan kätevästi jalan tai vuokrapyörällä. Kosiin pääsee jouhevasti bussilla ja taksilla.

Bussit

Bussit Kosin kaupunkiin liikennöivät keskikesällä lähes tunnin välein klo 9–23, keväisin ja syksyisin muutaman kerran päivässä.

Taksi

Taksilla pääsee kätevästi Kosin kaupunkiin.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Hippokrateen lentoasema
Matkan pituus n. 11 km
Matkan kesto n. 20 min

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Golfbagin, polkupyörän, laine- sekä purjelaudan hinta 20 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Tigaki lasten kanssa

Tigakissa lasten lomapäivät kuluvat rannalla ja uima-altaalla temmeltäessä. Kosin kaupungissa on mikroautorata sekä leikkipuistoja ja sisäleikkipaikkoja.

Vesipuisto

Lido-vesipuisto sijaitsee Mastiharissa, n. 12 km:n päässä Tigakista. Puisto on avoinna kesä–syyskuussa. Vesipuistoon pääsee Lidon ilmaisella bussilla kerran päivässä, tai maalaisbussilla päätien varresta muutaman kerran päivässä.

Pienten lasten ruokailu

Tigakin ruokakaupassa on myytävänä lasten purkkiruokia. Lastenrattaita ei ole vuokrattavissa.


Ostokset

Tigakin kylän ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Kylässä on muutama kauppa ja yksi suurempi supermarketti. Paremmat ostosmahdollisuudet ovat Kosin kaupungissa.
Suosittuja tuomisia ovat mm. hunaja, oliiviöljy, feta-juusto, yrtit, mausteet ja hyvät paikalliset viinit.


Ravintolat ja huvit

Kylässä on useita kreikkalaisia tavernoja, joista suosituimpia ovat rannalla sijaitseva Plori, lähellä keskusaukiota oleva Nisiotikos sekä Esperos rantatien varrella.

Tigakin yöelämää vietetään useissa musiikki- ja karaokebaareissa. Suosituimmat baarit Katras ja Karma ovat keskustan tuntumassa, King Size rantatien varrella.

Heinä-elokuussa on Hippokrates-viikot, jolloin on erilaisia konsertteja, teatteriesityksiä, esitelmiä ja näyttelyjä. Suurin osa tapahtumista on Kosin kaupungissa, mutta joitain esityksiä on myös Tigakissa.


Ilmastovero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta ilmastovero (Resilience to the Climate Crisis), jonka suuruus on 1,5–10 €/päivä/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Ilmastovero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.


Uimarannat

Tigakin ranta on yksi saaren suosituimpia rantoja. Toisaalla hienohiekkainen, toisaalla kivisempi ranta sopii hyvin perheille, sillä se syvenee loivasti. Pitkä, paikoitellen kapea ranta on saanut Blue Flag -tunnuksen.

Paradise Beach sijaitsee Kefaloksessa, 32 km:n päässä Tigakista. Sinne pääsee bussilla muutaman kerran päivässä.

Rantapalvelut

Tigakin rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja, 3 €/pv. Rannalla on mm. tavernoja, kauppoja ja mahdollisuus kokeilla vesihiihtoa, banaaniveneajelua, ringokyytiä tai pelata rantalentopalloa. Polkuveneitä ja vesiskoottereita vuokrataan.

Paradice Beach -rannalla on aurinkotuoleja ja -varjoja, suihkut ja yksi taverna.

Asukasluku ja etäisyydet

Kosin saari n. 32 000 as.
Tigaki n. 50 as.

Kosin kaupunki 12 km
Kardamena 20 km
Kefaloksen kylään saaren toiseen päähän 32 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.