Parga – tietoa matkakohteesta

Parga 1
Parga 2
Parga 3
Parga 4
Parga 5
Parga 6
Parga 7
Parga 8
Parga 9
Parga 10
Parga 11
Parga 12
Parga 13
Parga 14
Parga 15
Parga 16
Parga 17
Parga 18
Parga 19
Parga 20
Parga 21
Parga 22
Parga 23
Parga 24
Parga 25
Parga 26
Parga 27
Parga 28
Parga 29
Parga 30
Parga 31
Parga 32
Parga 33
Parga 34
Parga 35
Parga 1
Parga 2
Parga 3
Parga 4
Parga 5
Parga 6
Parga 7
Parga 8
Parga 9
Parga 10
Parga 11
Parga 12
Parga 13
Parga 14
Parga 15
Parga 16
Parga 17
Parga 18
Parga 19
Parga 20
Parga 21
Parga 22
Parga 23
Parga 24
Parga 25
Parga 26
Parga 27
Parga 28
Parga 29
Parga 30
Parga 31
Parga 32
Parga 33
Parga 34
Parga 35

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Aurinkotreeni

Aurinkotreeni on Aurinkomatkojen oma maksuton liikuntakonsepti, joka sopii sekä intohimoiselle liikkujalle että hyvää oloa kaipaavalle lomailijalle. Valitse sykettä nostattava treeni Voima tai kehoa ja mieltä virkistävä Harmonia. Molemmissa treeneissä vastuksena on oma kehonpaino ja treenit ohjaa Aurinkomatkojen suomenkielinen opas.

Kesäkaudella 2024 treenejä järjestetään 1.5.–10.9.2024. Lue lisää Aurinkotreenistä.


Harrastukset

Pargassa lomapäiviä voi viettää erilaisten harrastusten parissa. Esimerkiksi tenniksen, pyöräilyn ja ratsastuksen lisäksi Valtoksen ja Lichnoksen rannoilla voi harrastaa vesiurheilulajeja mm. vesihiihtoa ja melontaa.

Kuntoilla voi terveysasemaa vastapäätä sijaitsevalla kuntosalilla.

Hotelli Rezin vieressä, n. 500 m päässä keskustasta on täysmittainen, kohtalaisessa kunnossa oleva maksuton tenniskenttä, jota ei voi varata etukäteen. Asfalttikentällä ei ole välinevuokrausta eikä valaistusta.

Epirus Bike vuokraa 21-27-vaihteisia maastopyöriä. Ympäristön maasto on mäkistä. Tarjolla on myös opastettuja pyöräretkiä. Hercules Rent a Bike ja Antonis Rent a Bike vuokraavat skoottereita.

Pony Club-Acheron Club -tallilla n. 24 km:n päässä Pargasta voi ratsastaa. Tallin suomea puhuvilla omistajilla on 10 hevosta.

Patikointi

Oliiviviljelmien kautta mutkittelevaa polkua pitkin voi patikoida Lichnoksen rannalle tai tietä pitkin lähikylään Anthousaan. Reitit ovat n. 4 km:n pituisia.
Acheronjoella, n. 27 km:n päässä Pargasta voi vaeltaa upeissa vuoristomaisemissa.
Peraman tippukiviluolat sijaitsevat 6 km:n päässä Ioanninasta Peraman kylässä. Luolien läpi kulkee kilometrin mittainen kävelyreitti, jonka voi kulkea opastetun ryhmän kanssa.

Snorklaus

Pargan kirkasvetiset poukamat soveltuvat hyvin snorklaukseen. Snorklausvälineitä ei ole vuokrattavana, mutta niitä myydään kohteessa.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Keskustassa on kolme apteekkia, joista yksi päivystää. Saatavana on suunnilleen samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa.

Lääkäri Spiros Padiotiksen vastaanotto on ostoskadulla. Klinikka tekee yhteistyötä lähes kaikkien suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa.
Pargan terveyskeskus päivystää ympäri vuorokauden.

Juomavesi

Vesijohtovesi on juomakelpoista, mutta kalkkipitoista. Voit ostaa pullotettua vettä mm. baareista ja minimarketeista.

Liikuntaesteettömyys

Parga ei sovellu pyörätuolilla liikkuville matkustajille, sillä kylän alueella on paljon kapeita kujia ja portaita ja tiet ovat osittain heikkokuntoisia. Korkeuserot ovat suuria eikä luiskia ole. 
Retket eivät sovellu pyörätuolilla liikkuville, sillä bussien käytävät ovat kapeita ja nousu busseihin on hankalaa. Veneisiin ei myöskään aina ole luiskia.

Luottokortit

Visa ja MasterCard ovat tunnetuimmat luottokortit. Niillä ja Visa Electronilla voi nostaa rahaa keskustan automaateista.

Palveluraha

Ravintoloissa on tapana pyöristää laskun loppusummaa ylöspäin n. 10 %.  Voit muistaa retkibussin kuljettajaa sekä hotellien henkilökuntaa palvelurahalla kiitoksena hyvästä palvelusta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Parga kohdeopas


Kulkuyhteydet

Pargassa on mukavinta liikkua jalan. Lähiseudun nähtävyyksiä voi käydä katsomassa esim. skootterilla tai autolla. Bussilla pääsee naapurikaupunkeihin ja taksiveneellä lähirannoille.

Minijuna
Minijunalla pääsee kahdesti päivässä Ali Pashan -linnoitukselle. Matka kestää n. 2,5 tuntia. Ensimmäinen pysähdyspaikka on linnoituksella (n. puoli tuntia) ja paluumatkalla Anthoussan pikkukylässä (n. 20 min.).

Bussit
Pargasta kulkee busseja Prevezaan kolmesti päivässä. Ateenaan on bussiyhteys kolme kertaa päivässä. Thessalonikiin on Prevezan kautta bussiyhteys kerran päivässä. Matka Igoumenitsaan kestää 1,5 t. Viimeinen bussi Igoumenitsasta Pargaan lähtee klo 13.30. Bussit eivät kulje alkukeväällä.

Taksit
Taksiasema on keskustassa. Voit tilata taksin myös puhelimitse.

Laivat ja autolautat
Pargasta tehdään päiväristeilyjä lähisaarille, mm. Paxokselle ja Antipaxokselle. Autolauttoja kulkee Igoumenitsasta Korfun kautta Italian Brindisiin ja Bariin päivittäin. Igoumenitsasta kulkee lauttoja Korfulle useita kertoja päivässä.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Preveza, Aktion lentoasema
Matkan pituus n. 65 km
Matkan kesto Pargasta n. 1 tunti, Marbella Elix -hotellista n. 1,5 tuntia.

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän sekä purje- ja lainelaudan kujetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta, hinta n. 15 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Parga lasten kanssa

Rantojen ja uima-altaiden vesileikit täyttävät perheen pienimpien matkalaisten päivät. Lasten kanssa voi osallistua myös retkillemme. Lastenrattailla liikkuminen on melko hankalaa, sillä kylän kujat ovat mäkisiä ja porrastettuja ja paikoitellen heikkokuntoisia.

Muuta tekemistä lapsille

Valtosin rannalla Tango Clubin yhteydessä on pienet leikkialueet, joilla on mm. keinuja ja kiipeilytelineitä.

Pienten lasten ruokailu

Kaupoissa myydään velliä, purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei ole vuokrattavissa.


Nähtävyydet

Pargan kuuluisin nähtävyys on kylää hallinneiden venetsialaisten rakentama linnoitus. 1300-luvulta peräisin oleva Venetsialainen linnoitus rakennettiin suojelemaan Pargaa Albanian turkkilaisten hyökkäyksiltä. Rakennusten raunioilla on Al Pashan ajan huoneita. Linnakkeelta on upea näköala yli Pargan. Al Pashan linnoitus sijaitsee 6 km:n päässä Pargasta, ja on peräisin 1800-luvun alkupuolelta.

Pargan lähistön nähtävyyksiin lukeutuu myös Nekromandeion, jonka alueella on sijainnut kuoleman valtakunnan kuninkaan Haadeksen temppeli. 25 km:n päässä Pargasta sijaitsevassa temppelissä elävät hakivat yhteyttä kuolleisiin.

Glikissä, noin 27 km:n päässä Pargasta, voi nauttia Acheronjoen kristallinkirkkaasta vedestä vuoristomaisemien ympäröimänä. Alueella on mahdollisuus patikoinnin lisäksi ratsastukseen, kumiveneilyyn, melontaan kanootilla tai kahlailuun upeassa kanjonissa.


Ostokset

Pargassa on lukuisia kulta-, vaate-, ja laukkuliikkeitä. Kotiin vietäväksi voi ostaa myös kaunista keramiikkaa.

Parhaat ostospaikat

Pargan parhaat ostokset tehdään kylän rantakadulla ja vanhan kaupunginosan kapeilla kujilla. Shoppailemaan voi lähteä myös naapurikaupunkeihin sekä Korfun saarelle.


Ravintolat ja huvit

Pargassa on lukuisia ravintolavaihtoehtoja. Valittavana on pieniä edullisia tavernoita ja tasokkaita tunnelmallisia ravintoloita. Suosituimmat ravintolat sijaitsevat rantakadulla, satamassa ja Krionerin rannan lähettyvillä

Pargan yöelämä on varsin rauhallinen. Kesäkuukausina kaupungin baarit, musiikkibaarit ja diskot ovat kuitenkin iltaisin täynnä juhlijoita. Heinä–elokuussa iltaelämä on vilkasta.

Neitsyt Marian päivänä 15. elokuuta Pargassa järjestetään suuret juhlat. Juhlissa on musiikki- ja kansantanssiesityksiä. Ilta huipentuu ilotulitukseen.


Uimarannat

Pargan keskustassa on kaksi rantaa. Kaupungin edustalla on pieni, hyvinhoidettu Krionerin ranta ja poukaman suojassa rauhallisempi Piso Krioneri.

Kilometrin mittainen Valtos Beachin karkeahiekkainen ranta on vanhan kaupunginosan takana, n. 2 km:n ja 20 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Toinen suosittu ranta on n. 4 km:n päässä keskustasta sijaitseva kaunis ja rauhallisempi Lichnos. Valtoksen ja Lichnoksen rannoille pääsee kätevästi myös taksiveneillä, jotka aloittavat liikennöinnin toukokuun lopulla.

Rannat syvenevät nopeasti.

Rantapalvelut

Rannoilla on pukukoppeja, baareja ja ravintoloita. Aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrataan.
Valtos Beachilla ja Lichnoksen rannalla voi harrastaa mm. banaaniveneellä ajelua ja vesihiihtoa sekä vuokrata polkuveneen, kajakin ja vesiskootterin.


Ilmastovero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta ilmastovero (Resilience to the Climate Crisis), jonka suuruus on 1,5–10 €/päivä/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Ilmastovero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet Pargasta

Parga n. 2 500 as.
Preveza 25 000 as.
Igoumenitsa 30 000 as.

Valtosin ranta 2 km 
Lichnosin ranta 4 km
Anthousa 4 km 
Igoumenitsa 45 km
Preveza 60 km
Arta 85 km
Ioannina 100 km
Meteora 200 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.