Playa del Inglés, Gran Canaria – tietoa matkakohteesta

Playa del Inglés, Gran Canaria 1
Playa del Inglés, Gran Canaria 2
Playa del Inglés, Gran Canaria 3
Playa del Inglés, Gran Canaria 4
Playa del Inglés, Gran Canaria 5
Playa del Inglés, Gran Canaria 6
Playa del Inglés, Gran Canaria 7
Playa del Inglés, Gran Canaria 8
Playa del Inglés, Gran Canaria 9
Playa del Inglés, Gran Canaria 10
Playa del Inglés, Gran Canaria 11
Playa del Inglés, Gran Canaria 12
Playa del Inglés, Gran Canaria 13
Playa del Inglés, Gran Canaria 14
Playa del Inglés, Gran Canaria 15
Playa del Inglés, Gran Canaria 16
Playa del Inglés, Gran Canaria 17
Playa del Inglés, Gran Canaria 18
Playa del Inglés, Gran Canaria 19
Playa del Inglés, Gran Canaria 20
Playa del Inglés, Gran Canaria 21
Playa del Inglés, Gran Canaria 22
Playa del Inglés, Gran Canaria 23
Playa del Inglés, Gran Canaria 1
Playa del Inglés, Gran Canaria 2
Playa del Inglés, Gran Canaria 3
Playa del Inglés, Gran Canaria 4
Playa del Inglés, Gran Canaria 5
Playa del Inglés, Gran Canaria 6
Playa del Inglés, Gran Canaria 7
Playa del Inglés, Gran Canaria 8
Playa del Inglés, Gran Canaria 9
Playa del Inglés, Gran Canaria 10
Playa del Inglés, Gran Canaria 11
Playa del Inglés, Gran Canaria 12
Playa del Inglés, Gran Canaria 13
Playa del Inglés, Gran Canaria 14
Playa del Inglés, Gran Canaria 15
Playa del Inglés, Gran Canaria 16
Playa del Inglés, Gran Canaria 17
Playa del Inglés, Gran Canaria 18
Playa del Inglés, Gran Canaria 19
Playa del Inglés, Gran Canaria 20
Playa del Inglés, Gran Canaria 21
Playa del Inglés, Gran Canaria 22
Playa del Inglés, Gran Canaria 23

Tietoa kohteesta

Autonvuokraus

Varaa vuokra-auto lomallesi kätevästi verkkosivuiltamme. Saadaksesi haluamasi automallin tee autonvuokraus jo hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. Auto noudetaan joko kohteen lentoasemalta tai muusta vuokraamon toimipisteestä.

Autonvuokraus onnistuu osassa lomakohteistamme helposti myös Aurinkomatkat-sovelluksessa tai oppaaltamme. Sovelluksessa vuokraus on mahdollinen aikaisintaan 3 viikkoa ennen matkan alkua.


Aurinkotreeni

Aurinkotreeni on Aurinkomatkojen oma maksuton liikuntakonsepti, joka sopii sekä intohimoiselle liikkujalle että hyvää oloa kaipaavalle lomailijalle. Valitse sykettä nostattava treeni Voima tai kehoa ja mieltä virkistävä Harmonia. Molemmissa treeneissä vastuksena on oma kehonpaino ja treenit ohjaa Aurinkomatkojen suomenkielinen opas.

Talvikaudella 2023–2024 treenejä järjestetään Playa del Inglésissä 15.11.2023–10.3.2024. Lue lisää Aurinkotreenistä.


Harrastukset

Harrastuksia Playa del Inglésissä riittää. Voit harrastaa golfia, tennistä, padelia, squashia, surffausta ja muita vesiurheilulajeja, aerobicia kuntosaleilla ja mikroautoilua. Yhteisessä vapaa-ajan ohjelmassamme on viikottain mm. karaokea.

Tenis Center Maspalomasin kuntosalilla voi käydä myös ohjatuilla aerobic-, step-, ja spinningtunneilla. Myös Holiday World Wellness Centerissä ja Olympic Beach Gym -keskuksessa on kuntosali.

Maspalomasin ja San Agustinin alueella on vehreitä pyöräilyteitä. Polkupyöriä vuokraa mm. Free Motion.

El Salobre Horse Riding -keskuksessa järjestetään ratsastusta niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin ratsastajille.

Tennistä voi pelata niin hotelleiden kentillä kuin tenniskeskuksissa. Tennis Holycan -tenniskeskuksessa on 2 massa- ja tekonurmikenttää, hotelli DunaFlorin yhteydessä sijaitsevalla Tenis Center Maspalomasilla on 11 kenttää.

Golf

Suomalaisten lomaklassikko Gran Canaria on myös golfaajien suosiossa. Uusimmat ja parhaat kentät sijaitsevat Gran Canarian etelärannoilla. Golfaajille on tarjolla Maspalomasissa ja Melonerasissa sijaitsevat Meloneras Golf ja Maspalomas Golf, ajomatkan päässä mm. tasokkaasta palvelustaan ja upeista maisemistaan tunnettu Salobre Golf & Resort, kolmeen laaksoon tehty kaunis El Cortijo Club de Campo, sammuneen tulivuoren kraaterin reunalle rakennettu Real Club de Las Palmas ja Kanariansaarten parhaaksi kentäksi mainittu Anfi Tauro.
Lisätietoa: http://grancanariagolf.com/?lang=en

Patikointi

Rocky Adventure järjestää patikkaretkiä merkityillä reiteillä, esim. Chiran ja Roque Nublon tai Santa Lucian ympäristöön, joissa on eritasoisia, 6–10 km:n mittaisia reittivaihtoehtoja. Opastus suomeksi tai englanniksi.


Hyvä tietää kohteesta

Apteekki ja lääkäri

Playa del Inglésissä on useita apteekkeja ja lääkäreitä. 

Apteekeissa on myytävänä samoja käsikauppalääkkeitä kuin Suomessa. Hakiessasi lääkkeitä reseptillä pyydä leima tai kassakuitti, jota vastaan voit anoa korvausta vakuutusyhtiöltäsi.

Clinica las Palmeras -lääkärikeskus Playa del Inglésissä, os. Avenida Tenerife 24 ja Roca San Agustin -sairaala San Agustinissa hyväksyvät suomalaiset matkavakuutukset ja niissä on päivittäin suomenkielinen vastaanottovirkailija. Ota lääkäriin mennessäsi passi ja vakuutuskortti mukaan.

Juomavesi

Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi. Voit ostaa pullotettua vettä kaikista valintamyymälöistä ja hotellien baareista. Hiilihapoton vesi on agua sin gas, hiilihapollinen agua con gas.

Liikuntaesteettömyys

Playa del Inglés soveltuu melko hyvin liikuntaesteisille matkustajille. Playa del Inglésin ja Maspalomasin välisellä alueella on hieman korkeuseroja. Portaita on vähän ja liikkumista helpottavat luiskat puuttuvat. Retkillä pyörätuolilla liikkuminen on hankalaa.

Gran Canarialla on esteettömiä takseja, joissa on nostolaitteet. Lisäksi saarella on liikuntaesteisille matkustajille soveltuvia minibusseja. Esteettömään taksiin mahtuu enintään 4 henkilöä.

Blue Holiday vuokraa mm. pyörätuoleja ja sähkömopoja.

Luottokortit

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club ja Visa Electron käyvät maksuvälineinä useissa liikkeissä, ravintoloissa, matkatoimistoissa ja autovuokraamoissa. Korteilla voi nostaa rahaa automaateista. Korteilla maksavaa asiakasta voidaan pyytää todistamaan henkilöllisyytensä maksun suuruudesta riippumatta.

Palveluraha

Palveluraha on kohtelias tapa kiittää hyvästä palvelusta mm. ravintoloissa, hotelleissa ja kampaajalla. Ravintoloissa laskun loppusummaa on tapana pyöristää 5-10 % ylöspäin. Retkibussin kuljettajaa voi muistaa palvelurahalla, samoin hotellihuoneesi siivoojaa loman lopussa.


Kohdeopas

Olemme keränneet kohdeoppaaseen paljon hyödyllistä tietoa lomakohteestasi. Tutustu siihen jo ennen lomaasi ja ota se mukaan matkalle.

Lataa Playa del Inglés, Gran Canaria kohdeopas


Kulkuyhteydet

Playa del Inglésissä on kätevää liikkua jalan, taksilla tai bussilla. Auton vuokraamalla pääsee omin neuvoin ympäri saarta.

Bussit 
Busseja kulkee Las Palmasiin ja Puerto Ricoon n. 30 minuutin välein.

Taksit

Taksiasemia on mm. Kasbah-, Cita- ja Yumbo Centrum -ostoskeskusten vieressä ja San Agustinissa. Saat taksin myös lennosta.

Minijuna
Minijuna Maspalomas Express kulkee Playa del Inglésin pääkatuja pitkin useita kertoja päivässä.

Lautat ja kantosiipialukset
Las Palmasista
on lautta- ja katamaraaniyhteyksiä lähisaarille. Lanzarotelle on lauttayhteys päivittäin, matkan kesto 8 t. Fuerteventuraan pääsee päivittäin, matka kestää 2 t 40 min. Välillä liikennöi lauttoja ja katamaraaneja.
Teneriffalle on päivittäinen katamaraaniyhteys. Matka Las Palmasista Teneriffalle kestää n. 3 t 30 min. Agaetesta Teneriffalle Santa Cruziin kestää 1 t, Fred Olsen -katamaraani (1 t) Las Palmasista Teneriffalle, Armas (3,30 t); lautta Las Palmas–Teneriffa.

Lisätietoja:
http://www.trasmediterranea.es  
www.fredolsen.es/en


Lentokenttäkuljetukset

Voit ostaa edestakaiset bussikuljetukset tai yksityiskuljetuksen lentoasemalta hotellille. Bussikuljetus tulee ostaa viimeistään lähtöä edeltävänä iltana, yksityiskuljetus viimeistään 5 päivää ennen matkaa.

Lentokenttä Aeropuerto de Gran Canaria, Las Palmas
Matkan pituus n. 35 km
Matkan kesto n. 40 min

Yhteydet lentoasemalta
Lentoasemalta lomakohteeseen pääset myös bussilla tai taksilla.

Erikoismatkatavarat lentokenttäkuljetuksessa

Golfbagin, polkupyörän ja lainelaudan kuljetus lentokenttäkuljetuksessa on lisämaksusta, hinta 15 €/suunta. Kuljetus erikoismatkatavaralle tulee tilata ennakkoon viimeistään 14 päivää ennen matkaa asiakaspalvelustamme.

Lastenistuimet lentokenttäkuljetuksessa

Tarkista lastenistuimiin liittyvät ohjeistukset täältä, Matkakohteessa-osion alta.


Playa del Inglés lasten kanssa

Lasten kanssa voi lähteä huvittelemaan vesipuistoon, Holiday World -huvikeskukseen tai osallistua retkillemme.

Vesipuisto

Aqualand Maspalomas -vesipuistossa on liukumäkiä ja uima-altaita, baareja, ravintola ja matkamuistomyymälä.

Muuta tekemistä lapsille

Holiday World -huvikeskuksessa Maspalomasissa on lasten huvipuisto, keilahalli, ravintoloita, diskoja, kuntokeskus ja keilahalli.

Pienten lasten ruokailu

Playa del Inglésistä voi ostaa purkkiruokia ja vaippoja. Lastenrattaita voit vuokrata Blue Holiday -vuokraamon kautta.


Nähtävyydet

AngryBirds -aktiviteettipuisto sijaitsee Puerto Ricon linja-autoaseman vieressä. Voit ostaa liput sovelluksesta tai oppaaltasi.

Holiday World on Maspalomasin alueen huvittelukeskus, joka on uusittu kokonaisuudessaan kesällä 2019.

Pieni, hyvin hoidettu kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Maspalomasissa.

Maspalomasin majakassa on etnografinen museo, jossa tutustut entisajan kanarialaiseen elämään.

Mundo Aborigen -alkuasukasmaailmassa, 6 km:n päässä Playa del Inglésistä Fatagaan johtavan vuoristotien varrella, esitellään Kanariansaarten alkuperäisasukkaiden elämää.

Minijuna Maspalomas Express lähtee Avenida de Italia -kadulta, El Veril -ostoskeskuksen edestä päivittäin useita kertoja. Juna kulkee 40 min Playa del Inglésin pääkatua pitkin.

Yellow Submarine -sukellusvene on Puerto de Moganissa.


Ostokset

Playa del Inglésissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Lomakylässä on useita ostoskeskuksia ja pikkuliikkeitä. Shoppailla voi myös intialaisissa ja marokkolaisissa basaareissa. San Fernandon markkinat pidetään kauppahallin vieressä kaksi kertaa viikossa.

Parhaat ostospaikat

Parhaimmat ostosvalikoimat löytyvät suurimmista ostoskeskuksista, joita ovat Playa del Inglésin puolella olevat Yumbo, Cita, Kasbah, Metro ja Plaza de Maspalomas, San Fernandossa Bellavista, Ronda ja San Fernando sekä Melonerasin loma-alueella Varadero.


Ravintolat ja huvit

Kanariansaarten oma keittiö kietoutuu lomakeskuksessa mannerespanjalaiseen ja kansainväliseen ruokakulttuuriin. Tarjolla on niin tasokkaita kala- ja äyriäisravintoloita kuin kiinalaisia, italialaisia, meksikolaisia ja jopa suomalaisia ravintoloita.

Playa del Inglésin yöelämä on kuuluisan vilkas. Diskoissa voi tanssia niin espanjalaisen, kansainvälisen ja suomalaisenkin musiikin tahtiin. Nuoriso viettää iltaa Kasbah-, Metro- ja Plaza de Maspalomas -ostoskeskuksissa, joissa on musiikkibaareja ja pubeja vieri vieressä. Aikuisten tanssimusiikkia soitetaan mm. Tropical-ravintolassa, sekä talvikaudella mm. Apilaniityssä ja Iskelmä Baarissa, jossa on karaokea ja suomalaisia esiintyjiä.

Maspalomasin karnevaalien ajankohta vaihtelee vuosittain. Vuonna 2020 karnevaaleja vietetään 5.–15.3.


Uimarannat

Playa del Inglésiä myötäilee pitkä, hienohiekkainen ranta. Ranta alkaa San Agustinista, ja päättyy Faron majakalle Maspalomasiin. Playa del Inglésin ja Faron majakan välisillä dyyneillä on myös nudistialue.

Rantapalvelut

Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja, aurinkotuoli ja -varjo n. 5 €/pv.

San Agustinin rannalla olevasta Water Sport -vesiurheilukeskuksessa voi vuokrata mm. purjelaudan, kanootin, polkuveneen, vesiskootterin tai moottoroidun kumiveneen enintään 14 hengelle. Voit myös ajella banaaniveneellä tai harrastaa nousuvarjoliitoa.

Asukasluku ja etäisyydet Playa del Inglésistä

Gran Canaria n. 846 000 as.
Playa del Inglés ja San Fernando 20 000 as.
Puerto Rico 20 km
Puerto de Mogan 34 km
Las Palmas 55 km

Matkustusasiakirjat

Tiedot löytyvät maan sivuilta Tietoa-välilehdeltä.