Puerto Rico, Gran Canaria – tietoa matkakohteesta

Puerto Rico, Gran Canaria 1
Puerto Rico, Gran Canaria 2
Puerto Rico, Gran Canaria 3
Puerto Rico, Gran Canaria 4
Puerto Rico, Gran Canaria 5
Puerto Rico, Gran Canaria 6
Puerto Rico, Gran Canaria 7
Puerto Rico, Gran Canaria 8
Puerto Rico, Gran Canaria 9
Puerto Rico, Gran Canaria 10
Puerto Rico, Gran Canaria 11
Puerto Rico, Gran Canaria 12
Puerto Rico, Gran Canaria 13
Puerto Rico, Gran Canaria 14
Puerto Rico, Gran Canaria 15
Puerto Rico, Gran Canaria 16
Puerto Rico, Gran Canaria 17
Puerto Rico, Gran Canaria 18
Puerto Rico, Gran Canaria 19
Puerto Rico, Gran Canaria 20
Puerto Rico, Gran Canaria 21
Puerto Rico, Gran Canaria 1
Puerto Rico, Gran Canaria 2
Puerto Rico, Gran Canaria 3
Puerto Rico, Gran Canaria 4
Puerto Rico, Gran Canaria 5
Puerto Rico, Gran Canaria 6
Puerto Rico, Gran Canaria 7
Puerto Rico, Gran Canaria 8
Puerto Rico, Gran Canaria 9
Puerto Rico, Gran Canaria 10
Puerto Rico, Gran Canaria 11
Puerto Rico, Gran Canaria 12
Puerto Rico, Gran Canaria 13
Puerto Rico, Gran Canaria 14
Puerto Rico, Gran Canaria 15
Puerto Rico, Gran Canaria 16
Puerto Rico, Gran Canaria 17
Puerto Rico, Gran Canaria 18
Puerto Rico, Gran Canaria 19
Puerto Rico, Gran Canaria 20
Puerto Rico, Gran Canaria 21

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Puerto Ricon alueella on erittäin monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Tarjolla on liikuntaa purjehduksesta surffaukseen ja vesihiihtoon, tennistä, syvämerenkalastusta ja minigolfia. Alueella toimii sukelluskeskus. Golfia pelataan Anfi Tauron kentällä Puerto Ricon naapurilaaksossa sekä Maspalomasin ja Salobre Golfin kentillä, noin 20 km:n päässä. Lomakeskuksen ympäristö soveltuu hyvin patikointiin. Saaren sisäosiin tehdään kansainvälisiä ratsastusretkiä.
Puerto de Moganissa voi harrastaa mm. sukellusta, snorklausta, kalastusta ja patikointia. 

Kuntosali

Gym Better Bodies -kuntosali  on ostoskeskuksen alakerrassa.

Patikointi

Puerto Ricon patikkamahdollisuudet rajoittuvat vuoren rinteille. Reittejä on useita. Puerto Ricon pääsolan perältä lähtee noin 5 km:n mittainen reitti ylös vuoren rinteelle.

Purjehdus

Voitte varata oppaidemme kautta meriretkiä, joille lähdetään Puerto Ricosta.

Pyörien vuokraus

Puerto Ricossa osoitteessa Calle Doreste Y Molina oleva Moto & Bike vuokraa moottoripyöriä, skoottereita ja polkupyöriä. Lähikylissä Arguineguinissa ja Puerto de Moganissa toimiva Free Motion vuokraa polkupyöriä ja järjestää pyöräretkiä.

Ratsastus

El Salobre Black Horse -ratsastustalli Salobren kylässä järjestää retkiä maastoon.

Sukellus ja snorklaus

Tauriton laaksossa Blue Explorer -sukelluskeskus joka järjestää sukellus- ja snorklausretkiä.

Tennis

Tennis Island Puerto Rico Agua de la Perran laaksossa, os. Avenida Joaquín Torrent.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Alueella on useita apteekkeja.

Suomalaisten vakuutusyhtiöiden sopimuslääkärikeskus on Clinica las Palmeras, Calle de la Gomera 2. Keskuksessa on lääkäripäivystys 24 t/vrk. Suomenkielinen tulkkauspalvelu puhelimitse järjestyy tarvittaessa.

Liikuntaesteettömyys

Puerto Ricon lomakohde on rakennettu vuorten rinteille, joten korkeuseroja on todella paljon. Maasto on erittäin hankala pyörätuolilla liikkuvalle matkustajalle. Myös retkikohteissa on paikkoja, joissa on hankala liikkua pyörätuolilla.

Gran Canarialla on esteettömiä takseja, joissa on nostolaitteet. Lisäksi saarella on liikuntaesteisille matkustajalle soveltuvia minibusseja. Esteettömään taksiin mahtuu enintään 4 henkilöä.

Luottokortit

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club ja Visa Electron käyvät maksuvälineinä useissa liikkeissä, ravintoloissa, matkatoimistoissa ja autovuokraamoissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Korteilla maksavaa asiakasta voidaan pyytää todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta.

Palveluraha

Hyvän tavan mukaista on kiittää hyvästä palvelusta pienellä juomarahalla.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Puerto Rico, Gran Canaria kohdeopas


Kulkuyhteydet

Sekä Puerto Ricossa että Puerto de Moganissa on vaivatonta ja edullista liikkua taksilla tai paikallisbussilla. Bussiyhteydet saaren muihin lomakohteisiin ovat hyvät. Vesibussit liikennöivät Puerto Ricon ja Puerto de Moganin välillä. Vuokra-autolla tutustuu parhaiten saareen.

Bussit
Vihreät Global-bussit kulkevat Playa del Inglésiin ja Las Palmasiin päivittäin 20 min välein. Pikavuoro (bussi 91) kulkee väliä Puerto Rico–Las Palmas n. tunnin välein.

Taksit
Taksiasemia on ostoskeskuksen vieressä sekä bussiaseman lähellä.

Lautat ja kantosiipialukset
Las Palmasista
on lautta- ja katamaraaniyhteyksiä lähisaarille. Lanzarotelle on lauttayhteys päivittäin, matkan kesto 8 t. Fuerteventuraan pääsee päivittäin, matka kestää 2 t 40 min. Välillä liikennöi lauttoja ja katamaraaneja.
Teneriffalle on päivittäinen katamaraaniyhteys. Matka Las Palmasista Teneriffalle kestää n. 3 t 30 min. Agaetesta Teneriffalle Santa Cruziin kestää 1 t, Fred Olsen -katamaraani (1 t) Las Palmasista Teneriffalle, Armas (3,30 t); lautta Las Palmas–Teneriffa.

Lisätietoja:
http://www.trasmediterranea.es  
www.fredolsen.es/en


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Aeropuerto de Gran Canaria, Las Palmas
Matkan pituus n. 50 km
Matkan kesto 45 min–1 tunti 30 min

Yhteydet lentokentältä
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös bussilla tai taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Puerto Rico lasten kanssa

Lasten kanssa matkustavat on hyvin huomioitu Puerto Ricossa. Suomalaisvalmisteisessa Angry Birds -huvipuistossa perheen pienimmät pääsevät seikkailemaan tuttujen lintuhahmojen kanssa. Huvipuistossa on kahvila ja pitopalvelun ansiosta siellä voi myös järjestää omia tapahtumia, esimerkiksi syntymäpäiväkutsuja.

Vesipuistot 
Tauriton Lago Taurito -vesipuiston merivesialtaissa viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin. Maspalomasissa sijaitsee saaren suurin vesipuisto Aqualand, johon voit ostaa lippuja oppaalta.

Muuta tekemistä lapsille
Puerto Ricossa on mm. leikkipuisto, pelihalli, pomppulinna ja useita minigolf-ratoja. Gran Canarian lapsiystävällisiin nähtävyyksiin kuuluvat myös ihmeellinen Kamelisafari ja jännittävä Villin lännen kylä. Puerto de Moganissa voi perehtyä valtameren salaisuuksiin Yellow Submarine -sukellusveneen kyydissä. 

Pienten lasten ruokailu
Puerto Ricosta voi ostaa äidinmaidonkorviketta, lasten purkkiruokia ja vaippoja.


Nähtävyydet

AngryBirds -aktiviteettipuisto sijaitsee Puerto Ricon linja-autoaseman vieressä. Voit ostaa liput sovelluksesta tai oppaaltasi.

Holiday World on Maspalomasin alueen huvittelukeskus, joka on uusittu kokonaisuudessaan kesällä 2019.

Pieni, hyvin hoidettu kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Maspalomasissa.

Maspalomasin majakassa on etnografinen museo, jossa tutustut entisajan kanarialaiseen elämään.

Mundo Aborigen -alkuasukasmaailmassa, 6 km:n päässä Playa del Inglésistä Fatagaan johtavan vuoristotien varrella, esitellään Kanariansaarten alkuperäisasukkaiden elämää.

Minijuna Maspalomas Express lähtee Avenida de Italia -kadulta, El Veril -ostoskeskuksen edestä päivittäin useita kertoja. Juna kulkee 40 min Playa del Inglésin pääkatua pitkin.

Yellow Submarine -sukellusvene on Puerto de Moganissa.


Ostokset

Puerto Ricossa on kaksi isoa ja kaksi pienempää ostoskeskusta. Puerto de Moganissa on pikku putiikkeja, joissa myydään mm. vaatteita, laukkuja ja koruja. Kylässä on myös muutama taidegalleria. Las Palmasin retkemme tarjoaa varsin monipuoliset ostosmahdollisuudet. Ostoksia voi tehdä myös markkinoilla, joita järjestetään päivittäin eri puolilla saarta.
Lähimmät markkinat ovat Arguineguinissa tiistaiaamupäivisin ja Puerto de Moganissa perjantaiaamupäivisin.


Ravintolat ja huvit

Puerto Ricossa valinnanvaraa riittää huokeista hampurilais- ja pizzapaikoista hyvätasoisiin illallisravintoloihin. Puerto de Mogan tunnetaan kalaravintoloistaan. Satama-alueen ravintoloissa tarjoillaan niin paikallista kuin kansainvälistä ruokaa sekä merenherkkuja.
Puerto Ricon iltaelämään kuuluvat niin perinteiset tanssipaikat kuin nuorison suosimat diskopubit. Puerto de Moganissa iltaa vietetään rantakadun baareissa.


Uimarannat

Puerto Ricossa auringosta nautitaan hotellien uima-altailla tai aallonmurtajan suojaamalla yleisellä rannalla. Noin 1,5 km:n päässä sijaitsee Playa de los Amadoresin vaaleahiekkainen ranta. Vilkkaimpaan loma-aikaan rannoilla on usein tungosta. Päivää voi viettää myös Playa del Inglésin Aqualand Maspalomas -vesipuistossa. 
Puerto de Moganin tummahiekkaisella rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja, 4 km:n päässä ovat Playa Tauriton upeat merivesialtaat ja uimaranta. Myös Playa del Inglésin rannat ovat hyvien yhteyksien päässä.
Puerto Ricon nk. Sinisen lipun uimaranta on aurinkovarmuutensa ja suojaisan sijaintinsa vuoksi täynnä auringonpalvojia.

Ranta-aktiviteetteja
Water Sports Center
  vuokraa vesiskoottereita ja polkuveneitä. Voit myös ajella banaaniveneellä ja harrastaa nousuvarjoliitoa.
1,5 km:n päässä Puerto Ricosta sijaitseva Playa del Amadoreksen ranta on suurempi ja väljempi kuin keskustan ranta. Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja. Alueella on baareja ja ravintoloita.
14 km:n päässä sijaitseva Puerto de Moganin ranta on suojaisalla paikalla.
Suuret Lago Tauriton merivesialtaat ovat Puerto de Moganiin johtavan tien varrella Tauriton loma-alueella hotelli Lago Tauriton edustalla. Alueella on suihkut, wc:t ja ravintola.
Maspalomasista Palmitos Park -eläinpuistoon johtavan tien varrella on saaren suurin vesipuisto, Aqualand. Pääset sinne bussilla 70. Voit ostaa liput oppaaltamme.

Asukasluku ja etäisyydet Puerto Ricosta

Gran Canaria n. 846 000 as.
Puerto Rico n. 4 000 as.
Moganin kunta 15 176 as.
Puerto de Mogan 14 km
Playa del Inglés 20 km
Las Palmas 70 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.