Rethymnon, Kreeta – tietoa matkakohteesta

Rethymnon, Kreeta 1
Rethymnon, Kreeta 2
Rethymnon, Kreeta 3
Rethymnon, Kreeta 4
Rethymnon, Kreeta 5
Rethymnon, Kreeta 6
Rethymnon, Kreeta 7
Rethymnon, Kreeta 8
Rethymnon, Kreeta 9
Rethymnon, Kreeta 10
Rethymnon, Kreeta 11
Rethymnon, Kreeta 12
Rethymnon, Kreeta 13
Rethymnon, Kreeta 14
Rethymnon, Kreeta 15
Rethymnon, Kreeta 16
Rethymnon, Kreeta 17
Rethymnon, Kreeta 18
Rethymnon, Kreeta 19
Rethymnon, Kreeta 20
Rethymnon, Kreeta 21
Rethymnon, Kreeta 22
Rethymnon, Kreeta 23
Rethymnon, Kreeta 24
Rethymnon, Kreeta 25
Rethymnon, Kreeta 26
Rethymnon, Kreeta 27
Rethymnon, Kreeta 28
Rethymnon, Kreeta 29
Rethymnon, Kreeta 1
Rethymnon, Kreeta 2
Rethymnon, Kreeta 3
Rethymnon, Kreeta 4
Rethymnon, Kreeta 5
Rethymnon, Kreeta 6
Rethymnon, Kreeta 7
Rethymnon, Kreeta 8
Rethymnon, Kreeta 9
Rethymnon, Kreeta 10
Rethymnon, Kreeta 11
Rethymnon, Kreeta 12
Rethymnon, Kreeta 13
Rethymnon, Kreeta 14
Rethymnon, Kreeta 15
Rethymnon, Kreeta 16
Rethymnon, Kreeta 17
Rethymnon, Kreeta 18
Rethymnon, Kreeta 19
Rethymnon, Kreeta 20
Rethymnon, Kreeta 21
Rethymnon, Kreeta 22
Rethymnon, Kreeta 23
Rethymnon, Kreeta 24
Rethymnon, Kreeta 25
Rethymnon, Kreeta 26
Rethymnon, Kreeta 27
Rethymnon, Kreeta 28
Rethymnon, Kreeta 29

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Rethymnonissa voi harrastaa monenlaista urheilua. Rannalla voi kokeilla nousuvarjoliitoa ja vesiurheilulajeja vesihiihdosta banaaniveneellä ajeluun. Keskustan alueella on hyvin varustettuja kuntosaleja ohjattuine ryhmäliikuntatunteineen ja muutama minigolfrata. Rethymnonin lähistöllä on hevostalleja, joissa voi ratsastaa hevosilla ja poneilla.

Patikointi

Tunnetuin vaellusreitti Kreetalla on Samarian rotko. Kävelymatkaa kertyy n. 16 km. Kansallispuistoalue on avoinna vaeltajille säästä riippuen 1.5.–31.10.
Kuuden km:n pituinen Imbrosin rotko on auki ympäri vuoden. Kävelyreiteistä on saatavana englannin- ja saksankielisiä kirjoja ja karttoja. Imbrosin rotkolle pääset myös retkellämme.
Milin kylästä 5 km:n päässä Rethymnonista alkaa 3 km:n pituinen kaunis rotko, joka päättyy rannikolle n. 3 km:n päähän Rethymnonin keskustasta. Ohjattuja patikkaretkiä järjestetään.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa on useita apteekkeja. Yksi apteekki päivystää 24 t/vrk.

Lääkärit Nader ja Nikos hyväksyvät suomalaisten vakuutusyhtiöiden vakuutuskortit. Lääkäri päivystää ympäri vuorokauden ja tekee myös hotellikäyntejä. Palvelu on englannin kielellä.

Paikallisessa sairaalassa vakuutuskortit eivät käy maksuvälineinä. EU-maiden kansalaisten on mahdollista saada maksutonta hoitoa paikallisessa sairaalassa tai IKA:n lääkäreiltä. Tarkemmista tutkimuksista, esim. laboratioriotutkimuksista peritään maksu. Mukana tulee olla eurooppalainen sairausvakuutuskortti.

Liikuntaesteettömyys

Rethymnon soveltuu avustajan kanssa matkustaville pyörätuolilla liikkuville asiakkaille. Jalkakäytäviä ei ole kaikkialla, tiet ovat paikoitellen päällystämättömiä. Lentokenttäbusseissa on korkeat ja kapeat portaat. Rethymnonissa on esteettömiin kuljetuksiin soveltuva taksi.

Luottokortit

Voit nostaa Visalla, Visa Electronilla ja MasterCardilla rahaa automaateista. Visa ja MasterCard käyvät yleisesti Rethymnonissa liikkeissä ja ravintoloissa, American Express ja Diners käyvät vain muutamissa paikoissa. Pienissä tavernoissa ja kahviloissa ei voi maksaa luottokorteilla.

Palveluraha

Palveluraha annetaan kiitokseksi hyvästä palvelusta. Tapana on jättää noin 10 % laskun loppusummasta. Taksimaksun voi pyöristää ylöspäin seuraavaan tasasummaan. Retkibussin kuljettajalle voi antaa palvelurahaksi yhden euron.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Rethymnon, Kreeta kohdeopas


Rethymnon lasten kanssa

Rethymnonissa lapsille riittää tekemistä monenlaista tekemistä leikkikentistä minigolf- ja autoratoihin.

Vesipuistot

Vesipuisto Limnoupolis on Haniassa, Acqua Plus ja Water City ovat Iraklionin lähellä. Water Cityyn on kuljetus Rethymnonista muutaman kerran viikossa. Vesipuistot ovat avoinna säästä riippuen n. 20.5.–10.10.

Muuta tekemistä

Leikkikenttiä on Marilyn- ja Bio-hotellien lähellä, Vähäaasialaisten aukiolla ja Vanhassakaupungissa. Leikkikentillä on keinuja ja liukumäkiä. Marilyn-hotellin vieressä on minigolfrata. Radan vieressä on pieni autorata. Aquila Rithymna Beach -hotellin lähellä on pieni kartingrata.

Pienten lasten ruokailu

Kaupoissa myydään äidinmaidonkorviketta ja vaippoja. Purkkiruokia on suppea valikoima. Lastenrattaita ei ole vuokrattavana.


Kulkuyhteydet

Rethymnonissa taksilla ja bussilla liikkuminen on edullista. Skoottereita ja maastopyöriä vuokrataan.

Bussit
Rethymnonista kulkee busseja tunnin välein Iraklioniin ja Haniaan. Bussiasema on Kefalogiannikadulla kaupungin länsipäässä. Paikallisbussit liikennöivät keskustan ja hotellialueen välillä puolen tunnin välein.

Taksit
Taksiasemat ovat Neljän marttyyrin ja Tuntemattoman sotilaan aukioilla sekä bussiasemalla ja rantakadun päässä. Saat taksin myös lennosta. Joskus taksit ottavat kesken matkan kyytiin lisää matkustajia.

Laivat
SeaJets-katamaraanit kulkevat Rethymnonista Santorinille touko–syyskuussa tiistaisin ja lauantaisin. 


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Heraklion Nikos Kazantzakis Airport / Chania International Airport
Matkan pituus Iraklioniin n. 80 km, Haniaan n. 70 km
Matkan kesto 1,5–2 t.

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös paikallisbussilla, taksilla tai vuokra-autolla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Polkupyörän, laine- sekä purjelaudan hinta 10 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Nähtävyydet

Nähtävyydet tarjoavat tekemistä kultuurista kiinnostuneiden lomapäiviin. Kaupungin niemenkärjessä sijaitseva Fortezza-linnoitus on näkemisen arvoinen paikka. Venetsialainen linnoitus on rakennettu 1500-luvulla. Fortezzaa vastapäätä on arkeologinen museo.
Vanhakaupunki on täynnä ihasteltavaa, kapeiden kujien ylle kaartuvia holvikaaria, pastellinsävyisiä taloja koristavia takorautaisia parvekkeita, vanhoja venetsialaisaikaisia ovenpieliä ja kaivoja. Vanhassakaupungissa on kaunis Rimondin lähde.
Rethymnonissa on useita kirkkoja, joista suurimpia ovat Neljän marttyyrin kirkko ja katedraali. Rethymnonissa on lisäksi useita puistoja ja patsaita.


Ostokset

Rethymnonin keskustassa on paljon houkuttelevia ostosmahdollisuuksia. Suosittuja tuliaisia ovat käsityöt, nahkatuotteet, keramiikka, oliiviöljy ja mausteet. Maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin järjestetään markkinat.

Parhaat ostospaikat

Liikkeet ovat pääosin keskustassa pääkatujen varrella. Vanhankaupungin alueella on lukuisia putiikkeja, kultasepänliikkeitä sekä kenkä- ja nahkaliikkeitä. Parhaat ostokset tehdään ovat Antistasseos- sekä Arkadioukaduilla ja niiden poikkikaduilla. Hintataso on lähes sama kuin Suomessa.


Ravintolat ja huvit

Rantakatua reunustavat vieri vieressä olevat ravintolat kreikkalaisista tavernoista kansainvälisiin ravintoloihin. Vanhankaupungin kujilla on paljon mukavia ruokapaikkoja pienissä puutarhoissa ja holvikaarien alla. 

Suositut baarit ja kahvilat löytyvät Vanhankaupungin alueelta. Kesäkuukausina kaupungissa järjestetään konsertteja ja muita kulttuuri- ja viihdetapahtumia.


Uimarannat

Rethymnonin edustalla levittäytyy pitkä hienohiekkainen ranta. Tämä puhtaaksi luokiteltu nk. Sinisen lipun ranta lukeutuu Kreetan parhaisiin. Kesäkuukausina rannalla voi harrastaa mm. banaani- ja rengasajelua, nousuvarjoliitoa ja pelata rantalentopalloa. 

Rantapalvelut

Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Rantakadulla on mm. tavernoita ja kahviloita.


Ilmastovero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta ilmastovero (Resilience to the Climate Crisis), jonka suuruus on 1,5–10 €/päivä/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Ilmastovero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Rethymnon n. 55 000 as.

Agia Pelagia 60 km 
Hania 60 km
Iraklion 80 km
Agios Nikolaos 150 km
Matala 100 km
Georgioupoli 27 km
Agia Galini 80 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.