Parga – retket ja lisäpalvelut

Parga 1
Parga 2
Parga 3
Parga 4
Parga 5
Parga 6
Parga 7
Parga 8
Parga 9
Parga 10
Parga 11
Parga 12
Parga 13
Parga 14
Parga 15
Parga 16
Parga 17
Parga 18
Parga 19
Parga 20
Parga 21
Parga 22
Parga 23
Parga 24
Parga 25
Parga 26
Parga 27
Parga 28
Parga 29
Parga 30
Parga 31
Parga 32
Parga 33
Parga 34
Parga 35
Parga 1
Parga 2
Parga 3
Parga 4
Parga 5
Parga 6
Parga 7
Parga 8
Parga 9
Parga 10
Parga 11
Parga 12
Parga 13
Parga 14
Parga 15
Parga 16
Parga 17
Parga 18
Parga 19
Parga 20
Parga 21
Parga 22
Parga 23
Parga 24
Parga 25
Parga 26
Parga 27
Parga 28
Parga 29
Parga 30
Parga 31
Parga 32
Parga 33
Parga 34
Parga 35

Pargan retket ja aktiviteetit

Meteoran maisemissa

Meteoran maisemissa

Ihmeellisen Meteoran kalliomuodostelmat saavat mielen hiljenemään. Tuhansien vuosien taival piirtyy jättimäisten kivenjärkäleiden pinnassa. Kallioiden päällä lepäävät satoja vuosia vanhat luostarit.

Matkalla kuulet alueen menneisyydestä ja nykypäivästä. Nappaa kuva James Bondin elokuvasta tutusta Agia Triadan luostarista ja vieraile yhdessä alueen kauniista munkkiluostareista paikallisoppaan johdolla opastetulla kierroksella. Luostarissa on vapaata aikaa valokuvausta ja luostarin kaupassa piipahtamista varten.

Paluumatkalla vierailet yli kilometrin korkeudessa sijaitsevassa vehreässä Metsovon vuoristokylässä. Idyllinen kylä tunnetaan perinteisistä puukäsitöistä, viineistä ja juuston valmistuksesta. Maistele herkullisia metsovolaisia juustoja ja viinejä paikallisessa puodissa ja samalla voit tehdä tuliaisostoksia. Piipahda vapaa-ajalla kylän kauniissa kirkossa, kiertele tunnelmallisen kylän raitteja tai pidä kahvitauko viihtyisissä kahviloissa.

Kesto
koko päivä (n. klo 7–18.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 65 €/aikuinen, 35 € / 4–14-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen, pääsymaksun luostariin ja maistiaiset Metsovossa.
Lisämaksusta
Lounas (n. 14 €/hlö) sekä hame, tai huivi luostarissa (n. 3 €/hlö), maksetaan retkellä.
Opastus
suomeksi. 
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on tiistai. Retki toteutetaan poikkeuksellisesti torstaina 28.9., tiistain 26.9. sijaan.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan olkapäät peittävä paita, sekä pitkät housut (miehet) tai pitkä hame (naiset) luostarivierailua varten. Luostari edellyttää naisten pukeutuvan pitkään hameeseen. Tarvittaessa voit ostaa luostarista hameen tai huivin (n. 3 €/kpl). Munkkiluostarissa kierretään paikallisoppaan johdolla, suomenkielinen opas tulkkaa tarvittaessa. Retkelle tarvitaan hyvä peruskunto, luostariin noustaan n. 300 porrasta. Retkelle on hyvä varata pientä käteistä rahaa virvokkeita ja tuliaispuoteja varten. Alku- ja loppukesästä vuoristossa on usein viileämpää, varaa mukaan lämmintä vaatetta. Retkellä on säävaraus. Retkeä ei toteuteta Marbella Elix -hotellista. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Vastakohtien Albania

Vastakohtien Albania

Lähde tutustumaan salattuun Albaniaan! Pitkään eristyksissä ollut "Kotkien maa" antaa kosketuksen erilaiseen Eurooppaan.

Kurkista vastakohtien maahan, missä kaupunki kohtaa maaseudun, luonto valloittaa vierailijansa ja maisemat lumoaa monipuolisuudellaan. Päivän aikana näet Balkanin tärkeimmän arkeologisen kohteen Butrintian. Raunioalueen kävelykierroksella astelet niin kreikkalaisten, bysanttilaisten kuin venetsialaistenkin jalan jäljillä.

Bussi kuljettaa sinut läpi vilkkaan Sarandan kylän. Sarandassa sinulla on vapaa-aikaa kaupungin mielenkiintoisen tunnelman aistimiseen sekä lounaaseen. Suosittu kaupunki viehätti matkailijoita jo Albanian kommunistisen diktatuurin aikana.

Kesto
koko päivä (n. klo 6.30–19). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 70 €/aikuinen, 45 € / 4–14-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja pääsymaksun Butrintin arkeologiselle alueelle.
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on torstai. Retki toteutetaan 30.6.2023 asti. 
Huomioitavaa
Retkelle tarvitaan mukaan passi tai EU-henkilökortti. Albanian rajanylitystä varten tarvitaan myös tieto matkustajan silmien väristä sekä passin tai EU-henkilökortin tiedot, jotka tulee ilmoittaa viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 12 oppaalle kohteessa tai Aurinkolinjaan. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. Varaa retkelle mukaan tukevat kengät sekä käteistä. Eurot käyvät maksuvälineenä Albaniassa. Suosittelemme maksamaan käteismaksut pienillä seteleillä tai tasarahana. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Seikkailupäivä Acheron-joella

Seikkailupäivä Acheron-joella

Kasta varpaasi kuolemattomuuden virtaan ja ihastu jokikanjonin upeisiin maisemiin! Anna Kreikan mytologian tarujen ja kauniin luonnon viedä mennessään.

Parga sijaitsee Epiruksen maakunnan sydämessä. Kreikkalaisten mittapuulla alue on syrjäinen, mutta se kätkee syleilyynsä Kreikan mytologian tärkeimpiä tapahtumapaikkoja sekä sanoinkuvaamattoman kauniita ja seesteisiä maisemia.

Matkaat bussilla maaseudun halki Glikin kylään Acheron-joen yläjuoksulle, joka tunnetaan taianomaisena, kuolemattomuuden Styx-virtana. Astele virran myötäilemää luontopolkua pitkin, kahlaa joessa ihailemaan kaunista kanjonia tai pulahda virkistävään veteen uimaan. Kumiveneen kyydissä voit lähteä tutkimaan joen mutkia. Mukana on meloja, joka ohjaa venettä, joten voit kaikessa rauhassa keskittyä ihailemaan maisemia. Lisämaksusta voit hypätä hevosen selkään ja ratsastaa kauniissa jokimaisemassa. Keskikesällä alueella on muitakin lisämaksullisia aktiviteetteja, kuten 320 metriä pitkä vaijeriliukurata.

Retken lopuksi voit nauttia kreikkalaisen lounaan joen ääressä ennen paluumatkaa hotelleille.

Kesto
puoli päivää (n. klo 9.30–15). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 40 €/aikuinen, 20 € / 4–14-v. lapsi, 11.6.2023 asti.
n. 36 €/aikuinen, 18 € / 4–14-v. lapsi, 12.6.2023 alkaen.
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen.
Lisämaksusta
lounas (n. 15 €/hlö), ratsastus (n. 10–30 € / hlö), kumiveneajelu (n. 7–10 € / hlö) ja keskikesällä mahdolliset muut aktiviteetit maksetaan retkellä käteisellä. Aktiviteettien hinnat vaihtelevat kauden ajankohdan mukaan.
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on perjantai. Retki toteutetaan poikkeuksellisesti keskiviikkona 4.10., perjantain 6.10. sijaan.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan pientä käteistä rahaa mahdollista ratsastusta, jokiveneajelua tai muita aktiviteetteja varten sekä uima-tossut, uima-asu ja pyyhe. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Kävelyretki Vanhassa Pargassa

Kävelyretki Vanhassa Pargassa

Kuule kylän viimeisimmät uutiset ja tarinat sen värikkäästä menneisyydestä. Tällä retkellä näet Pargan parhaat paikat ja lomalaisten palvelut.

Kävelyreitti kulkee pitkin vanhan kaupunginosan kujia ja katuja. Vierailet oliivimuseossa, jossa tutustut oliiviöljyn valmistuksen saloihin. Täällä saat maistella taatusti tuoreita oliivituotteita ja halutessasi voit tehdä myös loistavia tuliaisosostoksia!

Kierroksen päätteeksi kapuat Pargan venetsialaiselle linnoitukselle, josta voit ihastella kylän yli avautuvaa upeaa näköalaa, sekä auringossa kimaltavaa Joonianmerta.

Kesto
n. 2 tuntia (n. klo 16.45–19). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 12 €/aikuinen, 6 € / 4–14-v. lapsi
Sisältää
pääsyn oliivimuseoon ja oliiviöljymaistiaiset.
Opastus
suomeksi
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on sunnuntai. Retki toteutetaan 1.10.2023 asti.
Huomioitavaa
Retki tehdään kävellen, varaa mukaan hyvät jalkineet. Siirtyminen retken lähtöpaikalle Pargan keskustan ankkuriaukiolle omatoimisesti. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään retkipäivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 4 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Vikosin rotko ja Zagoria

Vikosin rotko ja Zagoria

Näe jylhät vuoristomaisemat Pargasta pohjoiseen ja nauti luonnon loputtomasta kauneudesta! Retkellä tutustut Kreikan suurimpaan vuorijonoon ja pieniin kyliin sen uumenissa.

Päivän aikana pysähdytään vilkkaassa Ioanninan kaupungissa, joka on Epiruksen läänin pääkaupunki. Näet kaupungin vanhan osan ja sen tärkeimmät nähtävyydet. Matka jatkuu Zagoriaan vanhojen kivisiltojen ja tunnelmallisten kylien maisemiin.

Matkalla pysähdytään näköalapaikalla, josta eteesi avautuu huikea näkymä kohti Vikosin kanjonin syvyyksiä. Zagoriassa jalkaudut viehättävään Monodentrin kylään, joka päättyy rotkon reunalle. Kävelyn jälkeen voit istahtaa lounaalle johonkin useista pikkutavernoista. Päivän päätteeksi taltioituasi upeat kuvat vanhan tien kivisilloista, piipahdat vielä paikalliseen vuoristokylään iltapäiväkahville.

Kesto
koko päivä (n. klo 7–19). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 55 €/aikuinen, 30 € / 4–12-v. lapsi, 11.6.2023 asti.
n. 57 €/aikuinen, 28 € / 2–11-v. lapsi, 12.6.2023 alkaen.
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen.
Opastus
englanniksi
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on keskiviikko 7.6. asti ja torstai 15.6. alkaen. Retki toteutetaan poikkeuksellisesti tiistaina 3.10., torstain 5.10. sijaan.
Huomioitavaa
Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. Varaa retkelle mukaan hyvät jälkineet ja käteistä rahaa. Retkellä on yhteensä n. 4 kilometriä kävelyä, jos haluaa nousta näköalapaikalle. Retki ei sovellu liikuntaesteisille asiakkaille. Retkeä ei toteuteta MarBella Elix -hotellista. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Meteora

Meteora

Ihmeellisen Meteoran kalliomuodostelmat saavat mielen hiljenemään. Tuhansien vuosien taival piirtyy jättimäisten kivenjärkäleiden pinnassa. Kallioiden päällä lepäävät satoja vuosia vanhat luostarit.

Nappaa kuva James Bondin elokuvasta tutusta Agia Triadan luostarista ja vieraile yhdessä luostareista opastetulla kierroksella. Luostarissa on vapaata aikaa valokuvausta ja luostarin kaupassa piipahtamista varten.

Paluumatkalla vierailet yli kilometrin korkeudessa sijaitsevassa vehreässä Metsovon vuoristokylässä. Idyllinen kylä tunnetaan perinteisistä puukäsitöistä, viineistä ja juuston valmistuksesta. Piipahda vapaa-ajalla kylän kauniissa kirkossa, kiertele tunnelmallisen kylän raitteja tai pidä kahvitauko viihtyisissä kahviloissa.

Kesto
koko päivä (n. klo 7–18.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 70 €/aikuinen, 40 € / 4–11-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja pääsymaksun luostariin.
Lisämaksusta
Lounas (n. 12 €/hlö) sekä hame tai huivi luostarissa (n. 3 €/hlö), maksetaan retkellä.
Opastus
englanniksi
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on 16.7. asti torstai ja 17.7. alkaen tiistai. Retki toteutetaan poikkeuksellisesti keskiviikkona 4.10., tiistain 3.10. sijaan. Retkeä ei poikkeuksellisesti toteuta 15.6. ja 22.6.2023.
Huomioitavaa
Varaa retkelle mukaan pitkät housut (miehet) tai pitkä hame (naiset), sekä olkapäät peittävä paita luostarivierailua varten. Voit tehdä hameen myös huivista tai pitkästä paidasta. Luostari edellyttää naisten pukeutuvan pitkään hameeseen. Tarvittaessa voit ostaa luostarista hameen tai huivin (n. 3 €/kpl). Retkelle tarvitaan hyvä peruskunto, luostariin noustaan n. 300 porrasta. Retkelle on hyvä varata pientä käteistä rahaa virvokkeita ja tuliaispuoteja varten. Alkukesästä vuoristossa on usein viileämpää, varaa mukaan lämmintä vaatetta. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun Meteorassa. Retkeä ei toteuteta MarBella Elix -hotellista. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Vastakohtien Albania, englanniksi

Vastakohtien Albania, englanniksi

Lähde tutustumaan salattuun Albaniaan! Pitkään eristyksissä ollut "Kotkien maa" antaa kosketuksen erilaiseen Eurooppaan.

Kurkista vastakohtien maahan, missä kaupunki kohtaa maaseudun, luonto valloittaa vierailijansa ja maisemat lumoaa monipuolisuudellaan. Päivän aikana näet Balkanin tärkeimmän arkeologisen kohteen Butrintian. Raunioalueen kävelykierroksella astelet niin kreikkalaisten, bysanttilaisten kuin venetsialaistenkin jalan jäljillä.

Bussi kuljettaa sinut läpi vilkkaan Sarandan kylän. Sarandassa sinulla on mahdollisuus lounaaseen ja vapaa-aikaa, jolloin voit aistia kaupungin mielenkiintoista tunnelmaa. Kaupunki viehätti matkailijoita jo Albanian kommunistisen diktatuurin aikana.

Kesto
koko päivä (n. klo 7.30–19.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 70 €/aikuinen, 45 € / 4–12-v. lapsi
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen ja pääsymaksun Butrintin arkeologiselle alueelle.
Opastus
englanniksi
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on torstai.
Huomioitavaa
Retkelle tarvitaan mukaan passi tai EU-henkilökortti. Albanian rajanylitystä varten tarvitaan myös tieto matkustajan silmien väristä sekä passin tai EU-henkilökortin tiedot, jotka tulee ilmoittaa viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 12 oppaalle kohteessa tai Aurinkolinjaan. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun Sarandan kaupungissa. Varaa retkelle mukaan tukevat kengät sekä käteistä. Eurot käyvät maksuvälineenä Albaniassa. Suosittelemme maksamaan käteismaksut pienillä seteleillä tai tasarahana. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 12 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Kreikkalainen kokkikoulu oliivimuseossa

Kreikkalainen kokkikoulu oliivimuseossa

Oletko ihastunut kreikkalaiseen keittiöön? Ilta oliivimuseossa tutustuttaa sinut paikallisiin raaka-aineisiin ja ruoanvalmistukseen. Älä jätät tätä ainutlaatuista kokemusta väliin!

Illan aikana kokataan paikallisen perheen avustuksella vaihtelevia pääruokia huolella valituista raaka-aineista. Opit kreikkalaisen keittiön salaisuuksia ja koet ruoanlaitoin luovuutta upean Paragaean vanhan oliiviöljytehtaan puitteissa. Ruoan valmistuksen lomassa kuulet paljon mielenkiintoista tietoa kreikkalaisesta ruoasta ja tunnet paikallisten lämpimän vieraanvaraisuuden. Tutuksi tulee myös oliivimuseo sekä erilaiset oliiviöljyt. Kokkailujen jälkeen nautitaan itse valmistettu herkullinen illallinen viinin ja jälkiruoan kera.

Kesto
iltaretki (n. klo 18–22). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 60 €/hlö, ei lapsialennusta. Osallistujien alaikäraja on 18 vuotta.
Sisältää
illallisen, ruokajuomat (vesi, viini) ja oliiviöljymaistiaiset.
Opastus
monikielinen (sis. englanti, ei suomenkielistä opastusta)
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivä on torstai. Retki toteutetaan 10.8.–7.10.2023.
Huomioitavaa
Kuljetukset Pargan keskustassa sijaitsevaan oliivimuseoon (Panagea Old Olive Oil Factory) omatoimisesti. Ilmoita mahdolliset ruoka-aineallergiat oppaalle kohteessa tai Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa ennen retkeä. Varaa retki viimeistään 3 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken voi perua kuluitta viimeistään 48 tuntia ennen retkeä, jonka jälkeen peruutuskulu on 100 %. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 8 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Auto ja kuljettaja päiväksi Prevezaan

Auto ja kuljettaja päiväksi Prevezaan

Suuntaa oman matkaseurueen kanssa tutkimaan Prevezan kaupunkia ja sen lähiympäristöä! Kaupunki kätkee sisäänsä viihtyisän satama-alueen, jossa nautit maukkaan lounaan suosituissa kalatavernoissa.

Sataman ympäristössä on myös lukuisia kauppoja ja pieniä putiikkeja, joissa voit tehdä hyviä tuliaisostoksia. Shoppailun ystävät suuntaavat kaupungin pääkadun varren Outlet-myymälöihin tai kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan tunnettuun Jumbo tavarataloon tekemään edullisia löytöjä.

Halutessasi voit tutustua Nikopoliksen muinaiskaupunkiin ja perehtyä Nikopoliksen museon saloihin. Paluumatkalla kannattaa pitää virkistävä uimatauko valiten Prevezan lähellä olevasta yli 20 kilometrin pituisesta hienohiekkaisesta rannasta juuri itsellesi mieluisan uimapaikan.

Valitse sinua kiinnostavat kohteet ja nauti päivästä oman aikataulun mukaan. Kuljettajalta saat halutessasi vinkkejä mahdollisista vierailupaikoista. Matka takaisin Pargaan alkaa noin. klo 15.

Kesto
koko päivä (n. klo 9–16). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 225 €/auto (1–8 hlöä)
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen.
Lisämaksusta
Mahdolliset sisäänpääsymaksut vierailukohteisiin.
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluita
Retkipäivä
Kesällä 2023 retki toteutetaan päivittäin.
Huomioitavaa
Autoon mahtuu enintään 8 henkilöä. Mikäli tarvitset lastenistuimen autoon, tulee siitä ilmoittaa viimeistään retkeä edeltävänä päivänä oppaalle kohteessa tai Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa. Retkeä ei toteuteta MarBella Elix -hotellista. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 13 mennessä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Auto ja kuljettaja päiväksi Ioanninaan

Auto ja kuljettaja päiväksi Ioanninaan

Suuntaa oman matkaseurueen kanssa tutkimaan Ioanninan kaupunkia ja sen lähiympäristöä! Kaupunki kätkee sisäänsä lukuisia kauppoja, putiikkeja sekä tunnetun Jumbon tavaratalon, joten päivän aikana sinulla on mahdollisuus tehdä edullisia ostoksia.

Halutessasi voit piipahtaa Ioanninan linnoituksella tai tutustua Bysanttilaisen museon saloihin. Tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa on lukuisia paikallisia ravintoloita, joissa nautit herkullista lounasta Ioanninan elämänmenoa seuraillen. Paluumatkalla voit vierailla Peraman tippukiviluolilla tai Dodonin pyhäkössä, joka on koko Kreikan tärkeimpiä historiallisia paikkoja.

Valitse sinua kiinnostavat kohteet ja nauti päivästä oman aikataulun mukaan. Kuljettajalta saat halutessasi vinkkejä mahdollisista vierailupaikoista. Matka takaisin Pargaan alkaa noin. klo 16.30.

Kesto
koko päivä (n. klo 8.30–17.30). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 275 €/auto (1–8 hlöä)
Sisältää
edestakaisen kuljetuksen.
Lisämaksusta
Mahdolliset sisäänpääsymaksut vierailukohteisiin.
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluita
Retkipäivä
Kesän 2023 retki toteutetaan päivittäin.
Huomioitavaa
Autoon mahtuu enintään 8 henkilöä. Mikäli tarvitset lastenistuimen autoon, tulee siitä ilmoittaa viimeistään retkeä edeltävänä päivänä oppaalle kohteessa tai Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa. Retkeä ei toteuteta MarBella Elix -hotellista. Varaa retki viimeistään 2 vrk ennen retkipäivää, paikallista aikaa klo 13 mennessä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Meriretki – Paxos ja Antipaxos

Meriretki – Paxos ja Antipaxos

Lomapäivä merellä kuluu leppoisasti uiden ja laivan kannella auringosta nauttien. Sukella henkeäsalpaavan kirkkaaseen mereen ja kuljeskele pitkin viehättävän Paxosin kylän kujia.

Antipaxos tunnetaan valkohiekkaisista rannoistaan ja hohtavan turkoosista vedestään. Pulahda laivasta käsin uimaan idyllisen saaren pienessä poukamassa ja ihaile ympärillä komeilevia jykeviä kalliomaisemia.

Kirkkaat vedet ja jylhät kalliot jatkuvat sisarsaari Paxosin poukamiin. Iltapäivällä rantaudutaan saarten pääkylään, idylliseen Gaiokseen. Kiertele kapeita kujia ja nauti lounasta rantakadun pienissä tavernoissa. Osta kotiin viemisiksi Paxosin kuuluisaa oliiviöljyä.

Kesto
koko päivä (n. klo 10–18). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 35 €/aikuinen, 17,50 € / 2–6-v. lapsi, 1.5.–30.6. ja 1.9.–18.9.2023.
n. 45 €/aikuinen, 22,50 € / 2–6-v. lapsi, 1.7.–19.7.2023.
n. 40 €/henkilö, ei lapsialennusta, 20.7.–31.8.2023.
n. 30 €/aikuinen, 15 € / 2–11-v. lapsi, 19.9.–8.10.2023.
Sisältää
laivalipun.
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluita. Laivan henkilökunta puhuu englantia.
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivät ovat 6.–19.5. keskiviikko ja perjantai, 20.5. alkaen retki toteutetaan päivittäin. Viikolla 40 retki toteutetaan poikkeuksellisesti ke 4.10., pe 6.10. ja la 7.10. 
Huomioitavaa
Kuljetukset lähtölaiturille Pargan satamaan omatoimisesti, satamassa tulee olla viimeistään 30 minuuttia ennen laivan (Captain Hook) lähtöä. Retkellä on vapaata aikaa omatoimiseen ruokailuun. Laivalla on myynnissä juotavaa ja välipaloja, varaa retkelle mukaan käteistä mahdollisia ostoksia varten. Retkeä ei toteuteta MarBella Elix -hotellista. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 25 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Pargan kauneimmat lähirannat

Pargan kauneimmat lähirannat

Lähde seikkailemaan Joonianmerelle ja Pargan upeille lähirannoille. Tällä retkellä koet uusia elämyksiä Pargan seudusta Joonianmeren hellässä syleilyssä.

Venematkan aikana näet mereltä käsin Agios Sostiksen rannan sekä kalliolle rakennetun kappelin. Vierailet turkoosinsinisellä Sarakinikon rannalla sekä Spartilan rannalla, jossa voit noin tunnin mittaisen uimatauon ajaksi pulahtaa ihailemaan kaunista Pargan pohjoispuolen rantapoukamaa.

Kesto
puoli päivää (n. klo 9–14). Retken lähtöaika ja -paikka löytyvät Aurinkomatkat-sovelluksessa olevalta retkilipulta. Voit tarvittaessa pyytää tiedot Aurinkolinjasta tai oppaaltamme kohteessa.
Hinta
n. 27 €/hlö, 14 € / 3–12-v. lapsi, 6.8.2023 asti.
n. 29 €/hlö, 14,50 € / 3–12-v. lapsi, 7.8.2023 alkaen.
Sisältää
venelipun ja juomat (n. 1–2 lasia vettä, virvoitusjuomaa tai viiniä) sekä hedelmiä. 
Opastus
omatoiminen, ei opaspalveluita. Laivan henkilökunta puhuu englantia.
Retkipäivä
Kesän 2023 retkipäivät ovat keskiviikko ja perjantai. Retki toteutetaan 12.6.–15.8.2023.
Huomioitavaa
Kuljetukset lähtölaiturille Pargan satamaan omatoimisesti, satamassa tulee olla viimeistään 15 minuuttia ennen laivan (Parginopoula) lähtöä. Retkeä ei toteuteta MarBella Elix -hotellista. Retkellä on säävaraus. Varaa retki viimeistään retkeä edeltävänä päivänä, paikallista aikaa klo 13 mennessä. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 25 henkilöä.
Varaa retki
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Retket kesä 2024

Retket kesä 2024

Kesän 2024 retkiohjelma vahvistuu myöhemmin ja voi poiketa aiemmasta.

Sulje

Pargan retket – varaa lomallesi uusia elämyksiä

Näe lomakohteesi helmet ja koe uusia elämyksiä! Valitse suomeksi tai englanniksi opastettuja retkiä ja ainutlaatuisia aktiviteetteja.

Osan retkistä voit varata jo pari kuukautta ennen matkustuskauden alkua. Varmista paikkasi retkillämme ja varaa ne ennen matkaa matkavarauksen yhteydessä, OmalomastaAurinkomatkat-sovelluksesta tai asiakaspalvelustamme. Ennen matkaa varatut retket tulee maksaa ennen matkalle lähtöä. Loman aikana voit ostaa retkiä Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa. Kaikki retket voit varata ja maksaa myös lomakohteessasi euroilla, Visa Electronilla, Visalla tai Mastercardilla. Retket tulee varata viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 11 paikallista aikaa. Osa retkistä tulee varata jo hyvissä ajoin ennen retken alkua, poikkeava aika on mainittu retkikuvauksessa. Mikäli varattu retki joudutaan perumaan esimerkiksi vähäisen osallistujamäärän tai sääolosuhteiden takia, maksamasi retkimaksu palautetaan.

Retkien hinnat ovat ohjehintoja, hinnat vahvistuvat varauksen yhteydessä. Maksutta retkeileville lapsille ei varata omaa paikkaa retkibussista, eivätkä mahdolliset ateriat sisälly maksuttoman retken ja/tai aktiviteetin hintaan. Retken ilmoitettu noin-kesto on arvio retken tavanomaisesta kestosta. Tarkka lähtöaika ja -paikka retkelle on retkilipussa tai saat sen oppaalta kohteessa. Muutokset retkien hinnoissa, retkipäivissä, ohjelmassa ja aikataulussa ovat mahdollisia, lue lisää retkiehdoista.

Aurinkotreeni Parga

Aurinkotreeni Harmonia Pargassa

Aurinkotreeni Harmonia Pargassa

Tule mukaan nauttimaan liikunnan riemusta ja huolehdi hyvinvoinnistasi myös lomalla! Kesäkaudella 2024 voit osallistua maksuttomille Aurinkotreeni-tunneille Pargassa kaksi kertaa viikossa ajalla 1.5.–10.9.2024.

Aurinkotreeni Harmonia on virkistävä ja kehoa huoltava sekä syvävenyttävä treeni. Tunnit kehittävät liikkuvuutta, parantaa keskivartalon hallintaa sekä rauhoittaa mielen ja kehon. Rauhalliset harjoitukset tehdään oman kehon painolla, joten treenit soveltuvat kaikentasoisille. Tuntien sisältö koostuu lämmittely-, kehonhallinta-, liikkuvuus- ja rentoutusosioista. Treeneissä tehdään sekä yksilö-, pari- että ryhmäharjoituksia ja tunteja ohjaa Aurinkomatkojen koulutettu suomenkielinen liikuntaopas. Treenit järjestetään ulkona Venetsialaisen linnoituksen alueella upeissa maisemissa.

Treeni sopii niin aktiivisesti kuin kevyemmin liikkuvalle, eikä osallistuminen vaadi aikaisempaa kokemusta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset (alle 18-vuotiaat vain täysi-ikäisen seurassa).

Tapaamispaikka ja kesto
Tapaaminen Venetsialaisen linnoituksen alueella klo 8.45. Treenin kesto n. 45 minuuttia. 
Hinta
maksuton
Päivä
Treeni toteutetaan keskiviikkoisin 1.5.–10.9.2024.
Huomioitavaa
Varaa mukaan pyyhe tai jumppa-alusta, juomapullo sekä liikuntaan sopivat vaatteet ja jalkineet. Siirtyminen tapaamispaikalle omatoimisesti, tarkempi tapaamispaikka ilmoitetaan lähempänä. Tunnin aikana saatetaan liikkua jalkaisin paikasta toiseen. Tunnit toteutetaan säävarauksella 1–20 henkilölle. Jos et käytä varaamaasi tuntia, ilmoita siitä Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa, Aurinkolinjaan tai oppaalle kohteessa. Aurinkotreeni ei ole varattavissa Marbella Elix -hotelliin.
Varaa paikka
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Aurinkotreeni Voima Pargassa

Aurinkotreeni Voima Pargassa

Tule mukaan nauttimaan liikunnan riemusta ja huolehdi hyvinvoinnistasi myös lomalla! Kesäkaudella 2024 voit osallistua maksuttomille Aurinkotreeni-tunneille Pargassa kaksi kertaa viikossa ajalla 1.5.–10.9.2024.

Aurinkotreeni Voima on sykettä nostattava ja koko kehoa voimistava harjoitus, jonka tavoitteena on kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva ja vahva keho. Ulkona Venetsialaisen sataman läheisyydessä järjestettävät treenit kehittävät liikkuvuutta, parantaa hapenottokykyä ja sisältää myös voimaharjoituksia. Tuntien sisältö koostuu lämmittelyosiosta, toiminnallisesta lihaskunto-osiosta sekä loppuverryttelystä ja palauttelusta.

Treenit sopivat kaikentasoisille, sillä harjoituksissa jokainen haastaa ainoastaan itsensä, oman kehon painolla ja oman kunnon mukaan! Treeneissä yhdistyy sekä yksilö-, pari- että ryhmäharjoituksia ja tunteja ohjaa Aurinkomatkojen koulutettu suomenkielinen liikuntaopas.

Treeni sopii niin intohimoiselle aktiiviliikkujalle kuin kevyemmin liikkuvalle, eikä osallistuminen vaadi aikaisempaa kokemusta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset (alle 18-vuotiaat vain täysi-ikäisen seurassa).

Tapaamispaikka ja kesto
Tapaaminen Venetsialaisen linnoituksen alueella klo 8.45. Treenin kesto n. 45 minuuttia. 
Hinta
maksuton
Päivä
Treeni toteutetaan maanantaisin 1.5.–10.9.2024.
Huomioitavaa
Varaa mukaan pyyhe tai jumppa-alusta, juomapullo sekä liikuntaan sopivat vaatteet ja jalkineet. Siirtyminen tapaamispaikalle omatoimisesti, tarkempi tapaamispaikka ilmoitetaan lähempänä. Tunnin aikana saatetaan liikkua jalkaisin paikasta toiseen. Tunnit toteutetaan säävarauksella 1–20 henkilölle. Jos et käytä varaamaasi tuntia, ilmoita siitä Aurinkomatkat-sovelluksen chatissa, Aurinkolinjaan tai oppaalle kohteessa. Aurinkotreeni ei ole varattavissa Marbella Elix -hotelliin.
Varaa paikka
matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.
Sulje

Aurinkotreeni Parga

Lomalla on hyvä panostaa omaan itseen ja hyvinvointiin. Tule mukaan liikkumaan ja lomaile hymyssä suin! Osallistu maksuttomille Aurinkotreeni-tunneille ja huolla kehoa sekä mieltä myös lomaillessasi.

Aurinkotreeni on Aurinkomatkojen oma liikuntakonsepti, jonka tunneilla virkistyy sekä mieli että keho! Treenit soveltuvat sekä intohimoiselle aktiiviliikkujalle, että kevyemmin liikkuvalle. Valittavanasi on kaksi erilaista treeniä: voimistava ja sykettä nostattava Voima sekä kehoa avaava ja mieltä virkistävä Harmonia. Molemmat treenit tehdään omaa kehoa kuunnellen ja oman kehon painolla, joten treenit soveltuvat kaikentasoisille liikkujille. Treeneissä tehdään sekä yksilö-, pari- että ryhmäharjoituksia ja tunteja ohjaa Aurinkomatkojen koulutettu liikuntaopas.

Treeneihin ovat tervetulleita kaikki yli 10-vuotiaat aurinkomatkalaiset (alle 18-vuotiaat vain täysi-ikäisen seurassa). Varaa osallistumisesi Aurinkotreeni-tunneille matkavarauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai oppaaltamme kohteessa.

Lentokenttäkuljetukset

Bussikuljetus lentoasemalta hotellille

Bussikuljetus lentoasemalta hotellille

Matkusta vaivattomasti lentoasemalta hotelliisi Aurinkomatkojen maksullisella bussikuljetuksella. Yhdistelmämatkoilla lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Hinta
Kohteesta riippuen 10–20 €/aikuinen, 5–10 € / 2–17-v. lapsi. Alle 2-vuotiaat lapset matkustavat lentokenttäkuljetuksessa veloituksetta. Tarkan hinnan näet varausta tehdessäsi.

Bussikuljetuksemme ovat aina meno-paluu-kuljetuksia, jotka voit ostaa varauksen yhteydessä, Omalomasta tai Aurinkomatkat-sovelluksesta viimeistään lähtöä edeltävänä iltana.

Jos sinulla on erikoismatkatavaroita esim. golfbagi (poislukien lastenrattaat), ota yhteys asiakaspalveluumme varmistaaksesi erikoismatkatavaralle paikan kuljetuksessa.

Sulje

Yksityinen lentokenttäkuljetus

Yksityinen lentokenttäkuljetus

Tässä kohteessa voit matkustaa lentoasemalta hotelliisi nopeasti ja mukavasti myös yksityiskuljetuksella, jonka tarkemmat hintatiedot löydät tehdessäsi varausta. Autoon mahtuu 1 matkalaukku/hlö.

Yksityiset lentokenttäkuljetuksemme ovat aina meno-paluu-kuljetuksia, jotka voit ostaa varauksen yhteydessä, Omalomasta, Aurinkomatkat-sovelluksesta tai asiakaspalvelusta viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Sulje

Lentokenttäkuljetukset

Tässä kohteessa voit ostaa joko bussikuljetuksen tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotelliisi.