Puerto del Carmen, Lanzarote – tietoa matkakohteesta

Puerto del Carmen, Lanzarote 1
Puerto del Carmen, Lanzarote 2
Puerto del Carmen, Lanzarote 3
Puerto del Carmen, Lanzarote 4
Puerto del Carmen, Lanzarote 5
Puerto del Carmen, Lanzarote 6
Puerto del Carmen, Lanzarote 7
Puerto del Carmen, Lanzarote 8
Puerto del Carmen, Lanzarote 9
Puerto del Carmen, Lanzarote 10
Puerto del Carmen, Lanzarote 11
Puerto del Carmen, Lanzarote 12
Puerto del Carmen, Lanzarote 13
Puerto del Carmen, Lanzarote 14
Puerto del Carmen, Lanzarote 15
Puerto del Carmen, Lanzarote 16
Puerto del Carmen, Lanzarote 17
Puerto del Carmen, Lanzarote 18
Puerto del Carmen, Lanzarote 19
Puerto del Carmen, Lanzarote 20
Puerto del Carmen, Lanzarote 21
Puerto del Carmen, Lanzarote 22
Puerto del Carmen, Lanzarote 23
Puerto del Carmen, Lanzarote 24
Puerto del Carmen, Lanzarote 25
Puerto del Carmen, Lanzarote 26
Puerto del Carmen, Lanzarote 27
Puerto del Carmen, Lanzarote 28
Puerto del Carmen, Lanzarote 29
Puerto del Carmen, Lanzarote 1
Puerto del Carmen, Lanzarote 2
Puerto del Carmen, Lanzarote 3
Puerto del Carmen, Lanzarote 4
Puerto del Carmen, Lanzarote 5
Puerto del Carmen, Lanzarote 6
Puerto del Carmen, Lanzarote 7
Puerto del Carmen, Lanzarote 8
Puerto del Carmen, Lanzarote 9
Puerto del Carmen, Lanzarote 10
Puerto del Carmen, Lanzarote 11
Puerto del Carmen, Lanzarote 12
Puerto del Carmen, Lanzarote 13
Puerto del Carmen, Lanzarote 14
Puerto del Carmen, Lanzarote 15
Puerto del Carmen, Lanzarote 16
Puerto del Carmen, Lanzarote 17
Puerto del Carmen, Lanzarote 18
Puerto del Carmen, Lanzarote 19
Puerto del Carmen, Lanzarote 20
Puerto del Carmen, Lanzarote 21
Puerto del Carmen, Lanzarote 22
Puerto del Carmen, Lanzarote 23
Puerto del Carmen, Lanzarote 24
Puerto del Carmen, Lanzarote 25
Puerto del Carmen, Lanzarote 26
Puerto del Carmen, Lanzarote 27
Puerto del Carmen, Lanzarote 28
Puerto del Carmen, Lanzarote 29

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Harrastukset

Puerto del Carmenissa riittää tekemistä. Alueella on m. useita surffi- ja sukelluskeskuksia. Hohtokeilata voi mm. Puerto del Carmenin rantakadun varrella tai Deiland-ostoskeskuksessa lähellä Arrecifen lentokenttää. Golfia voi pelata saaren kahdella kentällä. Joissakin hotelleissamme on oma tenniskenttä.

Saarella on hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn. Vanhasta kalastajasatamasta alkaa yli 10 km:n pituinen pyörätie, joka vie Arrecifeen saakka. Lukuisat pyörävuokraamot vuokraavat kilpa-, maantie-, kaupunki-, hybridi- ja maastopyöriä sekä lastenpyöriä. Myös moottoripyöriä ja skoottereita vuokrataan. Lanzaroten tiet ja maasto soveltuvat hyvin pyöräilyyn.

Ratsastusta voi harrastaa Lanzarote a Caballo -tallilla, joka sijaitsee Playa Blancaan johtavan tien varrella n. 10 km:n päässä keskustasta. Tallilla järjestetään ratsastusretkiä tulivuoren rinteille, poni- ja kameliratsastusta sekä ratsastustunteja sekä aloittelijoille että kokeneille.

Tennistä voi pelata Centro Deportivo Farionesissa, jossa on 5 hyväkuntoista kenttää. Pelata voi myös hotelli Sol Lanzarotessa, Matagordan alueella hotelli Las Gaviotaksen lähistöllä. Varaukset hotellin vastaanotosta.

Golf

Lanzarote sopii hyvin golfin ystäville. Saarella on kaksi golfkenttää, joista toinen sijaitsee lähellä Puerto del Carmenia ja toinen lähellä Costa Teguisea.

Patikointi

Lanzarotella on hyvät mahdollisuudet kokeilla eritasoisia patikkareittejä. Turistitoimistosta saa maksuttomia esitteitä. Patikkaretkiä on ostettavissa myös oppaamme kautta.

Purjehdus

Puerto Calerossa, 10 km Puerto del Carmenista Playa Blancaan päin, on mahdollisuus lähteä purjehdusretkille.

Sukellus ja snorklaus

Puerto del Carmenissa on useita sukelluskeskuksia.
Kaikilla rannoilla voi snorklata. Paras snorklauspaikka on Playa Chica, Puerto del Carmenin sataman lähellä.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Puerto del Carmenissa on apteekkeja ja lääkäreitä.

Centro Medico Elvia ja Hospiten-sairaala tekevät yhteistyötä suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa. Lääkkeet maksetaan paikan päällä. Säilytä reseptilääke- ja taksikuitit vakuutuskorvausanomusta varten.

Liikuntaesteettömyys

Puerto del Carmen soveltuu hyvin avustajan kanssa matkustaville liikuntaesteisille matkustajille. Rantabulevardi on leveä, ja sillä on varsin helppo liikkua. Hotellialueilla on paljon portaita, ja kaduilla korkeat kivetykset.

Lanzarotella ei ole esteettömiä takseja, mutta saarella on yksi minibussi, johon saa nostolaitteen. Tilaa bussi hyvissä ajoin. Minibussiin mahtuu kuusi henkilöä. 

Luottokortit

Visa, MasterCard ja American Express käyvät maksuvälineenä useimmissa liikkeissä ja ravintoloissa, osassa käy myös Visa Electron. Kortilla maksettaessa tulee minimisumman ylittyä. Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Palveluraha

Palveluraha on kohtelias tapa kiittää hyvästä palvelusta palvelun ammattilaisia kuten hotellin huonesiivoojaa, retkibussinkuljettajaa, parturia tai kampaajaa. Ravintoloissa sopiva palveluraha on n. 5–10 % laskun loppusummasta.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Puerto del Carmen, Lanzarote kohdeopas


Kulkuyhteydet

Puerto del Carmenissa on kätevää liikkua jalan ja taksilla. Bussilla pääsee lähikyliin. Saarella on helpointa liikkua vuokra-autolla.

Bussit
Paikallisbussi liikennöi Puerto del Carmenista Arrecifeen ja Playa Blancaan.

Taksit
Taksiasemat ovat rantakadulla. Saat taksin helpoimmin lennosta tai tilaamalla sen hotellisi vastaanotosta. Takseissa on mittarit.

Laivat
Playa Blancan satamasta liikennöi päivittäin kantosiipialuksia ja autolauttoja Fuerteveturalle. Arrecifesta on muutaman kerran viikossa laivayhteys myös Gran Canarian Las Palmasiin sekä Teneriffan Santa Cruziin. Puerto del Carmenista kulkee päivittäin vesitaksi läheiseen Puerto Caleron kylään.
Lisätietoja: www.trasmediterranea.es, www.fredolsen.es/en , www.navieraarmas.com


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Arrecife
Matkan pituus n. 15 km
Matkan kesto 10–20 min

Huomioithan, että Lanzaroten lentokentällä tulee varautua kävelemään matkatavaroiden kanssa terminaalin ulkopuolella n. 300 metrin pituinen matka menomatkalla.

Saarella järjestetään muutaman kerran vuodessa urheilutapahtumia, jolloin lentokenttä- ja retkibussit eivät pääse välttämättä hotellien eteen.

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta/golfbagi tai polkupyörä, 20 €/suunta/lainelauta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Puerto del Carmen lasten kanssa

Lapsille riittää tekemistä Puerto del Carmenissa. Lasten kanssa voi myös osallistua retkillemme.

Vesipuisto 

Playa Blancan pienehkö vesipuisto Aqualava on avoinna ympäri vuoden ja soveltuu hyvin pienemmille lapsille. 

Pienten lasten ruokailu 

Purkkiruokia ja vaippoja on saatavilla. Lasten kokoontaitettavia sateenvarjorattaita vuokrataan.


Nähtävyydet

Lanzaroten saarella on paljon nähtävää. Arrecifessa nykytaiteen museona toimivassa Castillo de San Josen linnoituksessa on esillä mm. Cesar Manriquen, Joan Miron ja Salvador Dalin töitä. Centro de Cultura El Almacén kulttuurikeskuksessa José Betancort -kadulla on vaihtuvia taidenäyttelyjä, tanssiesityksiä ja luentoja. Arkkitehti Cesar Manriquen viiteen laavakuplaan rakennettu kotitalo Fundacion Cesar Manrique toimii nykyisin museona.

Yksi saaren tärkeimpiä nähtävyyksiä on saaren pohjoisosassa sijaitseva Jameos del Agua, laavakupla maanalaisine järvineen. Saaren pohjoisosassa sijaitsee myös Cueva de los Verdes, 7 km:n pituinen tunneli, joka syntyi tuhansia vuosia sitten laavavirran jäähtyessä nopeammin pinnalta kuin sisältä. Luolan erilaiset väriyhdistelmät ja laavamuodostelmat ovat näkemisen arvoisia. Osaan tunnelista voit tutustua opastetulla kierroksella.

Saaren eteläosassa oleva puolikuun muotoinen kraatteri El Golfo ympäröi smaragdinvihreää laguunia.

Montanas del Fuegon alueella Timanfayan kansallispuistossa on tulivuoria ja kraattereita. Maisema muistuttaa kuumaisemaa.
La Gerian viininviljelyalue sijaitsee keskellä saarta. Alueella tuotetaan tunnettuja Malvasia- ja Moscatelviinejä Lanzarotelle ominaisella kuoppaviljelymenetelmällä. La Gerian tien varrella on monia viinimyymälöitä.
Mirador del Rio on Cesar Manriquen suunnittelema näköalapaikka saaren pohjoispuolella.


Ostokset

Puerto del Carmenissa on yksi suurempi ostoskeskus, Biosfera, ja useita pieniä. Muut liikkeet sijaitsevat rantakadun tuntumassa.

Teguisessa järjestetään sunnuntaisin isot markkinat, josta suosittuja tuliaisia ovat esimerkiksi juustot, oliiviöljy sekä laavakivestä tehdyt koriste-esineet ja Olivina-puolijalokivikorut.
Tyypillisiä aloe vera -tuotteita on myynnissä useissa liikkeissä ympäri saarta.


Ostoskeskus Deiland sijaitsee Playa Hondassa, saaren suurin ostoskeskus Open Mall Lanzarote Arrecifessa.


Ravintolat ja huvit

Puerto del Carmenin ravintoloissa riittää valinnanvaraa. Tarjolla on kanarialaisia, kansainvälisiä ja etnisiä herkkuja joka kukkarolle sopivaan hintaan. Lanzaroten omat viinit ovat kokeilemisen arvoisia, esimerkiksi El Grifo.

Yöelämä on rauhallisempaa kuin vauhdikkaimmissa Kanariansaarten lomakeskuksissa. Suosittuja menopaikkoja keskustan alueella on kuitenkin musiikkibaareista diskoihin, joissa meno jatkuu aamuneljään asti.

Jokavuotiset Lanzaroten karnevaalit pidetään helmi–maaliskuussa.


Uimarannat

Puerto del Carmenin edustalla on kolme uimarantaa, joiden matala hiekkaranta sopii hyvin lasten leikkeihin. Paras ranta on keskustan edustalla oleva hienohiekkainen ja puhdasvetinen Playa Grande, jossa vuokrataan mm. polkuveneitä.
Saaren eteläosan Papagayon rantapoukamia pidetään koko saaren parhaina. Pääset sinne Playa Blancasta kävellen tai retkiveneellä. 

Playa Quemadan kallioranta on Puerto del Carmenin ja Papagayon välissä.

Rantapalvelut

Playa Granden ja Playa de los Pocillos rannoilla vuokrataan aurinkovarjoja ja -tuoleja. Rantakadun toisella puolella on baareja ja ravintoloita.

Papagayon rannoilla ei ole palveluja.

Playa Grandella ja Playa Chicalla voi harrastaa mm. vesihiihtoa, vuokrata polkuveneen, ajella banaanilla ja kokeilla nousuvarjoliitoa.

 

Asukasluku ja etäisyydet

Lanzarote n. 140 000 as.
Puerto del Carmen n. 10 000 as.
Arrecife 12 km
Timanfaya 16 km
Costa Teguise 20 km
Playa Blanca 24 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.