Kalives, Kreeta – tietoa matkakohteesta

Kalives, Kreeta 1
Kalives, Kreeta 2
Kalives, Kreeta 3
Kalives, Kreeta 4
Kalives, Kreeta 5
Kalives, Kreeta 6
Kalives, Kreeta 7
Kalives, Kreeta 8
Kalives, Kreeta 9
Kalives, Kreeta 10
Kalives, Kreeta 11
Kalives, Kreeta 12
Kalives, Kreeta 13
Kalives, Kreeta 14
Kalives, Kreeta 15
Kalives, Kreeta 16
Kalives, Kreeta 17
Kalives, Kreeta 18
Kalives, Kreeta 19
Kalives, Kreeta 20
Kalives, Kreeta 21
Kalives, Kreeta 22
Kalives, Kreeta 23
Kalives, Kreeta 24
Kalives, Kreeta 25
Kalives, Kreeta 26
Kalives, Kreeta 27
Kalives, Kreeta 28
Kalives, Kreeta 1
Kalives, Kreeta 2
Kalives, Kreeta 3
Kalives, Kreeta 4
Kalives, Kreeta 5
Kalives, Kreeta 6
Kalives, Kreeta 7
Kalives, Kreeta 8
Kalives, Kreeta 9
Kalives, Kreeta 10
Kalives, Kreeta 11
Kalives, Kreeta 12
Kalives, Kreeta 13
Kalives, Kreeta 14
Kalives, Kreeta 15
Kalives, Kreeta 16
Kalives, Kreeta 17
Kalives, Kreeta 18
Kalives, Kreeta 19
Kalives, Kreeta 20
Kalives, Kreeta 21
Kalives, Kreeta 22
Kalives, Kreeta 23
Kalives, Kreeta 24
Kalives, Kreeta 25
Kalives, Kreeta 26
Kalives, Kreeta 27
Kalives, Kreeta 28

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Kalivesissa nautitaan rauhallisesta rantalomasta. Liikettä niveliin tuovat vaikkapa ratsastus, patikointi ja vesiurheilu. Hevosen selkään pääsee Georgiopolisin kylässä Zoraida Riding -ratsastustallilla. Almiridan kylässä voi purjelautailla ja vuokrata kanootin melontaretkelle. Kiani Beach Resort -hotellissa voi pelata tennistä hotellin omalla tenniskentällä.

Patikointi

Patikoinnista pitävät voivat ottaa suunnaksi lähikylät kuten Almyridan ja Armeniin tai lähteä rotkoretkille esimerkiksi Kallikratisin, Imbrosin ja Samarian rotkoille.

Sukellus ja snorklaus

Laitesukellus on Kreikassa sallittua vain sukellusseuroissa tai -kouluissa. Blue Adventures Diving -sukelluskeskus, PADI (*****) Nea Horan rannalla järjestää sukelluskursseja ja -retkiä, ja vuokraa sukellusvälineitä. Retkillä voi myös snorklata. Lisätietoja www.blueadventures.gr

Kalivesista Almiridan suuntaan löytyy hyviä paikkoja snorklaukseen. Kivi- ja kalliorantojen aarteita pääsee snorklaamaan helposti, sillä vedet ovat kirkkaat.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Kalivesissa on apteekki. Kalivesin ja lähikylien apteekit päivystävät vuorollaan.

Lääkärin saa tarvittaessa hotelliin. Lähin sairaala sijaitsee Mournesin kylässä n. 15 km:n päässä Kalivesista. Hanian keskustassa on suomalaisten vakuutusyhtiöiden yksityinen yhteistyöklinikka Kapakis.

Liikuntaesteettömyys

Kalives sopii kohtalaisen hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Kylän maasto on tasaista pääkadun ja rannan kohdalla. Kylän teillä ei ole jalkakäytäviä.

Luottokortit

Visa, Mastercard ja Visa Electron käyvät maksuvälineenä useimmissa paikoissa. Kaikki pienet tavernat ja kahvilat eivät kuitenkaan niitä hyväksy, joten kannattaa varautua maksamaan käteisellä.
Pankkien yhteydessä olevista automaateista voi nostaa rahaa Visalla ja Visa Electronilla, joistakin automaateista myös Mastercardilla.

Palveluraha

Kreikassa on tapana antaa palvelurahaa hyvästä palvelusta. Voit halutessasi muistaa ravintoloiden tarjoilijoita, hotellisiivoojaa tai laukunkantajaa. Ravintoloissa loppusummasta on tapana pyöristää 10 % ylöspäin, takseissa seuraavaan tasasummaan. Retkibussin kuljettajalle ja hotellin laukunkantajalle voi antaa palvelurahaksi yhden euron.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Kalives, Kreeta kohdeopas


Kulkuyhteydet

Kalivesin kylästä on kätevä liikkua lähikyliin ja Haniaan paikallisbussilla ja taksilla.

Bussit
Paikallisbussi liikennöi Haniaan ja muun muassa Vamosin kylään pari kertaa päivässä. Myös kauemmas Rethimnoniin pääsee bussilla. Bussin pysäkki sijaitsee Kalivesin kylän ulkopuolella lähellä kansallistien risteystä.

Taksi
Taksin saa helpoiten tilaamalla sen hotellin vastaanotosta.


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Hania
Matkan pituus n. 20 km
Matkan kesto n. 40 min

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Erikoismatkatavaroiden kuljetus lentokenttäkuljetuksissa on lisämaksusta. Polkupyörän, laine- sekä purjelaudan hinta 10 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Kalives lasten kanssa

Lapset nauttivat vesileikeistä hotellien uima-altailla ja Kalivesin rannoilla.

Vesipuisto
Vesipedot viettävät hauskan päivän Limnoupolisin vesipuistossa Varipetron kylässä lähellä Haniaa, n. 18 km:n päässä Kalivesista.

Pienten lasten ruokailu
Purkkiruokia voi ostaa apteekista ja kylän supermarketista Inkasta. Lastenrattaat on hyvä ottaa mukaan Suomesta, sillä Kalivesissa niitä ei vuokrata.


Nähtävyydet

Kalivesissa nautitaan aidosta kreikkalaisesta kyläelämästä. Lähistöllä on näkemisen arvoisia paikkoja, kuten Koumoksen kivikappeli kahviloineen n. 2 km:n päässä. Nähtävyyslistalle kannattaa ottaa myös Apteran näköalapaikka, turkkilainen linnoitus ja roomalaiset kylpylärauniot noin 6,5 km:n päässä Kalivesista.
Alueen nähtävyyksiin lukeutuvat myös Vamoksen ja Almyridan kylät sekä Soudanlahden alue.


Ostokset

Kalivesin ostosmahdollisuudet ovat vaatimattomat. Pääkadulla on pikkupuoteja kirkkoaukion molemmin puolin. Ostokset voi mennä tekemään laajempien valikoimien Hanian kaupunkiin ja Plataniakseen.

Suosittuja ostoksia ovat laukut, kengät ja muut nahkatuotteet, paikalliset viinit, keramiikka ja kreetalaiset käsityöt, mausteet ja oliiviöljy.


Ravintolat ja huvit

Kalivesin ravintolat ovat perinteisiä kreikkalaisia tavernoja.

Yöelämä on rauhallista. Kesäaikaan rantabaareissa ja -tavernoissa on elävää paikallista musiikkia muutaman kerran viikossa. Paikalliset käyvät iltaisin kävelyllä pitkin kylänraittia, ja viettävät iltaa tavernoissa.

Läheisessä Vamosin kylässä järjestetään yleensä heinäkuussa pienimuotoinen jazz-festivaali.


Uimarannat

Kalivesin rannat Kiani Beach ja Kalives Beach luovat täydelliset puitteet lokoisaan rantalomaan. Hienohiekkainen, kivien osittain sävyttämä Kiani beach ja hienohiekkainen Kalives Beach ovat molemmat saaneet Euroopan Unionin ns. Sinisen lipun merkinnän laadukkuudestaan.

Paikallisbussilla pääsee myös kätevästi viereisen kylän Almirida Beach -rannalle. Paikallisten suosimille Akrotirin niemimaan Stavrosin ja Marathin kylien rannoille pääsee kätevimmin vuokraamalla auton tai skootterin. Georgioupolin kylän kupeesta alkavat rannat jatkuvat aina Rethymnoniin saakka. Lähistöllä sijaitsee myös saaren ainoa järvi, kirkasvetinen Kournas.

Rantapalvelut
Kalives Beach -hotellin kohdalla parhaimmillaan levittyvällä Kalives Beach -rannalla saa ruokaa ja juomaa rantabaareista ja tavernoista. Rannalla on myös suihkut.
Aurinkovarjon ja kahden aurinkotuolin voi vuokrata päiväksi 6-7 €:n hintaan.


Ilmastovero

Kreikan hotelleissa veloitetaan matkailijoilta ilmastovero (Resilience to the Climate Crisis), jonka suuruus on 1,5–10 €/päivä/huone. Veron suuruus määräytyy hotellin kreikkalaisen tähtiluokituksen mukaan, joka saattaa poiketa Aurinkomatkojen tähtiluokituksesta. Ilmastovero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan kohteessa suoraan hotellille. Muutokset perittävän veron suuruudessa ovat mahdollisia.

Asukasluku ja etäisyydet

Kalives n. 1 600 as.

Almirida 5 km
Vamos 8 km
Georgioupolis 20 km
Hania 18 km
Platanias 35 km
Rethymnon 43 km
Iraklion 123 km
Agios Nikolaos 181 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.