Paleohora, Kreeta – tietoa matkakohteesta

Paleohora, Kreeta 1
Paleohora, Kreeta 2
Paleohora, Kreeta 3
Paleohora, Kreeta 4
Paleohora, Kreeta 5
Paleohora, Kreeta 6
Paleohora, Kreeta 7
Paleohora, Kreeta 8
Paleohora, Kreeta 9
Paleohora, Kreeta 10
Paleohora, Kreeta 11
Paleohora, Kreeta 12
Paleohora, Kreeta 13
Paleohora, Kreeta 14
Paleohora, Kreeta 15
Paleohora, Kreeta 16
Paleohora, Kreeta 17
Paleohora, Kreeta 18
Paleohora, Kreeta 19
Paleohora, Kreeta 20
Paleohora, Kreeta 21
Paleohora, Kreeta 22
Paleohora, Kreeta 23
Paleohora, Kreeta 1
Paleohora, Kreeta 2
Paleohora, Kreeta 3
Paleohora, Kreeta 4
Paleohora, Kreeta 5
Paleohora, Kreeta 6
Paleohora, Kreeta 7
Paleohora, Kreeta 8
Paleohora, Kreeta 9
Paleohora, Kreeta 10
Paleohora, Kreeta 11
Paleohora, Kreeta 12
Paleohora, Kreeta 13
Paleohora, Kreeta 14
Paleohora, Kreeta 15
Paleohora, Kreeta 16
Paleohora, Kreeta 17
Paleohora, Kreeta 18
Paleohora, Kreeta 19
Paleohora, Kreeta 20
Paleohora, Kreeta 21
Paleohora, Kreeta 22
Paleohora, Kreeta 23

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Paleohorassa rantaelämä saa vastapainoa harrastuksista. Kirkkaat vedet houkuttelevat snorklaamaan ja pitkät rannat lenkkeilemään. Rantalentopalloa voi pelata Jetee-rantabaarin edustalla.

Paleohorassa vuokrataan maasto- ja citypyöriä. Notos ja Sabine Travel vuokraavat skoottereita.

Patikointi

Paleohorasta voi patikoida merkittyä E4-polkua esim. Elafonissiin. Paleohoran itäpuolella on myös hyvin merkitty reitti Lissokseen ja Sougiaan. Patkointiretkiä järjestetään mm. Agia Irinin ja Samarian rotkoihin.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Paleohorassa on apteekkeja. Viikonloppuisin ja öisin päivystää aina yksi kylän apteekeista. Saatavilla on samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa.

Yksityislääkäri Giorgos Dermitsakiksen vastaanotto päivystää 24 t. Lääkärissä käynti ja lääkkeet maksetaan käteisellä. Voit anoa kuitteja vastaan korvauksen vakuutusyhtiöltäsi Suomessa. Lähin sairaala ja yksityisklinikat sijaitsevat Haniassa.

Liikuntaesteettömyys

Paleohorassa jalkakäytävien reunat ovat korkeita ja tiet ovat epätasaisia. Pyörätuolilla liikkuvia matkustajia ei ole erityisesti huomioitu. 

Pancar Rentalilla on kaksi esteettömiin kuljetuksiin soveltuvaa autoa. Autoihin mahtuu kaksi pyörätuolia, viisi matkustajaa ja matkatavaraa. Autoissa on hissi. Varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Luottokortit ja valuutanvaihto

Voit nostaa rahaa Visalla, MasterCardilla ja Visa Electron- sekä Maestro-korteilla pankeista ja automaateista.

Palveluraha

Kreikassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa ravintoloiden tarjoilijoita, hotellisiivoojaa tai laukunkantajaa. Ravintoloissa loppusummasta on tapana pyöristää 10 % ylöspäin, takseissa seuraavaan tasasummaan. Retkibussin kuljettajalle ja hotellin laukunkantajalle voi antaa palvelurahaksi yhden euron.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Paleohora, Kreeta kohdeopas


Kulkuyhteydet

Paleohorassa kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä hotelleista. Bussi kulkee muutaman kerran päivässä Haniaan. Paleohorassa on myös taksiasema.

Bussit
Pääset paikallisbussilla neljä kertaa päivässä mm. Haniaan sekä kesäkuukausina Agia Iriniin ja Omalokseen, Samarian rotkon alkuun.

Taksit
Takseissa on mittarit. Tarkista, että kuljettaja käynnistää mittarin.

Laivat
Kesäkaudella Elafonissin kahluusaarelle lähtee päivittäin laiva. Matka kestää tunnin. Päivittäin lähtee laiva myös itään, Sougia–Agia Roumeli–Loutro–Hora Sfakion. Aikataulut muuttuvat usein.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Chania International Airport Ioannis Daskalogiannis
Matkan pituus n. 90 km
Matkan kesto n. 2 tuntia

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös paikallisbussilla, taksilla tai vuokra-autolla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Polkupyörän, laine- sekä purjelaudan hinta 10 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Paleohora lasten kanssa

Lasten lomapäivät sujuvat leppoisasti rannalla temmeltäen.

Vesipuisto
Limnoupoliksen vesipuisto
sijaitsee n. 90 km:n päässä Paleohorasta. Vesipuisto on avoinna keskikesällä päivittäin.

Muuta tekemistä lapsille
Lasten kanssa kannattaa viettää päivä Elafonissin kahluusaarella, jonka matalat ja laajat rannat sopivat lapsiperheille erinomaisesti.

Pienten lasten ruokailu
Apteekeista ja isommista supermarketeista saa lastenhoitotuotteita, purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita ei vuokrata.


Nähtävyydet

Paleohoran kylän niemen kärjessä sijaitsee muinoin kylän suojaksi rakennetun vanhan linnoituksen, Selino Castellin, rauniot, jotka ovat venetsialaiselta aikakaudelta.

Paleohorasta kannattaa ehdottomasti piipahtaa kesäaikaan Elafonissin paratiisimaisella kahluusaarella, jonka ranta muuttaa muotoaan joka vuosi meren aaltojen muovaamana. Laivamatka Elafonissin saarelle kestää noin tunnin.

Paikalliset matkatoimistot järjestävät risteilyjä.


Ostokset

Kylässä on monia pikkuliikkeitä, jotka myyvät mm. uniikkeja koruja, taide-esineitä ja tauluja. Suosittuja tuliaisia ovat paikalliset viinit, oliiveista valmistetut tuotteet, keramiikka, hunaja, yrttimausteet ja juusto.
Osa liikkeistä viettää iltapäivällä siestaa.


Ravintolat ja huvit

Pää- ja rantakaduilla on lukuisia hyviä paikallisia tavernoja, joissa on tarjolla myös merenherkkuja. Kylässä on lisäksi itämainen ravintola ja intialainen kasvisravintola, jossa tarjoillaan myös vegaaniannoksia.

Rauhallista iltaelämää vietetään pääkadun varrella tavernoissa ja katukahviloissa. Paleohora Club -disko, avoinna kesä-syyskuussa joka ilta.
Ulkoilmaelokuvateatteri on avoinna päivittäin kesäkuusta syyskuuhun.


Uimarannat

Hotelliemme edustalla on Pachia Ammoksen hienohiekkainen ranta ja niemen toisella puolella Halikian pikkukiviranta.

Rantapalvelut

Molemmilla rannoilla on tavernoita. Aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrataan 6–7 €/2 tuolia ja varjo. 


Ilmastovero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta ilmastovero (Resilience to the Climate Crisis), jonka suuruus on 1,5–10 €/päivä/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Ilmastovero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Paleohora n. 2 000 as.

Kandonos 16 km
Kolimbari 55 km
Kastelli 43 km
Hania 72 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.