Parga – retket ja lisäpalvelut

Parga 1
Parga 2
Parga 3
Parga 4
Parga 5
Parga 6
Parga 7
Parga 8
Parga 9
Parga 10
Parga 11
Parga 12
Parga 13
Parga 14
Parga 15
Parga 16
Parga 17
Parga 18
Parga 19
Parga 20
Parga 21
Parga 22
Parga 23
Parga 24
Parga 25
Parga 26
Parga 27
Parga 28
Parga 29
Parga 30
Parga 31
Parga 32
Parga 33
Parga 34
Parga 35
Parga 1
Parga 2
Parga 3
Parga 4
Parga 5
Parga 6
Parga 7
Parga 8
Parga 9
Parga 10
Parga 11
Parga 12
Parga 13
Parga 14
Parga 15
Parga 16
Parga 17
Parga 18
Parga 19
Parga 20
Parga 21
Parga 22
Parga 23
Parga 24
Parga 25
Parga 26
Parga 27
Parga 28
Parga 29
Parga 30
Parga 31
Parga 32
Parga 33
Parga 34
Parga 35

Pargan retket ja aktiviteetit

Meteoran maisemissa

Meteoran maisemissa

Ihmeellisen Meteoran kalliomuodostelmat saavat mielen hiljenemään. Tuhansien vuosien taival piirtyy jättimäisten kivenjärkäleiden pinnassa. Kallioiden päällä lepäävät satoja vuosia vanhat luostarit.

Matkalla kuulet alueen menneisyydestä ja nykypäivästä. Nappaa kuva James Bondin elokuvasta tutusta Agia Triadan luostarista ja vieraile yhdessä alueen kauniista munkkiluostareista paikallisoppaan johdolla opastetulla kierroksella. Luostarissa on vapaata aikaa valokuvausta ja luostarin kaupassa piipahtamista varten.

Paluumatkalla vierailet yli kilometrin korkeudessa sijaitsevassa vehreässä Metsovon vuoristokylässä. Idyllinen kylä tunnetaan perinteisistä puukäsitöistä, viineistä ja juuston valmistuksesta. Piipahda vapaa-ajalla kylän kauniissa kirkossa, kiertele tunnelmallisen kylän raitteja, tee tuliaisostoksia tai pidä kahvitauko viihtyisissä kahviloissa.

Kesto
koko päivä (n. klo 7–18.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 65 €/aikuinen, 45 € / 4–14-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja pääsymaksun luostariin.
Lisämaksusta
Lounas (n. 14 €/hlö) sekä tarvittaessa hame tai huivi luostarissa (n. 3,50 €/hlö), maksetaan retkellä.
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivä on tiistai. Retki toteutetaan 15.5. alkaen.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan olkapäät peittävä paita, sekä pitkät housut (miehet) tai pitkä hame (naiset) luostarivierailua varten. Luostari edellyttää naisten pukeutuvan pitkään hameeseen. Tarvittaessa voit ostaa luostarista hameen tai huivin. Munkkiluostarissa kierretään paikallisoppaan johdolla, suomenkielinen opas tulkkaa tarvittaessa. Retkelle tarvitaan hyvä peruskunto, luostariin noustaan n. 300 porrasta.

Retkelle on hyvä varata pientä käteistä rahaa virvokkeita ja tuliaispuoteja varten. Alku- ja loppukesästä vuoristossa on usein viileämpää, varaa mukaan myös lämmintä vaatetta. Retkeä ei toteuteta Marbella Elix -hotellista. Ajomatkaa päivän aikana n. 450 km, sisältäen ajoa kiemuraisilla vuoristoteillä. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille. Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla jyrkkäportaisen retkibussin kyytiin. Pysähdyspaikkojen maasto on päällystämätöntä ja epätasaista. Kävelyreitin varrella on runsaasti nousua. Pisin yksittäinen kävelymatka on n. 1 km. Pysähdyspaikoissa ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista ottaa mukaan apuvälineitä tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Vastakohtien Albania

Vastakohtien Albania

Lähde tutustumaan salattuun Albaniaan! Pitkään eristyksissä ollut "Kotkien maa" antaa kosketuksen erilaiseen Eurooppaan.

Kurkista vastakohtien maahan, missä kaupunki kohtaa maaseudun, luonto valloittaa vierailijansa ja maisemat lumoavat monipuolisuudellaan. Päivän aikana näet Balkanin tärkeimmän arkeologisen kohteen Butrintin. Raunioalueen kävelykierroksella astelet niin kreikkalaisten, bysanttilaisten kuin venetsialaistenkin jalan jäljillä.

Bussi kuljettaa sinut läpi vilkkaan Sarandan kylän. Sarandassa sinulla on vapaa-aikaa kaupungin mielenkiintoisen tunnelman aistimiseen sekä lounaaseen. Suosittu kaupunki viehätti matkailijoita jo Albanian kommunistisen diktatuurin aikana.

Kesto
koko päivä (n. klo 6.30–19). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 70 €/aikuinen, 45 € / 4–14-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja pääsymaksun Butrintin arkeologiselle alueelle.
Opastus
suomeksi. Butrintin kävelykierros paikallisoppaan englanninkielisellä opastuksella.
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivä on torstai. Retki toteutetaan 10.5.–11.7.2024.
Huomioitavaa
Retkelle tarvitaan mukaan passi tai EU-henkilökortti. Albanian rajanylitystä varten tarvitaan myös tieto matkustajan silmien väristä sekä passin tai EU-henkilökortin tiedot, jotka tulee ilmoittaa Aurinkolinjaan tai oppaalle kohteessa viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 12. Rajanylityksen kesto vaihtelee ja voi kestää yli 60 min.

Varaa retkelle mukaan tukevat kengät sekä käteistä (euroja). Suositeltavaa on maksaa käteismaksut pienillä seteleillä tai tasarahana, sillä vaihtorahat saa yleensä Albanian lekeinä. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. Ajomatkaa päivän aikana n. 230 km. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 8 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Mikäli alaikäinen lapsi osallistuu retkelle ilman huoltajaa, vain toisen huoltajan/vanhemman kanssa, tai osallistujan sukunimi on eri kuin kanssamatkustavan aikuisen, tulee lapsen mukana olla huoltajien/poissaolevan huoltajan/vanhemman allekirjoittama englanninkielinen todistus, jossa hän hyväksyy lapsen osallistumisen retkelle ilman omaa huoltajaa/toista vanhempaa. Todistuksessa tulee käydä ilmi, koska ja kenen aikuisen seurassa lapsi osallistuu retkelle. Todistus tulee olla tulostettuna ja esittää rajaviranomaisille pyydettäessä.

Esteettömyys
Retkeä ei suositella liikuntarajoitteisille asiakkaille. Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla jyrkkäportaisen retkibussin kyytiin. Pysähdyspaikkojen maasto on päällystämätöntä ja epätasaista. Butrintin arkeologisella alueella on useita jyrkkiä portaita ja epätasaisia polkuja. Pisin yksittäinen kävelymatka on n. 2 km. Pysähdyspaikoissa ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista ottaa mukaan apuvälineitä tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Seikkailupäivä Acheron-joella

Seikkailupäivä Acheron-joella

Kasta varpaasi kuolemattomuuden virtaan ja ihastu jokikanjonin upeisiin maisemiin! Anna Kreikan mytologian tarujen ja kauniin luonnon viedä mennessään.

Parga sijaitsee Epiruksen maakunnan sydämessä. Kreikkalaisten mittapuulla alue on syrjäinen, mutta se kätkee syleilyynsä Kreikan mytologian tärkeimpiä tapahtumapaikkoja sekä sanoinkuvaamattoman kauniita ja seesteisiä maisemia.

Matkaat bussilla maaseudun halki Glikin kylään Acheron-joen yläjuoksulle, joka tunnetaan taianomaisena, kuolemattomuuden Styx-virtana. Astele virran myötäilemää luontopolkua pitkin, kahlaa joessa ihailemaan kaunista kanjonia tai pulahda virkistävään veteen uimaan. Kumiveneen kyydissä voit lähteä tutkimaan joen mutkia. Mukana on meloja, joka ohjaa venettä, joten voit kaikessa rauhassa keskittyä ihailemaan maisemia. Lisämaksusta voit hypätä hevosen selkään ja ratsastaa kauniissa jokimaisemassa. Keskikesällä alueella on muitakin lisämaksullisia aktiviteetteja, kuten 320 metriä pitkä vaijeriliukurata.

Retken lopuksi voit nauttia kreikkalaisen lounaan joen ääressä ennen paluumatkaa hotelleille.

Kesto
puoli päivää (n. klo 9.30–15). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 44 €/aikuinen, 22 € / 4–14-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen.
Lisämaksusta
lounas (n. 14 €/hlö), maksetaan retkellä käteisellä.
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivä on perjantai.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan käteistä rahaa mahdollista ratsastusta, jokiveneajelua tai muita aktiviteetteja varten (n. 7–30 €/hlö/aktiviteetti) sekä uima-tossut, uima-asu ja pyyhe. Uima-asu on suositeltavaa pukea päälle jo valmiiksi. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Esteettömyys
Retkeä ei suositella liikuntarajoitteisille asiakkaille. Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla jyrkkäportaisen retkibussin kyytiin. Acheron-joen maasto on päällystämätöntä ja epätasaista, paikoin vaikeakulkuista. Pisin yksittäinen kävelymatka on n. 1 km/suunta. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista ottaa mukaan apuvälineitä tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Kävelyretki Vanhassa Pargassa

Kävelyretki Vanhassa Pargassa

Kuule kylän viimeisimmät uutiset ja tarinat sen värikkäästä menneisyydestä. Tällä retkellä näet Pargan parhaat paikat ja lomalaisten palvelut.

Noin kahden kilometrin pituinen kävelyreitti kulkee pitkin vanhan kaupunginosan kujia ja katuja. Vierailet oliivimuseossa, jossa tutustut oliiviöljyn valmistuksen saloihin. Täällä saat maistella taatusti tuoreita oliivituotteita, ja halutessasi voit tehdä myös loistavia tuliaisosostoksia!

Kierroksen päätteeksi kapuat Pargan venetsialaiselle linnoitukselle, josta voit ihastella kylän yli avautuvaa upeaa näköalaa, sekä auringossa kimaltavaa Joonianmerta.

Kesto
n. 2 tuntia (n. klo 16.30–19). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 12 €/aikuinen, 6 € / 4–11-v. lapsi
Sisältää
pääsyn oliivimuseoon ja oliiviöljymaistiaiset.
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivä on sunnuntai. Retki toteutetaan poikkeuksellisesti maanantaina 6.5., sunnuntain 5.5. sijaan.
Huomioitavaa
Retki tehdään kävellen, joten varaa mukaan hyvät jalkineet. Siirtyminen retken lähtöpaikalle Pargan keskustan ankkuriaukiolle omatoimisesti. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään retkipäivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille. Kuljettava maasto on epätasaista ja paikoin päällystämätöntä polkua. Reitin varrella on runsaasti nousua. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet: Retkelle ei ole mahdollista osallistua pyörätuolilla tai rollaattorilla.

Lastenrattaat: Retkellä on mahdollista kulkea rattailla.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Vikosin rotko ja Zagoria

Vikosin rotko ja Zagoria

Näe jylhät vuoristomaisemat ja nauti luonnon loputtomasta kauneudesta! Retkellä tutustut Pargan pohjoispuolella sijaitsevaan Kreikan suurimpaan vuorijonoon ja pieniin kyliin sen uumenissa.

Retki johdattaa sinut Kreikan selkärangan, Pindus-vuoriston kauneimpiin korkeuksiin Zagorian alueelle. Täällä vuorten syleilyssä sinua odottaa upea luonnonkaunis alue, jossa vanhat kivikylät kohoavat dramaattisen Vikosin rotkon yläpuolella. Tämän vaikuttavan rotkon sanotaan olevan maailman syvin suhteutettuna leveyteensä.

Matkalla pysähdytään näköalapaikalla, josta eteesi avautuu huikea näkymä kohti Vikosin rotkon syvyyksiä. Jalkaudut viehättävään rotkon reunalle päättyvään Monodendrin kylään. Lähde kävelylle vuoren rinteillä kulkevalle polulle, ja vieraile pienellä ja kauniilla Agia Paraskevin luostarilla. Perillä voit ihailla luostarilta avautuvia kauniita maisemia ja tehdä tuliaisostoksia. Monodendrin kylässä voit istahtaa nauttimaan kahvikupposen johonkin alueen kahviloista sekä nauttia lounasta. Päivän aikana nähtävät vaikuttavat ottomaaniajan sillat ja niiden luona pidettävät kuvaustauot houkuttelevat ottamaan lomakuvia.

Kesto
koko päivä (n. klo 7–19). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 59 €/aikuinen, 29 € / 2–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja kevyen lounaan.
Opastus
englanniksi
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivä on perjantai.
Huomioitavaa
Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. Varaa retkelle mukaan hyvät jälkineet ja käteistä rahaa. Retkellä on yhteensä n. 4 kilometriä kävelyä, jos haluaa nousta näköalapaikalle. Retkeä ei toteuteta MarBella Elix -hotellista. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille. Maasto on epätasaista ja retkellä kuljetaan päällystämätöntä polkua. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Meteora

Meteora

Ihmeellisen Meteoran kalliomuodostelmat saavat mielen hiljenemään. Tuhansien vuosien taival piirtyy jättimäisten kivenjärkäleiden pinnassa. Kallioiden päällä lepäävät satoja vuosia vanhat luostarit.

Alueella toimii yhä tänä päivänä kuusi luostaria, joista kahteen tutustut retken aikana. Vierailet Pyhän Stefanoksen nunnaluostarissa sekä alueen toiseksi suurimmassa luostarissa, Varlaámin munkkiluostarissa. Luostareissa sinulla on vapaata aikaa omatoimiseen kiertelyyn. Ihastele vanhoja rakennuksia sekä ympäröiviä maisemia.

Kesto
koko päivä (n. klo 7–18.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 65 €/aikuinen, 32 € / 4–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja pääsymaksut luostareihin.
Lisämaksusta
hame tai huivi luostarissa (n. 3,50 €/hlö) sekä lounas, maksetaan retkellä.
Opastus
englanniksi
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivä tiistai. Retki toteutetaan 14.5. alkaen.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan olkapäät peittävä paita, pitkät housut (miehet) tai pitkä hame (naiset) luostarivierailuja varten. Luostarit edellyttävät naisten pukeutuvan pitkään hameeseen. Tarvittaessa voit ostaa paikan päältä hameen tai huivin. Retkelle tarvitaan hyvä peruskunto, luostareissa on paljon portaita.

Retkelle on hyvä varata pientä käteistä rahaa virvokkeita ja tuliaispuoteja varten. Alkukesästä vuoristossa on usein viileämpää, varaa mukaan myös lämmintä vaatetta. Retkeä ei toteuteta MarBella Elix -hotellista. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Esteettömyys
Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille. Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla jyrkkäportaisen retkibussin kyytiin. Pysähdyspaikkojen maasto on päällystämätöntä ja epätasaista. Kävelyreitin varrella on runsaasti nousua. Pisin yksittäinen kävelymatka on n. 1 km. Pysähdyspaikoissa ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista ottaa mukaan apuvälineitä tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Vastakohtien Albania, englanniksi

Vastakohtien Albania, englanniksi

Lähde tutustumaan salattuun Albaniaan! Pitkään eristyksissä ollut "Kotkien maa" antaa kosketuksen erilaiseen Eurooppaan.

Kurkista vastakohtien maahan, missä kaupunki kohtaa maaseudun, luonto valloittaa vierailijansa ja maisemat lumoaa monipuolisuudellaan. Päivän aikana näet Balkanin tärkeimmän arkeologisen kohteen Butrintin. Raunioalueen kävelykierroksella astelet niin kreikkalaisten, bysanttilaisten kuin venetsialaistenkin jalan jäljillä.

Bussi kuljettaa sinut läpi vilkkaan Sarandan kylän. Sarandassa sinulla on mahdollisuus lounaaseen ja vapaa-aikaa, jolloin voit aistia kaupungin mielenkiintoista tunnelmaa. Kaupunki viehätti matkailijoita jo Albanian kommunistisen diktatuurin aikana.

Kesto
koko päivä (n. klo 7.30–19.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 70 €/aikuinen, 45 € / 4–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja pääsymaksun Butrintin arkeologiselle alueelle.
Opastus
englanniksi
Retkipäivä
Kesän 2024 retkipäivä on torstai. Retki toteutetaan 10.5.–30.9.2024.
Huomioitavaa
Retkelle tarvitaan mukaan passi tai EU-henkilökortti. Albanian rajanylitystä varten tarvitaan myös tieto matkustajan silmien väristä sekä passin tai EU-henkilökortin tiedot, jotka tulee ilmoittaa Aurinkolinjaan tai oppaalle kohteessa viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 12. Rajanylityksen kesto vaihtelee ja voi kestää yli 60 min.

Varaa retkelle mukaan tukevat kengät sekä käteistä (euroja). Suositeltavaa on maksaa käteismaksut pienillä seteleillä tai tasarahana, sillä vaihtorahat saa yleensä Albanian lekeinä. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun Sarandan kaupungissa. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Mikäli alaikäinen lapsi osallistuu retkelle ilman huoltajaa, vain toisen huoltajan/vanhemman kanssa, tai osallistujan sukunimi on eri kuin kanssamatkustavan aikuisen, tulee lapsen mukana olla huoltajien/poissaolevan huoltajan/vanhemman allekirjoittama englanninkielinen todistus, jossa hän hyväksyy lapsen osallistumisen retkelle ilman omaa huoltajaa/toista vanhempaa. Todistuksessa tulee käydä ilmi, koska ja kenen aikuisen seurassa lapsi osallistuu retkelle. Todistus tulee olla tulostettuna ja esittää rajaviranomaisille pyydettäessä.

Esteettömyys
Retkeä ei suositella liikuntarajoitteisille asiakkaille. Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla jyrkkäportaisen retkibussin kyytiin. Pysähdyspaikkojen maasto on päällystämätöntä ja epätasaista. Butrintin arkeologisella alueella on useita jyrkkiä portaita ja epätasaisia polkuja. Pisin yksittäinen kävelymatka on n. 2 km. Pysähdyspaikoissa ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Apuvälineet ja lastenrattaat: Retkelle ei ole mahdollista ottaa mukaan apuvälineitä tai rattaita.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Meriretki – Paxos ja Antipaxos

Meriretki – Paxos ja Antipaxos

Lomapäivä merellä kuluu leppoisasti laivan kannella istuskellen ja auringosta nauttien. Uimataukojen aikana voit pulahtaa henkeäsalpaavan kirkkaisiin vesiin ja Paxokselle rantauduttaessa kuljeskella pitkin viehättävän kylän kujia.

Antipaxos tunnetaan valkohiekkaisista rannoistaan ja hohtavan turkoosista vedestään. Pulahda laivasta käsin uimaan idyllisen saaren pienessä poukamassa ja ihaile ympärilläsi komeilevia jykeviä kalliomaisemia.

Kirkkaat vedet ja jylhät kalliot jatkuvat sisarsaari Paxosin poukamiin. Iltapäivällä rantaudutaan saarten pääkylään, idylliseen Gaiokseen. Täällä voit kierrellä kylän kapeilla kujilla ja nauttia lounasta rantakadun pienissä tavernoissa. Osta kotiin viemisiksi Paxosin kuuluisaa oliiviöljyä!

Kesto
koko päivä (n. klo 10–18). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 35 €/aikuinen, 17,50 eur / 10–11-v. lapsi, 20.7. asti ja 11.9.–4.10.2024.
n. 40 €/hlö, ei lapsialennusta, 21.7.–10.9.2024.
Osallistujien alaikäraja on 10 vuotta. 
Sisältää
laivalipun.
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluita. Laivan henkilökunta puhuu englantia.
Retkipäivä
Kesän 2024 retki toteutetaan 6.5., 9.5., 12.5., 15.5., 17.5., 19.5. ja 22.5. alkaen päivittäin. Retkeä ei poikkeuksellisesti toteuteta 27.5.
Huomioitavaa
Siirtyminen lähtölaiturille Pargan satamaan omatoimisesti, satamassa tulee olla viimeistään 30 minuuttia ennen laivan (Captain Hook) lähtöä. Laivalla on myynnissä juotavaa ja välipaloja, varaa mukaan käteistä mahdollisia ostoksia varten. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. Ota laivaannousukortti mukaan rantautuessasi Paxokselle. Retkeä ei toteuteta MarBella Elix -hotellista. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 25 henkilöä.
Esteettömyys
Retkeä ei suositella liikuntarajoitteisille asiakkaille. Osallistujan on kyettävä nousemaan omatoimisesti tai oman avustajan avulla laivaan nostosiltaa pitkin. Pisin yksittäinen kävelymatka on n. 1 km/suunta. Reitillä kuljetaan päällystettyä tietä. Retken aikana ei ole käytettävissä esteettömiä wc-tiloja.

Lastenrattaat: Laivalla ei ole mahdollista liikkua rattailla.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Retket kesä 2025

Retket kesä 2025

Retkiohjelma vahvistuu myöhemmin ja voi poiketa aiemmasta.

Sulje

Pargan retket – varaa lomallesi uusia elämyksiä

Näe lomakohteesi helmet ja koe uusia elämyksiä! Valitse suomeksi tai englanniksi opastettuja retkiä ja ainutlaatuisia aktiviteetteja.

Osan retkistä voit varata jo pari kuukautta ennen matkustuskauden alkua. Varmista paikkasi retkillämme ja varaa ne ennen matkaa matkavarauksen yhteydessä, OmalomastaAurinkomatkat-sovelluksesta tai asiakaspalvelustamme. Ennen matkaa varatut retket tulee maksaa ennen matkalle lähtöä. Loman aikana voit ostaa retkiä Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kaikki retket voit varata ja maksaa myös lomakohteessasi euroilla, Visa Electronilla, Visalla tai Mastercardilla. Retket tulee varata viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 11 paikallista aikaa. Osa retkistä tulee varata jo hyvissä ajoin ennen retken alkua, poikkeava aika on mainittu retkikuvauksessa. Mikäli varattu retki joudutaan perumaan esimerkiksi vähäisen osallistujamäärän tai sääolosuhteiden takia, maksamasi retkimaksu palautetaan.

Retkien hinnat ovat ohjehintoja, hinnat vahvistuvat varauksen yhteydessä. Maksutta retkeileville lapsille ei varata omaa paikkaa retkibussista, eivätkä mahdolliset ateriat sisälly maksuttoman retken ja/tai aktiviteetin hintaan. Retken ilmoitettu noin-kesto on arvio retken tavanomaisesta kestosta. Tarkka lähtöaika ja -paikka retkelle on retkilipussa tai saat sen oppaalta kohteessa. Muutokset retkien hinnoissa, retkipäivissä, ohjelmassa ja aikataulussa ovat mahdollisia, lue lisää retkiehdoista.

Aurinkotreeni Parga

Aurinkotreeni Harmonia Pargassa

Aurinkotreeni Harmonia Pargassa

Tule mukaan nauttimaan liikunnan riemusta ja huolehdi hyvinvoinnistasi myös lomalla! Kesäkaudella 2024 voit osallistua maksuttomille Aurinkotreeni-tunneille Pargassa kaksi kertaa viikossa ajalla 1.5.–10.9.2024.

Aurinkotreeni Harmonia on virkistävä ja kehoa huoltava sekä syvävenyttävä treeni. Tunnit kehittävät liikkuvuutta, parantaa keskivartalon hallintaa sekä rauhoittaa mielen ja kehon. Rauhalliset harjoitukset tehdään oman kehon painolla, joten treenit soveltuvat kaikentasoisille. Tuntien sisältö koostuu lämmittely-, kehonhallinta-, liikkuvuus- ja rentoutusosioista. Treeneissä tehdään sekä yksilö-, pari- että ryhmäharjoituksia ja tunteja ohjaa Aurinkomatkojen koulutettu suomenkielinen liikuntaopas. Treenit järjestetään ulkona lomakohteen upeissa maisemissa.

Treeni sopii niin aktiivisesti kuin kevyemmin liikkuvalle, eikä osallistuminen vaadi aikaisempaa kokemusta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset (alle 18-vuotiaat vain täysi-ikäisen seurassa).

Tapaamispaikka ja kesto
Tapaaminen Valtosin rannalla klo 8.30. Treenin kesto n. 45 minuuttia.
Hinta
maksuton
Päivä
Treeni toteutetaan keskiviikkoisin 1.5.–10.9.2024.
Huomioitavaa
Varaa mukaan pyyhe tai jumppa-alusta, juomapullo sekä liikuntaan sopivat vaatteet ja jalkineet. Siirtyminen tapaamispaikalle omatoimisesti, tarkempi tapaamispaikka ilmoitetaan lähempänä. Tunnin aikana saatetaan liikkua jalkaisin paikasta toiseen. Tunnit toteutetaan säävarauksella 1–20 henkilölle. Jos et käytä varaamaasi tuntia, ilmoita siitä Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa, Aurinkolinjaan tai oppaalle kohteessa. Aurinkotreeni ei ole varattavissa Marbella Elix -hotelliin.
Esteettömyys
Treeni ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille.
Varaa paikka
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Aurinkotreeni Voima Pargassa

Aurinkotreeni Voima Pargassa

Tule mukaan nauttimaan liikunnan riemusta ja huolehdi hyvinvoinnistasi myös lomalla! Kesäkaudella 2024 voit osallistua maksuttomille Aurinkotreeni-tunneille Pargassa kaksi kertaa viikossa ajalla 1.5.–10.9.2024.

Aurinkotreeni Voima on sykettä nostattava ja koko kehoa voimistava harjoitus, jonka tavoitteena on kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva ja vahva keho. Ulkona upeissa maisemissa järjestettävät treenit kehittävät liikkuvuutta, parantaa hapenottokykyä ja sisältää myös voimaharjoituksia. Tuntien sisältö koostuu lämmittelyosiosta, toiminnallisesta lihaskunto-osiosta sekä loppuverryttelystä ja palauttelusta.

Treenit sopivat kaikentasoisille, sillä harjoituksissa jokainen haastaa ainoastaan itsensä, oman kehon painolla ja oman kunnon mukaan! Treeneissä yhdistyy sekä yksilö-, pari- että ryhmäharjoituksia ja tunteja ohjaa Aurinkomatkojen koulutettu suomenkielinen liikuntaopas.

Treeni sopii niin intohimoiselle aktiiviliikkujalle kuin kevyemmin liikkuvalle, eikä osallistuminen vaadi aikaisempaa kokemusta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset (alle 18-vuotiaat vain täysi-ikäisen seurassa).

Tapaamispaikka ja kesto
Tapaaminen Valtosin rannalla klo 8.30. Treenin kesto n. 45 minuuttia.
Hinta
maksuton
Päivä
Treeni toteutetaan maanantaisin 1.5.–10.9.2024.
Huomioitavaa
Varaa mukaan pyyhe tai jumppa-alusta, juomapullo sekä liikuntaan sopivat vaatteet ja jalkineet. Siirtyminen tapaamispaikalle omatoimisesti, tarkempi tapaamispaikka ilmoitetaan lähempänä. Tunnin aikana saatetaan liikkua jalkaisin paikasta toiseen. Tunnit toteutetaan säävarauksella 1–20 henkilölle. Jos et käytä varaamaasi tuntia, ilmoita siitä Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa, Aurinkolinjaan tai oppaalle kohteessa. Aurinkotreeni ei ole varattavissa Marbella Elix -hotelliin.
Esteettömyys
Treeni ei sovellu liikuntarajoitteisille asiakkaille.
Varaa paikka
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Aurinkotreeni Parga

Lomalla on hyvä panostaa omaan itseen ja hyvinvointiin. Tule mukaan liikkumaan ja lomaile hymyssä suin! Osallistu maksuttomille Aurinkotreeni-tunneille ja huolla kehoa sekä mieltä myös lomaillessasi.

Aurinkotreeni on Aurinkomatkojen oma liikuntakonsepti, jonka tunneilla virkistyy sekä mieli että keho! Treenit soveltuvat sekä intohimoiselle aktiiviliikkujalle, että kevyemmin liikkuvalle. Valittavanasi on kaksi erilaista treeniä: voimistava ja sykettä nostattava Voima sekä kehoa avaava ja mieltä virkistävä Harmonia. Molemmat treenit tehdään omaa kehoa kuunnellen ja oman kehon painolla, joten treenit soveltuvat kaikentasoisille liikkujille. Treeneissä tehdään sekä yksilö-, pari- että ryhmäharjoituksia ja tunteja ohjaa Aurinkomatkojen koulutettu liikuntaopas.

Treeneihin ovat tervetulleita kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset (alle 18-vuotiaat vain täysi-ikäisen seurassa). Varaa osallistumisesi Aurinkotreeni-tunneille matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.

Lentokenttäkuljetukset

Bussikuljetus lentoasemalta hotellille

Bussikuljetus lentoasemalta hotellille

Matkusta vaivattomasti lentoasemalta hotelliisi Aurinkomatkojen maksullisella bussikuljetuksella. Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Hinta
Kohteesta riippuen 14–24 €/aikuinen, 7–12 € / 2–17-v. lapsi. Alle 2-vuotiaat lapset matkustavat lentokenttäkuljetuksessa veloituksetta. Tarkan hinnan näet varausta tehdessäsi.

Bussikuljetuksemme ovat aina meno-paluu-kuljetuksia, jotka voit ostaa varauksen yhteydessä, Omalomasta tai Aurinkomatkat-sovelluksesta viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Sulje

Yksityinen lentokenttäkuljetus

Yksityinen lentokenttäkuljetus

Tässä kohteessa voit matkustaa lentoasemalta hotelliisi nopeasti ja mukavasti myös yksityiskuljetuksella, jonka tarkemmat hintatiedot näet tehdessäsi varausta.

Autoon mahtuu 1 matkalaukku/hlö. Yksityiskuljetukseen voivat osallistua vain samalla matkavarauksella olevat henkilöt.

Yksityiskuljetuksemme ovat aina meno-paluu-kuljetuksia, jotka voit ostaa varauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai asiakaspalvelusta viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Sulje

Lentokenttäkuljetukset

Tässä kohteessa voit ostaa joko bussikuljetuksen tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotelliisi.